Ονειροκρίτης: Μ


Μ

Μαγαζί
Αν δεις ανοιχτό μαγαζί ή μαγαζιά αυτό σημαίνει επαγγελματικές επιτυχίες και κέρδη. Αντίθετα τα κλειστά, στενοχώριες και ατυχίες. Μαγαζιά που θα δεις γεμάτα με εμπορεύματα, σημαίνουν ευτυχισμένες μέρες και πολλα κέρδη.

Μαγγάνι
Αν εσύ γυρίζεις μαγγάνι ή δεις μαγγάνι να γυρίζει, να περιμένεις επιτυχίες στις δουλειές σου και ευτυχία στο σπιτικό σου.

Μάγειρας
Αν εσύ είσαι μάγειρας, είναι σημάδι πως δεν διάλεξες καλό τρόπο για να προκόψεις στη ζωή σου. Αν δεις κάποιον άλλο να είναι μάγειρας, κάποια ατιμία σου ετοιμάζουν.

Μαγιά
Αν δεις μαγιά, θα κερδίσεις ένα μικροποσό.

Μάγια
Αν δεις να κάνεις μάγια σε κάποιον, σε περιμένει δυστυχία. Η γυναίκα που θα δει πως ανακατεύεται με μάγια, ας περιμένει απιστία από τον άντρα της. Αν σου κάνουν μάγια, θα στρώσεις μια καλή δουλειά και θα πετύχεις.

Μαγιό
Μια ευχάριστη περιπέτεια προβλέπεται ότι θα έχεις.

Μαγιονέζα
Αν δεις ότι τρως μαγιονέζα, θα σου συμβούν χαρούμενα γεγονότα.

Μαγκάλι
Η κοπέλα που θα δει αναμμένο μαγκάλι, θα παντρευτεί γρήγορα και με πλούσιο άντρα. Για τους υπόλοιπους, σημαίνει πολλά κέρδη. Ένα σβηστό μαγκάλι προμηνύιε φτώχεια, στενοχώριες, πίκρες αλλά και απογοητεύσεις στον αισθηματικό τομέα.

Μαγνήτης
Αν δεις μαγνήτη προμηνύεται κάποια ερωτική πρόκληση και γοητεία.

Μαδέρι
Το μαδέρι στο όνειρό μας φανερώνει σιγουριά στις δουλειές σου.

Μαϊμού
Αν δεις μαϊμού σημαίνει ότι θα σε εξαπατήσουν, για αυτό πρόσεχε.

Μαϊντανοί
Αν μια κοπέλα δει πως κρατά στα χέρια της μαϊντανό, μάλλο ατυχίες να περιμένει στον αισθηματικό τομέα.

Μαΐστρος
Το δροσερό αυτό θαλασσινό αεράκι σημαίνει ευχαρίστηση και απαλλαγή από τις στενοχώριες και τα προβλήματα σου.

Μάλαμα
Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από μάλαμα, συμβολίζει τη χαρά, ευτυχία και πολλά κέρδη.

