Ονειροκρίτης: Π


Π

Παγίδα
Όνειρο με διπλή σημασία. Αν δεις ότι εσύ πιάνεσαι σε παγίδα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα γιατί κινδυνεύεις. Αν στήσεις εσυ παγίδα και σε αυτή πιαστεί κάποιο ζώο, τότε ένας εχθρός σου θα τεθεί εκτός μάχης και χρήματα σε περιμένουν.

Παγκάκια
Όταν δεις  στα παγκάκια να κάθεται κόσμος, θα έχεις  μια ερωτική συνάντηση. Το ίδιο προμηνύεται αν δεις άδεια παγκάκια. Σπασμένα παγκάκια σημαίνουν πίκρες και στενοχώριες.

Πάγκος
Ο γερός και καινούριος πάγκος είναι καλό σημάδι. Συμβολίζει τα σωστά και γερά θεμέλια που έβαλες στη ζωή σου, τους καλούς φίλους σου που σε προστατεύουν και τη σταθερότητα στη δουλειά σου. Αν δεις ή κάθεσαι σε παλιό, σάπιο παγκάκι, μην περιμένεις τίποτα καλό. Ο πάγκος μαγαζιού σημαίνει κέρδη.

Παγόδα
Αν δεις στον ύπνο σου παγόδα, τότε συντομα να περιμένεις νέα από κάποιο γνωστό σου πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Αν δεις ότι βρίσκεσαι μέσα, τότε θα συναντήσεις κάποιο πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο.

Παγοδρομία
Αν δεις να κάνεις παγοδρομία, σημαίνει πως ασταθής στις απόψεις σου και σε διακατέχει αναποφασιστικότητα. Πρόσεξε, γιατί οι επιπολαιότητές σου μπορούν να σε βλάψουν.

Παγόνι, παγώνι
Ο άντρας που θα δει όμορφο και χαριτωμένο παγόνι, να ξέρει πως γρήγορα θα πέσει στην αγκαλιά μιας όμορφης και πολύ εγωίστριας γυναίκας που θα τον τυραννήσει. Αν χαϊδεύεις παγόνι, σημαίνειπως είσαι μεγαλομανής, εγωιστής και χωρίς μυαλό άνθρωπος. Πάτους παντρεμένους, σημαίνει φιλονικία. Αν δεις ότι τρέφεις παγόνια στο σπίτι σου, θα ακούσεις ευχάριστες ειδήσεις και θα πάρεις αρκετά χρήματα.

Πάγος
Όταν δεις να  αγοράζεις ή βλέπεις να πουλούν πάγο, πρόσεχε για να μη χάσεις την αγάπη σου. Σημαίνει επίσης πως θα κερδίσεις χρήματα με ανέντιμο τρόπο. Αν τρως πάγο ή παγάκια, ετοιμάσου να ακούσεις περιφρονητικά λόγια.

Παγούρι
Αν δεις να κρατάς παγούρι (είτε άδειο είτε γεμάτο) αυτό σημαίνει αβεβαιότητα στον αισθηματικό τομέα (για τους νέους).

Για τους υπόλοιπους, το άδειο παγούρι σημαίνει στενοχώριες και κακοτυχίες. ενώ το γεμάτο, επιτυχίες και αφθονία αγαθών. Παλιό παγούρι προμηνύει ασθένεια.

Παγωνιά
Αν δεις παγωνιά, να ξέρεις πως θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες σου. Αν η παγωνιά κατάστρεψε τα χωράφια σου, τα σπαρτά σου, να περιμένεις αφθονία αγαθών στο σπιτικό σου.

Παγώνω
Αν δεις στον ύπνο σου πως παγώνεις, κρυώνεις υπερβολικά, θα αρρωστήσεις. Αν βλέπεις άλλον παγωμένο, θα κινδυνέψει. Τα παγωμένα χέρια και πόδια σημαίνουν δύσκολες μέρες. Αν δεις δέντρα, ζώα ή καρπούς παγωμένα, θα ακούσεις δυσάρεστες ειδήσεις.

Παγωτό
Αν δεις να σου προσφέρουν παγωτό τότε κάποιοι θα σε στενοχωρήσουν. Αν δείς να τρώς παγωγό και είσαι παντρεμένος ή ερωτευμένος τότε η σχέση σου με το έτερον ήμισυ θα ψυχρανθεί.

Παϊδάκια
Ασθένεια προμηνύουν τα ωμά παϊδάκια. Αν δεις ότι τρως ψημένα παϊδάκια, τότε περίμενε κέρδη. Αν βλέπεις τα δικά σου πλευρά τότε θα έχεις χαρά και ευτυχία.

Παιδί, παιδιά
Πολλά, γερά και καθαρά παιδιά που παίζουν, σημαίνουν χαρά, ευτυχία και σύντομα γάμο για τους ανύπαντρους. Για τους παντρεμένους, σημαίνουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις. Αν δεις ότι χτυπάς παιδί, μεγάλος κίνδυνος σε απειλεί. Το παιδί που φιλάς, σημαίνει ότι θα λάβεις ένα χρηματικό ποσό. Αν είσαι κάποιας ηλικίας και δεις ότι είσαι παιδί, θα σημειώσεις απρόσμενη ερωτική επιτυχία.

Παιχνίδια
Αν χαρίζεις παιχνίδια σε παιδί ή παιδιά, σύντομα θα πάρεις δώρα από τον/την σύζυγό σου ή τον/την καλό/ή σου.

Παιχνιδόχαρτα, τραπουλόχαρτα
Αν δεις να τα κρατάς στα χέρια σου, σημαίνει πως προσπαθείς να κερδίσεις χρήματα με ανέντιμο τρόπο. Ανακατεύεσαι σε πονηρές δουλειές και τελικά θα βγεις ζημιωμένος.

Παλαιό, παλιό
Οτιδήποτε παλιό, παπούτσια, ρούχα, βιβλία, οικιακά σκεύη, σημαίνει στενοχώριες. Αν δεις ότι φοράς κάτι παλιό, θα αρρωστήσεις.

Παλαιοπωλείο, παλιατζίδικο
Αν δείτε στον ύπνο σας ένα παλαιοπωλείο κι αυτό σας έκανε εντύπωση, σημαίνει επιτυχίες στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα αυτόν τον καιρό. Αν είστε εμπορευόμενος, αυτό σημαίνει πως θα σημειώσετε μεγάλη πρόοδο στην εργασία σας κι αν είχατε υπόψη σας να κάνετε μια νέα δουλειά μην διστάσετε να την προχωρήσετε, θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Παλαμάρι
Είτε δεις είτε κρατάς παλαμάρι, σημαίνει πως έχεις πιάσει γερά και “από τα μαλλιά” τη ζωή. Η ηθική σου υπόσταση βρίσκεται αρκετά ψηλά μέσα στην κοινωνία.

