Ονειροκρίτης: Ρ


Ρ

Ραβανί
Αισθηματικές επιτυχίες  σε περιμένουν στην περίπτωση που δεις ότι τρως ραβανί. Αν όμωςς απλά δεις ραβανί, μάλλον σύντομα θα βρεθείς σε πολύ δύσκολη θέση και θα πικραθείς πολύ.

Ραβασάκι
Αν δεις να διαβάζεις ραβασάκι σε κατακλύζει ερωτικό πάθος. Αν εσύ γράψεις ραβασάκι τότε περίμενε να σε βρουν αναποδιές και δυσάρεστα γεγονότα .

Ραβδί
Αν δεις να κρατάς ραβδί σημαίνει πως χρειαζεσαι βοήθεια και υποστήριξη. Αν χάσεις το ραβδί σου, θα σου τύχουν απογοητεύσεις και στενοχώριες.

Ράγισμα
Αν ονειρευτείς οτιδήποτε ραγισμένο, πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ. Μπορεί να αρρωστήσεις άσχημα ή να μάθεις πως κάποιος δικός σου είναι ετοιμοθάνατος.

Ραδίκια
Είτε μαζεύεις είτε τρως ραδίκια, σημαίνει πως πρόκειται να κάνεις ερωτικό δεσμό που στο τέλος θα σε πικράνει και θα στενοχωρήσει πάρα πολύ.

Ραδιοσταθμός
Υλικά οφέλη προβλέποντια όταν δεις στον ύπνο σου ραδιοσταθμό.

Ραδιόφωνο
Το ραδιόφωνο είναι καλό όνειρο.  Όπως και αν δεις αυτό  το όνειρο περίμενε ευχάριστες ειδήσεις και το τέλος μιας εναγώνιας κατάστασης που περνάς το τελευταίο διάστημα.

Ρακέτα
Όπως και αν δεις τη ρακέτα, συμβολίζει την ορμή και την ενεργητικότητα που σε έχει καταλάβει.  Ο άσχημος τρόπος συμπεριφοράς σου όμως τελικά θα δράσει αρνητικά σε όλη αυτή την ορμή και την ενέργεια, που τελικά θα εκλείψουν.

Ρακί
Πολύ άσχημο όνειρο το ρακί όπως και αν το δεις. Σημαίνει δυσαρέσκεια, ερωτική ταπείνωση και εξευτελισμό, δολιότητα και απογοητεύσεις.

Ραντάρ
Αν δεις ραντάρ, θα ακούσεις πολύ σημαντικές ειδήσεις.

Ραντεβού
Το ραντεβού σημαίνει μικροπροβλήματα για τους νέους και ερωτευμένους ενώ για τους παντρεμένος, σημαίνει σοβαρές αιτίες προστριβών.

Ράπισμα
Αν δεις να σε ραπίζουν, σύντομα θα σημειώσεις επιτυχίες στον αισθηματικό και οικονομικό τομέα. Θα αποκτήσεις ισχύ και θα δεχτείς επαίνους.

Ράφι
Ένα γεμάτο ράφι σημαίνει αφθονία αγαθών και οικογενειακή ευτυχία ενώ ένα  άδειο, φτώχεια και οικογενειακά προβλήματα.

Ράφτης
Είτε δεις ράφτη είτε είσαι εσύ ο ράφτης, περίμενε επιτυχίες και οικογενειακή γαλήνη. Αν όμως, δεις ράφτη να σου κάνει πρόβα, περίμενε να πάθεις κάποια σοβαρή ζημιά.

Ραχιτικός, καμπούρης
Μια κοπέλα ή ένας νέος που θα δει στον ύπνο του άνθρωπο καμπούρη, να περιμένει ερωτικές επιτυχίες με αίσιο τέλος.

