Ονειροκρίτης: Ο


Ο

Όαση
Η όαση είναι καλό όνειρο. Σημαίνει ξεκούραση, ανακούφιση από τα προβλήματα και ψυχική ηρεμία αν δεις πως βρίσκεσαι σε όαση.

Οβελίας
Όταν δεις οβελία στη σούβλα θα μάθεις ευχάριστα νέα. Αν τρως, θα έχεις επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Μόνο όταν σου καεί ο οβελίας, θα στενοχωρηθείς πολύ.

Οβίδα
Αν δεις οβίδα, πρόσεξε τους φίλους σου γιατί στην πραγματικότητα είναι εχθροί σου. Επίσης, αυτό το όνειρο μπρομηνύει στενοχώριες. Αν ακούς οβίδα να σκάει, θα αισθανθείς ψυχική γαλήνη και θα ακούσεις ευχάριστες ειδήσεις.

Όγκος
Αν ονειρευτείς πως στο σώμα σου υπάρχει κάποιος όγκος, θα περάσεις μεγάλη στενοχώρια.

Οδηγός
Αν δείτε στον ύπνο σας πως είστε οδηγός αυτοκινήτου ή τον δικού σας ή ξένου, σημαίνει πως θα σημειώσετε άνοδο στις δουλειές σας και στην κοινωνική σας θέση. Αν δείτε πως οδηγείτε αυτοκίνητο και τρέχετε σε ένα δημόσιο δρόμο και πως προχωρούσατε άνετα, αυτό σημαίνει πως η επιτυχία σας είναι σίγουρη και εξασφαλισμένη. Αν δείτε πως ταξιδεύατε και για κάποια αιτία σταματήσατε, αυτό σημαίνει πως κάτι δεν θα πάει καλά και θα σημειώσετε μια κάμψη που δεν την είχατε φανταστεί. Αν δείτε πως σας σταμάτησε η τροχαία να σας ελέγξει, αυτό σημαίνει πως ή Θα αναβάλετε κάποιο ταξίδι ή κάποια συμφωνία που είχατε να κάνετε δεν θα γίνει. Αν δείτε πως οδηγείτε σε στροφές, σημαίνει πως θα σας βρουν εμπόδια και ανωμαλίες τις οποίες θα ξεπεράσετε. Αν δείτε πως οδηγείτε μια νεκροφόρα, αυτό σημαίνει πως θα σας τύχουν λεφτά ή κάποια κληρονομιά. Αν δείτε πως οδηγείτε τραίνο, το όνειρό σας δεν είναι καλό και σημαίνει δυστυχία, πίκρες και βάσανα. Αν δείτε πως πήρατε μια αμαξοστοιχία χωρίς επιβάτες και την οδηγούσατε, αυτό σημαίνει πως θα μάθετε για κάποιον θάνατο. Αν δείτε πως οδηγείτε κάποιο καραβάνι στην έρημο, σημαίνει πως μεγάλες ταλαιπωρίες θα έχετε αυτόν τον καιρό. Αν οδηγείτε ζώα ή ανάπηρο άτομο, αυτό είναι καλό γιατί θα πάρετε κάποια αμοιβή που δεν την περιμένατε. Αν δείτε πως έχετε οδηγό κάποιο άλλο άτομο, αυτό σημαίνει πως αν είναι άνδρας 8α πάνε καλά αt δουλειές σας. Αν είστε νέος και δείτε να έχετε οδηγό γυναίκα, σημαίνει πως θα κοιτάξουν να σας φερθούν πονηρά και ύπουλα. Αν είστε γυναίκα και δείτε πως έχετε οδηγό έναν άνδρα, σημαίνει πως θα φερθούν σε σας πονηρά και ύπουλα.