Μαλλιά
Τα μαλλιά, ανάλογα με το χρώμα τους, το χτένισμα τους και το μήκος τους, έχουν διαφορετική ερμηνεία. Γενικά, προαγγέλλουν κάτι το ευχάριστο. Π. χ. τα ξανθά μαλλιά σημαίνουν γονιμότητα για τη γυναίκα και προστριβές για τον άντρα ενώ κοντά και κατσαρά μαλλιά σημαίνουν αποτυχίες.  Τα κακοχτενισμένα μαλλιά προμηνύουν απιστία. Αν δεις ότι τραβάς τα μαλλιά σου ή μαλλιά κάποιου άλλου αλλά δεν πονούν, θα περάσεις άσχημες μέρες. Πολλοί ωστόσο υποστηρίζουν πως ο πόνος είναι χαρά. Μακριά μαλλιά σημαίνουν στενοχώριες. Αναλυτικότερα, αν μια γυναίκα ονειρευτεί πως έχει όμορφα μαλλιά και τα χτενίζει, σημαίνει πως θα είναι απρόσεχτη στις προσωπικές της υποθέσεις και θα καθυστερήσει την πρόοδο της από αδιαφορία
Για τον άντρα που θα δει πως έπεφταν τα μαλλιά του, προβλέπεται πως θα φτωχύνει λόγω της γενναιοδωρίας του και πως θα υποφέρει από κάποια αρρώστια.
Αν δείτε πως τα μαλλιά σας γίνονται γκρίζα, σημαίνει θάνατο και κολλητική αρρώστια στην οικογένεια κάποιου συγγενή ή φίλου.
Αν δείτε τον εαυτό σας σκεπασμένο με μαλλιά, σημαίνει πως θα παρασυρθείτε σε κακές πράξεις σε τέτοιο σημείο που θα αποβληθείτε από την κοινωνία των συντηρητικών ανθρώπων.
Για μια γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει πως θα απομονώσει τον εαυτό της σ’ ένα δικό της κόσμο, διακηρύσσοντας το δικαίωμα της να διασκεδάσει όπως θέλει.
Αν ένας άντρας δει πως έχει μαύρα κατσαρά μαλλιά, σημαίνει πως θα ξεγελάσει τον κόσμο με την ευχάριστη συμπεριφορά του. Είναι ακόμη πολύ πιθανό πως θα εξαπατήσει τις γυναίκες που θα τον εμπιστευθούν. Αν μια γυναίκα δει πως τα μαλλιά της είναι μαύρα και σγουρά, σημαίνει πως θα κινδυνεύσει να αποπλανηθεί.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας γυναίκα με χρυσαφένια μαλλιά, σημαίνει πως θα γίνετε άφοβος εραστής και πραγματικός φίλος της γυναίκας.
Αν ονειρευτείτε πως η αγαπημένη σας έχει κόκκινα μαλλιά, σημαίνει πως θα σας κατηγορήσει για απιστία. Τα κόκκινα μαλλιά συνήθως σημαίνουν αλλαγές.
Αν δείτε καστανά μαλλιά, θα είστε άτυχος στην επιλογή της καριέρας σας.
Αν δείτε φροντισμένα και καλοχτενισμένα μαλλιά, η τύχη θα σας χαμογελάσει.
Αν δείτε πως κόβετε τα μαλλιά σας πολύ κοντά, σημαίνει πως θα είσαστε γενναιόδωρος σε πολυτέλειες προς κάποιο φίλο. Η λιτότητα θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της γενναιοδωρίας.
Αν δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν ή να είναι μαλακά και πλούσια, σημαίνει ευτυχία και πλούτο.
Για τη γυναίκα που θα δει πως συγκρίνει μια άσπρη και μια μαύρη τρίχα που έχει πάρει από το κεφάλι της, προβλέπεται πως θα διστάσει να αποφασίσει μεταξύ δύο προσφορών.
Αν ονειρευτείτε απεριποίητα μαλλιά, η ζωή σας θα είναι πραγματικό βάρος, οι επιχειρήσεις σας θα πέσουν έξω και ο γάμος θα είναι πρόβλημα.
Αν μια γυναίκα δει πως δεν μπορεί να χτενίσει τα μαλλιά της, σημαίνει πως θα χάσει έναν αξιόλογο άντρα λόγω απρόσεκτης συμπεριφοράς.
Για τη νέα γυναίκα που θα δει στ’ όνειρο της γυναίκες με γκρίζα μαλλιά, σημαίνει πως αυτές οι γυναίκες θα μπουν στη ζωή της σαν εχθροί στις σχέσεις της με κάποιον άντρα συγγενή, ή στις σχέσεις της με τον αγαπημένο της.
Αν ονειρευτείτε πως κουρευόσαστε, σημαίνει πως θα απογοητευτείτε.
Για τη γυναίκα που θα δει πως τα μαλλιά της πέφτουν και αρχίζει φαλάκρα, προβλέπεται πως θα πρέπει να κερδίσει μόνη της τα απαραίτητα για να ζήσει, επειδή η τύχη έφυγε μακριά της.
Για τον άντρα ή τη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως έχει κάτασπρα μαλλιά, προβλέπεται πως θα έχει μια ευχάριστη και χαρούμενη ζωή.
Για τον άντρα που θα δει πως χαϊδεύει τα μαλλιά μιας γυναίκας, προβλέπεται πως θ’ απολαύσει την αγάπη μιας αξιόλογης γυναίκας που θα τον εμπιστευθεί παρόλη την κατάκριση του κόσμου.
Αν ονειρευτείτε πως τα μαλλιά σας είναι στολισμένα με λουλούδια, σημαίνει πως σας πλησιάζουν προβλήματα τα οποία τελικά δεν θα είναι τόσο τρομερά όσο φαίνονται.
Για την γυναίκα που θα δει πως τα μαλλιά της γίνονται άσπρα λουλούδια, προβλέπονται προβλήματα τα οποία θ’ αντιμετωπίσει ικανοποιητικά, αν χαλυβδώσει την ψυχή της και έχει ψυχραιμία.
Αν ονειρευτείτε πως μία τούφα των μαλλιών σας γίνεται γκρίζα και πέφτει, σημαίνει πως θ’ απογοητευτείτε στις επιχειρήσεις σας και αρρώστια θα σκιάσει τις όμορφες στιγμές σας.
Αν δείτε πως τα μαλλιά κάποιου γίνονται εντελώς άσπρα σε μια νύχτα, ενώ το πρόσωπο φαίνεται νέο, προβλέπεται κάποιο ξαφνικό τραγικό γεγονός και μεγάλη λύπη.
Για μια νέα γυναίκα που θα δει αυτό το όνειρο, σημαίνει πως θα χάσει τον αγαπημένο της από ξαφνική αρρώστια ή ατύχημα. Είναι πιθανό να έρθει σε δύσκολη θέση λόγω κάποιας αδιακρισίας εκ μέρους της. θα πρέπει να είναι προσεκτική με τις συναναστροφές της.

