Ονειροκρίτης: Γ


Γ

Γαβάθα
Αυτό το όνειρο έχει να κάνει με την επαγγελματική – οικονομική σου κατάσταση. Όταν τη δεις να είναι  άδεια, τότε θα έρθουν στενοχώριες και ανωμαλίες στη δουλειά σου. Αν τη δεις να είναι  γεμάτη με φαγητό, τότε  θα κερδίσεις πολλά χρήματα και θα πάρεις χαρά από τη δουλειά σου.

Γάβγισμα
Όταν ο σκύλος γαβγίζει χαρούμενα και παίζει μαζί σου τότε  προειδοποιεί για κάτι που θα συμβεί. Όταν όμως ο σκύλος γαβγίζει έντονα και είναι επιθετικός μαζί σου, τότε έχεις μπροστά σου κάποιο σοβαρό κίνδυνο  από πιθανούς εχθρούς σου. Γενικότερα το γάβγισμα  σημαίνει συμβουλές κι ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν.

Γάβρος, γαύρος
Όπως κι αν δεις το γαβρο στον ύπνο σου σημαίνει επερχόμενη αποτυχία.

Γάγγραινα
Όταν δεις ότι κάποια πληγή σου μολύνεται,παθαίνει γάγγραινα,τότε θα έχεις πολύ έντονη συζυγική γκρίνια.

Γάζα
Αν δεις ότι περιποιείσαι με γάζα ένα τραύμα θα σου έρθουν μεγάλες ερωτικές επιτυχίες. Επίσης θα δυναμώσει το πνεύμα σου ιδιαίτερα αν έχεις περάσει ένα διάστημα που κουράστηκες έντονα.

Γαζία
Αυτό το όνειρο είναι πολύ καλό γιατί γενικότερα δείχνει ευτυχία και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όποιο εμπόδιο ή δυσκολία αντιμετωπίζουμε.

Γάιδαρος
Αν δεις γάιδαρο στον ύπνο σου σημαίνει ότι μπορεί να σε πιάνουν κορόιδο. Γάιδαρος φορτωμένος σημαίνει επιτυχία μετά από μεγάλη προσπάθεια. Γκρίζος γάιδαρος σημαίνει προδοσία και απογοήτευση, ενώ ο μαύρος, φιλονικίες με φίλους ή συγγενείς. Αν είσαι καβάλα σε γάιδαρο, θα περάσεις ήρεμες και ευχάριστες ώρες με την οικογένεια σου αλλά θα βρεις και ένα σταθερό και αληθινό έρωτα. Αν δεις να σε κλωτσάει γάιδαρος, κάποιοι θα σε προσβάλλουν. Αν ακούσεις γάιδαρο να γκαρίζει, θα μάθεις άσχημα νέα. Αν πέσεις από γάιδαρο, πιθναόν να μαλώσεις με κάποια  αγαπημένα σου πρόσωπα.

Γάλα, γαλατάς
Αν δεις γάλα είναι καλό όνειρο. Σημαίνει ότι μπορείς να βασίζεσαι στην καλοσύνη και στη φιλία των ανθρώπων. Είναι ένα από τα καλύτερα όνειρα. Αν είσαι παντρεμένη και βλέπεις γάλα, γρήγορα θα μείνεις έγκυος, ενώ αν πίνεις γάλα, θα έχεις καλή υγεία. Αν δεις πως αρμέγεις γάλα, όλες σου οι επιθυμίες θα πραγματοποιηθούν. Το χυμένο γάλα προμηνύει δύσκολες μέρες και απώλεια χρημάτων. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (βούτυρο, γάλα, τυρί, γιαούρτι), σημαίνουν ότι εσύ και η οικογένεια σου θα έχετε καλή υγεία. Αν δεςι ότι είσαι γαλατάς, ανέμενε επιτυχίες στον έρωτα και στις δουλειές σου. Η γυναίκα που βλέπει ότι πουλά γάλα, θα διώξει  με δική της υπαιτιότητα τη χαρά και τη γαλήνη της.

Γαλαξίας
Αν στο όνειρό σου παρατηρείς το γαλαξία, τότε θα έχεις μεγάλες επιτυχίες στη ζωή σου.

Γαλέος
Γενικά δεν είναι καλό όνειρο και να μην περιμένεις και πολλά ευχάριστα να σου συμβούν. Το πιθανότερο μάλιστα είναι να σε ξεχάσουν και από κάποιο μερίδιο κληρονομιάς.

Γαλόνια
Γενικά, όταν ονειρεύεσαι γαλόνια σημαίνει ότι έχεις πολύ ανεπτυγμένο εγωισμό. Γαλόνια στρατιωτικού προμηνύουν έπαινο για την επίδοση σου στον επαγγελματικό στίβο  δουλειά ή στις σπουδές σου. Αν αλλάζεις γαλόνια θα πάρεις προαγωγή. Στολή χωρίς γαλόνια, σημαίνει αποστράτευση αν είσαι στρατιωτικός ή φοράς στολή με γαλόνια.

Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα είναι καλός οιωνός σαν όνειρο και σημαίνει πλούτη, ιδίως αν την τρως. Αν δεις να αγοράζεις γαλοπούλα, σύντομα θα κάνεις ένα  καλό γάμο ενώ, αν τη σερβίρεις όμορφα, πολύ σύντομα θα σου χαμογελάσει η τύχη. Κοπάδι από γαλοπούλες σημαίνει ότι θα σου αναθέσουν κάποια δουλειά που θα σε υποχρεώσει να παρακολουθείς πολλές συγκεντρώσεις. Αν δεις να σφάζεις γαλοπούλα, όλα θα σου πάνε κατ’ ευχήν.

Γαλότσες
Οι γαλότσες προμηνύουν χρήματα που θα είναι τόσο περισσότερα όσο μεγαλύτερες είναι οι γαλότσες. Αν όμως οι γαλότσες είναι σχισμένες και βάζουν νερά, τότε σημαίνει ότι θα χάσετε αρκετά χρήματα.

Γάμος
Αν δεις γάμο περίμενε επίσκεψη φίλων σου. Αν δεις ότι παρευρίσκεσαι  καλεσμένος σε γάμο θα μάθεις για κάποια απώλεια φίλου ή συγγενούς. Αν δεις ότι παντρεύεσαι με το αγαπημένο σου πρόσωπο, θα υπάρξει τσακωμός μεταξύ σας. Αν μια γυναίκα δει  ότι παντρεύεται, θα ευτυχήσει στον έρωτα, ενώ αν είναι παράνυφη σε γάμο φίλης της, γρήγορα θα έχει κεραυνοβόλο έρωτα. Κέρασμα από γαμήλια τούρτα σημαίνει ότι θα ζήσεις πολλά και ευτυχισμένα χρόνια με τον/την αγαπημένο/η σου σύντροφο.