Παλάτι
Υπάρχουν δύο ερμηνείες: Η πρώτη λέει πως αν δεις παλάτι, σημαίνει πως θα κερδίσεις χρήματα με ανέντιμο τρόπο. Αν είσαι καλεσμένος σε παλάτι, θα στενοχωρηθείς πολύ.

Η δεύτερη λέει ότι αν δεις παλάτι, όλες σου οι ελπίδες θα πραγματοποιηθούν. Και όταν βρίσκεσαι σε παλάτι, θα αποκτήσεις πολλά αγαθά και η ευτυχία θα βασιλέψει σπίτι σου.

Πάλη
Αν ονειρευτείς ότι παρακολουθείς αγώνες πάλης, να ξέρεις πως θα κουραστείς πολύ για να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου αλλά τελικά θα πετύχεις. Αν παλεύεις με φιλικό σου πρόσωπο, σημαίνει πως θα μαλώσεις με κάποιο δικό σου.

Παλιάτσος
Είτε εσύ είτε άλλος είναι παλιάτσος, σημαίνει ότι υποκρίνεσαι και ακολουθείς ανόητη τακτική.

Παναγία
Η Παναγία είναι ότι καλύτερο μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Συμβολίζει την ψυχική γαλήνη, την ανακούφιση, την προστασία, την ελπίδα, την υγεία και την ευτυχία που θα έρθουν.

Πανάδες
Αν δεις να έχεις πανάδες, σημαίνει πως θα ασθενήσεις.

Πανέρι
Γεμάτο πανέρι είναι καλό και για τους παντρεμένους και για τους ανύπαντρους. Για τους παντρεμένους σημαίνει πλούτη, αφθονία αγαθών και κέρδη . Για τους ανύπαντρους, γρήγορο και καλό γάμο. Το άδειο ή τα άδεια πανέρια, σημαίνουν στενοχώριες, λύπες, απογοητεύσεις και γενικά δύσκολες μέρες.

Πανηγύρι
Το όνειρο είναι καλό. Προμηνύονται χαρά, κέρδη και πολλές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Πάνθηρας
Αν τον δεις ότι σε κυνηγά, πρόσεχε γιατί έχεις κάποιους εχθρούς που θέλουν να σου κάνουν κακό. Αν τον σκοτώσεις, θα απαλλαχθείς από τους εχθρούς σου.

Πανί
Το πανί συμβολίζει ταξίδι. Όταν δεις πανιά καραβιού, περίμενε  πολλά κέρδη και ευτυχία στο σπιτικό σου. Το ίδιο θα γίνει αν δεις ότι πουλάς πανί. Μαύρο πανί σημαίνει στενοχώρια και λύπη.

Πανσέληνος
Όταν νέος ή νέα ονειρευτεί την πανσέληνοσημαίνει δυνατό και αγνό έρωτα, ενώ για τους παντρεμένους  ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη.

Πανσές
Αν ονειρευτεί  νέος ή νέα πανσέ τότε σημαίνει ότι θα νιώσουν δυνατό έρωτα.

Παντελόνι
Το καινούριο παντελόνι που θα δεις σημαίνει πως θα πάρεις κάποιο δώρο ενώ το παλιό, ότι θα χάσεις ένα αρκετά σημαντικό ποσό από τις δουλειές σου. Αν το παντελόνι που θα δεις είναι στενό τότε περίμενε στενοχώριες και αναδουλειές.

Παντοπωλείο
Αν δεις παντοπωλείο γεμάτο αγαθά τότε να περιμένεις στη ζωή σου ευτυχία, η άνεση, αφθονία αγαθών, αγάπη και ευτυχία. Αν το παντοπωλείο που δεις  είναι  άδειο προμηνύεται ανέχειεα.

Παντόφλες
Αν δεις ότι δίνεις παντόφλες σε γυναίκα, σημαίνει πως της πουλάς ψεύτικο έρωτα ενώ αν δεις πως φοράς παντόφλες, σημαίνει ευτυχία.

Πανώλη
Το όνειρο αυτό  συμβολίζει τις οικονομικές δυσχέρειες, τις αρρώστιες, τα βάσανα και γενικά, καθετί κακό που μπορεί να σου τύχει.

Παξιμάδι
Αν ονειρευτείς παξιμάδια, περίμενε νέα από κάποιον που βρίσκεται στα ξένα. Αν δεις να τρως ή να τα φτιάχνεις, σημαίνει πως δουλεύεις πολύ, κοπιάζεις χωρίς όμως να  κερδίζεις αρκετά.

Παπαγάλος
Όταν ονειρευτείς ότι έχεις παπαγάλο σημαίνει πως είσαι φλύαρος, επιπόλαιος, πολυλογάς και γενικά άνθρωπος απερίσκεπτος. Κατ’ άλλους  αν δεις παπαγάλο, σημαίνει πως κάποιος φίλος σου θα προσπαθήσει να σου κάνει κακό. Ο ψόφιος παπαγάλος σημαίνει ότι θα χάσεις κάποιον φίλο σου. Αν δεις παπαγάλο να μιλάει σημαίνει πως θ’ ακούσεις κάποιο κουτσομπολιό.

Παπαρούνα
Αν δεις παπαρούνες στον ύπνο σου, σημαίνει πως κάποιος φίλος ή συγγενής σου θα σου κάνει κακό. Πρόσεξε λοιπόν γιατί θα χρειαστείς παρηγοριά.

Παπάς, ιερέας
Αν δεις μαυροφορεμένο ιερέα είναι πάρα πολύ άσχημο το όνειρο. Να περιμένεις στενοχώρια, λύπη, βάσανα, δυσκολίες, δυσχέρειες, ψυχικό πόνο, αρρώστια, θάνατο και ατυχία.

Αν όμως δεις ιερέα που κάνει λειτουργία ή κηρύττει, προμηνύονται καλές ειδήσεις και ευχάριστα συμβάντα.

Πάπια
Η πάπια στο όνειρό μας είναι καλό σημάδι. Συμβολίζει τη χαρά, την ευτυχία, την κέρδη και τις ευχάριστες ειδήσεις.

Παπούτσια
Καινούρια παπούτσια σημαίνουν πως πήρες τη σωστή απόφαση και βαδίζεις με σταθερό και σίγουρο βήμα στην επιτυχία. Αν δεις παλιά και στενά παπούτσια σημαίνουν στενοχώριες και ατυχία. Αν ονειρευτείς ότι καθαρίζεις παπούτσια, θα έχεις σημαντικές επιτυχίες στη δουλειά σου.

Παππούς
Αν δεις παππού που χαμογελά, σημαίνει ευχαρίστηση. Ο παραπονεμένος παππούς ή ο λυπημένος προμηνύει στενοχώριες. Αν δεις στον ύπνο σου τον παππού σου που έχει πεθάνει, να περιμένεις στενοχώριες.

Παράδεισος
Αν δεις τον παράδεισο στον ύπνο σου, σημαίνει πως όλα θα σου έρθουν βολικά, δηλαδή όπως ελπίζεις και επιθυμείς.

