Ονειροκρίτης: Ε


Ε

Έγγραφο
Γενικά αν δεις έγγραφο, είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα, προμηνήονται καβγάδες και φασαρίες στον εργασιακό τόμέα, τον οικογενειακό αλλά και τον αισθηματικό. Προσοχή λοιπόν.

Εγκαίνια
Αν τα εγκαίνια που θα δεις είναι κάποιου μαγαζιού σε περιμένουν οικονομικά προβλήματα , αν είναι εκκλησίας θα σε βρει χαρά.

Εγκαταλείπω
Αν βλέπεις ότι σε εγκαταλείπει το αγαπημένο σου πρόσωπο, μάθε ότι σε αγαπά πραγματικά και πολύ δυνατά. Αν είσαι παντρεμένος ή παντρεμένη και δεις ότι εγκαταλείπεις το σπιτικό σου, περίμενε τη δυστυχία.

Έγκαυμα
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή! Το όνειρο αυτό προειδοποιεί για μια επερχόμενη μεγάλη και σοβαρή ασθένεια.

Έγκλημα
Αν είσαι άρρωστος και ονειρευτείς πως διέπραξες κάποιο έγκλημα, σημαίνει πως γρήγορα θα γίνεις καλά. Αν δεν είσαι άρρωστος, να ξέρεις πως οι δουλειές σου θα πάνε καλά.

Εγκυμοσύνη, έγκυος
Η κοπέλα που βλέπει πως είναι έγκυος, σύντομα θα γνωρίσει τον άνθρωπο της ζωής της. Όταν μια έγκυος βλέπει πως είναι έγκυος, την περιμένουν μεγάλες στενοχώριες. Μια άλλη ερμηνεία όμως λέει ότι αν μια γυναίκα δει ότι είναι έγκυος και αυτό συμβαίνει και στην πραγματικότητα, προβλέπεται καλή γέννα και γρήγορη αποκατάσταση των δυνάμεων της. Αν μια γυναίκα δει πως έμεινε έγκυος ενώ δεν είναι, σημαίνει πως θα καβγαδίσει με τον άντρα της. Αν μια παντρεμένη γυναίκα ονειρευτεί πως είναι έγκυος, σημαίνει ότι δεν θα είναι ευτυχισμένη με το σύζυγο της, και τα παιδιά της δεν θα είναι αξιαγάπητα. Για μια κοπέλα που είναι παρθένα, ένα τέτοιο όνειρο σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει σκάνδαλα και προσωπικές επιθέσεις.

Εγχείρηση
Αν δεις πως εγχειρίζεσαι, σημαίνει θα μαλώσεις με κάποιο πρόσωπο. Αν παρακολουθείς εγχείρηση άλλου, σημαίνει πως θα κερδίσεις ένα μεγάλο ποσό.

Εδώλιο
Αν δεις πως κάθεσαι σε εδώλιο κατηγορουμένου και δικάζεσαι, περίμενε δυσάρεστα νέα και μεγάλη στενοχώρια.

Εθελοντής
Όπου κι αν δεις πως πας εθελοντής ή εθελόντρια, σημαίνει πως θα χάσεις χρήματα.

Εικόνες Αγίων
Όπου και όπως κι αν δεις εικόνες Αγίων, μάθε πως γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι που σε προστατεύουν.

Εισπράκτορας
Αν βλέπεις πως είσαι εισπράκτορας  περίμενε εμπόδια στις χρηματικές σου συναλλαγές.

Εκδρομή
Αν δεις ότι πηγαίνεις εκδρομή, περίμενε ευχάριστα νέα.

Έκθεση (Ζωγραφικής, προϊόντων, έκθεση ιδεών σχολ.)
Η καλλιτεχνική έκθεση σημαίνει πνευματικές ανησυχίες. Η έκθεση βιομηχανικών προϊόντων φανερώνει το θετικό σου πνεύμα. Αν δεν είσαι μαθητής και βλέπεις πως γράφεις έκθεση, σημαίνει πως προσπαθείς με ωραία λόγια να πλησιάσεις το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Εκκλησία
Η εκκλησία, όπως και να τη δει κανείς, σημαίνει χαρά και ευτυχία. Είναι από τα καλύτερα όνειρα.

Εάν ονειρευτείτε εκκλησία, που είναι ωραία φωτισμένη, γιορτινή ή ακόμη απλή και καθαρή, σας περιμένει μεγάλη ευτυχία. Προμηνύει γάμο για τους ανύπαντρους και τις ανύπαντρες. Θα παντρευτείτε σύντομα. Αν δείτε πως βρίσκετε μέσα στο σπίτι σας, ότι την περιποιείστε ή ακόμη πως χτίζετε εκκλησία, να αναμένετε τα καλύτερα. Το αντίδωρο στην εκκλησία σημαίνει, γρήγορο αρραβώνας ή γάμο. Αν δείτε στο όνειρό σας να κοιτάτε μια εκκλησία με τρούλο από μακριά, θα γευτείτε απογοήτευση στον έρωτα σας. Εάν είστε πάνω ή κάτω από τον τρούλο μιας εκκλησίας, σημαίνει πως θα ευτυχήσετε.

