Ονειροκρίτης: Δ


Δ

Δάγκωμα
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για κακό όνειρο, ένδειξη κακίας και φθόνου. Αν δεις να σε δαγκώνει το αγαπημένο σου πρόσωπο, πρέπει να γνωρίζεις  ότι σε αγαπά αλλά και ότι παράλληλα σε ζηλεύει πάρα πολύ. Αν δεις να σε δαγκώνει κάποιος φίλος, γνωστός ή συγγενής, τότε πρόσεχε γιατί κάποιος εχθρός σου προσπαθεί να σου κάνει κακό. Δάγκωμα από ζώο σε προειδοποιεί ότι πρέπει να προσέχεις πολύ τους εχθρούς σου. Αν δεις ότι εσύ δαγκώνεις κάποιον, τότε σημαίνει πως θα εκδηλώσεις εχθρικές τάσεις εναντίον του.

Δάδα
Αν δεις να αρπάζεις ένα κομμάτι ξύλο από φωτιά που καίει και να το κάνεις δάδα, σημαίνει ότι σύντομα θα βοηθήσεις κάποιον από το περιβάλλον σου. Αν τη δάδα τη χρησιμοποιήσεις για να βάλεις φωτιά οπουδήποτε, άθελά σου θα προκαλέσεις κάποιο κακό πάνω στον θυμό σου. Αν δεις να κρατάς αναμμένη δάδα, αυτό σημαίνει επικείμενο σφοδρό και φλογερό ερωτικό  δεσμό. Αν η δάδα είναι σβησμένη, προετοιμάσου να γευτείς πίκρες και στενοχώριες στον αισθηματικό τομέα και αποτυχίες στα επαγγελματικά σου.

Δαίμονας
Άτυχο όνειρο αν δεις στο όνειρό σου δαίμονα. Μια κακή πράξη του παρελθόντος, από την οποία προσπαθείς να ξεφύγεις αλλά εξακολουθεί να σε ταλαιπωρεί, θα σου θυμίσουν και πάλι άτομα από το περιβάλλον σου.

Δάκρυα
Τα δάκρυα έχουν διπλή σημασία. Γενικά είναι προμήνυμα χαράς,  ευθυμίας και ανακούφισης. Όταν όμως δεις ότι τρέχουν δάκρυα από τα μάτια σου από το πολύ γέλιο τότε μάλλον πρέπει να περιμένεις λύπη και στενοχώρια.

Δακτυλήθρα
Όταν δεις να φοράς δακτυλήθρα είναι καλό σημάδι και σημαίνει ότι σε περιμένει οικογενειακή ευτυχία. ‘Οταν ένας άνδρας δει να χαρίζει δακτυλήθρα σε γυναίκα, σημαίνει πως θα έχει σύντομα μια ερωτική περιπέτεια με αίσιο τέλος.

Δαμάσκηνα
Όταν δούμε να τρώμε φρέσκα και ώριμα δαμάσκηνα, μας περιμένουν επιτυχίες. Τα ξερά δαμάσκηνα σημαίνουν αλλαγή εργασίας, αλλά και απιστία. Πράσινα δαμάσκηνα είναι προμήνυμα απογοήτευσης. Αν δεις να τρως δαμάσκηνα μαζί με τον/την  αγαπημένο/η σου να ετοιμάζεσαι για ένα ευτυχισμένο γάμο σύντομα.

Δάνειο
Αν δεις ότι ζητάς δάνειο, θα προκύψουν εμπόδια στη δουλειά σου ωστόσο θα τα καταφέρεις με ή χωρίς βοήθεια να τα ξεπεράσεις και τελικά θα εισπράξεις μεγάλο χρηματικό ποσό. Αν δεις να παίρνεις δάνειο, θα δανείσεις κάποιον γνωστό σου. Αν δεις εσύ να δανείζεις κάποιον, σύντομα θα κάνεις μια πολύτιμη και μακρόχρονη φιλία.

Δαντέλα
Οι κουρτίνες από δαντέλα σημαίνουν ότι το πρόσωπο που τις έχει στα παράθυρα του κρύβει κάποιο μυστικό. Αν άντδρας δεις γυναίκα να φοράει δαντελένια εσώρουχα, θα έχει κάποιο επεισόδιο με το ασθενές φύλο. Η κοπέλα που βλέπει να πλέκει δαντέλα, καλό είναι να μάθει επιτέλους ότι οι ιδιοτροπίες τηες είναι το βασικότερο εμπόδιο στην ευτυχία της. Αν δεν αλλάξει στάση και δεν βάλει νερό στο κρασί της, κινδυνεύει να μη παντρευτεί ποτέ. Αντρικά εσώρουχα με δαντέλα,  δείχνουν ότι αυτός nou τα φορά, απόκτησε χρήματα με πλάγια μέσα. Αν δεις χάρτινη δαντέλα είναι γρουσουζιά. Αν δεις να αγοράζεις ύφασμα ή δαντελένια εσώρουχα θα γνωρίσεις μεγάλο ερωτικό πάθος. Αν δεις να πουλάς δαντέλες, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, γιατί αν εχει κάνει μικροατασθαλίες θα αποκαλυφθούν.