Μάλλινα
Αν δεις μαλλί ζώων ή μάλλινα υφάσματα σημαίνει οικογενειακή ενότητα. Αν ονειρευτείς να φοράς μάλλινα ρούχα, μάθε πως αργά ή γρήγορα, η αξία σου θα αναγνωριστεί.

Μαμμή, μαία
Για τους ανύπαντρους, η μαία σημαίνει γρήγορο γάμο. Για τους παντρεμένους, σημαίνει γέννηση. Αν εσύ είσαι μαία θα μάθεις πολλά μυστικά. Ένας άντρας που ονειρεύεται μαία θα στενοχωρηθεί πολύ.

Μανάβης
Αν δεις μανάβη, θα σημειώσεις επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα.

Μανδύας
Αν δεις ότι φοράς καινούριο μανδύα, σημαίνει ότι θα αποκτήσεις πολλά πλούτη και θα έχεις την προστασία κάποιου ισχυρού προσώπου. Αν τον βγάζεις, περίμενε δυστυχία και συμφορές. Αν φοράς παλιό μανδύα, θα αρρωστήσεις. Αν τον βγάζεις από πάνω σου, θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες και τα προβλήματα σου.

Μανιτάρια
Άσχημο όνειρο. Είτε απλά τα δεις είτε τα τρως, τα μανιτάρια συμβολίζουν την πίκρα, την απογοήτευση και τον χωρισμό.

Μάντης
Ο μάντρης προμηνύει τις δύσκολες και γεμάτες αμφιβολίες μέρες που έρχονται.

Μαντίλι
Ένα καθαρό και λευκό μαντίλι είναι σημάδι για επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν όλες σου οι επιθυμίες. Το λερωμένο και τσαλακωμένο μαντίλι, σε προετοιμάζει για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν. Όποια κοπέλα δει ένα νέο να της προσφέρει δώρο μαντίλι, να ξέρει πως θα ερωτευθεί ωραίο παλικάρι, με αληθινά και αγνά αισθήματα. Το κεντημένο μαντίλι είναι ο έρωτας που έρχεται. Αν ονειρευτείς να πουλάς μαντίλια, θα αποτύχεις στις δουλειές σου ενώ αν δεις ότι αγοράζεις, θα πετύχεις και θα φέρεις σε πέρας μια δύσκολη υπόθεση σου.

Μαντολίνο
Αν ακούς μαντολίνο στο όνειρό σου, θα μάθεις ευχάριστα νέα ενώ αν παίζεις εσύ, να ξέρεις πως θα αποτύχεις στις δουλειές σου αλλά θα κερδίσεις στον αισθηματικό τομέα.

Μάντρα
Αν δεις το σπιτικό σου περιφραγμένο με μάντρα, θα βιώσεις μεγάλες στενοχώριες. Αν βρεθείς μπροστά σε ψηλό μαντρότοιχο θα συναντήσεις πολλά και μεγάλα εμπόδια στον δρόμο σου. Αν καταφέρεις και τον υπερπηδήσεις, θα πετύχεις τους σκοπούς σου και θα πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου.

Μαντρί
Μαντρί ζώων προαναγγέλλει πολλά αγαθά.

Μαξιλάρι
Το λευκό μαξιλάρι προμηνύει ευτυχισμένες και γεμάτες έρωτα, μέρες. Το σκληρό μαξιλάρι σημαίνει ερωτική στενοχώρια και αναποδιές. Βρώμικο μαξιλάρι είναι το σύμβολο της απιστίας. Αν κάθεσαι σε μαξιλάρια, εσύ θα είσαι η αιτία να χάσεις τον έρωτα σου και την αγάπη σου.

Μαραγκός
Όταν δεις να κάνεις τον μαραγκό, περίμενε μικρό κέρδος.

Μάραθος
Οτιδήποτε έχει σχέση με τον μάραθο, θα βγει σε καλό. Όταν δεις μάραθο, περίμενε ευχάριστες ειδήσεις. Ο άρρωστος που θα τον δει θα γίνει καλά.

Μαργαρίτα
Η μαργαρίτα μας προειδοποιεί για την απάτη, την πίκρα, την αμφιβολία, τη μελαγχολία, τη λύπη, την αποτυχία και την εγκατάλειψη.