Το να δει κανείς ότι παρευρίσκεται σε γάμο, είναι προμήνυμα ότι σύντομα θα βρεθεί σε περίπτωση τέτοια που θα του προξενήσει θλίψη και καθυστέρηση στην πρόοδο.
Mια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι ο γάμος της γίνεται κρυφά, σημαίνει ανεπιθύμητα γεγονότα και αποτυχίες. Αν δει πως ετοιμάζει ανοιχτό γάμο, θα πρέπει σίγουρα να περιμένει επιτυχία και εκτίμηση από το περιβάλλον της. Αν ονειρευτεί ότι υπάρχει διαφωνία γονέων για το γάμο, θα ανακαλύψει ότι μεταξύ των συγγενών της υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν δει ότι ο αγαπημένος της παντρεύεται μιαν άλλη, σημαίνει πως άδικα αγωνιά, γιατί ο εραστής της θα της είναι πιστός.
Αν κάποιος δει ότι παντρεύεται, είναι κακός οιωνός. Αν ο γάμος είναι χαρούμενος, και οι παπάδες δε φοράνε μαύρα ράσα, τότε σημαίνει το αντίθετο.
Για μια νέα γυναίκα, το να δει ότι κάποιος φοράει πένθιμα ρούχα στο γάμο της είναι προμήνυμα δυστυχίας και άσχημης έγγαμης ζωής. Αν δει πως βρίσκεται σε γάμο κάποιου άλλου, θα λυπηθεί για την κακοτυχία φίλου ή συγγενή. Ακόμα, ίσως να δοκιμάσει στενοχώρια εκεί όπου περίμενε ευτυχία και υγεία. Τα ταξίδια αναψυχής, τα δικά της και των άλλων, ίσως διαταραχθούν από δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γάμπες
Όταν μια κοπέλα δείχνει ή θαυμάζει τις γάμπες της, τελικά δεν θα καταφέρει να συγκινήσει το πρόσωπο που θέλει. Ένας νέος που θα δει δυο όμορφες γυναικείες γάμπες, σύντομα θα μπλεχτεί σε κάποια ιστορία και θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα.

Γαμπρός
Δεν θεωρείται καλό όνειρο. Αν δεις ότι είσαι  γαμπρός, θα αρρωστήσεις, αν είναι άλλος, θα αρρωστήσει εκείνος. Ακόμη χειρότερο είναι το όνειρο, αν δεις  ότι είσαι γμανπρός και δεν βρίσκεις τη βέρα σου. Η ασθένεια θα είναι πιο σοβαρή.

Γάντζος
Άσχημο προμήνυμα αν δεις γάντζο. Σημαίνει ότι σε περιμένουν μεγάλες ατυχίες  έστω και αν απαλλαχθείς από αυτόν.

Γάντια
Αν δεις ένα ζευγάρι γάντια κάποιο δώρο θα λάβεις.  Αν τα γάντια είναι παλιά ίσως να στενοχωρηθείς λιγάκι. Αν είναι καινούρια σημαινει χαρά. Αν δεις να τα φοράς, θα κάνεις ερωτικό δεσμό. Αν ονειρευτείτε πως φοράτε καινούργια γάντια, σημαίνει πως θα είστε προσεκτικός στις συναλλαγές σας με τους άλλους. Ίσως αντιμετωπίσετε μηνύσεις ή προβλήματα στη δουλειά σας, τα οποία όμως θα ξεπεράσετε με επιτυχία.
Αν δείτε πως φοράτε παλιά ή κουρελιασμένα γάντια, θα σας προδώσουν και θα έχετε απώλειες. Αν δείτε πως χάσατε τα γάντια σας, σημαίνει πως θα σας εγκαταλείψουν και θα πρέπει να κερδίσετε μόνος το ψωμί σας.
Αν δείτε πως βρήκατε ένα ζευγάρι γάντια, σημαίνει πως θα παντρευτείτε ή θα αρχίσετε καινούργια ιστορία αγάπης.
Για τον άντρα που θα ονειρευτεί πως βοηθά μια κυρία να βάλει τα γάντια της, σημαίνει πως η σύντροφος του θα τον εκθέσει.
Αν δείτε πως βγάζετε τα γάντια σας, σημαίνει πως η τύχη δε θα σας βοηθήσει στην αγάπη και στις επιχειρήσεις.

Γάνωμα – γανωτής
Αν δεις να γανώνεις κάτι, σημαίνει πως θα προσπαθήσεις να τα ξαναβρεις με το αγαπημένο σου πρόσωπο αν έχει προηγηθεί καβγά;. Αν γανωτής γανώνει τα σκεύη της κουζίνας σου και τα κάνει σαν καινούρια, θα αλλάξει προς το καλύτερο η τύχη σου.

Γαργάλημα
Αν ονειρευτείς ότι γαργαλάς κάποιον, σημαίνει πως του κίνησες τον θαυμασμό. Αν δεις άλλους, τότε θα μάθεις πολλά νέα, πιθανόν και ερωτικά σκάνδαλα από τους φίλους σου. Επίσης το γαργάλημα αποτελεί προειδοποίηση ότι είσαι ενοχλητικός με την αδιακρισία σου.

Γαργάρα
Αν δεις ότι κάνεις στον ύπνο σου γαργάρες σημαίνει ότι κάποιοι ανώτεροι θα σου αναθέσουν μια πολύ δυσάρεστη αποστολή, την οποία θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να τη διεκπεραιώσεις, αλλιώς κινδυνεύεις να πέσεις σε δυσμένεια.

Γαρίδες
Αν τρως γαρίδες, να ξέρεις πως στον έρωτα σου όλα πηγαίνουν καλά ενώ αν τις ψαρεύεις, σημαίνουν πολλά χρήματα και γενικώς κέρδη.

Γαρίφαλο
Τα γαρίφαλα, όταν είναι κόκκινα, προαναγγέλουν δεσμό ή γάμο, ενώ αν είναι κίτρινα, συμβολίζουν τη ζήλια. Λευκά γαρίφαλα φανερώνουν εμπιστοσύνη και αφοσίωση. Αν δεις να τρως γαρίφαλο (μπαχαρικό), θα αντιμετωπίσεις μια παροδική σύγχυση.