Δάσκαλος
Αν δεις κάποιο δάσκαλο ή δασκάλα, είναι χρήσιμο να δείξεις προσοχή στις υποθέσεις σου γιατί κάτι δεν πάει καλά. Αν δεις τον δάσκαλο  ή τη δασκάλα των παιδικών σου χρόνων, καποιοι θα σου ζητήσουν χρηματική συνδρομή για αγαθοεργία. Αν δεις εσύ να είσαι δάσκαλος /δασκάλα θα περάσεις μια ψυχολογική κρίση και τελικά πρέπει σκεφτείς σοβαρά να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου απέναντι σε όλους.

Δάσκαλος, Νηπιαγωγός, Καθηγητής, Παιδαγωγός
Αν δείτε στον ύπνο σας να κάνετε το επάγγελμα του παιδαγωγού χωρίς όμως να έχετε σχέση με το επάγγελμα αυτό ή το είχατε στο μυαλό σας πριν κοιμηθείτε, αυτό σημαίνει πως θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια πολύ καλή κατάσταση γύρω από το άτομό σας και όλοι θα σας θαυμάζουν γιατί με εύστοχες και πετυχημένες ενέργειες που θα κάνετε θα πετύχετε επαγγελματικά. Αν δείτε πως μιλάτε με κάποιον παιδαγωγό, αυτό σημαίνει πως θα σας βοηθήσει κάποιος πιο πεπειραμένος από σας και θα σας συμβουλέψει ώστε να πετύχετε αυτό που επιδιώκετε. Αν δείτε πως σας ζήτησαν να κάνετε τον παιδαγωγό, αυτό σημαίνει πως θα σας προσφέρουν μια θέση που δεν την περιμένατε. Αν είστε νέος-α και δείτε αυτό το όνειρο, σημαίνει πως θα έχετε μεγάλη τύχη στη ζωή και στον γάμο.

Δάσος
Αν δεις πως βρίσκεσαι μόνος και λυπημένος σε ένα δάσος, είναι προειδοποίηση ότι νιώθεις αμηχανία και απομόνωση. Αν κάνεις βόλτες ή διασχίζεις ένα δάσος, τα όνειρα σου θα πραγματοποιηθούν. Αν έχεις χαθεί σε δάσος, θα λάβεις ένα δυσάρεστο γράμμα που θα σου θυμίζει παλιές αμαρτίες. Δάσος με ψηλά και ωραία δέντρα σημαίνει πολλά απρόσμενα χρήματα, ενώ ένα δάσος που καίγεται σε προειδοποιεί να φυλαχτείς από πολύ δύσκολες ώρες που πλησιάζουν.

Δάφνη
Γενικά καλό όνειρο. Αν δεις να έχει φυτρώσει δάφνη κοντά στην πόρτα του σπιτιού σου, θα έχεις επιτυχία σε ότι επιχειρήσεις. Η κοπέλα που κρατά στα χέρια της κλαδί δάφνης, σύντομα θα παντρευτεί.

Δαχτυλίδι
Αν δεις. στον ύπνο σου ότι σου δίνουν δαχτυλίδι και μάλιστα, ότι σου το βάζουν στο δάχτυλο, θα περάσεις δύσκολες στιγμές. Αν είσαι ανύπαντρος και δεις δαχτυλίδι, θα αλλάξεις ερωτικό σύντροφο. Χρυσά δαχτυλίδια σημαίνουν τιμές και δόξες ενώ τα ασημένια στενοχώρια και τα χάλκινα φτώχεια. Αν είσαι παντρεμένος και χάσεις ένα σου δαχτυλίδι, να περιμένεις διαζύγιο.