Οδοιπόρος
Αν δεις ότι είσαι οδοιπόρος, περίμενε δύσκολες μέρες γεμάτες στενοχώρια. Είναι γεγονός πως θα δουλέψεις πολύ, θα δυσκολευτείς και θα στεναχωρηθείς αλλά στο τέλος, θα κερδίσεις. Αν δεις άλλον οδοιπόρο, πεερίμενε ευχάριστες ειδήσεις.

Οδοκαθαριστής
Αν δείτε στον ύπνο σας πως είστε οδοκαθαριστής χωρίς να έχετε σχέση με το επάγγελμα αυτό, σημαίνει πως θα σας προτείνουν μια δουλειά που θα σημειώσετε μεγάλα κέρδη, αλλά να ξέρετε πως θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στις συμφωνίες που θα κάνετε. Αν δείτε άλλον ή άλλους να είναι οδοκαθαριστές, σημαίνει πως θα αφήσετε μια μεγάλη ευκαιρία στη ζωή σας να πάει χαμένη. Αν δείτε πως κάποιος οδοκαθαριστής μάζευε σκουπίδια από το σπίτι σας ή έξω από αυτό, σημαίνει πως Θα βρεθεί άνθρωπος να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πολλά προβλήματα στην οικογένεtά σας.

Οδοντίατρος, οδοντογιατρός
Αν δεις πως είσαι οδοντίατρος, να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που σε περιπαίζουν, αλλά υπάρχουν και άλλοι που θα σε βοηθήσουν.

Οδοντογλυφίδα
Αν δεις πως καθαρίζεις τα δόντια σου με οδοντογλυφίδα, να ξέρεις πως γρήγορα θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες σου.

Οδοστρωτήρας
Αν δεις ακίνητο οδοστρωτήρα περίμενε ανεργία, δύσκόλες μέρες και στενοχώρια. Αν δεις να δουλεύει, θα ωφεληθείς σύντομα από κάτι.

Οθόνη
Μια λευκή οθόνη σημαίνει ευτυχία και πολλά πλούτη.

Οικογένεια
Η οικογένεια που βλέπεις, συμβολίζει την ευτυχία και τη γαλήνη του σπιτικού σου. Αν κοπέλα δει οικογένεια, να ξέρει πως την περιμένουν δύσκολες μέρες.

Οινόπνευμα
Αν δεις οινόπνευμα σε μπουκάλι ή αλλού, να περιμένεις εκδίκηση από τους εχθρούς σου, καβγάδες και γκρίνιες στην οικογένεια σου. Αν δεις να σε τρίβουν με οινόπνευμα, θα ακούσεις πολλές βωμολοχίες. Αν τρίβεσαι μόνος σου, θα λάβεις οικονομική ενίσχυση.

Ομάδα
Αν δεις να συμμετέχεις σε μια ομάδα, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, να ξέρεις πως βαδίζεις σταθερά και με σιγουριά.

Ομίχλη
Αν δεις  ομίχλη στο όνειρό σου δεν είναι καλό σημάδι. Σημαίνει αργοπορία των υποθέσεων σου, άγχος, στενοχώριες και λύπη.

Ομπρέλα
Η ομπρέλα που βλέπεις να κρατάς και να προστατεύεσαι από τη βροχή ή να προστατεύεις άλλον, σημαίνει αγάπη, υποστήριξη και προστασία. Μιά κατεστραμμένη ομπρέλα προμηνύει αποτυχία και στενοχώρια.

Όπιο
Αν δεις να καπνίζεις όπιο, περίμενε πίκρες και στενοχώριες.

Όπλα
Αν δεις όπλα, σημαίνει φιλονικία. Αν είναι παλιά και σκουριασμένα, να ξέρεις πως θα κουραστείς ψυχικά και σωματικά. Αν δεςι να κρατάς όπλο στα χέρια σου, περίμενε δόξες, τιμές, υπόληψη και κοινωνική εκτίμηση. Αν δεις κάποιον άλλον να κρατά όπλο, τότε θα μαλώσεις. Αν τραυματίζεσαι από όπλο, θα αρρωστήσεις. Για τη γυναίκα, το όπλο σημαίνει ερωτικό δεσμό ή και γάμο, όχι όμως, με αίσιο τέλος.

