Ονειροκρίτης: Ν


Ν

Νεκρός, νεκρή
Αν δείτε στον ύπνο σας έναν νεκρό, αυτό σημαίνει καλό για σάς και για την οικογένειά σας. Αν δείτε έναν γνωστό σας που είναι ζωντανός, τον δείτε όμως νεκρό, αυτό σημαίνει μακροζωία γι’ αυτόν και πως θα μάθετε ευχάριστα νέα γι’ αυτόν. Αν ο νεκρός που θα δείτε είναι πατέρας σας ή μητέρα σας που ζουν στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως θα ζήσουν πολλά χρόνια και πως κάτι καλό θα συμβεί σε όλους σας. Αν δείτε νεκρό ένα νεαρό άτομο, σημαίνει πως αν είναι ανύπαντρο θα παντρευτεί. Αν δείτε νεκρό τον εαυτό σας, αυτό σημαίνει πως κάποιο μεγάλο καλό θα συμβεί σε σάς. Αν δείτε νεκρό κάποιο πρόσωπο του αντίθετου φύλου, αυτό σημαίνει πως σας περιμένει κάποιος μεγάλος έρωτας που θα γεννηθεί για σάς. Αν όμως δείτε νεκρό κάποιο άτομο που ήδη είναι πεθαμένο και αυτό σας μιλάει, αν σας λεει λόγια που δεν τα καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει πως κάτι δυσάρεστο θα σας συμβεί και θα σας στενοχωρήσει πολύ. Αν δείτε τους νεκρούς γονείς σας να σας καλούν κοντά τους, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξετε γιατί κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα μπορεί να πάθετε. Αν δείτε έναν νεκρό ήδη συγγενή σας να σας υποδεικνύει κάτι, μην παραλείψετε να το κάνετε. Αν δείτε νεκρό συγγενή σας να σας ζητάει κάτι, αυτό σημαίνει πως έχετε παραμελήσει τα Θρησκευτικά σας καθήκοντα γι’ αυτό το άτομο. καλό είναι να του κάνετε κανένα τρισάγιο ή να του ανάψετε κανένα κερί. Αν δείτε ήδη νεκρό συγγενή σας να σας καλεί κοντά του ή να σας παρουσιαστεί με κάποιο αυτοκίνητο να σας πάρει ταξίδι και δείτε πως αρνηθήκατε, αυτό σημαίνει πως θα γλιτώσετε από κάποιο ατύχημα. κακό είναι άμα δείτε ότι σας παίρνει μαζί του γιa ταξίδι. Αν δείτε πως ασπαζόσαστε, αυτό σημαίνει πως θα έχετε καλή υγεία και πως θα πάρετε καλές ειδήσεις. Αν δείτε κάποιον νεκρό να έρχεται κοντά σας και να σας μιλάει, αυτό σημαίνει πως κάποιο καλό θα σας συμβεί.

Νερό
Όταν το νερό που βλέπεις είναι καθαρό, σαν κρυστάλλινο ή βγαίνει από  πηγή,τότε σημαίνει χρήμα, αφθονία αγαθών, οικογενειακή ή προσωπική ευτυχία, αγάπη και έρωτα. Αντίθετα το βρώμικο,  θολό νερό, σημαίνει στενοχώριες, εμπόδια,   αποτυχίες και κινδύνους που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Αν είσαι νέος ή κοπέλα και σου δίνουν να πιεις καθαρό νερό σε ποτήρι, τότε πολύ σύντομα θα κάνεις μια καλή ερωτική σχέση ή έναν καλό γάμο. Τέλος , αν δεις ότι βρέχεσαι από νερό ,εκτός όμως από θαλασσινό, τότε σε περιμένει γαλήνη ψυχής και ευτυχία.

Νεροτριβή
Να περιμένεις μπλεξίματα στον επαγγελματικό τομέα.