Μαργαριτάρια
Όταν δεις κόσμημα με μαργαριτάρι ή μαργαριτάρια, να περιμένεις ευτυχία, προστασία, κέρδη και δύναμη. Επίσης να περιμένεις μεγάλη ευτυχία στο σπίτι σου αν δεις μαργαριτάρι μέσα σε όστρακο.

Μαρμαράς
Αν δεις στον ύπνο σου πως είσαι μαρμαράς, τότε να γνωρίζεις πως με τη συμπεριφορά σου, θα πικράνεις και θα κάνεις να ψυχρανθούν άνθρωποι του οικογενειακού σου περιβάλλοντος.

Μάρμαρο
Λευκό μάρμαρο σημαίνει ψυχρότητα στον αισθηματικό τομέα. Μαύρο μάρμαρο και το μάρμαρο που βλέπεις σε μνήμα, σημαίνει ασθένεια και θάνατο. Το χρωματιστό μάρμαρο στενοχώριες.

Μαρμελάδα
Έχει διπλή σημασία. Προμηνύει αναγγελία γάμου αλλά και μεγάλη στενοχώρια.

Μαρούλι
Νέα ή νέος που θα δει να τρώει μαρούλι, ας περιμένει ερωτική εξομολόγηση ή και πρόταση γάμου. Αν δεις μαρούλια σε περιβόλι, σημαίνει δύναμη, υγεία, ευτυχία και χαρά.

Μάρτυρας
Αν δεις ότι είσαι μάρτυρας κατηγορίας, να προσέξεις τους φίλους σου. Θα προσπαθήσουν να σου κάνουν κακό. Αν είσαι μάρτυρας υπεράσπισης, θα μάθεις κάποιο σπουδαίο νέο.

Μάσκες
Γύψινες μάσκες συμβολίζουν την υποκρισία. Μάσκες καρναβαλιού σημαίνουν ερωτική απάτη.

Μαστίγιο
Αν δεις μαστίγιο, θα σε ενοχλήσουν για να σου υπενθυμίσουν τα τα χρέη σου.

Μαστιγώνω
Αν ονειρευτείς ότι μαστιγώνεσαι, θα εξευτελιστείς. Αν δεις να χτυπάς κάποιον με μαστίγιο, θα ταπεινωθείς. Μια γυναίκα που δει να την μαστιγώνουν, θα πρέπει να προσέξει πολύ τη συμπεριφορά της γιατί κινδυνεύει η υπόληψη της.

Μαστίχα
Αν ένας άντρας δει πως μασάει μαστίχα, θα ντροπιαστεί για τις δουλειές που κάνει. Μια γυναίκα που βλέπει να μασάει μαστίχα, πρέπει να γυρίσει στο νοικοκυριό της και στο σπιτικό της, επειδή το έχει παραμελήσει πολύ.

Μαστός
Μια κοπέλα που ονειρευτεί τους μαστούς της γεμάτους γάλα, θα κάνει γρήγορο και ευτυχισμένο γάμο. Γυναικείοι μαστοί που έχουν γάλα, σημαίνουν ευτυχία και αφθονία αγαθών στο σπίτι σου. Μαστοί χωρίς γάλα, σημαίνουν φτώχεια και ανέχεια. Αν δεις μια γυναίκα να θηλάζει μωρό να περιμένεις μεγάλες στενοχώριες.

Μάτια
Όμορφα, εκφραστικά και μεγάλα μάτια σημαίνουν αγάπη και ευτυχία ενώ αλλήθωρα μάτια, στενοχώριες και αναποδιές. Αν δεις ότι σου βγάζουν τα μάτια, περίμενε την καταστροφή σε όλα τα επίπεδα. Αν ονειρευτείς κλειστά μάτια, περίμενε ψυχρότητα στις ερωτικές σου σχέσεις.

Μαύρα
Αν ονειρευτείς ότι φοράς μαύρα, θα στενοχωρηθείς πολύ ενώ αν βγάζεις τα μαύρα, θα απαλλαγείς από τα προβλήματα σου και τις στενοχώριες σου.

Μαχαίρι
Είναι δυσοίωνο όνειρο. Αν ονειρευτείς ότι κρατάς μαχαίρι θα μαλώσεις. Αν με το μαχαίρι χτυπάς και τραυματίζεις κάποιον, σημαίνει πως θα προξενήσεις κακό σε κάποιον και θα νιώσεις τύψεις αργότερα. Αν σε μαχαιρώνουν, θα κάνεις είτε άσχημη γνωριμία είτε κακό γάμο είτε θα εκτεθείς.

Μάχη
Αν δεις πως δίνεις μάχη και νικάς τους εχθρούς, γρήγορα θα απαλλαγείς από αυτούς. Αν συμμετέχεις σε μάχη, δυσάρεστα νέα θα μάθεις και θα πάθεις ζημιές.