Ρεβύθια
Όπως και να τα δεις τα ρεβύθια, σημαίνουν στενοχώριες, δυσάρεστες ειδήσεις, αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Ρέγγα
Το ζωντανό ψάρι ρέγγα συμβολίζει μια επερχόμενη χαρά. Η καπνιστή ρέγγα  μια κληρονομιά που έρχεται και ένα καλύτερο αύριο.

Ρεζέρβα
Αν ονειρευτείς ρεζέρβα αυτοκινήτου, να γνωρίζεις πως θα χρειαστείς βοήθεια για να ξεπεράσεις τα εμπόδια που σου παρουσιάστηκαν.

Ρείκια
Ανθισμένα ρείκια σημαίνουν ότι θα ζήσουμε έναν έρωτα που θα έχει γρήγορη και ευτυχή κατάληξη.

Ρετάλι
Είτε αγοράζεις είτε σου προσφέρουν είτε δεις ρετάλι, μάθε πως θα ικανοποιηθείς με τα ελάχιστα ψήγματα αγάπης που σου δίνουν.

Ρηχός
Αν δεις ρηχό ποτάμι ή ρηχή θάλασσα τότε μάθε πως τα μυστικά σου τα ξέρουν όλοι.

Ρίγανη
Η ρίγανη στο όνειρό μας όπως και αν τη δούμε  συμβολίζει πίκρα και στενοχώρια.

Ρίγος
Αν δεις ότι έχεις ρίγη τότε προετοιμάσου να μάθεις δυσάρεστες ειδήσεις.

Ρίζα
Αν κάθεσαι σε ρίζα δέντρου ή απλώς την κοιτάς, σημαίνει πως θα πραγματοποιήσεις όλες σου τις επιθυμίες και θα ευτυχήσεις.

Ρινόκερος
Αν δείτε ρινόκερο στ’ όνειρο σας, είναι σημάδι ότι απειλείστε από μεγάλη απώλεια και κρυφά προβλήματα.
Το να δείτε πως σκοτώσατε ρινόκερο, είναι καλός οιωνός: θα ξεπεράσετε τα εμπόδια, αλλά με γενναίες προσπάθειες.

Ρίχνω
Ό,τι δεις πως σου ρίχνουν ή ρίχνεις, κοίταζε την αντίστοιχη λέξη (του αντικειμένου που σου έριξαν).

Αν όμως, έριξες σε κάποιον κάτι άχρηστο ή σου έριξαν άλλοι, δεν πρόκειται να ανακουφιστείς αλλά αντίθετα, θα φορτωθείς με καινούριες φροντίδες και προβλήματα.

Ρόγες
Είτε μαζεύεις είτε τρως ρόγες από σταφύλι  παρόλο που θα έχεις μικρά κέρδη ωστόσο θα μείνεις απολύτως ικανοποιημένος και ευχαριστημένος.

Ρόδα (αυτοκινήτου)
Αν ονειρευτείς ρόδα, σημαίνει πως σκοπεύεις να αλλάξεις επάγγελμα.

Αν οι ρόδες είναι εν κινήσει τότε τα όνειρα και οι σκέψεις σου θα πραγματοποιηθούν. Μεγάλες επιτυχίες σα περιμένουν παντού αυτό το διάστημα που θα σας δώσουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Είναι επίσης πιθανό ένα ταξίδι που θα ωφελήσει πολύ τα επαγγελματικά σας.

Μια ακίνητη ρόδα σημαίνει επαγγελματική στασιμότητα. Αν είστε έμπορος ή επιχειρηματίας καλό είναι να μην ξεκινήσετε τώρα αυτό που έχετε κατά νου.

Σκασμένο λάστιχο ή σπασμένη ρόδα σημαίνει επαγγελματικές ζημιές και απώλεια χρημάτων.