Γάτα
Μια θυμωμένη γάτα στο όνειρό μας σημαίνει οικογενειακούς καβγάδες. Αν ακούς γάτες να τσακώνονται σημαίνει ερωτική αντιζηλία. Αν δεις ή ακούς γάτα να νιαουρίζει χαϊδευτικά είναι σημάδι ότι θα έχεις ένα ήσυχο κι ευτυχισμένο σπιτικό. Μαύρη γάτα προμηνύει τη δυστυχία και την ατυχία. Η άσπρη γρήγορο γάμο. Αν δεις να σε γρατσουνίζει γάτα είναι σημάδι πως κάποιος δικός σου θα σου κάνει κακό.

Γδάρσιμο
Αν ονειρευτείς ότι γδέρνεις κάποιο ζώο να περιμένεις κάποια ασθένεια.

Γδύσιμο
Είτε γδύνεσαι μόνος/η σου σου είτε σε γδύνουν, σημαίνει ότι θα σου αποσπάσουν χρήματα με δόλο. Αν δεις ότι εσύ γδύνεις κάποιον τότε μια κακή σου πράξη θα γίνει γνωστή σε πολλούς.

Γείτονας
Αν δεις να μιλάς με κάποιο γείτονά σου, μάθε ότι σε κουτσομπολεύει. Αν μαλώνεις με γείτονα, τότε αν σε μια δύσκολη περίπτωση δεν κρατήσεις την ψυχραιμία σου θα ζημιωθείς πολύ. Αν δεις ότι προσφέρεις βοήθεια σε γείτονα σου, θα λάβεις απρόσμενα κάποιο χρηματικό ποσό.

Γέλιο
Το γέλιο είναιγενικά καλό σημάδι, εκτός από την περίπτωση που είσαι άρρωστος, όπου σημαίνει ότι θα στενοχωρηθείς πάρα πολύ επειδή η κατάσταση σου θα χειροτερέψει.

Γελοιογραφία
Είτε δεις είτε διαβάζεις γελοιογραφίες, θα έχεις πρόταση γάμου από ένα άσχημο άνθρωπο.

Γεμίζω
Ότι και να δεις να γεμίζεις με υγρό ή στερεό, είναι σημάδι πως θα πετύχεις τον σκοπό σου μετά από πολύ κόπο. Αν γεμίζεις κάποιο λάκκο ή αυλάκι, θα χάσεις ένα χρηματικό ποσό, αλλά για καλή σου τύχη θα το ξανακερδίσεις.

Γενέθλια
Αν δεις ότι είσαι καλεσμένος σε πάρτυ γενεθλίων, δεν θα περάσεις καλά. Δώρο γενεθλίων σημαίνει πρόοδο στη δουλειά σου. Αν προσφέρεις εσύ δώρο γενεθλίων τότε θα βρεθείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας των καλών σου πράξεων.

Γενειάδα
Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις γενειάδα, σημαίνει ότι είσαι δυνατός χαρακτήρας και κατακτάς αυτά που θέλεις. Αν δεις να ξυρίζεις τα γένεια κάποιου, περίμενε κάποια επιτυχία. Γκρίζα γένια σημαίνουν δύσκολες ώρες ή και δικαστική περιπέτεια, ενώ μαύρα γένια σημαίνουν κατάκτηση. Ξανθά γένια δείχνουν αδιαφορία, ενώ τα καστανά μια ταραχώδη ζωή.

Κοπέλα που θα δει ότι έχει γενειάδα, θα τραυματισθεί ψυχικά και θα στενοχωρεθεί.

Γέννα
Αν η γυναίκα που θα δει στον ύπνο της πως γέννησε, είναι σημάδι μεγάλης χαράς και προμήνυμα καλής κληρονομιάς. Αν είναι γυναίκα ανύπαντρη, σημαίνει απώλεια αρετής και εγκατάλειψη από τον εραστή της. Αν είναι γυναίκα έγκυος στην πραγματικότητα και δει πως γεννάει σημαίνει ότι το παιδί της θα αποκτήσει φήμη και δόξα στη ζωή και θα έχει μεγάλη τύχη. Αν μια γυναίκα δει πως γέννησε, είναι προμήνυμα ευτυχισμένων περιστατικών και ότι πραγματικά θα γεννήσει φυσιολογικά ένα όμορφο παιδί. Για μια ανύπαντρη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ήταν λεχώνα, σημαίνει άσχημες μεταβολές προς το χειρότερο, τόσο στη φήμη όσο και στην περιουσιακή κατάσταση.

Γενναιότητα
Αν ονειρευτείς ότι είσαι πολύ γενναίος απέναντι σε κάποιο κίνδυνο, σύντομα θα επιδείξεις την ίδια τόλμη και στην πραγματικότητα. Αν δεις ότι λες γενναία λόγια, αλλά όχι μπροστά σε κάτι που σε απειλεί, τότε είσαι άτομο που χαίρεται με τα μικροπράγματα της ζωής.

Γέννηση
Αν πάρεις μήνυμα για μια γέννηση, σημαίνει πως θα πάρεις μια γερή κληρονομιά. Αν παρευρίσκεσαι σε γέννηση, κάποιος δικός σου θα πεθάνει. Αν μια παντρεμένη γυναίκα δει να γεννά κορίτσι, θα απαλλαγεί από σκοτούρες και άγχη αλλά το αντίθετο θα συμβεί αν δει ότι γεννά αγόρι. Αν μια ανύπαντρη δει ότι γεννά, σημαίνει πως κάτι τη βασανίζει και τη φοβίζει ή μπορεί ακόμη και να τα χαλάσει με τον αγαπημένο της. Αν ένας άντρας δει ότι γεννά, το όνειρο είναι κακό σημάδι και προμηνύει αποτυχίες. Αν παρακολουθείτε τη γέννηση παιδιού, το όνειρο σας προειδοποιεί να είσαστε πιο σταθεροί και συνεπείς στις αποφάσεις σας.

Γεράκι
Το γεράκι συμβολίζει τους εχθρούς σου. Μην περιμένεις τίποτα καλό από αυτό το όνειρο. Αν δεις ότι σου επιτίθεται, θα πάθεις μεγάλη ζημιά. Αν είσαι αρραβωνιασμένη και δεις γεράκι, είναι προτιμότερο να διαλύσεις τον αρραβώνα σου. Μόνο αν δεις πως παγιδεύεις ή σκοτώνεις το γεράκι, θα νιώσεις ήρεμη, επειδή σημαίνει πως γρήγρα θα ανακαλύψεις τα σχέδια του εχθρού σου.

