Ονειροκρίτης: Ξ


Ξ

Ξανθή
Καλό όνειρο για τις κυρίες. Οι ανύπαντρες κοπέλες που είναι μελαχρινές και δουν πως έγιναν ξανθές, να προετοιμάζονται σύντομα για γάμο. Οι παντρεμένες που θα δουν πως έγιναν ξανθές, να γνωρίζουν ότι η αγάπη και αφοσίωσή τους για την οικογένειά τους θα μεγαλώσει και η ευτυχία θα είναι παρούσα.

Ξανθός
Όταν δεις όνειρο με ξανθό άντρα σημαίνει ότι θα έχεις υποστήριξη. Αν μια κοπέλα μιλά με ξανθό, θα της κάνουν ένα καλό προξενιό. Όταν δεις ξανθά αγόρια, θε έχεις πλούτη και ευτυχία.

Ξαπλώνω
Γενικά, το όνειρο δεν είναι καλό. Αν ονειρευτείς ότι ξαπλώνεις μέρα, θα κινδυνεύσεις. Συμβολίζει  απιστία, προσβολή και ηθική βλάβη.

Ξαστεριά
Στο σπίτι σου, θα κυριαρχήσει η ευτυχία και η γαλήνη αν δεις στο όνειρό  σου ξαστεριά. Οι στενοχώριες και οι πίκρες θα περάσουν.

Ξεγύμνωμα
Αν δεις να ξεγυμνώνεσαι, θα σε προσβάλουν και θα σε ταπεινώσουν. Υπάρχει, όμως, και η πιθανότητα να απαλλαγείς από τα προβλήματά σου και τις στενοχώριες σου. Αν άντρας δει ότι είναι ξεγυμνωμένος, θα εξευτελιστεί και θα στενοχωρηθεί πολύ. Μια κοπέλα που θα δει να ξεγυμνώνεται ή να την ξεγυμνώνουν, θα την εγκαταλείψει ο αγαπημένος της. Αν είσαι παντρεμένος και δεις τον σύντροφο σου ξεγυμνωμένο, να περιμένεις  απιστία.

Ξενιτιά
Αν ονειρευτείς ότι είσαι στην ξενιτιά, να προσδοκάς πολλά κέρδη πολλά επιτυχίες. Όλες σου γενικά οι προσπάθειες θα καρποφορήσουν. Αν ονειρευτείς κάποιον γνωστό σου που βρίσκεται στο εξωτερικό, σύντομα θα λάβεις νέα του.

Ξενοδοχείο
Αν ονειρευτείς ξενοδοχείο, θα στενοχωρηθείς πολύ. Ο άρρωστος  που θα δεις ξενοδοχείο στον ύπνο του, θα πεθάνει. Αν δεις όμως ότι διαμένεις σε ξενοδοχείο, θα κερδίσεις πολλά χρήματα. Αν μια έγκυος δει στον ύπνο της ξενοδοχείο, θα έχει δύσκολο τοκετό αλλά με καλή κατάληξη.

Ξένος
Αν δεις ξένο άνθρωπο, δηλαδή κάποιον άγνωστο, στον ύπνο σου, να περιμένεις τη χαρά και την ευτυχία. Για τους νέους, το όνειρο είναι πολύ καλό επειδή στην πραγματικότητα μπορεί να γνωρίσουν κάποιον ξένο, να παντρευτούν και να ευτυχήσουν.

Ξερίζωμα
Αν ονειρευτείς να ξεριζώνεις δέντρο, τότε θα καταστραφείς. Αν ονειρευτείς να ξεριζώνεις κάποιο φυτό ή κάτι άλλο, σύντομα θα στενοχωρηθείς πολύ.

Ξερό
Οτιδήποτε να δεις ξερό στο όνειρό σου, περίμενε πίκρες, λύπες και στενοχώριες.

Ξεροβούνι
Το ξεροβούνι στο όνειρό μας προμηνύει πίκρες, στενοχώριες και κυρίως αποτυχίες στα αισθηματικά σου.