Δάχτυλο
Αν βλέπεις τα δάχτυλα σου περιποιημένα, όλα θα σου έρθουν βολικά. Αν τα βλέπεις πρησμένα και κουρασμένα, σε περιμένουν βάσανα. Αν δεις ότι καις τα δάχτυλα σου, μην ενοχλείς τους άλλους. Αν σε δείχνουν κοροϊδευτικά με το δάχτυλο ή αν εσύ δείχνεις τους άλλους, θα σε παραμελήσουν φίλοι ή συγγενείς σου. Αν κόψεις το δάχτυλο σου, σε περιμένει περίοδος αναποδιάς ενώ, αν βουτάς τα δάχτυλα σου στο φαγητό και μετά, τα γλείφεις, σημαίνει ότι έχεις συγγενείς που σε ζηλεύουν και σε κουτσομπολεύουν. Φιλιά με τα δάχτυλα σημαίνουν ότι θα δημιουργήσεις νέες γνωριμίες.

Δειλός
Έχεις μεγάλες ικανότητες που δεν τις έχεις αντιληφθεί αλλά που σύντομα, θα προβληθούν, αν δεις στο όνειρο σου ότι σε χαρακτηρίζουν δειλό.

Δεκανίκι
Αν ονειρευτείς ότι κάποιος ανάπηρος χρησιμοποιεί δεκανίκια, η περίοδος που ακολουθεί θα είναι πολύ κερδοφόρα για σένα. Αν βαδίζεις εσύ στηριγμένος σε δεκανίκια, θα συναντήσεις καινούρια και σημαντικά άτομα στον περίγυρο σου.

Δελφίνι
Αν δεις δελφίνια να παίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, θα περάσεις ευτυχισμένες στιγμές. Γενικά, το όνειρο είναι πολύ καλό. Δελφίνι που κολυμπά σημαίνει ευτυχία, οικογενειακή γαλήνη και προκοπή στην εργασία. Για τους ανύπαντρους, σημαίνει ζευγάρωμα. Αν δεις να σκοτώνουν δελφίνι, κάποιοι θέλουν να σου κάνουν κακό.

Δέμα
Αν δεις ότι παίρνεις ένα δέμα, σημαίνει χαρά. Αν στέλνεις δέμα, θα δώσεις εσύ χαρά σε κάποιον. Αν ανοίγεις δέμα και βλέπεις κυρίως ψωμί, να περιμένεις πολλά κέρδη από τις δουλειές σου. Άδειο δέμα σημαίνει αποτυχίες.

Δέντρο, δένδρο
Δέντρα πολλά σημαίνουν χαρά και πλούτη. Ξεριζωμένο δέντρο σημαίνει λύπη και απογοήτευση. Το γυμνό δέντρο προαγγέλλει δυστυχία και πολλές στενοχώριες. Το φύτευμα δέντρων προμηνύει ευτυχία στον έρωτα και στον γάμο. Αντίθετα, το κόψιμο δέντρων σημαίνει ερωτική αποτυχία.

Δεξαμενή
Είναι καλό όνειρο, αν δεις μια δεξαμενή νερού, γεμάτη με καθαρό νερό και τριγυρισμένη από δέντρα. Άδεια δεξαμενή με νερό βρώμικο, σημαίνει ότι θα νιώσεις μεγάλη απογοήτευση.

Δέρμα
Αν δεις δέρμα ζώου, μην περιμένεις τίποτα καλό. Το λευκό δέρμα σημαίνει αγνή αγάπη και ευτυχία. Το βρώμικο, το μαύρο ή άλλου χρώματος, σημαίνουν κινδύνους, απιστίες και λύπες.

Δέσιμο
Αν σε δένουν στον ύπνο σου, θα έχεις νέες ερωτικές γνωριμίες.

Δεσμοφύλακας
Αν εσύ είσαι δεσμοφύλακας ή κάποιος άλλος, περίμενε να περάσεις μια άσχημη μέρα, γεμάτη στενοχώριες.

Δευτέρα Παρουσία
Αν δεις ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία, πρόσεχε πολύ τις δουλειές σου.

Δηλητήριο
Αν δεις ότι πίνεις δηλητήριο, θα έχεις καλή υγεία. Αν δεις ότι δηλητηριάζουν ζώα, θα έχεις προβλήματα στην οικογενειακή σου ζωή. Αν προσφέρεις δηλητήριο σε άλλον, σημαίνει πως θα τον βοηθήσεις αποτελεσματικά να βγει από κάποια δύσκολη θέση.

Δήμαρχος
Αν ο δήμαρχος είσαι εσύ, να ξέρεις πως πολλά μπλεξίματα και σκοτούρες θα συναντήσεις στις δουλειές σου. Αν μιλάς, όμως, με δήμαρχο, θα κερδίσεις ένα μεγάλο ποσόν. Πιθανόν είναι τα χρήματα αυτά να προέρχονται από κάποια κληρονομιά.

Δημητριακό
Ό,τι δημητριακό και αν δεις, σημαίνει αφθονία αγαθών στο σπίτι σου.