Γεράνια
Αν στον ύπνο σου δεις γεράνια είναι προμήνυμα  για απιστίες, και γενικά συμβολίζουν  την αστάθεια και τον εγωισμό.

Γέρος
Αν δεις στον ύπνο σου κάποιο γέρο, το όνειρο είναι καλό και σημβολίζει τη  μακροζωία.

Γεύμα – γεύση
Όταν δεις ότι συμμετέχεις σε επίσημο γεύμα, σημαίνει πως θα έχεις δυσκολίες στη δουλειά σου. Αν γευματίζεις μόνος σου, θα σου συμβούν δυσάρεστα γεγονότα ενώ αντίθετα, αν γευματίζεις μαζί με άλλους, θα σου συμβεί κάτι ευχάριστο. Το γεύμα στην εξοχή συμβολίζει την καλή υγεία. Αν δεις ότι δοκιμάζεις κάτι με ευχάριστη γεύση, η τύχη σου θα χαμογελάσει.

Γέφυρα
Αν δεις ότι στέκεσαι στη μέση μιας γέφυρας, σημαίνει πως θα βρεθείς σε δίλημμα, τι ανάμεσα σε δύο πράγματα ή πρόσωπα ή δουλειές, να διαλέξεις. Αν δεις να την περνάς, να περιμένεις ευτυχισμένο έρωτα. Η ξύλινη γέφυρα που τρίζει όταν περνάς, σημαίνει πως θα χάσεις κάποιο πολύτιμο αντικείμενο ενώ αν είναι καταστραμμένη, σημαίνει πως οι φίλοι σου σε ζηλεύουν και θέλουν να σε βλάψουν. Γέφυρα που δεις να γκρεμίζεται σημαίνει απογοήτευση από κάποιο πρόσωπο που εκτιμάς ή ακόμη και διακοπή δεσμού. Αν δείτε στον ύπνο σας μια μακριά γέφυρα γκρεμισμένη και τυλιγμένη σε μυστηριώδες σκοτάδι, βαθιά μελαγχολία για την απώλεια πολύτιμων κτημάτων και θλιβερές καταστάσεις σας αναμένουν. Για τους νέους και τους ερωτευμένους, προμηνύεται διάψευση των πιο ακριβών ελπίδων τους, καθώς το αντικείμενο της αγάπης τους θα αποδειχτεί κατώτερο του ιδανικού τους.
Αν δείτε πως περάσατε γέφυρα ασφαλής, σημαίνει ότι τελικά θα υπερνικήσετε τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά σας, μολονότι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσετε δε θα φαίνονται και πολύ ασφαλή. Οποιαδήποτε αναβολή ή εμπόδιο σημαίνει καταστροφή.
Αν δείτε γέφυρα να καταρρέει μπροστά σας, φυλαχτείτε από την προδοσία και από ψεύτικους θαυμαστές. Αν κάτω από τη γέφυρα δείτε να κυλούν ξάστερα νερά, έρχεται αφθονία. Αν όμως τα νερά είναι θολά και ταραγμένα, τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας θα είναι απογοητευτικά.

Γεωγραφία
Αν δεις ότι μελετάς γεωγραφία, σημαίνει απρόσμενο ταξίδι.

Γεωργός
Αν δεις ότι είσαι γεωργός και μοχθείς στη γη, σημαίνει πως το σπίτι σου θα είναι πάντα γεμάτο, όσο δουλεύεις σκληρά. Επίσης αν δεις γεωργό, περίμενε επίσκεψη από φίλους.

Γη
Αν δείτε τη γη στο όνειρό σας είναι καλός οιωνός.
Αν δεις ότι είσαι ψηλά στον αέρα και κοιτάς κάτω στη γη, θα σου τύχει κληρονομά αλλά θα ταλαιπωρηθείς πολύ να την κερδίσεις.
Αν ονειρευτείτε τον πλανήτη Γη σημαίνει πως η επαγγελματική σας σταδιοδρομία θα απογειωθεί.
Αν ονειρευτείτε εύφορη γη σημαίνει ευτυχία, χαρές και ελπίδα ενώ αν ονειρευτείτε πως είσατε γεωλόγοι, γεωπόνοι ή γεωργοί, να περιμένετε σύντομα χαρές  και καλές ειδήσεις.
Αν δείτε ότι γονατίζετε και φιλάτε το χώμα να προσέχετε τον εαυτό σας γιατί προμηνύεται για σας ή τους δικούς σας ανθρώπους κάποια σοβαρή ασθένεια και ίσως απώλεια κοντινού σας ανθρώπου.
Αν ονειρευτείτε τη γη είτε ξερή είτε καμένη είτε άγονη προμηνύονται δύσκολες ώρες.

Γιαγιά
Αν δείτε στον ύπνο σας την γιαγιά σας και αυτή είναι ζωντανή, σημαίνει πως θα σας συμβούν ευτυχισμένα γεγονότα σύντομα. Αν είναι πεθαμένη και προσπαθεί να σας πάρει κοντά της θα σας συμβεί μεγάλο ατύχημα. Αν σας διώχνει, αυτό σημαίνει πως θα γλυτώσετε από σοβαρό κίνδυνο. Αν την δείτε απλώς αυτό σημαίνει πως έχετε έναν γερο προστάτη.

Γιασεμιά
Τα γιασεμιά στο όνειρό μας προμηνύουν τον έρωτα, τον ευτυχισμένο δεσμό και τη φλογερή αγάπη.

Γιατρός
Αν δεις ότι συμβουλεύεσαι γιατρό ή έρχεται στο σπίτι σου, χωρίς να είσαι άρρωστος, κάτι κακό θα σου συμβεί. Αν δεις ότι συναναστρέφεσαι γιατρούς, είναι καλό σημάδι για την επαγγελματική και κοινωνική σου θέση.

Γιαχνί
Αν δεις να μαγειρεύεις φαγητό γιαχνί  σημαίνει πως θα ακούσεις ευχάριστες ειδήσεις. Αν τρως φαγητό γιαχνί θα παντρευτείς από έρωτα.

Γίγαντας
Αν δεις στον ύπνο σου γίγαντα ή ότι είσαι ο ίδιος γίγαντας μεγάλη τύχη σε περιμένει.

Γίδα, κατσίκα
Αν δεις μικρό κατσίκι σημαίνει αρρώστια μικρού παιδιού. Η μεγάλη γίδα σημαίνει ερωτική σχέση.

Γιλέκο
Αν δεις ότι φοράς γιλέκο με το κοστούμι, θα σε κατηγορήσουν άδικα για κάτι.

