Ονειροκρίτης: Σ


Σ

Σάβανο
Αν και θα φανεί παράδοξο το σάβανο είναι καλό όνειρο. Αν το δει άρρωστος η υγεία του θα βελτιωθεί. Αν αυτός που το δει δεν είναι ασθενής το λευκό σάβανο σημαίνει μακροζωία.

Σάκα (σχολική)
Για τους μαθητές και τις μαθήτριες το όνειρο αυτό δεν σημαίνει κάτι. Για τις ελεύθερες κοπέλες σημάινει ερωτική εξομολόγηση ενώ για τους υπόλοιπους ανεμελιά και ανακούφιση.

Σακάκι
Ωραίο και καινούριο σακάκι σημαίνει ευχάριστες ειδήσεις. Το στενό αντίθετα σημαίνει  ότι έρχονται μέρες δύσκολες, γεμάτες πίκρες και στενοχώριες.

Σακί, σάκος
Αν δεις άδειο σακί σε περιμένουν στεναχώριες και φτώχεια . Αντιθέτως αν δεις γεμάτο να περιμένεις πλούτη και ευτυχία. Ο στρατιωτικός σάκος σημαίνει ότι θα κάνεις σύντομα κάποιο ταξίδι αναψυχής.

Σακούλα
Η άδεια σακούλα ή η σακούλα που είναι γεμάτη με καπνό θα φέρει στη ζωή σου φτώχεια και στεναχώρια ενώ αντιθέτως η γεμάτη θα φέρει πλούτη, τύχη και ευτυχία.

Σαλάμι
Αν δεις ότι αγοράζεις σαλάμι σημαίνει κοινωνική καταξίωση , οικογενειακή ευτυχία και καλή υγεία. Αν δε δεις ότι το τρως, θα σε βρουν πίκρες και στεναχώρια.

Σαλάτα
Ο παντρεμένος που θα δει σαλάτα ή θα τρώει σαλάτα,  θα έχει ομόνοια και ηρεμία στην οικογενειακή του ζωή. Οι δε ανύπαντροι θα παντρευτούν.

Σαλέπι
Το σαλέπι δείχνει τα τρυφερά  αισθήματα  που θρέφει για εσένα ο\ η αγαπημένος\η σου.

Σάλι
Για τους άντρες το όνειρο θα φέρει στεναχώριες  και έγνοιες . Για τις ανύπαντρες που θα δουν σάλι ριγμένο στην πλάτη τους σημαίνει κουτσομπολιά και κακά σχόλια εις βάρος τους ενώ για τις παντρεμένες περισσότερη προσοχή στα βήματα τους.

Σαλίγγαρος, σαλιγγάρι
Αν δεις ότι τρως σαλιγγάρια θα σε βρουν στεναχώριες. Αν δεις σαλιγγάρια μέσα στο καβούκι τους θα κληρονομήσεις κάτι ενώ σε περίπτωση που τα δεις να περπατάνε, να περιμένεις απιστία από τον\την αγαπημένο\η σου.

Σάλπιγγα
Σε γενικές γραμμές ο ήχος της σάλπιγγας φέρνει όμορφες ειδήσεις. Για παράδειγμα για έναν νέο άνθρωπο σημαίνει ερωτική εξομολόγηση.

Σάλτσα
Αν ονειρευτείς σάλτσα και συγκεκριμένα κόκκινη να περιμένεις άμεσα ευχάριστα γεγονότα στη ζωή σου.

Σαμάρι
Αν δεις ζώο με σαμάρι, σημαίνει ότι οι υποθέσεις θα πάνε καλά. Το όνειρο είναι ακόμη καλύτερο αν είσαι κι εσύ καβάλα. Αν όμως, δεις πως κρατάς στην πλάτη σου σαμάρι, θα γελοιοποιηθείς.

Σαμπάνια
Αν δεις ότι πίνεις σαμπάνια, να περιμένεις φτώχεια και καταστροφή.

Σανίδα
Αν δείς μία σανίδα σημαίνει ότι θα μάθεςι ευχάριστες ειδήσεις. Οι πολλές και στοιβαγμένες με τάξη σανίδες, σημαίνουν τακτοποίηση των προβλημάτων και των υποθέσεων σου. Αν δεις  σανίδες που καίγονται, σημαίνουν κίνδυνο. Αν αγοράζεις σανίδες, περίμενε κέρδη.

Σανός
Ο άδετος και σκορπισμένος σανός συμβολίζει ιην ακαταστασία που επικρατεί σε όλες σου τις υποθέσεις. Σανός σε δεμάτια, προμηνύει ευτυχίες και κέρδη. Αν δεις να μαζεύεις σανό, ευτυχία και κέρδη σε περιμένουν. Αν είσαι ξαπλωμένος σε σανό, θε έχεις μια ερωτική περιπέτεια.