Δήμιος
Αν ονειρευτείς ότι έγινες δήμιος, σημαίνει ότι στην πραγματικότητα, είσαι πολύ επιθετικός και παριστάνεις τον παντογνώστη, γι αυτό, το όνειρο σε προειδοποιεί να προσέχεις επειδή έχεις δημιουργήσει αντιπάθειες.

Δημοπρασία
Αν δεις πως παρευρίσκεσαι ή παίρνεις μέρος σε δημοπρασία, να περιμένεις οικογενειακές δυσχέρειες. Μόνο όταν δεις πως βγάζουν τα πράγματα σου, την περιουσία σου, για δημοπρασία, να περιμένεις οικονομικές ανέσεις.

Διαβάζω, διάβασμα
Αν διαβάζεις μαζί με το αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει πως γρήγορα θα συμβούν χαρούμενα γεγονότα. Αν εσύ διαβάζεις ή άλλος, περίμενε χαρά.

Διαβατήριο
Αν κρατάς στα χέρια σου το διαβατήριο σου, να ξέρεις πως το ταξίδι που ονειρευόσουν θα πραγματοποιηθεί. Αν δεν το κρατάς, σημαίνει πως το ταξίδι σου θα εμποδιστεί. Το ίδιο ισχύει αντο διαβατήριο που βλέπεις είναι ξένο.

Διαβάτης
Αν συνάντησες άγνωστο διαβάτη στον δρόμο σου και σου ζητήσει βοήθεια, σημαίνει πως κάποιος φίλος σου ή συγγενής σου σε έχει ανάγκη.

Διάβολος
Αν τον δεις ή του μιλάς ή τον πολεμάς, σημαίνει πλούτη και ευτυχία. Αν δεις πως ο διάβολος απαγάγει καμιά γυναίκα, να ξέρεις πως θα βρεις πολλά χρήματα. Αν τον πολεμάς, σημαίνει πως θα αποφύγεις κάποιον κίνδυνο που σε απειλεί.

Διάγραμμα
Αν βλέπεις πως φτιάχνεις διάγραμμα για να βοηθήσεις κάποιον να βρει το σπίτι του, σημαίνει ενδιαφέρουσα γνωριμία.

Διαγωνισμός
Αν παίρνεις μέρος σε γραπτό διαγωνισμό μαζί με πολλούς υποψηφίους, θα πρέπει να αγωνιστείς σκληρά για να πετύχεις. Αν δεις άλλους να διαγωνίζονται, να ξέρεις πως κάποιος θα σε βοηθήσει.

Διαδήλωση
Αν παίρνεις μέρος σε διαδήλωση, να ξέρεις πως με κάποια σου πράξη, θα λυπήσεις την οικογένεια σου.

Διάδρομος
Αν δεις ότι περπατάς σε διάδρομο εκκλησίας ή θεάτρου, θα πρέπει να πάρεις μια πολύ σημαντική απόφαση. Αν περπατάς μόνος σε ένα μακρύ διάδρομο, σημαίνει ότι για κάτι που άρχισες, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να τραβήξεις μπροστά.

Διαθήκη
Αν δεις πως κάνεις τη διαθήκη σου, να ξέρεις πως θα ζήσεις πολλά χρόνια αλλά τώρα θα αρρωστήσεις. Αν ακούς να διαβάζουν ξένη διαθήκη, και δεν σε αφορά, θα έχεις μπλεξίματα.

Διαιτητής
Αν ονειρευτείς ότι είσαι διαιτητής σε ποδοσφαιρική ομάδα, και οι θεατές σε επικρίνουν, θα τσακωθείς με πρόσωπα του συγγενικού σου κύκλου. Αν εσύ είσαι θεατής και τα βάζεις με τον διαιτητή, σημαίνει ότι η στάση σου απέναντι στην οικογένεια σου δεν είναι αυτή που πρέπει.

Διακοπές
Αν είσαι εργαζόμενος και ονειρευτείς ότι κάνεις διακοπές, σημαίνει ότι θα σου πέσει φόρτος δουλειάς αλλά ότι στο τέλος, θα αμειφθείς πολύ καλά. Το ίδιο θα συμβεί, αν δεις ότι τις διακοπές σου σού τις πληρώνει ο διευθυντής σου. Γενικά, οι διακοπές προμηνύουν ευχάριστα και ασυνήθιστα γεγονότα.

Διακόσμηση – διακοσμητής
Η άψογη διακοσμητική που βλέπεις σε σπίτι, σε αίθουσα ή σε βιτρίνα, να ξέρεις πως δεν είναι καλό σημάδι. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε ξεγελάσουν. Αν εσύ κάνεις τον διακοσμητή, έχεις σκοπό να ξεγελάσεις κάποιον.