Γιορτή
Αν δεις ότι γιορτάζεις κι έχεις καλεσμένους, είναι καλό σημάδι.

Γιρλάντα
Η γιρλάντα σημαίνει γρήγορο γάμο, ιδίως αν είναι χριστουγεννιάτικη. Γιρλάντες με λουλούδια σημαίνουν ευτυχία στην οικογένεια.

Γκάζι
Αν ονειρευτείς ότι μυρίζεις γκάζι ή δεις να ανάβεις μια συσκευή γκαζιού, πρέπει να προσέξεις μην μπλέξεις σε υποθέσεις που δεν σε αφορούν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δυσφημιστεί το όνομα σου.

Γκαζόν
Το καταπράσινο γκαζόν μπροστά από το σπίτι σας σημαίνει ευτυχία και χαρά στη ζωή σας. Το κομμένο και μαραμένο, αρρώστια. Αν το περιποιείστε ή το κουρεύετε, να περιμένετε καλύτερες μέρες.

Γκάιντα
Όταν ακούσεις να παίζει γκάιντα, να περιμένεις ευχάριστα νέα. Αντίθετα, αν τη δεις χωρίς να παίζει, θα στενοχωρηθείς πολύ.

Γκαράζ
Αν δεις ότι βάζεις το αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ, για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόσεχε τα οικονομικά σου.

Γκαρσόνι
Το γκαρσόνι συμβολίζει επιτυχία στη δουλειά σου. Αν δεις  πως δίνεις φιλοδώρημα σε γκαρσόνι, θα χάσεις κάποιο πολύτιμο αντικείμενο. Αν το γκαρσόνι σε λερώσει καθώς σερβίρει, θα παρεξηγηθείς με συγγενή ή φίλο σου. Αν είσαι γκαρσόνι, οι υποσχέσεις που σου έχουν δώσει δεν θα πραγματοποιηθούν. Αν περιμένεις πολλή ώρα γκαρσόνι χωρίς να έρχεται, πρόσεχε μην χάσεις τη δουλειά σου.

Γκονγκ
Αν ονειρευόμαστε ότι ακούμε τον ήχο του γκογνκ προμηνύει το τέλος ή την αρχή σε κάτι. Μπορεί να μας προειδοποιεί για κάτι, που χαίρει της άμεσης προσοχής μας.

Γκρεμός
Ο γκρεμόςπου είδες σημαίνει ένα μεγάλο κίνδυνο που σε απειλεί. Αν τον πηδήσεις χωρίς να πάθεις τίποτα, θα έχεις μεγάλες επιτυχίες σε όλες σου τις υποθέσεις. Ο άνθρωπος που θα δεις να βρίσκεται στο βάθος του γκρεμού, χρειάζεται τη βοήθεια σου.

Γκρίνια
Αν δεις ότι υπάρχει γκρίνια στο σπίτι σου, περίμενε στενοχώριες και αναποδιές.

Γκυ
Όπως και να δεις το γκυ, συμβολίζει τη φτώχεια και τις δύσκολες μέρες που θα περάσεις.

Γλάστρα
Αν δεις γλάστρα με λουλούδια, το όνειρο σημαίνει χαρά και κέρδη. Γλάστρα χωρίς λουλούδια ή πολλές άδειες γλάστρες σημαίνουν στενοχώριες, ευτυχώς πρόσκαιρες.

Γλέντι
Το γλέντι που δεις να κάνεις με γνωστούς, φίλους, συγγενείς και αγαπημένα σου πρόσωπα δεν θα σου βγει σε καλό, επειδή σημαίνει πως θα κάνεις κάποιο λάθος και θα γίνεις αιτία για κουτσομπολιά και προβλήματα.

Γλίστρημα
Αν δεις ότι γλιστράς, πρόσεχε μην χάσεις τον αυτοέλεγχο σου και εκτροχιαστείς.

Γλουτοί
Αν δεις να δείχνεις τους γλουτούς σου, σημάινει πως κάποιος θα σε προσβάλλει. Αν δεις ξένους γλουτούς, θα έχεις μια δυσάρεστη συνάντηση.

Γλυκάνισο
Αν δεις να αγοράζεις γλυκάνισο, θα έχεις εμπόδια στις δουλειές σου. Αντίθετα, αν δεις να πουλάς, θα έχεις σίγουρη επιτυχία.

Γλύκισμα
Αν δεις στον ύπνο σου ότι φτιάχνεις ωραία γλυκά, θα έχεις κάποια χρηματική αμοιβή. Αν δεις ότι τα τρως, τα κέρδη σου θα είναι μεγάλα. Αν τα γλυκίσματα είναι χαλασμένα, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός επειδή σε απειλεί κίνδυνος.

Γλυκοκοίταγμα
Αν ένα κορίτσι δει ότι το γλυκοκοιτούν, θα έχει ένα περαστικό φλερτ.

Γλύπτης
Αν δεις γλύπτη την ώρα που δουλεύει, σημαίνει πρόοδο στις σπουδές ή στις επιχειρήσεις σου. Αν ο γλύπτης είσαι εσύ, θα έχεις πολλές και καλές προτάσεις για δουλειά. Αν το αγαπημένο σου πρόσωπο κάνει τον γλύπτη, σίγουρα προσπαθεί να σε εξαπατήσει.

Γλώσσα
Αν δεις τη γλώσσα σου ή τη γλώσσα κάποιου άλλου και είναι παχιά, σημαίνει απέραντη καλοσύνη, ενώ αντίθετα, αν είναι λεπτή, σημαίνει μίσος και κακία. Μακριά γλώσσα είναι δείγμα απελπισίας. Γλώσσες πουλιών σημαίνουν ευγενικά αισθήματα και καλές προθέσεις. Αν σου βγάζουν τη γλώσσα, σημαίνει ότι οι προσωπικές σου σχέσεις σχολιάζονται αρνητικά. Αν κρατάς ή τρως ψάρι-γλώσσα, θα πάρεις μεγάλη ταραχή. Ίσως όμως, να λάβεις και μια μικρή κληρονομιά.

Γνέθω
Αν δείτε κάποια ηλικιωμένη γυναίκα να γνέθει, σημάινει πως σας περιμένουν μεγάλες στενοχώριες.