Σάπια, σάπιο
Τα σάπια φρούτα σημαίνουν αρρώστια, οικονομική καταστροφή και διάψευση των προσδοκιών σου.

Σαπούνι
Είτε δεις σαπούνι είτε δεις να πλένεσαι, θα θελήσεις να επανορθώσεις παλιά σου σφάλματα χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα το κατορθώσεις.

Σαρδέλες
Αν τρως σαρδέλες, θα μάθεις ευχάριστα νέα. Αν ψαρεύεις ή αγοράζεις σαρδέλες σημαίνει ότι  θα πικραθείς με το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Σαύρα
Αν δεις σαύρα στον ύπνο σου, να προσέξεις γιατί η φιλία και η αγάπη των φίλων σου είναι ψεύτικη. Πρόσεξε, λοιπόν.

Σβέρκος
Αν σε πονάει ο σβέρκος σου, περίμενε προσωπική ή οικογενειακή αρρώστια.

Σβούρα
Αν δεις σβούρα να γυρίζει, συμβολίζει τις προσπάθειες που κάνεις για να πετύχεις στη ζωή σου.

Σεισμός
Αν δεις στον ύπνο σου πως γίνεται σεισμός σημαίνει καταστροφή και στενοχώριες.

Σέλινο
Το σέλινο στο όνειρό μας συμβολίζει την πίστη και τα ειλικρινά αισθήματα. Αν τρως σέλινο, θα πικράνεις τον αγαπημένο σου ή την αγαπημένη σου, τον σύζυγο σου ή την σύζυγο σου.

Σεντόνι
Καθαρά σεντόνια σημαίνουν οικογενειακή ευτυχία ενώ τα βρώμικα και τα σχισμένα, οικογενειακά προβλήματα.

Σεξ
Το σεξ με κάποιο γνωστό άτομο στο όνειρο, πέρα από μια πιθανή έλξη που μπορεί να υπάρχει στην πραγματικότητα, μπορεί να δηλώνει ότι επιζητείτε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτού του ατόμου που αισθανόμαστε ότι τα έχουμε ανάγκη και μας λείπουν.
Επειδή το σεξ προϋποθέτει και ερωτική έλξη, αν ονειρευτείς σεξ με κάποιον άγνωστο μπορεί να παραπέμπει στην αναζήτηση ορισμένων χαρακτηριστικών του ατόμου αυτού, δηλαδή αν το άτομο αυτό έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μπορεί να σημαίνει πως θέλετε να αποκτήσετε κάποια απ΄ αυτά.
Παράδειγμα, αν δείτε ότι κάνετε σεξ με ένα άτομο μεγάλης ηλικίας ή φοράει στολή – αστυνομικός, στρατιωτικός κλπ.- μπορεί να φανερώνει την ανάγκη για καθοδήγηση ή προστασία ή ακόμα και την ανάγκη αυτοκυριαρχίας. Αν έχετε σχέση την περίοδο που είδατε το όνειρο, σημαίνει πως σας λείπει η ασφάλεια και η σιγουριά από την σχέση σας. Αντίστοιχα, το σεξ με ένα γιατρό μπορεί να παραπέμπει στο γεγονός ότι νιώθετε έντονα την ανάγκη για φροντίδα και θεραπεία, ενώ σεξ με διευθυντή τράπεζας μπορεί να σημαίνει πολύ απλά ανάγκη για επίλυση οικονομικών προβλημάτων.
Οι ερωτικές συνευρέσεις γενικά με αγνώστους στα όνειρα δείχνουν περισσότερο την έλξη για κάτι που λείπει στις σχέσεις σας ή στον εαυτό σας.
Το σεξ με κάποια διασημότητα μπορεί να δείχνει την ανάγκη για αναγνώριση και κοινωνική καταξίωση. Έχει μεγάλη σημασία ποιο είναι το ταλέντο ή το στοιχείο που μπορεί να έχετε κοινό με το διάσημο πρόσωπο που ονειρευτήκατε. Αν έχετε κάποιο ταλέντο που έχετε αρχίσει να καλλιεργείτε, το γεγονός ότι κάνετε σεξ με ένα άτομο που είναι διάσημο γι΄ αυτό το ταλέντο ή το χαρακτηριστικό, δείχνει την ανάγκη για επιβεβαίωση από τους γύρω σας.
Μια ακόμη ερμηνεία αν π.χ. ονειρευτείτε σεξ με κάποιο ηθοποιό τότε το όνειρο χρησιμοποιεί το σεξ σαν σύμβολο οικειότητας και τον ηθοποιό σαν σύμβολο κοινωνικής αποδοχής.
Τα ερωτικά όνειρα με συνεργάτες και συναδέλφους συνήθως αναδεικνύουν ότι το σεξ πολλές φορές χρησιμοποιείται σαν σύμβολο εγγύτητας και αλληλοαποδοχής.
Μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε μια καλή φιλική και ανθρώπινη σχέση με το συγκεκριμένο άτομο ή ότι το άτομο αυτό διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που σας λείπουν από την σχέση σας, όπως ανάλαφρο χιούμορ, φιλική διάθεση κλπ.
Επειδή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την προγνωστική και αποκαλυπτική διάσταση των ονείρων ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι αν δείτε ότι κάνετε έρωτα με έναν συνάδελφο στο γραφείο σας, για τον οποίο εσείς δεν έχετε καθόλου ενδιαφέρον, μπορεί η διαίσθησή σας να σας δείχνει κάτι που σας διαφεύγει και δεν το έχετε προσέξει : ότι δηλαδή το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να έχει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον για σας το οποίο δεν το έχει εκδηλώσει ακόμα.