Διάλεξη
Αν παρακολουθείς τη διάλεξη κάποιου, γρήγορα θα ακούσεις ευχάριστα νέα.

Διαμάντια
Γενικά, το διαμάντι σημαίνει επιτυχίες. Τα κορίτσια που βλέπουν διαμάντια, να περιμένουν γάμο με πλούσιο και διάσημο άντρα. Αντίθετα, ο άντρας που βλέπει ότι χαρίζει διαμάντια, πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός στην επιλογή συζύγου. Αν προσφέρεις ή σου προσφέρουν διαμάντια, σημαίνει ολοκληρωτικό δόσιμο της καρδιάς σου.

Διαμέρισμα
Αν αγοράζεις διαμέρισμα, σημαίνει πως κάτι κακό θα σου συμβεί, αν βρίσκεσαι σε μεγάλο διαμέρισμα, καταστροφή σε περιμένει. Αν βλέπεις μικρό, στενόχωρο και φτωχικά επιπλωμένο διαμέρισμα, περίμενε κάποια κληρονομιά.

Διανομή
Αν παρευρίσκεσαι, να περιμένεις να χάσεις πολλά χρήματα. Αν κάνεις εσύ διανομή, θα κερδίσεις λίγα χρήματα.

Διάρρηξη
Όταν εσύ ο ίδιος κάνεις διάρρηξη, σημαίνει πως κάτι κακό, κάτι βρώμικο σκοπεύεις να κάνεις. Το αντίθετο ισχύει αν δεις να σου κάνουν διάρρηξη.

Διασημότητα, διάσημος
Αν δείτε πως κάποιο διάσημο πρόσωπο σας κάνει επίσκεψη στο σπίτι σας, ή σας συνδέει μια φιλία ή ένας δεσμός, αυτό σημαίνει πως κάτι σημαντικό θα πετύχετε στη ζωή σας αυτές τις μέρες. Αν είστε επιχειρηματίας θα γνωρίσετε μεγάλες εμπορικές και κερδοφόρες συμφωνίες.

Διάσωση, σώσιμο
Το πρόσωπο ή πράγμα που μπορεί να ονειρευτείτε ότι διασώζεται μπορεί να αντιπροσωπεύει μια πτυχή του εαυτού σας που έχει παραμεληθεί ή την αγνοείτε. Συμβολίζουν μια πτυχή του εαυτού σας που προσπαθεί να βρει έκφραση. Αν δείτε ότι διασώζεσται εσείς επικεντρωθείτε στο τι αντιπροσωπεύει η όλη σκηνή. Για παράδειγμα, η διάσωση από ένα άγριο ζώο μπορεί να δείχνει ότι έχετε το φόβο των ζώων από τη φύση σας. Η διάσωση από μία θυελλώδη θάλασσα μπορεί να δείξει πόσο κοντά βρίσκεστε στγο να  “πνιγείται” στα συναισθήματά σας. Ποιός σας σώζει; Αυτό το άτομο μπορεί να εκπροσωπεί τις ψυχολογικές ιδιότητες και συμπεριφορές που θα πρέπει να ισχύουν για τη ζωή σας.
Οι μυστικιστικές παραδόσεις ισχυρίζονται ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να είναι σούπερ άνθρωπος. Βαθιά μέσα μας υπάρχει εκείνος ο ψυχολογικός πόρος που μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε σχεδόν τα πάντα. Μπορείτε να σώσετε κάθε κατάσταση. Τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Διαφθορά
Αν δεις πως έπεσες σε παρέα με διεφθαρμένα πρόσωπα, να προσέξεις πολύ. Στο φιλικό σου ή οικογενειακό σου περιβάλλον υπάρχουν μερικοί που θέλουν το κακό σου.

Διάφραγμα
Ό,τι διάφραγμα (διαχωριστικό) κι αν δεις, να περιμένεις εμπόδια στις δουλειές σου.

Διαφωνία
Αν βλέπεις πως διαφωνείς με το αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει ευτυχία και αγάπη. Αν διαφωνείς με εχθρό σου, πρόσεξε. Κάτι άσχημο ετοιμάζεται να σου κάνει.

Δίδυμα
Τα δίδυμα που βλέπεις να μπαίνουν στο σπιτικό σου, φέρνουν ευτυχία και γαλήνη. Αν τα βλέπεις, σημαίνουν τύχη. Η κοπέλα που βλέπει πως γεννά δίδυμα, να περιμένει ευτυχία.

Διερμηνέας
Αν εσύ είσαι ή βλέπεις άλλον, να ξέρεις πως θα σου παρουσιαστούν πολλά εμπόδια στις διάφορες υποθέσεις σου.