Νησί
Εξαστάται από το είδος του νησιού. Αν δεις κάποιο μικρό νησί να περιμένεις  κάποια γέννηση. Αν απλά δεις ή ακόμη καλύτερα βρίσκεσαι σε κάποιο μεγάλο νησί τοτε να απεριμένεις ηρεμία σε συνδυασμό με ένα ευχάριστο και ανανεωτικό ταξίδι. Δυστυχώς αν δούμε κάποιο ξερονήσι ή ξέρα πρέπει να περιμένουμε αρρώστιες και γενικά δυσκολίες το επόμενο διάστημα.

Νηστεία
Αν δεις στον ύπνο σου πως κάνεις νηστεύεις, προμηνύει φτώχεια και υποκρισία.

Νιαούρισμα
Αν ακούσεις στον ύπνο σου γάτες να νιαουρίζουν, τότε να περιμένεις  πως  δυο φίλοι σου θα μαλώσουν για χάρη σου.

Νίκη
Το να νικάς κάποιον στο όνειρό σου σημαίνει ότι θα τακτοποιηθούν όλες σου οι δουλειές.

Νοσοκομείο
Δεν είναι καλό όνειρο. Ένα νοσοκομείο γεμάτο ασθενείς σημαίνει ότι έρχεται φτώχεια και ανέχεια. Ένα άδειο νοσοκομείο είναι προειδοποίηση ότι θα αρρωστήσουμε.

Νοτιάς
Aν δεις στον ύπνο σου να φυσάει νοτιάς θα πάθεις ηθικές και υλικές ζημιές.

Ντόμινο
Αν είσαι ντυμένος ντόμινο, σημαίνει πως είσαι υπηρέτης ή υποτελής.  Αν δεις τη φίλη σου ή τον φίλο σου ντυμένο ντόμινο πρέπει να προφυλαχθείς γιατί μπορεί να πάθεις κακό.

Ντόμινο (παιχνίδι)
Είτε εσύ παίζεις ντόμινο ή είτε άλλοι είναι πολύ καλό, ευτυχία και γαλήνη θα γεμίσει την οικογένειά σου.

Ντουλάπα
Η γεμάτη ρούχα ντουλάπα, σημαίνει ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη. Η άδεια, οικογενειακή φιλονικία. Αν η ντουλάπα σου είναι κλειδωμένη, έχεις σίγουρη και εξασφαλισμένη ευτυχία στο σπιτικό σου. Αν δεις ντουλάπα ανοιχτή, πρόσεξε τους κλέφτες.

Νυμφεύομαι
Αν κάποιος παντρεμένος ονειρευτεί ότι παντρεύεται, θα ακούσει δυσάρεστα νέα και θα έχει φιλονικίες με την οικογένεια του. Αν δεις ότι παντρεύεσαι τον ήδη άντρα σου ή την ήδη γυναίκα σου τότε περίμενε κέρδη και ευτυχία.

Νύφη
Αν δείτε στ’ όνειρο σας τη νύφη σας (σύζυγο του γιου σας), είναι σημάδι ότι κάποιο ασυνήθιστο περιστατικό θα συμβάλει στην ευτυχία σας ή θα σας προκαλέσει ανησυχία, ανάλογα με το αν ήταν ευχάριστη ή παράλογη. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως είναι νύφη, είναι σημάδι πως γρήγορα θα λάβει κληρονομιά που θα την χαροποιήσει εξαιρετικά, με την προϋπόθεση ότι θα νιώθει ευχαρίστηση κάνοντας τη νυφική της τουαλέτα. Αν ήταν δυσαρεστημένη, θα δοκιμάσει απογοητεύσεις στις προσδοκίες της.Αν δείτε στον ύπνο σας ότι φιλάτε νύφη, σημαίνει ευτυχισμένη συμφιλίωση ανάμεσα σε φίλους. Για μια νύφη που θα δει ότι φιλάει άλλους, το όνειρο προλέγει πολλούς φίλους και απολαύσεις αν δείτε πως σας φιλούν, σημαίνει ότι θα απολαύσετε υγεία και ότι ο καλός σας θα κληρονομήσει αναπάντεχη περιουσία.Αν ονειρευτείτε πως φιλήσατε νύφη που φαινόταν πολύ σκεφτική και άρρωστη, είναι σημάδι ότι δε θα είστε ευχαριστημένος με την επιτυχία σας και την ενέργεια φίλων σας.Αν μια νύφη ονειρευτεί πως ήταν αδιάφορη προς το σύζυγος της, είναι προμήνυμα ότι πολλά άτυχα περιστατικά θα σκιάσουν τις χαρές τους.Αν δεις μια νύφη μόνη της χωρίς γαμπρό, να περιμένεις ασθένειες και στενοχώριες. Αν δεις να στολίζουν μια νύφη και είσαι ανύπαντρος,  τότε θα παντρευτείς σύντομα μια ωραία και φτωχή κοπέλα. Αν είσαι παντρεμένος ή παντρεμένη και δεις νύφη, τότε να περιμένεις απιστία από το έτερο ήμισυ.