Παράθυρο
Αν δεις μεγάλα και ανοιχτά παράθυρα σημαίνουν πολλά κέρδη και επιτυχίες. Τα κλειστά παράθυρα σημαίνουν αρρώστια και στενοχώριες. Όταν δεις πως βγαίνεις ή σε βγάζουν από το παράθυρο, ελιναι προμήνυμα ότι θα έχεις αποτυχίες σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Παραλία
Όπως και όπου δεις παραλία στο όνειρό σου αποτελεί προάγγελο για αυξημένα κέρδη, καλύτερο τρόπο ζωής και πολλές επιτυχίες.

Παράλυτος, παράλυτη
Αν δεις κάποιον παράλυτο στον ύπνο σου σημαίνει πως θα πάθεις ζημιές, οικονομικές καταστροφές και γενικά ότι θα περάσεις δύσκολες μέρες.

Παραμάνα, νταντά
Γενικά το όνειρο είναι καλό όπως κι αν δεις την παραμάνα. Αν δεις παραμάνα να θηλάζει μωρό, περίμενε επιτυχίες.

Παράνυφος
Αν δεις ότι είσαι παράνυφος, θα πάρεις μεγάλη χαρά. Αν δεις άλλον παράνυφο, τότε θα μάθεις κάτι από κάποιον και θα χαρείς ιδιαίτερα.

Παράσημο
Το παράσημο συμβολίζει ότι θα έχεις τιμές, δόξες και κοινωνική εκτίμηση.

Πάρτυ
Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε πάρτυ, σημαίνει ότι θα έχεις καποιο ερωτικό ραντεβού.

Παστό
Αν δεις να τρως παστό, θα αποτύχεις σε όλους τους τομείς.

Πάσχα
Όλα θα σου έρθουν βολικά και με ωραία κατάληξη αν ονειρευτείς τη μέρα της Λαμπρής, αν δεις, δηλαδή, πως είναι Πάσχα. Οι ανύπαντροι θα παντρευτούν σύντομα.

Πασχαλιές (λουλούδια)
Οι πασχαλιές είναι τα λουλούδια της χαράς και του έρωτα. Του έρωτα που γρήγορα θα καταλήξει σε γάμο.

Πατάτα
Αν τρως πατάτες, θα έχεις επιτυχίες στον έρωτα και οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Οποιος δει πως βγάζει πατάτες από τη γη, να περιμένει πολλά κέρδη. Αν δεις να τηγανίζεις πατάτες, θα στενοχωρήσεις κάποιο καλό σου φίλο.

Πατέρας
Ο πατέρας σημαίνει υποστήριξη και προστασία. Αν τον δεις νεκρό ενώ είναι ζωντανός, ο πατέρας σου θα έχει μακροζωία και θα ζήσει ευτυχισμένος.

Πατητήρι
Αν δεις πατητήρι γεμάτο με σταφύλια, σημαίνει ευχάριστα γεγονότα. Αν δεις ότι πατάς σταφύλια σε πατητήρι, θα κερδίσεις αρκετά χρήματα. Το άδειο πατητήρι σημαίνει δυσκολίες και γεμάτες στενοχώρια μέρες.

Πατίνια
Αν δεις να κάνεις πατίνια αλλά με δυσκολία σημαίνει πως θα κάνεις ανοησίες και θα αποτύχεις στον αισθηματικό τομέα.

Πατριάρχης
Αν δεις πατριάρχη, περίμενε ευτυχία και γαλήνη στο σπιτικό σου.

Πατροκτόνος
Αν δεις πως σκοτώνεις τον πατέρα σου, σημαίνει πως θέλεις να απαλλαγείς από την κηδεμονία του. Σημαίνει, επίσης, πως έχεις φιλονικίες και καβγάδες με την οικογένεια σου.

Πατσάς
Αν δεις ακάθαρτο πατσά σημαίνει κέρδη. Αν δεις ότι τρως πατσά, θα σε καλέσουν σε ένα επίσημο γεύμα ή δείπνο.

Παχαίνω, πάχος
Αν ονειρευτείς πως πάχυνες, σημαίνει ευτυχία και πολλά κέρδη πολλά. Αν ένας άρρωστος δει να παχαίνει, σημαίνει πως γρήγορα θα γίνει καλά.

Πεδιάδα
Η καταπράσινη πεδιάδα που θα ονειρευτείς σημαίνει πλούτο, κέρδη πολλά και ευτυχία ενω η ξερή και χορταριασμένη σημαίνει αποτυχίες.

Πεζοδρόμιο
Αν δεις πως περπατάς σε πεζοδρόμιο τίποτα δεν θα σου πάει καλά, για αυτό πρόσεχε.

Πεθαμένος, πεθαμένη
Αν δείτε στον ύπνο σας έναν νεκρό, αυτό σημαίνει καλό για σάς και για την οικογένειά σας. Αν δείτε έναν γνωστό σας που είναι ζωντανός, τον δείτε όμως νεκρό, αυτό σημαίνει μακροζωία γι’ αυτόν και πως θα μάθετε ευχάριστα νέα γι’ αυτόν. Αν ο νεκρός που θα δείτε είναι πατέρας σας ή μητέρα σας που ζουν στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως θα ζήσουν πολλά χρόνια και πως κάτι καλό θα συμβεί σε όλους σας. Αν δείτε νεκρό ένα νεαρό άτομο, σημαίνει πως αν είναι ανύπαντρο θα παντρευτεί. Αν δείτε νεκρό τον εαυτό σας, αυτό σημαίνει πως κάποιο μεγάλο καλό θα συμβεί σε σάς. Αν δείτε νεκρό κάποιο πρόσωπο του αντίθετου φύλου, αυτό σημαίνει πως σας περιμένει κάποιος μεγάλος έρωτας που θα γεννηθεί για σάς. Αν όμως δείτε νεκρό κάποιο άτομο που ήδη είναι πεθαμένο και αυτό σας μιλάει, αν σας λεει λόγια που δεν τα καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει πως κάτι δυσάρεστο θα σας συμβεί και θα σας στενοχωρήσει πολύ. Αν δείτε τους νεκρούς γονείς σας να σας καλούν κοντά τους, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξετε γιατί κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα μπορεί να πάθετε. Αν δείτε έναν νεκρό ήδη συγγενή σας να σας υποδεικνύει κάτι, μην παραλείψετε να το κάνετε. Αν δείτε νεκρό συγγενή σας να σας ζητάει κάτι, αυτό σημαίνει πως έχετε παραμελήσει τα Θρησκευτικά σας καθήκοντα γι’ αυτό το άτομο. καλό είναι να του κάνετε κανένα τρισάγιο ή να του ανάψετε κανένα κερί. Αν δείτε ήδη νεκρό συγγενή σας να σας καλεί κοντά του ή να σας παρουσιαστεί με κάποιο αυτοκίνητο να σας πάρει ταξίδι και δείτε πως αρνηθήκατε, αυτό σημαίνει πως θα γλιτώσετε από κάποιο ατύχημα. κακό είναι άμα δείτε ότι σας παίρνει μαζί του γιa ταξίδι. Αν δείτε πως ασπαζόσαστε, αυτό σημαίνει πως θα έχετε καλή υγεία και πως θα πάρετε καλές ειδήσεις. Αν δείτε κάποιον νεκρό να έρχεται κοντά σας και να σας μιλάει, αυτό σημαίνει πως κάποιο καλό θα σας συμβεί.