Σηκώτι
Το ωμό σηκώτι σημαίνει επιτυχίες. Αν δεις να τρως σηκώτι, οι δουλειές σου θα πάνε καλά.

Σημάδι
Αν δεις πως έχεις κάποιο σημάδι από τραύμα, να ξέρεις πως οι φίλοι σου θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις πίκρες σου και τα προβλήματα σου. Η κοπέλα που θα δει πως έχει στο πρόσωπο της ελιά (σημάδι ομορφιάς), να περιμένει ερωτική εξομολόγηση.

Σημαδούρα
Αν δεις σημαδούρα, σημαίνει πως γρήγορα θα κάνεις κάποιο ταξίδι.

Σημαία
Αν δεις την σημαία της χώρας σου να περιμένεις τιμές και δόξες. Λευκή σημαία σημαίνει ταξίδι μα και φιλονικίες ενώ η μαύρη, αρρώστια.

Σημείωμα
Αν δεις ότι σου δίνουν σημείωμα, θα μάθεις δυσάρεστα νέα.

Σίδερο (μέταλλο)
Το σίδερο συμβολίζει την αγάπη και την ευτυχία. Το πυρακτωμένο σίδερο προμηνύει δυνατό και φλογερό ερωτικό πάθος. Αν βρεις σίδερο, σημαίνει ότι θα κληρονομήσεις κάποιον συγγενή σου.

Σιδηρόδρομος
Αν δείτε στ’ όνειρο σας σιδηρόδρομο, σημαίνει πως πρέπει να προσέξετε τις επιχειρήσεις σας, γιατί οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν να σας κάνουν κακό. Για μια κοπέλα, αυτό το όνειρο είναι σημάδι πως θα κάνει ένα ευχάριστο ταξίδι για να επισκεφτεί φίλους της. Αν δείτε πως υπήρχε κάποιο εμπόδιο πάνω στις γραμμές του τραίνου, σημαίνει πως θ’ αντιμετωπίσετε δολιότητα στις υποθέσεις σας. Αν δείτε πως διασχίζατε γραμμές του τραίνου, προβλέπεται μια περίοδος ανησυχιών και δουλείας.Αν δείτε πως περπατούσατε πάνω στις γραμμές, σημαίνει πως θα απολαύσετε την ευτυχία που θα προέλθει από τη σωστή διεύθυνση των υποθέσεων σας.Αν δείτε πως οι γραμμές ήταν βρεγμένες, σημαίνει πως η ευτυχία θα εκτοπίσει την ατυχία για λίγο καιρό. Αν δείτε σιδηρόδρομο να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, σημαίνει γρήγορη αύξηση της περιουσίας σας και ταξίδια στο εξωτερικό. Αν δείτε ότι χάλασε ο σιδηρόδρομος, προμηνύεται αποτυχία στις επιχειρήσεις και αναβολή ταξιδιού για λόγους οικονομικούς.Αν στ’ όνειρο σας ακούσατε σιδηρόδρομο που έρχεται, σημαίνει νέα από το εξωτερικό και ότι οι επιχειρήσεις θα πάρουν τροπή που θα αποτελεί μια γενικότερη επιτυχία. Αν ονειρευτείτε σφύριγμα σιδηρόδρομου, σημαίνει έκπληξη για την εμφάνιση φίλου που έλειπε, ή αναπάντεχη προσφορά πολύ ευνοϊκή για σας. Αν δεις σιδηρόδρομο να περνά, θα περάσεις μια ήρεμη ζωή ενώ το άδειο τρένο σημαίνει θάνατο.

Σίκαλη
Είτε δεις είτε τρως σίκαλη, θα έχεις μικρά κέρδη αλλά μεγάλη οικογενειακή χαρά και ευτυχία.

Σινάπι
Αν δεις σινάπι σημαίνει αρρώστια ή δυσάρεστα νέα.