Μεθυσμένος
Αν δεις να είσαι μεθυσμένος/η περίμενε τον ηθικό ξεπεσμό. Αν δεις πως πίνεις και δεν μεθάς, θα κερδίσεις πολλά χρήματα.

Μελάνι
Αν δεις μελάνι σε δοχείο, θα συμφιλιωθείς με κάποιον που έχεις μαλώσει. Το κόκκινο μελάνι σημαίνει ερωτική εξομολόγηση ενώ το πράσινο σημαίνει ευχάριστες ειδήσεις. Αν δεις λεκέδες από μελάνι θα κάνεις κάποιο σοβαρό λάθος.

Μελανιά
Αν ονειρευόμαστε ότι έχουμε μελανιά αντιπροσωπεύει το άγχος και την μεγάλη πίεση, που αντιμετωπίζουμε. Μπορεί να αναφέρεται στο ξύπνημα παλιών, οικογενειακών πληγών. Εναλλακτικά, πρέπει να δεχτούμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Επίσης να λάβουμε υπόψη και σε ποιο σημείο βρίσκεται η μελανιά, έτσι ώστε ανατρέχοντας σε αυτό να διευκολύνουμε την ερμηνεία του ονείρου.

Μέλι
Το μέλι στην κυψέλη ή σε δοχεία, σημαίνει μεγάλη ευτυχία. Αν δεις ότι τρως μέλι θα δοκιμάσεις κάποια πίκρα.

Μέλισσα
Αν σε τσιμπήσει μέλισσα, σημαίνει ότι θα σε κακολογήσουν και θα πάθεις μεγάλο κακό. Αν δεις μέλισσες να πετούν, σημαίνει ότι θα έχεις κέρδη. Όταν ακούς ή δεις μέλισσα να βουίζει, θα μάθεις κάποια δυσάρεστα νέα που θα σε λυπήσουν ιδιαίτερα. Αν σκοτώνεις μέλισσα, θα γνωρίσεις την καταστροφή. Πολλές μέλισσες που πηγαινοέρχονται στην κυψέλη, σημαίνουν χαρά, πλούτη, ευτυχία, αφθονία αγαθών, αγάπη και γαλήνη στην οικογένεια σου.

Μελιτζάνες
Είτε αγοράζεις είτε δεις μελιτζάνες, θα σου γίνει ερωτική εξομολόγηση. Μελιτζάνες που κρέμονται στο φυτό, σημαίνουν ευτυχία, προκοπή και πραγματοποίηση όλων των προσδοκιών σου. Αν δεις μελιτζανιά χωρίς καρπούς, περίμενε φτώχεια και να γνωρίζεις πως δεν θα πραγματοποιηθούν οι πόθοι σου και οι ελπίδες σου.

Μελομακάρονα
Αν ονειρευτείς ότι τρως μελομακάρονα, θα μάθεις κάτι άσχημο που θα σε πικράνει πολύ.

Μενεξέδες
Οι μενεξέδες στον ύπνο σου σημάινου ότι θα νιώσεις ένα βαθύ και γλυκό ερωτικό αίσθημα. Αυτό σημαίνει ότι θα σημειώσεις επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα.

Μεσημέρι
Αν δεις να είναι μεσημέρι και ο ήλιος καίει ενώ εσύ κάθεσαι κάτω από τον καυτό ήλιο, να ξέρεις πως είσαι άνθρωπος με καλή υγεία, σημαντική δύναμη, καθαρό μέτωπο και συνείδηση.

Μεσίτης
Αν δεις ότι κάνεις το μεσίτη ενώ στην πραγματικότητα κάνεις άλλη δουλειά, περίμενε εμπόδια και αναποδιές στη δουλειά σου.

Μετάγγιση
Αν ονειρευτείς ότι δίνεις το αίμα σου για να σου κάνουν μετάγγιση,σημαίνει ότι έχεις υπόληψη και εκτίμηση στην κοινωνία. Όταν επίσης δέχεσαι αίμα άλλου, κάποιος θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια και τις δυσκολίες σου.

Μεταλαμβάνω, μετάληψη
Είναι από τα πλέον ευοίωνα όνειρα. Αν δεις πως μεταλαμβάνεις περίμενε πλούτη και οικογενειακή ευτυχία.

Μετάλλιο
Είτε το δεις είτε το κρατάς στα χέρια σου, το μετάλλιο προμηνύει αφθονία αγαθών και ευτυχία στο σπιτικό σου.

Μέταλλο
Αν δεις κάποιο πολύτιμο μέταλλο σημαίνει πως οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν το μέταλλο δεν είναι πολύτιμο, τότε θα δουλέψεις πολύ, θα κουραστείς αλλά στο τέλος θα κερδίσεις πολλά χρήματα με τίμια μέσα.