Πεθερά
Αν δεις την πεθερά σου στον ύπνο σου, σημα.ινει πως θα μαλώσεις με την οικογένεια σου.

Πείνα
Αν δεις ότι πεινάς, θα κερίσεις πολλά χρήματα. Το ίδιο θα συμβεί αν δίνεις φαγητό σε πεινασμένο. Όταν ονειρευτείς πεινασμένους, το όνειρο είναι κακό. Σημαίνει πως έχεις εχθρούς και μην περιμένεις να νιώσεις χαρά και ηρεμία.

Πειρασμός
Δεν μπορεί να θεωρηθεί καλό όνειρο ο πειρασμός. ΓΕίναι προάγγελος για  δύσκολες μέρες και απιστίες.

Πελαργός
Για τις παντρεμένες, ο πελαργός σημαίνει εγκυμοσύνη ενώ για τις ανύπαντρες, αρρώστιες.

Πένθος
Το πένθος είναι το πιο χαρούμενο και καλύτερο όνειρο που μπορεί να δει κανείς! Για τους παντρεμένους, σημαίνει χαρά και ευτυχία. Για τους νέους, σύντομα ένα καλό γάμο. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν όταν δεις πως πενθείς εσύ ή φοράς μαύρα λόγω πένθους. Όταν όμως, τα φορούν ή πενθούν άλλοι, συμβολίζει ότι θα συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Πέννα
Αν το επάγγελμα σου είναι άσχετο με γράψιμο, και ονειρευτείς πέννα, να περιμένεις ευχάριστα νέα. Το αντίθετο θα συμβεί αν το επάγγελμά σου είναι σχετικό με το γράψιμο.

Πεπόνι
Ολόκληρο ή ολόκληρα πεπόνια συμβολίζουν δυσάρεστα γεγονότα. Η σημασία του ονείρου αλλάζει, αν δεις να τρως πεπόνι. Έτσι, η παντρεμένη θα απατήσει τον σύζυγό της, η νέα κοπέλα θα μείνει έγκυος ενώ αν είσαι  άντρας θα λυπηθείς πολύ.

Πέρδικα
Η πέρδικα συμβολίζει το πρόσωπο που θα αγαπήσεις. Το κελάηδημα της σημαίνει για όλους ερωτικό μήνυμα. Οι νέοι που βλέπουν πέρδικα, θα έχουν ευχάριστες εξελίξεις στις σχέσεις τους. Όποιος δει να τρώει πέρδικα, θα λυπηθεί και θα στενοχωρηθεί πολύ. Όποιος δει ότι σκοτώνει πέρδικα, να περιμένει αναποδιές και δυσκολίες στις δουλειές του.

Περικεφαλαία
Αν δεις να φοράς περικεφαλαία πρέπει να προσέξεις πολύ τις πράξεις σου και τη συμπεριφορά σου γιατί κάνεις πολλά λάθη.

Περικοκλάδα
,Αν δεις περικοκλάδα στον ύπνο σου σημαίνει ότι οι υποθέσεις σου και γενικά, οι αισθηματικές σου σχέσεις δεν θα πάνε πολύ καλά. Θα στενοχωρηθείς και θα παρηγορηθείς από το αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν δεις ανθισμένη περικοκλάδα σημαίνει πως δεν χάθηκαν ακόμη οι ελπίδες σου για κάτι καλύτερο.

Περιουσία
Αν δεις ότι απόκτησες μεγάλη περιουσία, να περιμένεις να χάσεις κι αυτή που έχεις. Θα κερδίσεις πολλά χρήματα, θα αποκτήσεις, δηλαδή, πραγματική περιουσία, αν δεις πως έχασες πολλά χρήματα ή ακίνητα, με άλλα λόγια, την περιουσία σου.

Περίπατος
Όποιος παντρεμένος δει πως πηγαίνει περίπατο, θα απατήσει τον/την σύντροφο του. Η ανύπαντρη θα χρειαστεί βοήθεια. Η γυναίκα που δει ότι περπατούσε μόνη της, θα μαλώσει με την οικογένειά της.

Περίπτερο
Το περίπτερο σημαίνει μικρά κέρδη. Το εξοχικό περίπτερο σημαίνει ερωτική περιπέτεια.

Περιστέρι
Καλό σημάδι όποιος δει περιστέρι. Σημαίνει έρωτα, αγάπη, επιτυχία, οικογενειακή ευτυχία, γάμο για τους ανύπαντρους και αισθηματικές επιτυχίες. Αν δεις ότι σκοτώνεις περιστέρι, περίμενε αποτυχίες και στενοχώριες. Αν ακούς περιστέρι να γουργουρίζει είναι προμήνυμα για αρρώστια ή ακόμη και θάνατο.

Περίστροφο
Όταν δεις περίστροφο, μην περιμένεις τίποτα καλό να συμβεί. Περίμενε δυσάρεστα νέα, απιστίες, φιλονικίες και αρρώστιες.

Πέσιμο, πτώση
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι πέφτατε και ότι είσαστε πολύ φοβισμένοι, σημαίνει ότι θα κάνετε ένα μεγάλο αγώνα από τον οποίο θα βγείτε κερδισμένοι σε τιμές και πλούτη.
Αν όμως δείτε ότι πληγωθήκατε την ώρα της πτώσης, θα υποστείτε ταλαιπωρίες και θα χάσετε φίλους.

Πέταγμα
Αν δεις πέταγμα των πουλιών σημαίνει ευχάριστες ειδήσεις και ερωτικό μήνυμα για τους ανύπαντρους.

Πέταλο
Όπως και όπου ονειρευτείς πέταλο περίμενε ευτυχία, προκοπή, προστασία και βοήθεια από ισχυρούς ανθρώπους.

Πεταλούδα
Αν δεις πεταλούδα καθισμένη σε λουλούδια ή τη δεις να πετά ή πιάνεις πεταλούδα, σημαίνει ότι θα υπάρξει αστάθεια σε όλους τους τομείς και κυρίως, στον αισθηματικό.

Πεταλώνω
Όταν δεις να πεταλώνεις σημαίνει πως θα βρεις εμπόδια στις δουλειές σου και θα γευτείς στενοχώριες.