Ρόδες αυτοκινήτου αλλά και άλλων τροχοφόρων που θα δείτε ακίνητες, σημαίνει πως θα προσπαθήσετε να αλλάξετε κάποια πράγματα στη ζωή σας χωρίς θετικά αποτελέσματα και τελικά θα στενοχωρηθείτε. Οι νέοι/ες που θα δείτε αυτό το όνειρο, σημαίνει ότι θα προσπαθήσετε να κάνετε πολλές αλλαγές αυτόν το διάστημα στη ζωή σας αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ροδάκινα, ροδακινιά
Η ροδακινιά και τα ροδάκινα γενικά έχουν σχέση με τον έρωτα. Είτε δεις είτε τρως είτε τα προσφέρεις.

Εκτός από τις ερωτικές περιπτώσεις, αν ονειρευτείτε ότι βλέπατε ή τρώγατε ροδάκινα, τότε προμηνύεται ασθένεια για τα παιδιά σας, απογοητευτικές αλλαγές στη δουλειά σας και ματαίωση προγραμματισμένων διασκεδάσεων. Αν όμως τα ροδάκινα βρίσκονταν πάνω στα δέντρα, είναι σημάδι πως θα αποκτήσετε μια θέση που επιθυμείτε ή πως θ’ ασχοληθείτε με την υγεία και την οικονομική σας κατάσταση.
Αν δείτε ξερά ροδάκινα, σημαίνει πως οι εχθροί σας θα σας αποσπάσουν κάτι.
Αν μια κοπέλα δει πως μάζευε γερά ροδάκινα, προβλέπεται ότι με τη γοητεία και τη μόρφωση της θα κερδίσει έναν πλούσιο και κοσμογυρισμένο άντρα. Αν τα ροδάκινα ήταν άγουρα και χτυπημένα, προβλέπεται πως θα γνωρίσει την κακία των συγγενών και πως η κακή υγεία θα της στερήσει προσωρινά τα θέλγητρα της.

Ροδιά, ρόδι
Η ροδιά είναι το σύμβολο της αφθονίας και της αγάπης. Το ρόδι για τους ανύπαντρους σημαίνει γάμο ενώ το σπασμένο ρόδι έχει ιδιαίτερη σημασία για τους παντρεμένους γιατί συμβολίζει ότι η οικογένεια θα αποκτήσει πολλά παιδιά.

Ροδοδάφνη
Σημαίνει ότι θα ζήσεις παράφορο έρωτα.

Ρόκα
Αν δεις μια γυναίκα να γνέθει με τη ρόκα ή ακόμη εσύ να κρατάς ρόκα, σημαίνει εργατικότητα, νοικοκυροσύνη και κέρδη από τις δουλειές. Τα αντίθετα θα συμβούν αν δεις τη ρόκα σπασμένη.

Ροκάνα
Άσχημα μπλεξίματα και φασαρίες προαναγγέλει αυτό το όνειρο. Πρέπει να προσέχεις.

Ρολόι
Όταν δεις ρολόι να δουλεύει, σημαίνει τύχη. Αν δεις να αγοράζεις ρολόι, πρέπει να βάλεις σε τάξη τις υποθέσεις σου και τα προβλήματα που σε απασχολούν. Το σπασμένο ρολόι σημαίνει απώλεια χρημάτων και χρόνου. Το σταματημένο ρολόι σημαίνει ακαταστασία, σε όλους τους τομείς. Αν ονειρευτείτε ρολόι, είναι προμήνυμα ευημερίας και καλά οργανωμένης κερδοσκοπίας. Το να δείτε πως κοιτούσατε την ώρα, σημαίνει ότι οι προσπάθειες σας θα συναντήσουν σκληρή αντίδραση των αντιπάλων σας. Αν δείτε ότι σπάσατε ρολόι, θα πρέπει να αναμένετε απώλεια και στενοχώρια. Αν δείτε πως σας έπεσε το κρύσταλλο από ρολόι, είναι προμήνυμα απροσεξίας ή ανεπιθύμητης συντροφιάς. Για μια γυναίκα, το να δει ότι έχασε ρολόι, είναι σημάδι οικογενειακής ανησυχίας.
Αν δείτε ότι κλέψατε ρολόι, είναι σημάδι πως κάποιος εχθρός σας θα προσπαθήσει να σπιλώσει την υπόληψη σας.
Το να ονειρευτείτε ότι δωρίζατε ρολόι, είναι προμήνυμα ότι τα ενδιαφέροντα σας θα σημειώσουν κάμψη.