Μετάξι
Αν δεις μετάξι σημαίνει πλούτη και υπόληψη.

Μεταξοσκώληκας
Αν δεις μεταξοσκώληκα που υφαίνει το κουκούλι του, σημαίνει λεπτές και εύθραυστες αισθηματικές καταστάσεις.

Μήλα
Τα γερά, κόκκινα, αφράτα και νόστιμα μήλα προμηνύουν επιτυχίες και μεγάλη χαρά. Άγουρα και ξινά μήλα σημαίνουν στενοχώριες, αποτυχίες και ζημιές. Αν δεις ότι αγοράζεις μήλα σημαίνει ότι θα μάθεις ευχάριστα νέα.

Μηρός
Αν δεις πως έχεις γερούς μηρούς, σημαίνει πως έχεις μεγάλη εσωτερική δύναμη και βασίζεσαι πολύ στον εαυτό σου. Αν οι μηροί είναι αδύνατοι πρόσεξε γιατί μπορεί να αρρωστήσεις. Ένας άντρας που θα δει γερούς αντρικούς μηρούς, θα πλουτίσει ενώ η γυναίκα θα αποκτήσει γερά και όμορφα πόδια και η νέα θα ερωτευθεί. Επίσης αν ο άντρας δει ωραίους γυναικείους μηρούς, θα αισθανθεί φλογερό έρωτα για μια γυναίκα.

Μητέρα
Αν δεις τη μητέρα σου ή κάποια άλλη μητέρα, σημαίνει ότι θα έχεις ευτυχία, βοήθεια, προστασία και επιτυχίες.

Μηχανή
Αν ονειρευτείτε μηχανές, σημαίνει πως θ’ αναλάβετε κάποια επιχείρηση που θα σας δημιουργήσει άγχος, αλλά θα καταλήξει ευνοϊκά για σας.

Αν δείτε παλιές μηχανές, σημαίνει πως οι εχθροί σας θα σας εμποδίσουν στη δημιουργία της περιουσίας σας. Αν δείτε πως παγιδευτήκατε ανάμεσα σε μηχανές, σημαίνει πως θα έχετε απώλειες στις επιχειρήσεις σας και πως θ’ ακολουθήσει δυστυχία.
Απώλειες λόγω κακών συμφωνιών συνήθως ακολουθούν αυτό το όνειρο.

Αν δεις μηχανές να δουλεύουν ή εσύ να δουλεύεις σε μηχανές, θα εμπλακείς σε δύσκολες υποθέσεις που τελικά θα βγεις από αυτές κερδισμένος.

Μηχανικός
Περίμενε κάποια κληρονομιά και κέρδη από τις δουλειές σου.

Μίσος
Αν δεις ότι μισείς κάποιον, σημαίνει πως τον αγαπάς. Επίσης μπορεί να κερδίσεις μια δικαστική υπόθεση.

Μοδίστρα
Το επάγγελμα της μοδίστρας συνδέεται με τον έρωτα και γενικότερα με τον αισθηματικό τομέα. Επομένως αν δεις μοδίστρα να περιμένεις επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα.

Μοιρασιά
Η μοιρασία σημαίνει μπερδέματα και στενοχώριες.

Μοιχεία
Είτε δεις είτε ακούσεις κάποια περίπτωση μοιχείας στο όνειρό σου να ξέρεις ότι θα σε προσβάλλουν και θα στενοχωρηθείς πολύ. Αν δεις ότι εσύ γίνεσαι ένοχος μοιχείας, θα νιώσεις παράφορο έρωτα για κάποιον άλλον ή άλλη πέραν του/της συντρόφου σου.

Μολόχα
Αν κόβεις ή μυρίζεις μολόχα, θα διαφύγεις από κάποιον κίνδυνο. Αν τρως μολόχα, θα υποφέρεις πολύ και θα κινδυνέψεις επίσης σημαντικά.

Μολύβι (μέταλλο)
Όποιος/α δει πως σηκώνει ακατέργαστο μολύβι θα υποφέρει πολύ ενώ αν το μολύβι είναι κατεργασμένο, θα σημειώσει επιτυχίες.

Μολύβι (γραφής)
Αν δεις να γράφεις με μολύβι, θα σημειώσεις ερωτικές επιτυχίες. Αν ξύνεις μολύβι θα λάβεις ερωτικό γράμμα.

Μοναξιά
Αν δεις ότι σε κυριεύει η μοναξιά, τότε γρήγορα θα βρεις τον έρωτα που θα σου γεμίσει τη ζωή.