Σιτάρι
Σε όλες τις περιπτώσεις είναι καλό σημάδι και σημαίνει επιτυχίες, καλές ειδήσεις, πλούτη, κέρδη και ασφάλεια. Μόνο αν δεις σιτάρι να καίγεται ή να είναι κατεστραμμένο, να περιμένεις φτώχεια και στενοχώριες.

Σίφουνας
Όποιος ονειρευτεί σίφουνα, να περιμένει αναταραχές στα αισθηματικά αλλά κυρίως στον επαγγελματικό τομέα.

Σκαθάρι
Αν ονειρευτείς σκαθάρι τίποτα καλό μην περιμένεις αφού αναποδιές και δυσχέρειες θα παρουσιαστούν σε όλους τους τομείς.

Σκάλα
Αν δεις να ανεβαίνεις σκάλα ή βλέπεις σκάλα, θα σημειώσεις επιτυχίες και πρόοδο. Αν όμως κατεβαίνεις ή πέφτεις από σκάλα, μην περιμένεις τίποτα καλό.

Σκαρφαλώνω
Αν δεις να σκαρφαλώνεις σημαίνει πως έχεις πολλούς αντιζήλους.

Σκάφη (η)
Μια γεμάτη σκάφη σαν όνειρο σημαίνει ευτυχία. Το αντίθετο σημαίνει η άδεια.

Σκάψιμο
Αν δεις ότι σκάβεις, τότε άδικος και χαμένος κόπος, χωρίς να έχεις αποτέλεσμα.

Σκεπάζω
Αν σκεπάζεσαι, τότε οι δουλειές σου θα πάνε καλύτερα. Αν δεις ότι σκεπάζεις στέγη, θα έχεις οικονομικές στενοχώριες. Αν σε σκεπάζουν σημαίνει αγάπη, τρυφερότητα, ηρεμία,αρμονία και ευχαρίστηση.

Σκηνή
Αν δεις σκηνή θεάτρου, σημαίνει απογοητεύσεις και αποτυχίες στα αισθηματικά σου. Μια σκηνή που κατοικούν άνθρωποι, φανερώνει την τάση σου για ελεύθερη ζωή.

Σκιά
Αν δεις ότι κάθεσαι στη σκιά, να περιμένεις επιτυχίες, ευτυχία και απαλλαγή από τις στενοχώριες σου.

Σκίουρος
Η ερμηνεία των σκίουρων ως σύμβολα των ονείρων είναι μάλλον αμφιλεγόμενη, διότι ενδέχεται να είναι καλός ή κακός οιωνός. Για παράδειγμα, εάν στο όνειρό σας δείτε σκίουρους να τρέχουν και να χοροπηδούν, αυτό σημαίνει ότι η επιχείρησή σας δεν είναι ευημερούσα ή ερωτική σας ζωή δεν πάει καλά. Αλλά ευτυχώς οι σκίουροι που παίζουν μπορούν να προλέγουν τις επιτυχίες στις επιχειρήσεις και ειλικρινείς, αξιόπιστους φίλους που θα σας κάνουν μια επίσκεψη σύντομα.

Έτσι, αν δείτε έναν σκίουρο στο όνειρο σας, σημαίνει ότι θα συμμετέχετε σε μια ανέραστη, άσκοπη σχέση ή κάποιο ασύμφορο επιχειρηματικό σχέδιο. Οι προσπάθειές σας θα αποβούν άκαρπες. Εναλλακτικά, βλέποντας έναν σκίουρο στο όνειρό σας, σημαίνει ότι εκμεταλλεύεστε κάποιον πάρα πολύ και πρέπει να σταματήσετε. Από την άλλη πλευρά, ένας σκίουρος σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να σπαταλάτε το χρόνο και την ενέργειά σας.
Σε ένα όνειρο που προσπαθείτε να σκοτώσετε σκίουρους, σημαίνει ότι προσπαθείτε να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας και τις ιδέες σας, ώστε να συμμορφωθείτε με αυτές των υπολοίπων και ότι ψάχνετε για κάποια μορφή αποδοχής.
Αν ονειρευτείτε ότι ταΐζετε σκίουρο σημαίνει ότι θα απολαύσετε ανέσεις που θα προκύψουν από σκληρή δουλειά, επιμέλεια και σύνεση.
Ο σκίουρος σε ένα όνειρο θα μπορούσε επίσης να συμβολίζει τη σπουδαιότητα του σχεδιασμού. Ακόμη και αν θέλετε να διασκεδάσετε στη ζωή σας, πάντα να κοιτάζετε στο μέλλον. Βεβαιωθείτε ότι θα περάσετε ένα μέρος του χρόνου σας προετοιμάζοντας το μέλλον, έτσι ώστε, όταν έρχεται, να είστε έτοιμοι.
Βλέποντας σκίουρους σε ένα δέντρο προμηνύονται άτυχες καταστάσεις στη ζωή σας. Αν στο όνειρό σας οι σκίουροι είναι κυνηγημένοι από επιθετικά σκυλιά, αυτό σημαίνει συγκρούσεις και οι διαφωνίες μεταξύ των φίλων σας που ενδέχεται να εμπλακείτε και εσείς.
Αν δείτε ότι χαϊδεύετε σκίουρο, είναι σημάδι οικογενειακής αρμονίας.
Δάγκωμα από έναν σκίουρο ή επιθετικοί σκίουροι στο όνειρό σας προμηνύουν για φίλους που φαίνονται αξιόπιστοι, αλλά προγραμματίζουν προδοσία εναντίον σας.