Γνωριμία
Αν δεις ότι κάνεις μια καινούρια γνωριμία, πρέπει να προσέξεις τα προβλήματα στις υποθέσεις σου. Αν συναντάς παλιές γνωριμίες, θα κερδίσεις  αρκετά χρήματα. Αν δείτε πως συναντήσατε κάποιο γνωστό και συνομιλήσατε ευχάριστα μαζί του, σημαίνει πως οι δουλειές σας θα κυλήσουν ομαλά, και πως θα υπάρξει κάποια ασυμφωνία στις οικογενειακές σας υποθέσεις, αλλά μικρή.
Αν δείτε πως φιλονικούσατε ή μιλούσατε σε έντονο ύφος με γνωστό, θα πρέπει να περιμένετε ταπεινώσεις και μπλεξίματα στο περιβάλλον σας.
Αν δείτε πως νιώσατε ντροπή από τη συνάντηση γνωστού προσώπου, ή το συναντήσατε σε ακατάλληλο χρόνο, σημαίνει ότι θα κατηγορηθείτε για αθέμιτη διαγωγή και πως κάποιοι άλλοι θα προδώσουν το μυστικό.
Για μια νέα γυναίκα που είδε στον ύπνο της πολλές γνωριμίες σημαίνει ότι οι δουλειές της θα πάνε καλά και ότι ο ερωτάς της αξίζει τον κόπο. Αν δει ότι ο κύκλος των γνωριμιών της ήταν μικρός, θα σταθεί άτυχη στην απόκτηση κοινωνικών ευνοιών.

Γόβες
Αν δεις καινούρια γυναικεία γοβάκια είναι προμήνυμα ευτυχίας. Αν είναι μεταχειρισμένα, σημαίνει πως θα κάνεις κάποιο μικρό ταξίδι. Αν ψάχνεις να βρεις τις χαμένες σου γόβες, σημαίνει πως θα έχεις οικονομικές δυσχέρειες.

Γονατίζω – γόνατο
Αν δεις ότι γονατίζεις, θα πάρεις μεγάλη στενοχώρια ενώ, αν δεις άλλους γονατισμένους, θα ακούσεις κουτσομπολιά. Αν δεις να τρέμουν τα γόνατα σου, πρέπει να διορθώσεις παλιά σου σφάλματα. Αν δεις ότι κάθεσαι στα γόνατα προσώπου του αντίθετου φύλου, θα έχεις ερωτική επιτυχία, ενώ αν πέσεις από τα γόνατα κάποιου, κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου. Αν ένας άντρας γονατίζει μπροστά σε μια γυναίκα, να περιμένει απιστίες από εκείνη.

Γονείς
Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας ευχαριστημένους, σημαίνει αρμονία και ευχάριστες συναναστροφές.
Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας, ενώ είναι πεθαμένοι, είναι προειδοποιητικό σημάδι για προβλήματα που έρχονται και πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.
Αν τους δείτε – ενώ είναι ζωντανοί και βρίσκονται στο σπίτι σας  – χαρούμενους, σημαίνει ευχάριστες αλλαγές στην οικογένεια. Για τη νέα γυναίκα, συνήθως σημαίνει γάμο και ευημερία. Αν τους δείτε ντυμένους στα μαύρα, σημαίνει απογοήτευση.
Το να ονειρευτείτε τους γονείς σας δυνατούς και ικανοποιημένους σημαίνει ότι βρίσκεστε σε ευνοϊκό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις σας και οι σχέσεις σας θα ευημερήσουν. Τα αντίθετα θα συμβούν, αν δείτε τους γονείς σας θλιμμένους και αδύναμους.

Γοργόνα
Αν δεις μια ζωντανή γοργόνα στο όνειρο σου, να περιμένεις επιτυχίες. Αν δεις ότι μιλάς με γοργόνα, θα νιώσεις κάποια απογοήτευση. Ανάγλυφη ή ζωγραφισμένη γοργόνα, σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελπίζεις πολλά πράγματα στις δουλειές σου. Για μια γυναίκα, όπως και αν δει γοργόνα, είναι δυσάρεστο όνειρο.

Γορίλας
Ο γορίλας που θα δεις στον ύπνο σου σημαίνει ότι χωρίς να το θέλεις δεν συμπαθείς μερικούς φίλους  ή συνεργάτες σου.

Γούνα
Όσο πιο ακριβή είναι η γούνα που φοράς, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ζημιές που θα υποστείς. Μπορεί ακόμη και να αρρωστήσεις. Αν μια γυναίκα δει να φορά γούνα, θα χαλάσει τη σχέση της με κάποιον άντρα . Αν η γούνα είναι φθαρμένη, θα την ξεχωρίσουν ανάμεσα σε άλλες για μια σημαντική θέση. Στον άντρα η γούνα συμβολίζει κακοτυχία και αναποδιά. Αν βλέπεις ότι βγάζεις τη γούνα όλα θα πάνε κατ’ ευχή.

Γουρούνι
Αν ονειρευτείς γουρούνια σε χοιροστάσιο, σημαίνει πως θα περάσεις ένα χρονικό διάστημα γεμάτο αφθονία αγαθών. Αν δεις γουρούνια να κυλιούνται στη λάσπη, θα συναναστραφείς με κακόβουλα άτομα ενώ αν δεις καθαρά γουρούνια, θα κάνεις μια πρωτότυπη και χρήσιμη γνωριμία.

Γραβάτα
Η γραβάτα όπως και όπου και αν τη δεις είαι σημάδι στενοχώριας. Μια κοπέλα που δει να φοράει γραβάτα, σημαίνει μικρή ερωτική περιπέτεια που θα έχει σαν αποτέλεσμα να στενοχωρηθεί. Αν δείτε στον ύπνο σας πως φοράτε μια γραβάτα χωρίς όμως να σας προξενεί καμιά εντύπωση το δέσιμο της στο λαιμό σας, αυτό σημαίνει πως θα έχετε μια πολύ σοβαρή ερωτική κατάκτηση. Αν όμως δείτε πως αγοράζετε μια γραβάτα, σημαίνει πως θα μπλέξετε σε περιπέτειες. Αν σας χαρίζουν μια γραβάτα θέλουν να σας βάλουν σε μπελάδες. Αν την φοράτε και δείτε πως σας στενεύει αυτό σημαίνει σκοτούρες και στενοχώριες.

Γράμμα, γραμματοκιβώτιο
Η κοπέλα που βλέπει πως κρατά στα χέρια της ερωτικό γράμμα, να ξέρει πως ο αγαπημένος της την κοροϊδεύει. Αν λάβεις ανώνυμο γράμμα, να ξέρεις πως υπάρχει στο περιβάλλον σου κάποιος εχθρός. Αν ανοίγεις γράμμα, θα ακούσεις ευχάριστα νέα. Αν δεις γράμμα σκισμένο ή καμμένο, σημαίνει πως θα μαλώσεις με κάποιον φίλο σου. Αν δεις γραμματοκιβώτιο, θα λάβεις ένα γράμμα που περιμένεις από καιρό.