Ρολόι τοίχου
Αν ονειρευτείτε πως είδατε ρολόι του τοίχου, σημαίνει κίνδυνο από κάποιον εχθρό. Αν το ακούσατε να χτυπάει, θα λάβετε δυσάρεστα νέα. Ίσως μάθετε πως πέθανε κάποιος φίλος.

Ρόπαλο
Αν ονειρευτείτε πως σας πλησιάζει κάποιο πρόσωπο που κρατά ρόπαλο, σημαίνει ότι θα σας επιτεθούν οι εχθροί σας, αλλά θα τους αποκρούσετε και θα είστε συνήθως ευτυχισμένος και εύπορος, αν όμως δείτε ότι χτυπήσατε κάποιον, θα υποβληθείτε σε ένα κουραστικό και ανώφελο ταξίδι.

Ρουμπίνι
Αν ονειρευτείτε ρουμπίνι, σημαίνει καλή τύχη σε όλες τις υποθέσεις σας και στον έρωτα. Για μια γυναίκα, το να δει ότι έχασε ρουμπίνι, είναι σημάδι αδιαφορίας του εραστή της.

Ρούχα
Αν δει πως υπήρχε ποντικός μέσα στα ρούχα της, σημαίνει πως θα παίξει κύριο ρόλο σε κάποιο σκάνδαλο.
Αν δείτε ότι πλένατε ρούχα, σημαίνει αγώνες που θα καταλήξουν σε νίκες. Αν τα ρούχα πλύθηκαν καλά, τότε τα επιτεύγματα σας θα σας φέρουν τέλεια ευτυχία. Αν όμως δεν πλύθηκαν καλά, θα συμβεί το αντίθετο.
Το να δείτε στον ύπνο σας όμορφα κορίτσια να πλένουν, σημαίνει ότι θα αναζητήσετε απολαύσεις που δεν είναι της δικής σας σειράς.
Αν ονειρευτείτε πως σιδερώνατε, σημαίνει σπιτικές ανέσεις και σωστή διοίκηση των επιχειρήσεων.
Αν μια γυναίκα ονειρευτεί πως έκαψε τα χέρια της στο σιδέρωμα, σημαίνει πως αρρώστια ή ζήλια θα διακόψει την ηρεμία της. Αν δει πως έκαψε τα ρούχα, σημαίνει πως έχει έναν εχθρό που θα της προκαλέσει δυσαρέσκεια και υποψίες. Αν το σίδερο ήταν κρύο, θα λείψει η αγάπη από το σπίτι της.
Αν ονειρευτείτε πως ράβατε καινούργια ρούχα, προβλέπεται οικογενειακή γαλήνη, που θα συμβάλει στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σας.
Αν ονειρευτείτε πως ράβατε καινούργια ρούχα, προβλέπεται οικογενειακή γαλήνη, που θα συμβάλει στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σας.
Αν δείτε πως περιπλανιόσασταν τη νύχτα ξυπόλυτος με σχισμένα ρούχα, σημαίνει ότι δε θα ευοδωθούν οι προσδοκίες σας, και κακές επιδράσεις θα παρεμβάλλονται σε κάθε σας προσπάθεια.
Αν δείτε ότι φορούσατε φορεσιά γάμου, θα λάβετε μέρος σε ευχάριστες υποθέσεις και θα συναντηθείτε με φίλους. Αν τα ρούχα ήταν λερωμένα ή ακατάστατα, σημαίνει ότι θα χαλάσουν οι σχέσεις σας με πρόσωπο που θαυμάζετε πολύ.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι έχετε μπαλώματα στα ρούχα σας, σημαίνει πως θα δείξετε υπερηφάνεια όταν χάσετε ορισμένα δικαιώματα σας.
Αν δείτε άλλους να έχουν μπαλώματα, θα πρέπει να προσέξετε πολύ τα οικονομικά σας.