Σκλάβος
Αν δεις ότι είσαι σκλάβος, τότε λύπες, πίκρες και στενοχώριες σε περιμένουν.

Σκόνη
Όταν δεις ότι σκονίστηκες, θα γελιοποιηθείς.

Σκόπελος
Όποιος/α δει σκόπελο, να προετοιμάζεται για κάτι δυσάρεστο που θα του συμβεί.

Σκοπός
Ο σκοπός στο όνειρό μας σημαίνει προστασία ή/και υποστήριξη.

Σκορδαλιά
Αν δεις να τρως ή να φτιάχνεις σκορδαλιά, είναι προμήνυμα ότι θα περάσεις στενοχώριες. Θα ακούσεις κάποια λόγια που θα σε πικράνουν.

Σκόρδο
Τα σκόρδα σημαίνουν φιλονικίες, κουτσομπολιά και πίκρες.

Σκορπιός
Αν ονειρευτείς ότι σε δάγκωσε σκορπιός, θα πάθεις οικονομική και ηθική ζημιά. Αν δεις σκορπιό μέσα στο σπίτι σου, τότε κάποιος εχθρός σε απειλεί. Αν σκοτώσεις σκορπιό, θα ματαιώσεις τα σχέδια των εχθρών σου.

Σκουλαρίκια
Τα σκουλαρίκια όπου και όπως τα δεις συμβολίζουν την ψευτιά και την υποκρισία.

Σκούπα
Αν δεις ότι σκουπίζεις, θα βάλεις σε τάξη και σε σωστό δρόμο τις υποθέσεις σου. Αν δεις κάποιον άλλο να σκουπίζει στο σπίτι σου, σημάινει ότι κάποιος θα σε βοηθήσει αποτελεσματικά.

Σκυλί, σκύλος
Ο σκύλος συμβολίζει τα αληθινά αισθήματα και τη γνήσια φιλία. Σκύλος που γαβγίζει, συμβολίζει κάποιον εχθρό σου που σε απειλει αλλα δεν μπορεί να βλάψει. Το ίδιο ισχύει και αν δεις σκυλί αγριεμένο. Αν δεις να σκοτώνεις σκυλί, θα πάθεις κάποια ζημιά. Ο μαύρος σκύλος συμβολίζει κάποιον επικίνδυνο εχθρό σου.

Σμαράγδι
Το σμαράγδι συμβολίζει την αγάπη και την εκτίμηση.

Σοκολάτα
Αν ονειρευτείς ότι τρως σοκολάτα και είσαι παντρεμένη, θα μάθεις ευχάριστα νέα. Αν είσαι ανύπαντρη κοπέλα, θα σου γίνει πρόταση γάμου.

Σούβλα
Πρόσεξε αν δεις σούβλα, γιατί κάποιοι σε κατηγορούν στο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Σουγιάς
Όταν ο/η αγαπημένος/η σου, σου δώσουν σουγιά, να ξέρεις πως γρήγορα θα διακοπούν οι ερωτικές σας σχέσεις. Για τους υπόλοιπους, το δόσιμο σουγιά σημαίνει απάτη.

Σούπα
Αν δεις ότι τρως σούπα, θα αρρωστήσεις ελαφρά.

Σουπιέρα
Μια γεμάτη σουπιέρα σημαίνει πολλές και καλές υποσχέσεις, χρήματα, πολλά κέρδη και ευτυχία. Η άδεια αντίθετα στενοχωρίες ή και φτώχεια.

Σουτιέν
Ο άντρας αν δει στον ύπνο του πως κουμπώνει ή αγοράζει σουτιέν ας προσέξει τη γυναίκα του γιατί μάλλον τον απατά.

Σπάζω
Γενικά, το σπάσιμο σημαίνει φιλονικίες. Το σπάσιμο πιάτων ή ποτηριού σημαίνει κέρδη.

Σπανάκι
Το ωμό σπανάκι σημαίνει υγεία και μικρές χαρές.

Σπάργανα
Τα σπάργανα σημαίνουν ότι σύντομα θα υπάρξει γέννηση στο κοντινό μας περιβάλλον.