Μοναστήρι
Οι γυναίκες που βλέπουν να μπαίνουν σε μοναστήρι, σημαίνει ότι δεν έχουν καθαρή τη συνείδηση τους. Αν τρως σε τραπέζι μοναστηριού, θα ακούσεις κάποιο ευχάριστο νέο.

Μονοπάτι
Αν δεις μονοπάτι προμηνύεται δύσκολη και κοπιαστική η πορεία της ζωής σου αλλά στο τέλος αυτή η πορεία θα είναι στεφανωμένη με επιτυχίες και αγάπη.

Μοσχάρι
Αν ονειρευτείς μοσχάρι που δεν είναι δικό σου, θα χάσεις την υπόληψη σου και θα σε απατήσει το αγαπημένο σου πρόσωπο ή ο σύντροφος σου. Το σφαγμένο μοσχάρι προαναγγέλει την καταστροφή. Αν τρως μοσχάρι, θα συμφιλιωθείς με το πρόσωπο που είχες μαλώσει και θα διαγράψεις όσα άσχημα έγιναν στο παρελθόν.

Μουγκρητό
Μουγκρητό ζώων στο όνειρό μας σημαίνει σκληρό αγώνα στη ζωή. Αν ακούς μουγκρητό ανθρώπων, κάποιος δικός σου θα αρρωστήσει βαριά ή και θα πεθάνει.

Μουντζούρα
Αν δεις τα χέρια σου ή τα ρούχα σου μουντζουρωμένα τίποτα καλό μην περιμένεις.

Μούρα
Είτε τρως είτε αγοράζεις είτε πουλάς είτε απλά δεις μούρα, θα στενοχωρηθείς πολύ ή μπορεί να στενοχωρήσεις εσύ τους άλλους με τη συμπεριφορά σου.

Μουσική
Όταν ακούς όμορφη και αρμονική μουσική, όλα θα σου έρθουν βολικά. Θα σημειώσεις επιτυχίες στη δουλειά και στον αισθηματικό τομέα. Αν ακούς φάλτσα μουσική, θα στενοχωρηθείς.

Μουστάκι
Ένας άντρας που θα δει το μουστάκι του μεγάλο και παχύ, θα σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα. Θα βρει την αγάπη και θα γίνει ευτυχισμένος. Αν έχει λεπτό μουστάκι τότε σημαίνει ότι του λείπει το θάρρος. Ο άντρας που έχει πραγματικά μουστάκι όταν ονειρευτεί πως δεν έχει ή ότι το ξύρισε θα γελοιοποιηθεί από μια γυναίκα.

Μούστος
Ο μούστος συμβολίζει απάτη, λύπη, πίκρες και στενοχώριες που θα περάσει εκείνος που θα τον δει είτε σε βαρέλια είτε αλλού είτε δει να πίνει μούστο.

Μπακαλιάρος
Αν τρως μπακαλιάρο σημαίνει δύναμη και καλή υγεία. Αν βλέπεις απλά μπακαλιάρο ή βλέπεις να ξαλμυρίζει, σημαίνει κέρδη.

Μπαλαρίνα
Αν δεις πολλές και όμορφες μπαλαρίνες στη σκηνή, προμηνύουν τη χαρά και την ευτυχία.

Μπαλκόνι
Αν δείτε στον ύπνο σας πως έχετε μπαλκόνι στο σπίτι σας και πως καθόσαστε σ’ αυτό, αυτό σημαίνει πως θα σημειώσετε μεγάλες επιτυχίες στην ζωή και πως θα τύχετε του σεβασμού όλων γύρω σας. Γενικά είτε απλά δεις μπαλκόνι είτε κάθεσαι σε μπαλκόνι σημαίνει ότι θα έχεις επιτυχίες και υπόληψη στη ζωή σου. Καταστροφή σημαίνει αν δείτε πως γκρεμίστηκε το μπαλκόνι σας. Αν δείτε να γκρεμίζετε ένα άλλο μπαλκόνι, αυτό σημαίνει πως θα μάθετε για την καταστροφή κάποιου και θα στενοχωρηθείτε. Αν γκρεμίζεται το μπαλκόνι του αγαπημένου σας προσώπου θα λυπηθείτε γιατί θα καταλάβετε πως έπαψε να σας αγαπά.

Μπαλόνι
Αν δεις ότι κρατάς στα χέρια σου μπαλόνι και σκάσει, θα απογοητευθείς. Ακόμη θα μάθεις μια δυσάρεστη είδηση. Αν δεις πολλά μπαλόνια, τότε μην περιμένεις να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και οι ελπίδες σου.

Μπαλτάς
Αν δεις μπαλτά φανερώνει την απόφαση που πήρες για να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους.

Μπάμιες
Οι μπάμιες στον ύπνο σου σημαίνουν πίκρες, στενοχώριες και φιλονικίες.