Όργανο μουσικής
Αν δεις ότι παίζεις ένα μουσικό όργανο, δυστυχώς είναι προμήνυμα  ότι κάποιος δικός σου θα πεθάνει. Αν δες ότι παίζει άλλος, θα στενοχωρηθείς. Τα όργανα που ακούς να παίζουν χωρίς όμως να τα βλέπεις, προαναγγέλλουν κάποια καλή κληρονομιά.

Οργή
Όταν  άντρας θα δει πως είναι οργισμένος, το όνειρο σημαίνει οικονομικές δυσχέρειες. Για τη γυναίκα σημαίνει, ερωτικές αποτυχίες.

Όργιο
Αν δεςι ότι κάνεις όργια στον ύπνο σου, θα ταπεινωθείς. Αν βλέπεις άλλους, θα νιώσεις αηδία και αποστροφή για κάποια φιλικά σου πρόσωπα.

Όρεξη
Αν δεις να έχεις μεγάλη όρεξη και να τρως πολύ, σημαίνει ότι θα αρρωστήσεις. ‘Οταν απλά δεις να έχεις όρεξη, σημαίνει απώλεια χρημάτων.

Όρκος
Αν δεις κάποιος να ορκίζεται ή να ορκίζεσαι εσύ, πρόσεχε γιατί το όνειρο σημαίνει απάτη. Μην δίνεις σημασία σε αυτά που θα σου πουν.

Όρμος
Αν δεις ότι έχεςι αράξει σε όρμο ή απλά τον βλέπεις είναι προμήνυμα πως έχεις εξασφαλισμένες και με γερές βάσεις δουλειές.

Ορνιθοτροφείο
Ένα ορνιθοτροφείο γεμάτο κότες, σημαίνει ευτυχία και πλούτη. Αν δεις πως είσαι ορνιθοτρόφος, να ξέρεις πως τα όνειρα σου και οι ελπίδες σου θα πραγματοποιηθούν. Επίσης ότι οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι. Θα κερδίσεις αρκετά χρήματα.

Όρνιο
Αν δεις όρνιο το όνειρο δεν είναι καλό. Προμηνύεται αρρώστια, κίνδυνος και καταστροφή. Το όνειρο είναι καλό και σημαίνει απαλλαγή απ’όλα αυτά, στην περίπτωση που δεις ότι σκοτώνεις όρνιο.

Οροπέδιο
Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε οροπέδιο, θα αποκτήσεις πολλά χρήματα και θα έχεις καλή υπόληψη.

Όροφος
Αν δεις να ανεβαίνεις σε όροφο είναι καλό όνειρο. Σιγά-σιγά και με σταθερό βήμα και με τίμια μέσα, προχωρείς στη ζωή. Στο τέλος, θα βγεςθ νικητής.

Ορτύκι
Αν δεις ζωντανά ορτύκια σημαίνουν ερωτική επιτυχία. Αν δεις ορτύκι σε κλουβί να κελαηδά σημαίνει ότι τα μυστικά σου τα ξέρουν όλοι. Σκοτωμένο ορτύκι σημαίνει στενοχώρια.

Ορυχείο
Αν δεις πως δουλεύεις σε ορυχείο, να περιμένεις ευτυχία και γαλήνη στο σπιτικό σου.

Ορφανή, ορφανός
Αν ονειρευτείς πως είσαι ορφανός ενώ δεν είσαι, να γνωρίζεις πως υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν και θα σε προστατέψουν. Θα αποκτήσεις δύναμη και καλό όνομα. Τα αντίθετα θα συμβούν αν είσαι, πραγματικά, ορφανός.

Ορχήστρα
Αν ακούς ορχήστρα να παίζει όμορφα και αρμονικά, σημαίνει ευτυχία και ευχάριστα γεγονότα. Αν παίζει κάποιο φλάουτο θα σε στενοχωρήσουν.