Αν μια κοπέλα δει ότι έχει μπάλωμα στο καινούργιο της φόρεμα, σημαίνει ότι θ’ αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα πριν από την εκπλήρωση των επιθυμιών της.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι φοράτε μεταξωτά ρούχα, σημαίνει πως οι υψηλές σας φιλοδοξίες θα γίνουν πραγματικότητα και πως οι δεσμοί μεταξύ φίλων που είχαν απομακρυνθεί θ’ ανανεωθούν.
Αν δείτε λινά στον ύπνο σας, σημαίνει ευτυχία και ευχαρίστηση. Αν κάποιο πρόσωπο εμφανιστεί στ’ όνειρο σας ντυμένο με λινά ρούχα, είναι σημάδι πως σύντομα θα πάρετε κληρονομιά.
Αν δείτε πως ήσασταν ντυμένος με φίνα και καθαρά λινά, η καλή σας τύχη είναι εξασφαλισμένη. Αν τα λινά σας ήταν λερωμένα, σημαίνει κακοτυχία και καλοτυχία ανάμικτες.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι τα χέρια ή τα ρούχα σας είναι λεκιασμένα, σημαίνει ότι θα υποφέρετε με προβλήματα που δημιουργήθηκαν από μικρό-αφορμές.
Το να δείτε λεκέδες σε ρούχα άλλων ή στο δέρμα ιούς, προμηνά ότι κάποιο πρόσωπο θα σας προδώσει.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ρούχα λερωμένα και σχισμένα, σημαίνει ότι κάποια απάτη θα γίνει σε βάρος σας. Φυλαχτείτε από φιλικές δοσοληψίες με ξένους.
Για μια γυναίκα που θα ονειρευτεί πως τα ρούχα της είναι λερωμένα ή σχισμένα, η αρετή της θα κυλιστεί στο βόρβορο, αν δεν προσέξει τις σχέσεις της. Τα καθαρά καινούργια ρούχα σημαίνουν ευημερία.
Αν ονειρευτείτε πως έχετε μπόλικα ρούχα, ή μια συλλογή από φορεσιές, είναι αμφίβολος οιωνός, ίσως σας λείψουν τα αναγκαία για τη ζωή. Για ένα νεαρό άτομο, αυτό το όνειρο σημαίνει ανικανοποίητες ελπίδες και απογοητεύσεις.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι δεν φοράτε ρούχα, είναι προμήνυμα για σκάνδαλα και επιπόλαιες συναλλαγές.
Ρούχα λεκιασμένα με αίμα στο όνειρο, είναι ένδειξη ότι εχθροί επιδιώκουν να ματαιώσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία που ανοίγεται μπροστά σας.

Ρυάκι
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ρυάκι, σημαίνει νέες εμπειρίες και σύντομα ταξίδια. Αν το δείτε ξεχειλισμένο, θα έχετε έντονη ταραχή, αλλά για σύντομο διάστημα.
Αν το ρυάκι είναι στεγνό, θα δοκιμάσετε απογοήτευση, και θα ιδείτε άλλον να βάζει στο χέρι τα πράγματα που επιδιώκατε ν’ αποχτήσετε.

Ρύζι
Αν ονειρευτείς καθαρό ρύζι σημαίνει κέρδη. Αν δεις να τρως ρύζι, θα νιώσεις οικογενειακή γαλήνη, ευτυχία και χαρά, και θα υπάρχει αφθονία αγαθών στο σπιτικό σου.