Σπέρνω
Το όνειρο είναι πολύ καλό. Αν δεις πως σπέρνεις σιτάρι, περίμενε πλούτη, καλή σοδειά για τον αγρότη και οικογενειακή ευτυχία. Αν δεις να σπέρνεις λαχανικά, θα έχεις κέρδη αλλά μικρά. Το όνειρο δεν είναι καλό, μόνο όταν δεις πως σπέρνεις σε ξερό ή σε άγονο χωράφι.

Σπίρτα
Ένα κουτί που είναι γεμάτο με σπίρτα, σημαίνει απογοήτευση. Τα αναμμένα σπίρτα, επιτυχίες και κέρδη. Τα σβησμένα αντίθετα, αποτυχίες.

Σπίτι
Αν το σπίτι που θα ονειρευτείς είναι σε καλή κατάσταση, σημαίνει γέννηση. Ένα μικρό σπιτάκι σημαίνει φτώχεια και στενοχώρια. Το κλειστό σπίτι  χάσιμο καλών φίλων. Ένα κατεστραμμένο σπίτι, συμβολίζει τη δυστυχία και τη συμφορά. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι επισκέπτεστε το παλιό σας σπίτι, σημαίνει πως θα ευχαριστηθείτε από καλές ειδήσεις.
Αν ονειρευτείτε το παλιό σας σπίτι σε άσχημη κατάσταση, σημαίνει πως θα μάθετε για την αρρώστια ή το θάνατο κάποιου συγγενή. Για τη γυναίκα που θα δει αυτό το όνειρο, προβλέπεται λύπη λόγω του θανάτου ενός καλού φίλου.
Αν δείτε πως πήγατε σπίτι και τα βρήκατε όλα χαρούμενα και ήρεμα, σημαίνει αρμονία στην οικογενειακή σας ζωή και επιτυχίες στη δουλειά.
Αν δείτε πως χτίζατε σπίτι, σημαίνει πως θα κάνετε σοφές αλλαγές στα παρόντα ενδιαφέροντα σας.
Αν δείτε πως είχατε ένα κομψό σπίτι, σημαίνει πως σύντομα θα αφήσετε το σπίτι σας για ένα καλύτερο, και η τύχη θα είναι ευνοϊκή για σας.
Παλιά και χαλασμένα σπίτια, σημαίνουν αποτυχίες στη δουλειά ή σε κάθε προσπάθεια, και υγεία που δεν πάει καλά.

Σπλήνα
Αν δεις ότι τρως σπλήνα, θα μάθεις δυσάρεστα νέα.

Σπόρος
Όλοι οι σπόροι συμβολίζουν τα πολλά παιδιά, την χαρά και την ευτυχία του σπιτιού.

Σταύλος
Ο γεμάτος ζώα σταύλος σημαίνει επιτυχίες. Ο άδειος, φτώχεια. Σταύλος που καίγεται δυστυχία.

Σταυρός
Ο σταυρός ή όπου αλλού υπάρχει και φαίνεται το σχήμα του συμβολίζει μια μεγάλη στενοχώρια .

Σταφύλια
Τα ώριμα σταφύλια συμβολίζουν τη χαρά. Αν δεις να τρως σταφύλια, θα γνωρίσεις τον έρωτα. Τα μαύρα σταφύλια σημαίνουν φιλονικίες. Τα άγουρα και η σταφίδα, στενοχώριες κυρίως ερωτικές.

Στάχτη
Καθόλου καλό όνειρο. Συμβολίζει αποτυχίες στον επαγγελματικό και αισθηματικό τομέα, πίκρες, στενοχώριες και θάνατο.

Στέγη
Μια όμορφη και γερή στέγη προαναγγέλλει επερχόμενη επιτυχία. Η στέγη που πέφτει προμηνύει την καταστροφή.

Στεφάνι
Το στεφάνι του γάμου, για τους παντρεμένους σημαίνει οικογενειακή ευτυχία. Για τους ανύπαντρους σημαίνει επιθυμία γάμου. Το δάφνινο στεφάνι προμηνύει απονομή τιμών και δόξα. Στεφάνι από λουλούδια λεμονιάς προμηνύει αρραβώνες.

Στόμα
Ένα μεγάλο στόμα με κόκκινα χείλη σημαίνει επιτυχίες. Το μικρό στόμα συμβολίζει την υποκρισία. Αν δεις ότι φιλάς κάποιον στο στόμα σημαίνει  ότι θα ερωτευθείς.

Στομάχι
Αν ονειρευτείς να σε πονάει το στομάχι σου στο όνειρο σου, φρόνιμο  είναι να μην αναλάβεις δουλειές που είναι πάνω και πέρα απο τις δυνατότητες σου.

Στραγάλια
Αν δεις να τρως ή να προσφέρεις στραγάλια, σημαίνει ότι υπάρχουν κουτσομπολιά γύρω από εσένα.