Όσπρια
Όπου και σε όποιο σπίτι και αν τα δεις, τα όσπρια σημαίνουν πλούτη, αφθονία αγαθών και καλή υγεία. Αν δεις να βράζεις όσπρια, θα κερδίσεις ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Όταν δεις να πουλάς όσπρια, θα ακούσεις πολλά κουτσομπολιά και θα στενοχωρηθείς. Αν τρως όσπρια, θα συνεργαστείς με κάποιον και θα κερδίσεις χρήματα.

Όστρακα
Κλειστά και γεμάτα όστρακα σημαίνουν ευτυχία και πλούτη. Τα ανοιχτά και άδεια, φτώχεια.

Ούζο
Αν δεις να πίνεις ούζο, το πιθναότερο είναι ότι θα μαλώσεις και θα λυπηθείς. Αν δεις άλλους να πίνουν, να ξέρεις πως θα σε κακολογήσουν.

Ούλα
Αν δεις φυσιολογικά ούλα σημαίνουν υγεία. Αν, όμως, είναι μαύρα ή έχουν άλλο χρώμα, σημαίνουν αρρώστια.

Ουρά
Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, αν δεις πως έχεις ουρά, θα ταπεινωθείς. Η ουρά του κόκορα σημαίνει ευτυχία. Της κότας, σημαίνει καταφρόνηση και δυστυχία. Η πλούσια ουρά του αλόγου, σημαίνει αφθονία αγαθών. Η κοντή και ψαλιδισμένη, συμφορές και ταπεινώσεις. Η ουρά του ψαριού συμβολίζει τους εχθρούς σου. Ουρά ερπετού, σημαίνει βάσανα και πίκρες. Μόνο αν τρως ουρά, είναι καλό το όνειρο.

Ούρα (ούρηση)
Αν δείτε στον ύπνο σας πως κατουράτε, αν δεν υπήρχε σωματική ανάγκη στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως θα έχετε απαλλαγή από στενοχώριες και βάσανα. Αν δείτε να κατουράει άλλος, σημαίνει στενοχώριες από συκοφαντίες. Αν δείτε πως λερωθήκατε από κάτουρα, σημαίνει πως θα σας μειώσουν ηθικά.  Αν λερώνεσαι από ούρα, να ξέρεις ότι θα σε προσβάλλουν, χωρίς όμως να έχεις φταίξει σε τίποτα. Αν δείτε πως κατουρούσατε και τα ούρα σας ήταν κόκκινα από αίμα, αυτό σημαίνει πως θα αποκτήσετε χρήματα, χαρά κι ευτυχία στην οικογένειά σας. Αν δεις να κρατάς στα χέρια σου κάποιο δοχείο με ούρα, να περιμένεις από κάπου χρήματα.

Ουράνιο τόξο
Ένα πολύ καλό το όνειρο κυρίως για τους νέους. Συμβολίζει τις ελπίδες που θα πραγματοποιηθούν και ευχάριστα γεγονότα που θα μάθουν.

Ουρανός
Καθαρός, γαλάζιος ή ξάστερος ουρανός, προμηνύει ευχάριστες ειδήσεις, αξιοπρέπεια, κέρδη και ψυχική γαλήνη. Γεμάτος σύννεφα και μαύρος ουρανός, είναι κακό σημάδι. Σημαίνει δυσάρεστες ειδήσεις, άγχος, μελαγχολία και στενοχώριες.

Όχθη
Αν δεις όχθη από μακριά, είναι προμήνυμα ότι θα έχεις επιτυχίες και οικογενειακή ευτυχία. Αν στέκεσαι στη άκρη της όχθη΄; και βλέπεις το νερό να κυλά, θα χάσεις αρκετά χρήματα ή και μέρος της περιουσίας σου και θα στενοχωρηθείς πολύ.  Αν δεις βαθιά όχθη,  περίμενε κάποια ασθένεια.