Πετεινός
Θα ακούσεις ευχάριστα νέα αν τον δεις. Αν δεις ότι τρως πετεινό, σημαίνει υπεροχή απέναντι των εχθρών σου. Πετεινός που λαλεί, σημαίνει οικονομικές επιτυχίες.

Πέτρα
Οι πέτρες συμβολίζουν εμπόδια, στενοχώριες και αρρώστιες.

Πετρέλαιο
Δυσάρεστα πράγματα θα σου συμβούν αν ονειρευτείς πετρέλαιο. Σημαίνει πως θα πικραθείς και θα στενοχωρηθείς πολύ.

Πετσέτα
Ωραία και καθαρή πετσέτα σημαίνει ευτυχία ενώ η  λερωμένη, φτώχεια, ανέχεια, απογοητεύσεις και ατυχίες. Η σχισμένη πετσέτα που θα δεις προμηνύει καταστροφή.

Πεύκο
Το πεύκο στο όνειρό μας συμβολίζει τη χαράς, την επιτυχίας και την ευημερίας.

Πηγάδι
Το πηγ’αδι συμβολίζει τη γερή και αγνή φιλία. Αν δεις να βγάζεις νερό από πηγάδι, περίμενε επιτυχίες σε όλους τους τομείς και αυξημένη κοινωνική εκτίμηση. Ένα κατεστραμμένο πηγάδι συμβολίζει την προδοσία και την απιστία. Αν δεις ότι πέφτεις σε πηγάδι, θα διακόψεις τον ερωτικό δεσμό σου.

Πήδημα
Ότι κι αν δεις να πηδάς, εκτός από φωτιές και παλούκια, σημαίνει επιτυχίες, νίκες και θριάμβους.

Πηλίκιο
Το στρατιωτικό πηλίκιο στο όνειρό μας σημαίνει ειλικρινή φιλία αλλά παράλληλα και στενοχώριες.

Πιάνο
Αν ακούς ευχάριστη και όμορφη μουσική από πιάνο, σημαίνει  ότι θα πάρεις χαρά. Αντίθετα αν είναι λυπητερή, σημαίνει δυσάρεστα νέα και απογοητεύσεις.

Πιάνο
Αν δείτε στ’ όνειρο σας πιάνο, προβλέπεται μια ευχάριστη διασκέδαση.
Αν ονειρευτείτε πως ακούγατε τη γλυκιά και αρμονική μουσική ενός πιάνου, προβλέπεται υγεία και ευημερία. Αν η μουσική ήταν παράφωνη, θα χρειαστεί ν’ ασχοληθείτε με ορισμένες ενοχλητικές καταστάσεις. Αν η μουσική ήταν λυπητερή, θα πρέπει να περιμένετε θλιβερά νέα.
Αν δείτε ότι βρήκατε το πιάνο σας σπασμένο και ξεκούρδιστο, σημαίνει πως θ’ απογοητευτείτε από τις δικές σας υποθέσεις και από αποτυχίες φίλων ή παιδιών σας.
Αν ονειρευτείτε ένα πιάνο παλιάς εποχής, σημαίνει πως, στην προσπάθεια σας για άνοδο, ξεχάσατε τη βοήθεια και τις ευκαιρίες που σας πρόσφερε το παρελθόν.
Για μια κοπέλα που θα δει πως παίζει ένα ωραίο αλλά δύσκολο κομμάτι στο πιάνο, είναι σημάδι πως ένας αδιάφορος φίλος της θα γίνει ο πιο πιστός και αφοσιωμένος εραστής της.

Πιάτα
Αν ανύπαντρος δει πιάτα, σημαίνει γρήγορο γάμο. Τα καθαρά πιάτα, σημαίνουν επιτυχίες ενώ τα βρώμικα σημαίνουν απιστίες. Τα σπασμένα πιάτα  αποτυχίες και καβγάδες.

Πίθηκος
Άσχημο όνειρο γενικά αφού προμηνύει στενοχώριες.

Πικραγγουριά
Η πικραγγουριά συμβολίζει τον δυνατό έρωτα και τις ερωτικές επιτυχίες.

Πίνω
Ανάλογα με το τι πίνεις υπάρχει και διαφορετική ερμηνεία. Αν πίνεις γάλα, θα περάσεις στενοχώριες. Το κρασί σημαίνει πως έχεις καλή υγεία. Το όνειρο φανερώνει επίσης την ευθύτητα του χαρακτήρα σου. Αν πίνεις οινοπνευματώδη, μη περιμένεις να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες σου και τα όνειρά σου.

Πιόνια
Αν δεις ότι κρατάς πιόνια στα χέρια σου συμβολίζουν τους ανθρώπους που είναι γύρω σου και που μπορεί να τους χρησιμοποιήσεις για το συμφέρον σου.

Πίπα
Αν δεις να καπνίζεις πίπα, σημαίνει πως οι πραγματικοί σου φίλοι θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις στενοχώριες σου. Αν δεις σπασμένη πίπα ή πίπα που δεν τραβά, θα μάθεις δυσάρεστα νέα και ακόμη, θα αποκαλύψεις κάποιους ύπουλους και ανέντιμους φίλους σου.

Πιπέρι
Τόσο το κόκκινο όσο και το μαύρο πιπέρι συμβολίζουν τις δυσκολίες και τις στενοχώριες.

Πιπεριά (φυτό)
Κήπος ή χωράφι σπαρμένο με πιπεριές, συμβολίζει τα καυτά οικονομικά θέματα και τις οικονομικές αντιδικίες που θα αντιμετωπίσεις.

Πιρούνι, πηρούνι
Αν ονειρευτούμε τα πηρούνια που έχουμε για κάθε μερα σημαίνουν απροσδόκητη χαρά. Η νέα και ο νέος που θα τα δουν θα κάνουν σύντομα  γάμο. Χρυσά ή ασημένια πηρούνια σημαίνουν πίκρες.

Πισίνα
Όταν δεις πισίνα με καθαρό νερό, σημαίνει θρίαμβο. Αν έχει βρώμικο νερό κι εσύ κολυμπάς, προμηνύονται στενοχώριες.

Πίτα, πίττα
Είτε απλά δεις είτε τρως πίτα, σημαίνει χαρά και ευχαρίστηση. Η καμένη πίτα που θα δεις συμβολίζει τις πίκρες και τις στενοχώριες που θα σε βρουν αν τη και ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα αν δεις να την τρως.

Πλαζ, παραλία
Αν δεις ότι κάνεις βόλτα ή βρίσκεσαι σε όμορφη και αμμουδερή πλαζ, σημαίνει πως σκέφτεσαι να ριχτείς σε ερωτικές περιπέτειες. Είναι σίγουρο σαν γεγονός πως θα σημειώσεις επιτυχίες στον ερωτικό τομέα. Αν όμως, κάτω υπάρχουν χαλίκια ή σπασμένα κοχύλια, θα δυσκολευτείς πολύ. Ακόμη χειρότερα αν στην πλαζ υπάρχουν βράχοι. Σημαίνει πως θα κινδυνέψεις.