Στρατιώτης
Αν δεις στρατιώτη στον ύπνο σου, τότε δείξε υπομονή και όλα θα πάνε καλύτερα. Ένας οπλισμένος στρατιώτης σημαίνει προστασία. Πολλοί στρατιώτες δείχνουν συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα.

Στρατός
Κακό όνειρο. Σημαίνει στενοχώριες, κινδύνους και αρρώστιες. Το όνειρο είναι πολύ χειρότερο αν δεις το στρατό σε αταξία ή να οπισθοχωρεί ή να ηττάται.

Στρείδια
Αν δεις ότι τρως ή μαζεύεις στρείδια, να περιμένεις πολλά κέρδη και επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα.

Στρώμα
Το καινούριο στρώμα, σημαίνει υγεία, ανάγκη για ξεκούραση και χαλάρωση και νέες ερωτικές περιπέτειες. Το παλιό, βρώμικο και σχισμένο,στρώμα σημαίνει αρρώστιες.

Συγγενείς
Όνειρο με διφορούμενη ερμηνεία. Άλλες φορές σημαίνουν χαρά και αγάπη. Άλλες φορές φιλονικίες και σύγκρουση συμφερόντων.

Συγκομιδή
Η καλή και πλούσια συγκομιδή που ονειρεύτηκες, σημαίνει πλούτη και αφθονία αγαθών. Το αντίθετο συμβολίζει η κακή συγκομιδή.

Συζήτηση
Αν δεις ότι συζητάς με άνθρωπο του αντίθετου φύλου, θα σημειώσεις επιτυχίες στα αισθηματικά σου.

Σύκα
Τα ξερά σύκα σημαίνουν ταξίδι. Αν αγοράζεις σύκα δείχνουν την αστάθεια του χαρακτήρα σου. Αν προσφέρεις ή σου προσφέρουν σύκα, θα κάνεις φίλους που δεν αξίζουν.

Σύννεφα
Αν δεις τον ουρανό σκεπασμένο με σύννεφα, μάλλον θα στενοχωρηθείς. Τα σύννεφα που βλέπεις να διαλύονται, συμβολίζουν τις στενοχώριες που διαλύονται και αυτές.

Συντριβάνι
Αν ονειρευτείς συντριβάνι, σημαίνει πως θα γνωρίσεις ένα πρόσωπο και θα το ερωτευτείς. Ο έρωτας αυτός θα έχει χαρές και λύπες αλλά θα είναι αληθινός και ειλικρινής.

Συντρίμια
Αν δεις συντρίμια μικροατυχίες και μικροααναποδιές θα σε βρουν.

Σύρμα
Το σύρμα του φράχτη σημαίνει χάσιμο ευκαιριών και ελπίδων. Ένα κουλουριασμένο σύρμα προαναγγέλει εμπόδια και δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στον επαγγελματικό τομέα. Αν δεις ότι κόβεις σύρμα, θα μάθεις κάτι χαρμόσυνο.

Σύρτης
Ένας τραβηγμένος σύρτης για τους ανύπαντρους σημαίνει ερωτική εξομολόγηση. Αν ονειρευτείς σύρτη πίσω από την πόρτα, θα μάθεις ή θα σου εκμυστηρευτούν ένα μυστικό.

Σφαγεία
Αν ονειρευτείς να σφάζουν ζώα τότε όλες σου οι υποθέσεις θα πάνε καλά.

Σφαίρα
Η υδρόγειος σφαίρα σημαίνει ταξίδι. Η γυάλινη σφαίρα χαρά και ερωτικές αναμνήσεις.

Σφουγγάρι
Αν δεις σφουγγάρι στον ύπνο σου, πρέπει να προσέξεις. Οι δουλειές σου είναι σε επικίνδυνα καμπή  και πιθανόν να χάσεις χρήματα.

Σφραγίδα
Αν ονειρευτείς σφραγίδα, σημαίνει πως σκέφτεσαι να επεκτείνεις τις δουλειές σου.

Σφυρί
Ανάλογα με τον τρόπο χρήσης έχει και διαφορετική σημασία. Αν το χρησιμοποιείς για κάποια εργασία να περιμένεις κέρδη και επιτυχίες. Αν καταστρέφεις κάτι με σφυρί, περίμενε καταστροφή και ζημιές. Αν δεις ότι σε χτυπούν, είναι πιθανόν να αρρωστήσεις αλλά οι δουλειές σου θα πάνε καλά.

Σφυρίζω
Αν σφυρίζεις,  σε περιμένουν χαρές. Αν ακούς σφύριγμα, κάποιος κίνδυνος παραμονεύει. Το σφύριγμα αυτοκινήτου σημαίνει ότι θα φύγεις ταξίδι.

Σχάρα
Αν δεις σχάρα χωρίς να είσαι σε λειτουργία, σημαίνει στασιμότητα στα επαγγελματικά σου. Μπορεί, όμως και να λάβεις συγχώρεση για κάποιο λάθος που έκανες.