Μπαρ
Αν δεις πως πίνεις ή είσαι σε κάποιο μπαρ, τότε σημαίνει πως χάνεις πολύτιμο χρόνο από την εργασία σου. Υπάρχει, όμως και άλλη ερμηνεία που λέει πως θα έχεις κάποια ευχάριστη συνάντηση.

Μπιζέλια
Χλωρά μπιζέλια σημαίνουν πραγματοποίηση των ελπίδων σου και ευχάριστα συμβάντα.

Μπικίνι
Αν ονειρευόμαστε ότι φοράμε μπικίνι υποδηλώνει ότι νοιώθουμε εκτεθειμένοι. Μπορεί να αισθανόμαστε συναισθηματικά απροστάτευτοι. Μπορεί να είναι ένα σημάδι γυρισμού στην αθωότητα ή στα νιάτα μας. Εναλλακτικά, μπορεί να σημαίνει επιπόλαιες επιθυμίες.

Μπιλιάρδο
Για τους νέους συμβολίζει τις δυσκολίες της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους ενώ για τους κάπως μεγαλύτερους συμβολίζει επιχειρήσεις ή και δουλειές με αμφίβολα κέρδη.

Μπίρα, μπύρα
Είτε δεις ότι πίνεις μπίρα, μόνος σου ή με άλλα άτομα, σε περιμένουν χαρές και ευχάριστα νέα.

Μπισκότα
Είτε δεις είτε τρως μπισκότο, θα κουραστείς και θα στενοχωρηθείς.

Μπλούζα
Όποιος ονειρευτεί ότι φοράει καινούρια μπλούζα, θα κάνει μια καινούρια και ευχάριστη γνωριμία.

Μπόρα
Η μπόρα που ξέσπασε, συμβολίζει τις ανησυχίες σου και τα προβλήματα σου. Επίσης συμβολίζει τα μεγάλα εμπόδια που θα σου παρουσιαστούν.

Μπουγάδα
Αν δεις μπουγάδα συμβολίζει τη συμφιλίωση και τη δικαίωση στα μάτια των συνανθρώπων σου.

Μπουκάλι
Όποιος/α νέος/α δει μπουκάλι, θα παντρευτεί. Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε θα αποτύχετε εκεί που είχατε σίγουρη την επιτυχία.

Μπριζόλες
Ψητές μπριζόλες στη σχάρα, σημαίνουν πλούτη και κέρδη πολλά. Οι χοιρινές μπριζόλες προμηνύουν ευτυχία ενώ οι βοδινές αγάπη και οι αρνίσιες τρυφερότητα.

Μυαλό
Τα ωμά και φρέσκα μυαλά που βλέπεις, σημαίνουν ευφορία και ενεργητικότητα. Όποιος τρώει μυαλό θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

Μύγα
Αν δεις μύγες, θα ενοχληθείς από τα κουτσομπολιά του κόσμου. Αν ονειρευτείς ότι σκοτώνεις μύγες, θα σημειώσεις επιτυχίες.

Μύδια
Αν μαζεύεις μύδια ή τα αγοράζεις, σημαίνει πως θα ευχαριστηθείς ή πως θα έχεις καλή υγεία. Αν δεις να τα τρως θα αρρωστήσεις ή θα πληγωθείς.

Μυλόπετρα
Όπως και όπου και να δει κανείς μυλόπετρα είναι το σύμβολο της επιτυχίας, της σιγουριάς και της τύχης.

Μύλος
Όπως η μυλόπετρα, έτσι και ο μύλος όταν γυρίζει συμβολίζει την ευτυχία του σπιτικού σου και την πρόοδο στη δουλειά σου. Αν δεις μύλο σταματημένο, να περιμένεις αποτυχίες και φτώχεια.

Μυρμήγκια
Αν δεις μυρμήγκια να δουλεύουν, σημαίνουν αφθονία αγαθών και πλούτη. Αν δεις να σε τσιμπάνε μυρμήγκια, θα αρρωστήσεις. Αν ονειρευτείς ότι σκοτώνεις μυρμήγκια, θα πάθεις ζημιές. Αν δεις μυρμήγκια μέσα στο σπίτι σου, σημαίνουν ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη.

Μυστικά
Τα μυστικά που λες ή σου λένε στο όνειρό σου, σημαίνουν ότι γίνονται κουτσομπολιά σε βάρος σου.

Μύτη
Αν ονειρευτείς μεγάλη μύτη σημαίνει επιτυχίες και κοινωνική υπόληψη. Μύτη που αιμορραγεί προμηνύει απαλλαγή από τις στενοχώριες σου.

Μωρό
Αν ονειρευτείς μωρό, θα υπάρξει οικογενειακή ευτυχία. Αν το κρατάς στα χέρια σου, θα υπάρξει δυστυχία.