Πλάκα
Πλάκες πεζοδρομίων ή στέγης σημαίνουν στενοχώριες. Αν περπατάς σε στέγη που είναι καλυμμένη με πλάκες, σε απειλεί σοβαρός κίνδυνος. Πλάκες από χρυσό, ασήμι ή άλλο πολύτιμο μέταλλο ή πλάκες που κρατάς στα χέρια σου, σημαίνουν πως θα φιλονικήσεις με την οκογένειά σου.

Πλάνη (εργαλείο)
Αν κρατάς στα χέρια σου το πλάνη, σημαίνει το ευχάριστο αποτέλεσμα των κόπων σου.

Πλανόδιος
Αν δεις πως είσαι πλανόδιος πωλητής, σημαίνει πως γρήγορα οι στενοχώριες σου και τα βάρη σου θα φύγουν και θα ανακουφιστείς.

Πλαστογραφία
Αν διαπράττεις πλαστογραφία σημαίνει πως δεν έχεις καθαρή τη συνείδηση σου. Αν δίνεις κάτι πλαστό – νόμισμα ή επιταγή – σημαίνει πως θα εκτεθείς.

Πλάτανος
Ο πλάτανος συμβολίζει την υποστήριξη και τους καλούς και πιστούς φίλους. Αν δεις να κόβεις πλάτανο, σημαίνει πως θα πάθεις ζημιές και καταστροφές.

Πλατεία
Αν δεις να βρίσκεσαι στη μέση πλατείας, σημαίνει πως οι δουλειές σου θα πάνε πολύ καλά και θα βρεθούν άνθρωποι που θα σε υποστηρίξουν ηθικά και οικονομικά.

Πλειστηριασμός
Αν δεις πως βρίσκεσαι σε πλειστηριασμό, σημαίνει πως θα πλουτίσεις. Η γυναίκα ή η κοπέλα που θα δει να βγάζουν την περιουσία της ή τα υπάρχοντά της σε πλειστηριασμό θα υποστεί υλικές και ηθικές ζημιές.

Πλέκω
Αν μια  ανύπαντρη δει πως πλέκςι θα παντρευτεί γρήγορα. Το όνειρο είναι κακό για μια παντρεμένη. Προμηνύονται καβγάδες και οικογενειακά προβλήματα.

Πλένομαι
Αν δεις ότι πλένεσαι με καθαρό νερό, σημαίνει πως είσαι τίμιος άνθρωπος. Αν δεις να πλένεσαι με βρώμικο νερό ή πλένεις μέλη του σώματος σου, θα απογοητευτείς, Αν δεις να πλένεις τον δρόμο ή την αυλή σου ή το σπίτι σου, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα – δεν έχει σημασία – σημαίνει πρόοδο και προκοπή.

Πλεξίδες
Αν δεις πως έχεις μακριές και ωραίες πλεξίδες, σημαίνει χαρά και γνωριμία με νέο και τίμιο πρόσωπο. Σημαίνει πως θα αγαπήσεις και θα αγαπηθείς.

Πλημμύρα
Αν δεις μια  πλημμύρα να καταστρέφει σπίτια, να πνίγει χωράφια, τότε να περιμένεις ηθική και υλική καταστροφή. Πλημμύρα που βλέπεις  να αποτραβήχτηκε ή δεν έκανε καταστροφές, σημαίνει πως γρήγορα θα αναχαιτίσεις τις οικονομικές καταστροφές που έπαθες. Αν η πλημμύρια πνίγει ανθρώπους, δυστυχώς περίμενε θάνατο κάποιου συγγενούς σου.

Πληρωμή
Αν δεις ότι πληρώνεις ανθρώπους, περίμενε πολλά και σημαντικά κέρδη ενώ το αντίθετο θα συμβεί αν ότι σε πληρώνουν.

Πλοίο
Το να δείτε ένα πλοίο στο όνειρο σας, σημαίνει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε τις πτυχές των συναισθημάτων σας και τον ασυνείδητο νου. Η κατάσταση του πλοίου είναι ενδεικτική της συναισθηματικής σας κατάστασης. Αν πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο, τότε θα έχετε ευχάριστη διάθεση. Αν πρόκειται για ένα πολεμικό πλοίο, τότε βιώνετε αισθήματα επιθετικότητας.

Ένα πλοίο που πλέει ήρεμα ή κατευθύνεται σε λιμάνι, σημαίνει μεγάλη ευτυχία. Αν ταξιδεύεις με πλοίο και κάνεις ήρεμο και γαλήνιο ταξίδι, θα κερδίσεις κάποια δύσκολη και σοβαρή υπόθεση που σε απασχολεί. Το πλοίο που καίγεται συμβολίζει την καταστροφή.

Αν ονειρευτείτε ότι ένα πλοίο συνετρίβη ή βουλιάζει, δείχνει ότι κάποια πτυχή της ζωής σας είναι εκτός ελέγχου. Έτσι εκφράζεται κάποιος φόβος ή αβεβαιότητα της συναισθηματικής σας κατάστασης. Φοβάστε ότι θα χάσετε κάτι κοντινό σας εξαιτίας ορισμένων δυσκολιών. Επίσης αν δείτε πλοίο να βυθίζεται, σημαίνει ότι θα χαθούν κάποιες ελπίδες που έχετε.

Αν εγκαταλείπετε το πλοίο, θα πρέπει να προχωρήσετε εμπρος γιατί μια πτυχή της ζωής σας, σας κρατά πίσω και είναι καιρός να την αφήσετε πίσω.

Πλύστρα
Όποια γυναίκα δει στον ύπνο της πως είναι πλύστρα και πλένει ξένα ρούχα σημαίνει πως προσπαθεί και κοπιάζει για άλλους. Ωστόσο το μέλλον της θα είναι ευτυχισμένο.

Πνευμόνι
Αν δεις να τρως πνευμόνια, θα πάρεις μεγάλη χαρά από ανέλπιστη κληρονομιά. Αν δεις πως είσαι άρρωστος από τους πνεύμονες σου, πρόσεχε γιατί μαλλον θα αρρωστήσεις πραγματικά.

Πνιγμένος
Αν δεις  πνιγμένο συμβολίζει κάποια μακρινή κληρονομιά που θα λάβεις γρήγορα. Αν δεις να πνίγεσαι εσύ να ξέρεις πως θα κερδίσεις στο τέλος της σκληρής δουλειάς σου. Αν πνίγεσαι με σχοινί θα χρεωκοπήσεις. Η κοπέλα που θα δει το όνειρο αυτό, θα κακοπαντρευτεί.

Ποδήλατο
Αν δεις πως είσαι ανεβασμένος σε ποδήλατο και διασχίζεις ήρεμα και ευχάριστα μια διαδρομή, σημαίνει πως οι ελπίδες σου θα πραγματοποιηθούν και οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Το αντίθετο θα συμβεί αν δεις πως, με δυσκολία ποδηλατείς ή δεις πως κατεβαίνεις από ποδήλατο.