Σχέση
Αν ονειρευόμαστε σχετικά με τον/ην πρώην σύντροφό μας ή σύζυγό μας ή ότι έχουμε ξανασμίξει μαζί του/ης σημαίνει ότι κάτι ή κάποιος στη ζωή μας, μας φέρνει τα ίδια συναισθήματα, που είχαμε όταν ήμαστε μαζί με τον/ην πρώην μας. Το όνειρο μπορεί να μας προειδοποιεί για παρόμοιες συμπεριφορές και στην παρούσα σχέση μας. Ότι έχουμε μάθει από την προηγούμενη σχέση μας, ίσως χρειαστεί να το εφαρμόσουμε στην τωρινή μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Εναλλακτικά, πρώην εραστές συνήθως υπογραμμίζουνε θετικές εμπειρίες, που είχαμε με αυτό το άτομο.

Ιδιαίτερα, αν βλέπουμε τον/ην πρώην σύζυγό μας σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, που δε θέλουμε να είμαστε. Υποδηλώνει ότι βιώνουμε μια παρόμοια κατάσταση ή σχέση, που μας κάνει να νοιώθουμε δυστυχείς και άβολα.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε τον/ην πρώην του/ης συντρόφου μας σημαίνει ότι συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τον/ην πρώην. Το όνειρο μπορεί να μας λέει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη στη σχέση μας, που έληξαν την προηγούμενη.

Εναλλακτικά αν δούμε τον/ην πρώην μας σημαίνει επίσης κομμάτια του εαυτού μας, που έχουμε παραμελήσει ή έχουμε αφήσει πίσω μας.

Αν ονειρευόμαστε τον πρώην μας από τα παιδικά μας χρόνια αναφέρεται σε μια πιο ελεύθερη και λιγότερο δεσμευτική σχέση. Το όνειρο μας βοηθά να φέρουμε πίσω μια περίοδο, που οι ευθύνες της ενηλικίωσης ή του γάμου δεν ήταν εμπόδιο στον αυθορμητισμό του έρωτα. Πρέπει να ξαναβρούμε τον ενθουσιασμό, την ελευθερία και τη ζωτικότητα της νιότης μας, που λείπει από την παρούσα σχέση μας.

Αν δούμε τον πρώην μας να μας δίνει συμβουλή για την παρούσα σχέση μας σημαίνει ότι το υποσυνείδητό μας μας λέει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, που κάναμε με αυτόν.

Αν ονειρευόμαστε ότι μας κάνει μασάζ ο πρώην μας σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τους αμυντικούς μας μηχανισμούς, που έχουμε βάλει μπροστά, Μπορεί να βάζουμε έναν τοίχο ή μια πανοπλία γύρω μας. Πρέπει να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας.

Αν δούμε ότι ο πρώην μας, μας δίνει ένα βαλσαμωμένο ζώωο σημαίνει ότι αναζητάμε τις καθησυχαστικές και τρυφερές πλευρές σε μια σχέση. Αυτό δεν υπονοεί ότι θέλετε τον πρώην σας πίσω. Εναλλακτικά, το όνειρο αντιπροσωπεύει κάποια ανώριμη σχέση, που μπορεί ή όχι να περιγράφει τη σχέση, που είχαμε με τον πρώην.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε τον πρώην μας ντυμένο με κουστούμι σε νοσοκομείο σημαίνει ότι έχουμε συμβιβαστεί με αυτή τη σχέση, κι έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία ίασης

Σχίζω
Δεν θεωρείται πολύ καλό όνειρο. Αν δεις να σχίζεις ύφασμα, θα κάνεις ερωτικές ανοησίες που δεν θα σου βγουν σε καλό.

Σχολείο
Αν δεις σχολείο, θα λυπηθείς και θα στενοχωρηθείς.

Σωλήνες
Αν ονειρευτείς σωλήνες, σημαίνει ότι γρήγορα θα βρεις διέξοδο για τα προβλήματά σου και ότι θα απαλλαγείς από αυτά και τις στενοχώριες σου. Αν οι σωλήνες που θα δεις βγάζουν νερό ή πετρέλαιο ή ακαθαρσίες, περίμενε μεγάλα κέρδη.

Σωσίβιο
Το όνειρο θεωρείται καλό. Αν φοράτε σωσίβιο η τύχη θα σας χαμογελάσει και θα πετύχετε αυτά που προσδοκάτε.

Σωφέρ
Αν δεις εργάζεσαι σαν επαγγελματίας σωφέρ, θα δοκιμάσεις χαρές και επιτυχίες που θ έρθουν όμως μετά από μεγάλη προσπάθεια, υπό την προϋπόθεση να εργαστείς αυστηρά και σωστά.