Διευθυντής
Θα χάσεις άδικα τον καιρό σου με μια υπόθεση που πρόκειται να σου αναθέσουν.

Διήγημα
Αν ακούς να διαβάζουν κάποιο διήγημα, να ξέρεις πως κάποιο πρόσωπο θα σε πλησιάσει με σκοπό να σε κατακτήσει.

Δικαστήριο
Το δικαστήριο – το κτίριο – σημαίνει επιβράδυνση στις δουλειές σου. Αν σε ανακρίνουν, θα συναντήσεις πολλά εμπόδια. Αν σε καταδικάζουν, περίμενε επιτυχίες. Αν σε αθωώνουν, γρήγορα θα απαλλαγείς από τα βάσανα και τις στενοχώριες σου. Ο δικαστής σημαίνει πολλές πίκρες. Αν είσαι εσύ δικαστής, θα αποτύχεις στις δουλειές σου.

Δικηγόρος
Η νέα που μιλά με δικηγόρο, θα δοκιμάσει μεγάλες πίκρες και στενοχώριες στον αισθηματικό τομέα. Αν εσύ είσαι δικηγόρος, αποτυχία μεγάλη σε περιμένει. Αν δεις δικηγόρο, να περιμένεις επιτυχίες.

Δικράνι
Αν δεις δικράνι προμηνύονται επιτυχίες.

Δισάκι
Αν δεις να κρατάς δισάκι σημαίνει ότια θα αναλάβεις και μεγάλες φροντίδες. Αν δεις να το κρατά κάποιος άλλος, σημαίνει πως γρήγορα θα απαλλαγείς από τα βάσανα και τις στενοχώριες σου. Το άδειο δισάκι σημαίνει ανακούφιση ενώ το γεμάτο δυσχέρειες.

Δίσκος
Όταν μια νέα ονειρεύεται δίσκο σερβιρίσματος σημαίνει πως σύντομα θα χαλάσει τον παλιό της ερωτικό δεσμό και θα δημιουργήσει νέο. Αν δεις δίσκο δισκοβόλου τότε θα πάρεις ένα ευχάριστο νέο.

Διχόνοια
Στην πραγματικότητα θα συμβεί εντελώς το αντίθετο. Η διχόνοια που θα δεις στον ύπνο σου σημαίνει υποστήριξη και φιλία.

Δίχτυ
Αν δεις στον ύπνο δίχτυ προμηνύονται παρεξηγήσεις, καυγάδες και μπλεξίματα

Δίψα
Αν διψάς και μια γυναίκα σου προσφέρει νερό, τότε κάποιος κίνδυνος που σε απειλεί θα απομακρυνθεί σίγουρα και σύντομα.

Διώρυγα
Όταν δεις διώρυγα, περίμενε αποτελεσματική βοήθεια από κάποιον φίλο σου ή συγγενή σου για μια υπόθεσή σου. Αν δεις ότι περνά καράβι κάτω από τη διώρυγα, σημαίνει ότι σύντομα θα ταξιδέψεις.

Δοκάρια
Αν ονειρευτείς δοκάρια τότε κάποιος φίλος σου θα σε βοηθήσει να βγεις από τις δυσκολίεςπου βρίσκεσαι, ιδίως τις επαγγελματικές. Αν τα δοκάρια ή το δοκάρι είναι παλιό ή σπασμένο σημαίνει ότι όσα σου υποσχέθηκαν θα αργήσουν να γίνουν.

Δολοφόνος
Αν δεις ότι είσαι δολοφόνος, να αναμένεις οικογενειακούς καβγάδες. Αν μιλάς με δολοφόνο, πρόσεξε γιατί είναι πιθανόν να εκτεθείς για μοιχεία. Αν δεις δολοφονία  θα έχεις μεγάλες ερωτικές επιτυχίες. Αν δείτε στ’ όνειρο σας πως δεχθήκατε επίθεση δολοφόνου, σημαίνει ότι δε θα βγείτε νικητής σ’ όλες σας τις δοκιμασίες.
Αν δείτε άλλον, με το δολοφόνο να στέκει από πάνω του γεμάτος αίματα, σημαίνει πως σας αναμένει κακοτυχία.
Αν δείτε δολοφόνο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι μια προειδοποίηση ότι μπορεί να πάθετε ζημιές από κρυφούς εχθρούς.