Ποδιά
Η ποδιά του νοικοκυριού συμβολίζει τη σεμνότητα και τη νοικοκυροσύνη της γυναίκας ή της κοπέλας που τη φορούσε. Η κοπέλα που θα δει στον ύπνο της πως φορούσε ποδιά, να περιμένει πρόταση γάμου. Η βρώμικη ποδιά σημαίνει κουτσομπολιά και ατυχίες.

Πόδια
Γερά και όμορφα πόδια σημαίνουν κέρδη και ευτυχία ενώ τα αδύνατα και βρώμικα πόδια, στενοχώριες, φτώχεια, αρρώστιες και γενικά, δύσκολες μέρες. Αν δεις να πλένεις τα πόδια σου, περίμενε πραγματοποίηση των ελπίδων σου, επιτυχίες σε όλους τους τομείς και πολλά κέρδη από τις δουλειές σου. Το σπασμένο πόδι σημαίνει κακές ειδήσεις.

Πόλεμος
Είναι κακό όνειρο. Σημαίνει στενοχώριες, οικογενειακές φιλονικίες, διακοπή αισθηματικών δεσμών και δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα.

Πόλη
Αν δεις πως κατοικείς σε μεγαλούπολη, αρκετά πλούσια, να περιμένεις πρόοδο και προκοπή στον επαγγελματικό τομέα. Αντίθετα, η μικρή πόλη σημαίνει δυσκολίες και στασιμότητα. Η εγκαταλειμμένη, η καταστραμμένη από φωτιά ή σεισμό πόλη, σημαίνει πίκρες, ατυχίες και δύσκολες μέρες.

Πολυέλαιος
Ο αναμμένος πολυέλαιος στην εκκλησία ή στο σπίτι σημαίνει επιτυχίες, προστασία και οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία. Το αντίθετο θα συμβεί, αν δεις σβηστό ή σβήνεις πολυέλαιο. Η κοπέλα που βλέπει αναμμένο ή ανάβει πολυέλαιο, να περιμένει πρόταση γάμου.

Πολυθρόνα
Αν δεις πολυθρόνα, θα πας ένα μικρό ταξίδι. Αν κάθεσαι, να περιμένεις αναποδιές, ατυχίες και στενοχώριες.

Πολύτιμοι λίθοι
Αν δεις στον ύπνο σου πολύτιμους λίθους να περιμένεις κάποιο δώρο αξίας.

Πολύφωτο
Το αναμμένο πολύφωτο, σημαίνει χαρά και οικογενειακή ευτυχία ενώ το σβηστό, στασιμότητα και αβεβαιότητα.

Πόνος
Γενικά, είναι κακό όνειρο. Σημαίνει οικονομικές δυσχέρειες, πιθανόν κάποιο ατύχημα και στενοχώριες.

Ποντίκια
Τα ποντίκαι στο όνειρό μας δεν συμβολίζουν τίποτα το καλό. Αν δεις ότι πιάνεις ποντίκια, θα μπλέξεις άσχημα. Αν σκοτώνεις, θα φιλονικήσεις. Αν απλά δεις ποντίκια, θα μάθεις κάτι που παίζεται σε βάρος σου.

Πόρνη
Αν ονειρευτείς πόρνη προμηνύονται πλούτη, τιμές και κοινωνική εκτίμηση. Το όνειρο είναι καλύτερο για τον άντρα που θα δει πως παντρεύεται πόρνη.

Πόρτα
Ανοιχτή πόρτα σημαίνει ευχάριστες ειδήσεις, χαρά και οικογενειακή ευτυχία. Η κλειστή, εμπόδια και δυσκολίες. Η πόρτα της εκκλησίας σημαίνει προστασία και ευτυχία. Η πόρτα της φυλακής, επιτυχίες. Η πόρτα του κήπου σημαίνει ερωτικές περιέτειες. Αν κρυφακούς, σημαίνει προδοσία και απιστία. Η πόρτα της καλύβας σημαίνει χαρά και γαλήνη. Αν δείτε ότι μπαίνατε σε οποιαδήποτε πόρτα, σημαίνει πως άδικα θα προσπαθήσετε να ξεφύγετε από τους εχθρούς σας. Αν όμως είναι η πόρτα του σπιτιού της παιδικής σας ηλικίας, σημαίνει ότι οι μέρες σας θα είναι γεμάτες από ευημερία και ευφροσύνη. Αν δείτε άλλους να μπαίνουν σε πόρτα, σημαίνει μάταιες προσπάθειες για να ταχτοποιήσετε τις υποθέσεις σας. Επίσης, για τους αγρότες, σημαίνει αλλαγές στην πολιτική. Για ένα συγγραφέα, σημαίνει ότι το κοινό δεν θα διαβάσει τα έργα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έγγραφες δηλώσεις του. Το να δείτε ότι προσπαθείτε να κλείσετε μια πόρτα, η οποία τελικά πέφτει και χτυπάει κάποιον, σημαίνει ότι κάτι κακό θα συμβεί σε φίλο σας λόγω απερίσκεπτης συμβουλής που του δώσατε.

Πορτοκάλια
Η γεμάτη πορτοκάλια πορτοκαλιά, σημαίνει για τους παντρεμένους, οικογενειακή ευτυχία και για τους ανύπαντρους, γάμο. Αν κόβεις ή τρως πορτοκάλια, σημαίνει ευτυχία και επιτυχίες. Η ολάνθιστη πορτοκαλιά σημαίνει γρήγορο και καλό γάμο. Σε όποιον προσφέρουν πορτοκάλια, να περιμένει ερωτική εξομολόγηση.

Πορτοφόλι
Αν δεις πως έχεις ή βρήκες γεμάτο πορτοφόλι, το όνειρο σου είναι καλό. Το άδειο πορτοφόλι σημαίνει οικονομικά προβλήματα, φτώχεια, στενοχώριες και καταστροφή. Αν δεις πως έχασες το πορτοφόλι σου, σημαίνει πως θα έχεις επιτυχίες και θα αποκτήσεις ή θα βρεις κάτι που θα έχει μεγάλη αξία.

Ποτάμι
Το ποτάμι που κυλά ήσυχα και ήρεμα τα νερά του, σημαίνει επιτυχίες στον αισθηματικό και οικονομικό τομέα. Το θολό και ορμητικό ποτάμι σημαίνει ερωτικές αποτυχίες, οικογενειακά προβλήματα και γενικά, δύσκολες μέρες. Αν πλένεσαι σε ποτάμι, περίμενε πλούτη πολλά.

Ποτήρι
Ένα γεμάτο ποτήρι, δεν έχει σημασία με τι, σημαίνει τύχη και κέρδη πολλά. Το άδειο, σπατάλη. Το σπασμένο, δυσάρεστες ειδήσεις. Αν δεις, απλώς, ποτήρι, κάποια χαρούμενη είδηση θα μάθεις. Αν πίνεις νερό από ποτήρι, θα μάθεις κάποια γέννηση.