Ξερόβρυση
Αν ονειρευτείς ξερόβρυση, δηλαδή βρύση που έχει στερέψει από νερό, τότε  ξέρεις πως θα έχεις οικονομικές στενοχώριες.

Ξερονήσι
Αν δεις ξερονήσι τότε στενοχώριες και οικονομικές σε περιμένουν.

Ξέστρωμα
Αν δεις να ξεστρώνεις κρεβάτι, αυτό σημαίνει διαζύγιο και χωρισμό. Αν  δεις να ξεστρώνεις τραπέζι, τότε τα επαγγελματικά σου θα πάνε καλά.

Ξεφλουδίζω
Όταν ξεφλουδίζεις φρούτα στο όνειρό σου, πρέπει να συνεχίσεις να ελπίζεις και να μην αφήσεις την απογοήτευση να σε κυριεύσει.

Ξεφτέρια
Αν δεις ή περνούν από μπροστά σου ξεφτέρια στον ύπνο σου, θα στενοχωρηθείς. Αν δεςι να τα κρατάς στα χέρια σου, τότε περίμενε ευχάριστα νέα.

Ξηρασία
Η ξηρασία είναι κακό όνειρο και προμηνύει σημαίνει εγκατάλειψη, λύπη, πόνο, πίκρα και στενοχώρια.

Ξίγκι
Όπου κι όπως και αν δεις ξίγκι στο όνειρό σου, σημαίνει πλούτη και αφθονία αγαθών στο σπίτι σου. Το όνειρο είναι ακόμη καλύτερο, αν δεις πως τρως ξίγκι.  Προμηνύονται πολλά κέρδη.

Ξιφίας
Αν ονειρευτείς ότι κυνηγάς ξιφία, θα πετύχεις και θα κερδίσεις. Αν σε κυνηγά ξιφίας, κάποιος φίλος σου θα προσπαθήσει να σου κάνει κακό.

Ξίφος
Κακό όνειρο για τις γυναίκες.  Σημαίνει αποτυχίες και δυστυχία. Αν δεις ξίφη, θα ακούσεις ευχάριστα νέα. Αν κρατάς στα χέρια σου ξίφος, θα δοξαστείς και ο κόσμος θα σε εκτιμήσει. Ένα σπασμένο ξίφος σημαίνει ταπείνωση και στενοχώριες.

Ξύδι
Αν δεις ξύδι ή πως πίνεις ξύδι τότε πολλές πίκρες, στενοχώριες και φιλονικίες θα σε ταλαιπωρήσουν.

Ξύλα
Τα ξερά ξύλα συμβολίζουν τα άφθονα αγαθά του σπιτιού σου και την ευτυχία σου. Αν δεις χλωρά ξύλα μέσα στο σπίτι σου, κάποιος από την οικογένεια σου θα αρρωστήσει σοβαρά.  Αν δεις να κόβεις ξύλα, θα κερδίσεις πολλά και με τίμιο τρόπο, χρήματα. Τα ξύλα που βλέπεις να ρίχνεις στη φωτιά σημαίνουν πλούτη και οικογενειακή γαλήνη.

Ξυλοκέρατο
Αν ονειρευτείς να τρως ξυλοκέρατο, θα πικραθείς πολύ.

Ξυπνώ
Όταν ονειρευτείς ότι ξυπνάς κάποιον, θα πάρεις χαρούμενη είδηση.

Ξυράφι
Όταν ονειρευτείς ξυράφι σημαίνει πως είσαι έξυπνο και καλό άτομο, αλλά θα μπερδευτείς πολύ στα αισθηματικά σου.

Ξυρίζω
Είτε ξυρίζεσαι είτε σε ξυρίζουν, θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες σου. Αν δεις γυναίκα να ξυρίζεται, θα εξευτελισθεί. Αν ξυρίζεις το κεφάλι σου, θα γελοιοποιηθείς.

Ξυριστική μηχανή
Η ξυριστική μηχανή που θα δεις στο όνειρό σου προμηνύει στενοχώριες και απιστία.

Ξύστρα
Όπως και όπου και αν δεις ξύστρα είναι καλό σημάδι που προμηνύει κοινωνική αναγνώριση και ηθική αμοιβή.