Δόντια, δόντι
Συνήθως, τα όνειρα όπου βλέπει κανείς δόντια δεν προμηνούν ευχάριστα πράγματα.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κουνιούνται τα δόντια σας, είναι προμήνυμα αποτυχίας. Αν δείτε γιατρό να σας βγάζει δόντι, σημαίνει ασθένεια ίσως και θανατηφόρα. Το να δείτε ότι τα σφραγίζετε είναι ενδεικτικό ότι σύντομα θα βρείτε χαμένα αντικείμενα.
Αν δείτε ότι καθαρίζετε τα δόντια σας, προμηνύονται αγώνες για να μπορέσετε να διατηρήσετε την περιουσία σας. Αν δείτε ότι σας φτιάχνουν μασέλες, σημαίνει ότι πολλά βάρη θα πέσουν επάνω σας και θα τ’ αντιμετωπίσετε με μεγάλη δυσκολία. Αν χάσατε δόντια με οποιοδήποτε τρόπο, σημαίνει ξαφνική κακοτυχία στις επιχειρήσεις και στις ιδιωτικές και οικογενειακές υποθέσεις σας.
Αν δείτε ότι εξετάζετε τα δόντια σας, είναι μια προειδοποίηση ότι σας περιτριγυρίζουν εχθροί. Αν ονειρευτείτε πως φτύνετε δόντια, προμηνύεται αρρώστια δική σας, ή της οικογένειας σας.
Ένα από τα πιο δυσοίωνα όνειρα είναι να δει κανείς δόντια κακό-φτιαγμένα. Γι’ αυτόν που θα δει ένα τέτοιο όνειρο προμηνύονται πολλές κακοτυχίες: απώλεια περιουσίας, αποτυχία σε προσπάθειες, κακή υγεία, εκνευρισμοί και νευρικές διαταραχές ακόμα και γι’ αυτούς που διαθέτουν γερό νευρικό σύστημα.
Αν ονειρευτείτε ότι θαυμάζατε τα δόντια σας για τη συμμετρία και τη λευκότητα τους, προμηνύονται ευχάριστες απασχολήσεις, ευτυχία και ευχαρίστηση μετά την εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Τα γερά και άσπρα δόντια σημαίνουν ευτυχία και χαρά. Τα μαυρισμένα και κιτρινιάρικα, στενοχώριες. Αν δεις να πέφτουν τα δόντια σου, περίμενε πολλές συμφορές ή και τον θάνατο συγγενικού σου προσώπου. Το στόμα που δεν έχει καθόλου δόντια, σημαίνει στενοχώρια και δυστυχία. Αν δεις να φυτρώνουν δόντια, περίμενε εγκυμοσύνη. Αν είσαι ελεύθερη, γάμο. Αν βλέπεις πως στο στόμα σου έχεις χρυσά δόντια, περίμενε μεγάλη ευτυχία και γαλήνη στο σπίτι σου και πολλά κέρδη από τις δουλειές σου.

Δόξα
Όταν δεις ότι δοξάζεσαι, να περιμένεις αποτυχία στις δουλειές σου και γενικά μεγάλες στενοχώριες.

Δούλος, δούλα
Όταν δεις το αγαπημένο σου πρόσωπο να είναι δούλος ή δούλα, να γνωρίζεις ότι η αγάπη που τρέφει για σένα είναι απέραντη.

Δραγάτης
Αν δεις να είσαι δραγάτης σημαίνει ότι έχεις αποκτήσει την εμπιστοσύνη όλων. Πρόσεχε όμως μην τους κάνεις να αλλάξουν γνώμη.

Δράκος
Αν ονειρευτείς δράκο σημαίνει μικροεμπόδια που θα σου παρουσιαστούν στον επαγγελματικό και στον αισθηματικό τομέα.

Δραπέτης
Αν δεις να δραπετεύει κάποιος από τη φυλακή, σημαίνει πως θα βοηθήσεις κάποιον οικονομικά. Αν δεις εσύ να δραπετεύεις, θα υπάρξει βελτίωση της θέσης σου.

Δρεπάνι
Αν ένας αγρότης δει πως θερίζει με καινούριο δρεπάνι σημαίνει αφθονία αγαθών και καλές δουλειές. Αν το δρεπάνι που θα δεις είναι σκουριασμένο, να περιμένει ζημιές και αναποδιές στις δουλειές του. Αν δεν είσαι αγρότης και δεις δρεπάνι αυτό σημαίνει θάνατο. Αν δεις να θερίζεις, κάποιο δυστύχημα θα σου συμβεί. Ένα σπασμένο δρεπάνι σημαίνει γρήγορη και ανέλπιστη ανάρρωση.