Ποτίζω
Ότι κι αν δεις να ποτίζεις σημαίνει πως θα πραγματοποιηθούν οι ελπίδες σου και θα ανταμειφθούν οι κόποι σου και θα χαρείς.

Πούδρα
Αν ονειρευτείς πούδρα σημαίνει απόκρυψη της αλήθειας και υποκρισία.

Πουλιά
Το πέταγμα των πουλιών και το κελάηδισμά τους σημαίνουν ευτυχία και αγάπη. Αν δεις να σκοτώνεις πουλιά, σε περιμένουν ατυχίες και δυσάρεστες ειδήσεις. Τα πουλιά σε κλουβί σημαίνουν λύπες και στενοχώριες. Το πουλί ή τα πουλιά που κελαηδούν συμβολίζουν τους ερωτικούς σου πόθους. Αν παγιδεύεις πουλιά, θα στενοχωρηθείς.

Πούπουλα
Τα πούπουλα που θα δεις στον ύπνο σου σημαίνουν στενοχώριες, αρρώστιες και πολύ κόπο, μέχρι να φτάσεις σε ένα καλό και αξιοπρεπές τέλος.

Πουρνάρι
Αν δεις πουρνάρι, σημαίνει ότι θα έχεις προστασία ενώ αν δεις να το κόβεις, θα αποτύχεις. Αν το δεις στο σπίτι σου ή κουβαλάς σε αυτό πουρνάρι, να περιμένεις καλύτερες μέρες.

Πράσινο
Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ελπίδα και τις επιτυχίες, την οικογενειακή γαλήνη και τη χαρά.

Πράσο
Γενικά είναι κακό όνειρο. Σημαίνει στενοχώρια, φιλονικία, διαφθορά και εξευτελισμό.

Πρήξιμο
Να περιμένεις καλύτερες ημέρες αν δεις πως πρήστηκε το σώμα σου ή κάποιο μέρος του σώματος σου.

Πριόνι
Αν δεις πριονι συμβολίζει ζημιές, αποτυχίες, λύπη, στενοχώρια και δυσκολίες σε όλους τους τομείς.

Πρόβατο
Το πρόβατο στο όνειρό μας συμβολίζει ευτυχία, επιτυχίες, χαρά, πλούτη ή αγάπη, όποιο κι αν είναι το χρώμα του και όπως και αν το δεις.

Προσευχή
Αν δεις να προσεύχεσαι, να περιμένεις χαρά και ευτυχία.

Προσκυνητής
Όπου και να βρίσκεσαι και δεις ότι προσκυνάς, σημαίνει πως θα έχεις επιτυχίες σε όλους τους τομείς.

Προστάτης, προστασία
Αν ονειρευτείτε πως αποκτήσατε κάποιον προστάτη και πως νιώθετε σιγουριά από την προστασία του, σημαίνει πως στη ζωή σας θα παρουσιαστεί  κάποιος επικίνδυνος εχθρός. Όσο πιο ισχυρή προστασία σας παρέχει, τόσο πιο επικίνδυνος είναι ο εχθρός και πρέπει να προσέξετε ανάλογα.

Πρώην (σχέση – σύζυγος – αρραβωνιαστικός/ιά)
Αν ονειρευτείτε τον/την πρώην σύζυγο, αρραβωνιαστικό, αρραβωνιαστικιά ή σχέση ότι είσαστε μαζί πάλι, δείχνει ότι κάτι ή κάποιος στην τρέχουσα φάση της ζωής σας αξιοποιεί παρόμοια συναισθήματα που αισθανθήκατε κατά τη διάρκεια της σχέσης με τον/την πρώην σας. Το όνειρο μπορεί να είναι ένας τρόπος για να σας προειδοποιεί για την ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά σε μια τρέχουσα σχέση. Αυτό που μαθαίνετε από τις προηγούμενες σχέσεις, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί στη τρέχουσα, ώστε να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη. Εναλλακτικά, οι πρώην εραστές, συχνά υπενθυμίζουν τις θετικές εμπειρίες που είχατε με το εν λόγω πρόσωπο.
Ειδικότερα, αν δείτε τον/την πρώην σύζυγό σας στο όνειρό σας, σημαίνει ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση που δεν επιθυμείτε. Υποδεικνύει ότι αντιμετωπίζετε μια παρόμοια σχέση ή κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένος/η και άβολα.
Για να δείτε τον/την πρώην σύντροφό σας στο όνειρό σας, σημαίνει ότι μπορεί να συγκρίνεστε με τον/την πρώην. Το όνειρο προσπαθεί να σας προειδοποιήσει να μην κάνετε τα ίδια λάθη στη σχέση που έχετε τώρα.
Εναλλακτικά, βλέποντας τον/την πρώην σας στο όνειρό σας, συμβολίζει, τις πτυχές του εαυτού σας που έχετε παραμελήσει ή αγνοείτε.

Πυγολαμπίδες
Οι πυγολαμπίδες στο όνειρό μας σημαίνουν μεγάλη ευτυχία.

Πυξίδα
Είτε δεις είτε κρατάς πυξίδα, σημαίνει πως βαδίζεις σίγουρα και σταθερά προς την επιτυχία και την ευτυχία. Αν χάσεις την πυξίδα που κρατούσες πρόσεχε γιατί λοξοδρομείς από τους στόχους σου.

Πύργος
Αν ονειρευτείς πύργο, σημαίνει ότι γρήγορα, θα χρειαστείς βοήθεια για να απαλλαγείς από τους εχθρούς σου.

Πυρετός
Στενοχώριες περίμενε αν δεις ότι έχεις πυρετό.

Πυρίτιδα
Αν δεις πυρίτιδα στο όνειρό σου θα λάβεις κάποιο γράμμα. Αν βάζεις πυρίτιδα σε μικρά δοχεία ή φυσέκια θα μάθεις ένα σημαντικό και αξιόλογο νέο.

Πυρκαγιά, πυρκαϊά
Αν δεις ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι σου, περίμενε δυσάρεστα γεγονότα .Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι θα περάσεις κάποιο ερωτικό δράμα.

Πυροβόλο
Αν ονειρευτείς πυροβόλο σημαίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Πυροτεχνήματα
Τα πυροτεχνήματα συμβολίζουν την εξαπάτηση. Καλό θα είναι να μην δεχτείς καμιά πρόταση που θα σου γίνει γιατί θα το μετανιώσεις πικρά.

Πώληση
Αν δεις να πουλάς κάτι, σημαίνει πως θα χάσεις αρκετά χρήματα. Αντίθετα αν βλέπεις άλλους να πουλούν ή να σου πουλούν εσένα κάτι, θα κερδίσεις πολλά χρήματα.