Νυφικό, νυφικά ρούχα
Αν δείτε ότι φορούσατε φορεσιά γάμου, θα λάβετε μέρος σε ευχάριστες υποθέσεις και θα συναντηθείτε με φίλους. Αν τα ρούχα ήταν λερωμένα ή ακατάστατα, σημαίνει ότι θα χαλάσουν οι σχέσεις σας με πρόσωπο που θαυμάζετε πολύ.

Νυφίτσα
Αν άντρας δει νυφίτσα, ας προσέχει γιατί πρόκειται να γνωρίσει μια γυναίκα ύπουλη που θα τον καταστρέψει. Αν δεις ότι νυφίτσα έκλεψε τις κότες σου, είναι προμήνυμα ότι θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα. Γενικά η νυφίτσα είναι σημάδι γρουσουζιάς και αναποδιάς.

Νύχια
Αν δεις ότι κόβεις τα νύχια σου, τότε σύντομα θα απαλλαχθείς από τις στενοχώριες σου.
Αν όμως δεις ότι σου τα κόβουν άλλοι θα στενοχωρηθείς από την πλευρά της οικογένειάς σου και ίσως πληγωθείς,
Βρώμικα νύχια σημαίνουν κάποια ατιμία που θα γίνει.
Επίσης αν ονειρευτείτε βρώμικα νύχια χεριών, προμηνύεται ταπείνωση στην οικογένεια εξαιτίας της  κακής συμπεριφοράς (ενδεχομένως των παιδιών της οικογένειας).
Αν τα δικά σου νύχια σου είναι μακριά και περιποιημένα σημαίνει ότι είσαι έντιμος και ενάρετος άνθρωπος και θα έχεις σημαντικά οικονομικά κέρδη.
Αν τα νύχια που δεις είναι κοντά, αυτά  συμβολίζουν μια καλή και τίμια δουλειά. Δεν αποκλείεται όμως η πιθανότητα να σου παρουσιάστούν και οικονομικές ζημιές σε αυτή, οπότε καλό είναι να προσέξεις λίγο.
Αν δεις νύχια μακριά και όχι περιποιημένα, μια δουλειά που είναι να ξεκινήσεις θα πάει πολύ καλά.
Αν γρατζουνιστείς από νύχια ζώου ή πτηνού, θα σε βλάψει κάποιος άθελά του.
Αν δεις νύχια περιποιημένα -όχι απαραίτητα τα δικά σου- συμβολίζουν το καλό γούστο,  την επιμέλεια, τα υψηλά ιδεώδη αλλά και το συντηρητισμό.
Αν δεις ότι λιμάρεις τα νύχια σου, περίμενε καυγάδες.
Τα σπασμένα ή/και τα ξεθωριασμένα νύχια προμηνύουν ασθένεια και επαγγελματική αποτυχία.

Νύχτα
Μια σκοτεινή νύχτα συμβολίζει την αποτυχία, τη θλίψη και τις άσχημες ειδήσεις. Αν μέσα στη νύχτα το φεγγάρι λάμπει και είσαι νέος ή κοπέλα, θα σου γίνει σύντομα ερωτική εξομολόγηση.

Νυχτερίδα
Δεν είναι καλό όνειρο και μπορούμε να πούμε ότι είναι κακό σημάδι. Συμβολίζει δεινά και στενοχώριες.