Δρόμος
Ο ωραίος και πλατύς δρόμος που ονειρεύτηκες να περπατούσες, σημαίνει πως θα έχεις πολλές επιτυχίες σε πολλούς τομείς. Οι δουλειές σου και τα αισθηματικά σου θα πάνε καλά. Αν ο δρόμος είναι ανηφορικός τότε θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες που έχεις. Ο κατηφορικός δρόμος, όμως, σημαίνει στενοχώριες και λύπες. Ο λασπωμένος δρόμος καθώς και ο άσχημος και χαλασμένος δρόμος σημαίνει αποτυχίες και τάση προς την άσωτη ζωή.

Δροσίζομαι
Αν δεις πως προσπαθείς να δροσιστείς με κάτι, σημαίνει πως σύντομα θα νιώσεις ανακούφιση και γαλήνη.

Δρυς
Αν ονειρευτείς να κάθεσαι κάτω από τον ίσκιο βελανιδιάς, να ξέρεις πως κάποιος σε προστατεύει. Αν δεις βελανιδιά κατεστραμμένη ή καμένη, τότε θα χάσεις κάποιον που σε υποστηρίζει. Η βελανιδιά που θα δεις στον κήπο σου, σημαίνει ευτυχία. Αν νέος ή νέα δεις πως σκαρφαλώνει σε βελανιδιά, περίμενε πρόταση γάμου.

Δύναμη
Όταν είσαι άρρωστος και ονειρευτείς ότι είσαι δυνατός, σύντομα θα γίνεις καλά. Αν δεν είσαι άρρωστος, τότε να ξέρεις πως θα αποκτήσεις πολλά αγαθά.

Δυναμίτης
Μια κοπέλα που δει ή χρησιμοποιεί δυναμίτη, να περιμένει την απιστία από το αγαπημένο της πρόσωπο. Η παντρεμένη είναι πιθανόν ότι θα κάνει απιστίες στον άντρα της. Αν δεις να προσπαθείς να καταστρέψεις κάποιο σπίτι με δυναμίτη, περίμενε θάνατο κάποιου συγγενούς σου.

Δύο (2)
Για τους ανύπαντρους ο αριθμός δύο σημαίνει γρήγορο γάμο.

Δυόσμος
Η κοπέλα που ονειρευτεί ότι μυρίζει δυόσμο, ας περιμένει κάποιον ερωτικό δεσμό. Η παντρεμένη ας προσέξει γιατί είναι ευάλωτη στην απιστία.

Δύση
Όταν βλέπεις ένα όμορφο, γεμάτο χρώματα ηλιοβασίλεμα, θα έχεις επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Αντίθετα, αν το ηλιοβασίλεμα είναι σκοτεινό, να περιμένεις παντού εμπόδια και δυσκολίες.

Δυσκοιλιότητα
Αν ονειρευτείς ότι πάσχεις από δυσκοιλιότητα σημαίνει πως έχεις σοβαρές υποθέσεις και πολλά προβλήματα που δύσκολα θα απαλλαγείς από αυτά.

Δυσπεψία
Αν ονειρευτείς ότι έπαθες δυσπεψία πρόσεξε γιατί κάτι άσχημο ετοιμάζεται από κάποιους  εις βάρος σου.

Δυσωδία
Αν αισθάνεσαι πως αναπνέεις κάτι άσχημο, πρέπει να προσέξεις πολύ. Σημαίνει ότι με τη άσχημη συμπεριφορά σου διώχνεις τους φίλους σου.

Δωδεκάδες
Οτιδήποτε και να δεις να είναι τακτοποιημένο κατά δωδεκάδες, να περιμένεις να ακούσεις νέα για κάποια γέννηση.

Δωμάτιο
Μια κοπέλα που βλέπει ένα καθαρό, φωτεινό και ωραίο δωμάτιο, σημαίνει πως γρήγορα θα κάνει επιτυχημένο γάμο. Αν είναι σκοτεινό και σε άσχημη κατάσταση, πρέπει να προσέξει. Ο γάμος που θα κάνει θα της φέρει δυσκολίες και σττενοχώριες. Η παντρεμένη, αν δει γκρεμισμένο το δωμάτιο της, να περιμένει διαζύγιο ή οικονομικές απώλειες.

Δωμάτιο ξενοδοχείου
Αν ονειρευτείς δωμάτιο ξενοδοχείου θα περάσεις μια εφήμερη ερωτική περιπέτεια.

Δώρα
Όταν δεις να σου προσφέρουν δώρα, πρέπει να προσέξεις πολύ. Υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι που θέλουν να σε βλάψουν. Αν ονειρευτείς  ότι εσύ κάνεις σε κάποιον φίλο ή συγγενή σου δώρα, να περιμένεις ευχάριστα νέα. Το δώρο που προσφέρεις σε μια γυναίκα, προμηνύει ερωτική περιπέτεια μαζί της.