Γραμμάτια
Αν δεις ότι  εξοφλείς κάποιο γραμμάτιο, προμηνύονται οικονομικές δυσκολίες.

Γραμματόσημα
Αν δεις να συλλέγεις γραμματόσημα από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν στον δρόμο σου πολύ σημαντικά άτομα που θα σε προωθήσουν. Αν διαθέτεις μια πολύ σπάνια συλλογή σημαίνει πως θα έχεις μεγάλη ερωτική επιτυχία αλλά και πρόοδο στις δουλειές σου. Αν κολλάς γραμματόσημο σε γράμμα, γρήγορα θα λάβεις χρήματα ή θα λάβεις έπαινο για ένα έργο που έφερες εις πέρας με επιτυχία.

Γραμμόφωνο
Είτε ακούς είτε βλέπεις γραμμόφωνο, σημαίνει πως κάποιος φίλος ή συγγενής σου θα σου εμπιστευθεί κάποιο μυστικό του.

Γρανίτης
Αν δείτε γρανίτη συμβολίζει την αληθινή και παντοτινή αγάπη.

Γρασίδι
Αν δεις πράσινο και φρέσκο γρασίδι σημαίνει ευτυχία και πολλά χρήματα. Αντίθετα αν το γρασίδι είναι καμένο ή παραμελημένο, να περιμένεις στενοχώριες και αναποδιές.

Γρατζουνιά
Όταν δεις γρατζουνιά στο πρόσωπο σου ή στο πρόσωπο άλλου, θα έχεις κάποια περαστική επιτυχία αλλά και μικρές στενοχώριες.

Γραφείο
Αν δεις πως κάθεσαι στο γραφείο σου, σίγουρα  οι ελπίδες και τα όνειρα σου θα πραγματοποιηθούν. Αν δεις ότι αγοράζεις καινούριο και ωραίο γραφείο, θα έχεις επιτυχίες τόσο στον έρωτα όσο και στη δουλειά ενώ, αν δεις ότι το γραφείο σου είναι χαλασμένο ή γδαρμένο, θα έχεις οικογενειακά προβλήματα. Καθάρισμα και τακτοποίηση του γραφείου σου, είναι προμήνυμα για νέες γνωριμίες.

Γραφομηχανή
Όταν δεις πως χρησιμοποιείς γραφομηχανή, σημαίνει ότι θα κάνεις προόδους στη ζωή σου και μάλιστα τόσο μεγαλύτερες όσο πιο γρήγορα γράφεις. Αν  δεις τη μηχανή να χαλάει, τότε θα ακούσεις δυσάρεστα νέα ή θα περάσεις ταλαιπωρίες.

Γράφω – γράψιμο
Αν ονειρευτείς να γράφεις γράμμα, να είσαι σίγουρη πως τα αισθήματά σου θα βρει ανταπόκριση και πως θα έρθουν ευτυχισμένες ημέρες. Αν γράφεις ποίημα , μυθιστόρημα ή διήγημα, θα προσπαθήσεις πολύ να απομακρύνεις από κοντά σου κάποια ενοχλητικά άτομα χωρίς τελικά να το καταφέρεις.

Γρίππη
Αν ονειρευτείς ότι έχεις γρίππη, προμηνύεται μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό.

Γρίφος
Αν δεις ότι προσπαθείς να λύσεις ένα γρίφο, θα δοκιμάσεις αγωνίες και στενοχώριες. Επίσης θα μάθεις ότι κάποιος φίλος σου, αου στήνει παγίδα.  Αν δεις ότι παίζεις με φίλοςυ σου γρίφους θα έχεις μεγάλη τύχη.

Γροθιά
Όταν δεις να σου δίνουν γροθιά, πρόσεχε γιατί κάποιος θα σε προσβάλλει . Αν δίνεις εσύ γροθιά, σημαίνει ότι θα αγωνιστείς σκληρά και δυνατά στη ζωή σου, για να πετύχεις αυτό που θες και τελικά θα το κατορθώσεις.

Γρύλισμα
Όταν ακούσεις γρύλισμα σκύλου, σημαίνει πως θα συναντηθείς με πρόσωπο που αντιπαθείς. Αν ακούσεις γρύλισμα άλλου ζώου, θα βιώσεις μια άσχημη εμπειρία.

Γρύλος
Αν ονειρευτείς γρύλο αυτοκινήτου τότε σύντομα θα ακούσεις ένα έμπιστο και καλό σου φίλο που θα σε βοηθήσει.

Γυαλιά
Αν ονειρευτείς ότι αγοράζεις γυαλιά, θα σου συμβούν δυσάρεστα πράγματα και θα στενοχωρηθείς πολύ. Αν δεις ότι φοράς γυαλιά, τότε σύντομα θα ανακαλύψεις πως ο φίλος  ή η φίλη σου, ο άντρας  ή η γυναίκα σου, ο αγαπημένος  ή η αγαπημένη σου, παίζουν κάποιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος σου και σε κοροϊδεύουν. Σπασμένα γυαλιά σημαίνουν τσακωμό και καυγάδες.

Γυαλίζω
Αν ονειρευτείς ότι γυαλίζεις τα παπούτσια σου, σε περιμένουν επιτυχίες. Αν δεις ότι γυαλίζεις έπιπλα, περίμενε επίσκεψη φίλων σου. Αν δεις να γυαλίζεις παρκέ, κάποιος θα θελήσει να σου κάνει κακό, γι αυτό πρέπει να προσέχεις.

Γυμνάσιο
Αν δεις να ξαναγίνεσαι μαθητής γυμνασίου, τα ερωτικά σου σχέδια θα έχουν ευτυχές τέλος. Γυμνάσιο γεμάτο μαθητές προμηνύει συναντήσεις με παλιούς φίλους που θα μιλήσετε και θα θυμηθείτε τα παλιά.

Γυμναστής
Αν δεις ότι είσαι γυμναστής ή γυμνάστρια -ενώ στην πραγματικότηα ασκείς κάποιο άλλο επάγγελμα- τότε θα σημειώσεις επιτυχίες στα αισθηματικά σου.

Γυμνός, γύμνια, ξεγυμνώνω
Αν δείτε στο όνειρό σας πως ξεγυμνωθήκατε τελείως αλλά είστε μόνος σας, αυτό σημαίνει πως αν αυτό σας ανακούφισε το ίδιο θα συμβεί και στη ζωή σας, θα απαλλαγείτε από τα βάσανά σας και τις στενοχώριες σας. Αν όμως δείτε πως ξεγυμνωνόσαστε και είναι και άλλα άτομα γύρω σας, αυτό σημαίνει πως θα γίνετε γελοίοι και καλό θα είναι να προσέξετε τον χαρακτήρα σας και το φέρσιμό σας. Αν δείτε πως βγήκατε στους δρόμους γυμνοί και νιώθετε άνετα με αυτό, σημαίνει πως για το άσχημο φέρσιμό σας θα σας περιφρονήσουν γνωστοί, συγγενείς και φίλοι. Αν είστε γυναίκα και δείτε αυτό το όνειρο, σημαίνει πως θα πάρετε μεγάλη προσβολή αυτές τις μέρες και δεν θα μπορέσετε να αντιδράσετε. Αν σαν γυναίκα δείτε πως είστε γυμνή ξαπλωμένη κάπου, αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να σταθείτε πουθενά, όλοι θα σας περιφρονήσουν. Αν η γυναίκα δει πως κάποιος ή κάποιοι την ξεγυμνώνουν με το ζόρι και το καταφέρνουν, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξει τις σχέσεις της με το άλλο φύλο, θα την ξεγελάσουν, θα την ατιμάσουν και θα την εγκαταλείψουν αν δεν προσέξει ιδιαίτερα. Αν είστε άνδρας και δείτε πως σας ξεγυμνώνουν με βία, αυτό σημαίνει πως θα πάθετε μεγάλη προσβολή και θα σας στοιχίσει πολύ. Αν δείτε κάποιον άνδρα γυμνό, σημαίνει στενοχώρια γιατί θα δείτε πως σας παίζουν ύπουλα παιγνίδια εις βάρος σας. Αν δείτε τη γυναίκα σας ή την αγαπημένη σας γυμνή, αυτό σημαίνει πως θα κινδυνέψετε σε ατύχημα και πρέπει να προσέξετε πολύ. Αν μια παντρεμένη γυναίκα δει γυμνό τον άνδρα της, αυτό σημαίνει πως θα τον θαυμάσει για την πρόοδο που θα σημειώσει στη δουλειά τον. Αν μια νέα κοπέλα δει τον αγαπημένο της να είναι γυμνός, αυτό σημαίνει πως θα την βρουν μεγάλες στενοχώριες.

Γυναίκα
Αν δείτε γυναίκες στον ύπνο σας, σημαίνει ραδιουργία. Το να ονειρευτείτε μια διαφωνία με γυναίκα, σημαίνει ότι θα σας ξεγελάσουν.
Αν ονειρευτείτε γυναίκα μελαχρινή με πράσινα μάτια, σημαίνει απομάκρυνση από αγώνες όπου η νίκη ήτανε σίγουρη. Αν έχει μάτια καστανά και ρωμαϊκή μύτη, σημαίνει ότι θα εμπλακείτε σε ασύμφορες συναλλαγές. Αν είναι κοκκινομάλλα, σημαίνει αγωνία και άγχος. Αν ονειρευτείτε ξανθή, είναι σημάδι ότι όλες οι επιχειρήσεις σας θα έχουν αίσιο τέλος.

Γυναικολόγος
Αν ονειρευτείς ότι είσαι γυναικολόγος ή ότι βοηθάς ένα γυναικολόγο σε γέννα τότε μεγάλη οικογενειακή ευτυχία και πρόοδος σε περιμένει .

Γυναικωνίτης
Αν μια γυναίκα δει πως βρίσκεται σε γυναικωνίτη, σημαίνει ότι έχει ισχυρή οικογένεια που την προσέχει και είναι ευχαριστημένη. Αν είσαι άντρας και δεις ότι μπαίνεις σε γυναικωνίτη, θα κάνεις κάποια αδιάκριτη πράξη και θα χάσεις αξία στα μάτια του προσώπου που σε ενδιαφέρει.

Γύπας
Αν δεις γύπα είναι προμήνυμα για κάποια πολυ σοβαρή ασθένεια.

Γύφτος
Είτε δεις γύφτο είτε γύφτισσα  είτε κουβεντιάζεις μαζί τους, τίποτα το καλό. μην περιμένεις  παρά μόνο ανησυχίες στη δουλειά και στον έρωτα. Μόνο στην περίπτωση που σου προσφέρουν κάτι και το πάρεις, θα έχεις επιτυχίες. Αν ονειρευτείτε πως επισκέπτεστε κατασκήνωση γύφτων, είναι σίγουρο πως θα σας κάνουν μια σημαντική πρόταση και εσείς θα ερευνήσετε τη θέση των άλλων απέναντι σας και θα λάβετε τα μέτρα σας.
Για τη γυναίκα που θα δει πως ένας γύφτος ή γύφτισσα της λέει τη μοίρα της, είναι προμήνυμα βιαστικού και απερίσκεπτου γάμου. Αν είναι ήδη παντρεμένη, θα κάνει μια άδικη σκηνή ζηλοτυπίας στον άντρα της.
Για τον άντρα που θα δει πως μιλά με γύφτο, προβλέπεται σημαντική απώλεια της περιουσίας του.
Αν δείτε πως κάνετε συναλλαγές με γύφτους, σημαίνει πως θα χάσετε λεφτά εν γνώσει σας. Αυτό το όνειρο δείχνει πως τα υλικά πράγματα έχουν την πρώτη θέση στην ζωή σας.

Γύψος
Ο γύψος στο όνειρό μας σημαίνει ταλαιπωρία αλλά όχι κατ’ ανάγκη τέτοια που να αποφέρει πάντα προβλήματα. Όταν δεις ότι ανακατεύεις γύψο με νερό,  και φτιάχνουμε διακοσμητικά ή/και γύψινα αντικείμενα, να περιμένεις να βελτιώσεις τη θέση σου στην εργασία σου, όμως μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια. Αν όμως τα γύψινα αντικείμενα σου σπάνε τότε να περιμένεις αποτυχίες.

Γωνία
Αν κάποιος δει στ’ όνειρο του πως κρύφτηκε φοβισμένος σε μια γωνία, μπορεί να περιμένει να του συμβούν δυσάρεστα πράγματα.
Αν δείτε στον ύπνο σας κάποιους να σιγο-μιλούν σε μια γωνιά, σημαίνει πως εχθροί επιδιώκουν να σας καταστρέψουν. Είναι πιθανό πως κάποιος που τον θεωρούσατε φίλο να αποδειχθεί προδότης των συμφερόντων σας.