Η εκκλησία επίσης προμηνύει πολύ καλή υγεία. Αν είστε άρρωστοι θα αναρρώσετε. Αν όμως ονειρευτείτε κατεστραμμένη εκκλησία πρέπει να προσέξετε πολύ. Κινδυνεύετε και εσείς και οι δικοί σας. Αν δείτε να  βρίσκεστε σε εκκλησία και να παρακολουθείτε τη λειτουργία, η υγεία σας θα είναι άριστη. Αν όμως δείτε ότι συμμετέχετε σε αγιασμό αποτελεί κακό προμήνυμα.

Η εκκλησία επίσης, όπως και να παρουσιαστεί στο όνειρό σας, σημαίνει πολύ καλές εξελίξεις στο χώρο της εργασίας σας καθώς και άνοδο επαγγελματική και οικονομική. Αν όμως ονειρευτείτε παπάδες ή εκκλησία κλεμμένη και λεηλατημένη, προετοιμαστείτε για μεγάλες ζημιές και καταστροφές. Αν δείτε ότι φροντίζετε ή στολίζετε εκκλησία θα έχετε ξαφνικά και απρόσμενα κέρδη. Αν ονειρευτείτε ότι καίγεται θυμίαμα στην εκκλησία τότε μόνο καλά να περιμένετε. Αν δείτε παπά να θυμιατίζει στην εκκλησία πρέπει να  προσέξετε τους συνεργάτες σας γιατί είναι πιθανό να σας επιβουλεύονται.

Εκκλησιαστικό όργανο ή αρμόνιο
Αν ονειρευτείτε πως ακούγατε τον ήχο αρμόνιου, προβλέπονται φιλίες διαρκείας και γερά θεμελιωμένη περιουσία.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας αρμόνιο μέσα σ’ εκκλησία, προβλέπεται αποχωρισμός στην οικογένεια και ίσως θάνατος ενός συγγενή.
Αν δείτε πως παίζατε ωραία μουσική με εκκλησιαστικό όργανο, σημαίνει πως θ’ αποκτήσετε υλικές ανέσεις και κοινωνική διάκριση.
Αν ακούσατε στ’ όνειρο σας θλιβερό τραγούδι με συνοδεία αρμόνιου, σημαίνει πως επίκεινται κουραστικές για σας καταστάσεις και ίσως απώλεια φίλων ή κάποιας θέσης.

Έκρηξη
Είτε ακούς είτε βλέπεις έκρηξη, σημαίνει πως θα ακούσεις ένα συνταρακτικό γεγονός. Αν είσαι παρέα με το αγαπημένο σου πρόσωπο, θα πρέπει να προσέξετε. Η σχέση σας δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμη κρυφή.

Εκτέλεση
Όποιος δει ότι τον εκτελούν να περιμένει ευτυχία και ευημερία.

Εκτροχιασμός
Αν δεις τρένο να φεύγει από τις ράγες του πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί οι δουλειές σου δεν θα πάνε καλά.

Έλατο
Το έλατο, όπως και να το δεις, σημαίνει ευτυχία και υγεία.

Ελάφι
Ο ερωτευμένος που θα δει ελάφι, να ξέρει πως το αγαπημένο του πρόσωπο τρέφει αληθινή και απέραντη αγάπη για αυτόν. Αν δεις ότι πιάνεις ελάφι, σημαίνει παράνομο δεσμό. Αν δεις να τρως κρέας ελαφιού, περίμενε χαρά. Μόνο αν δείς πωςτο σκοτώνεις, περίμενε άσχημες εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα.

Ελεημοσύνη
Αν δεις να κάνεις ελεημοσύνη σε κάποιον, να περιμένεις μεγάλη φτώχεια ενώ αν σε ελεημονούν, περίμενε μεγάλα κέρδη.

Ελέφαντας
Ο ελέφαντας στο όνειρο είναι σημάδι μακροζωίας, ευτυχίας και οικογενειακής γαλήνης.

Ελιά
Η γεμάτη φύλλα ελιά που είδες, φανερώνει τη μεγάλη σου πίκρα. Αν το δέντρο έχει και καρπούς, σημαίνει πως γρήγορα η πίκρα σου θα φύγει και η χαρά θα έρθει μέσα σου. Το κλαδί της ελιάς, για όποιον το κρατά, σημαίνει ευτυχία. Για τις ανύπαντρες και τους ανύπαντρους σημαίνει γάμος.

Ελιές (καρποί)
Αν δεις να τρως ελιές και είναι πικρές, σημαίνει πως γρήγορα θα χαρείς. Αν  δεςι να τις μαζεύεις, περίμενε επιτυχίες. Αν τις δεις σε λιοτρίβια, να περιμένεις πολλά κέρδη.

Έμπορος
Αν δεις πως κάνεις τον έμπορο, σημαίνει πως θα κάνεις μια δουλειά και θα κερδίσεις χρήματα.

Ενδύματα
Αν δεις ότι φοράς καινούριο φόρεμα ή κοστούμι, σημαίνει πως θα αποκτήσεις πολλά πλούτη. Αν είναι βρώμικο και παλιό, θα εξευτελιστείς. Τα ρούχα που είναι άσπρα, κόκκινα ή είναι χρυσοκεντημένα, σημαίνουν χαρά και τιμές. Ρούχα με κίτρινο, μαύρο ή πράσινο χρώμα, σημαίνουν στενοχώριες. Αν είσαι άρρωστος και δεις άσπρα ή κόκκινα ρούχα, σημαίνει θάνατο. Μόνο αν δεις μαύρα, θα γίνεις καλά. Τα διάφορα και πολλά ρούχα που βλέπεις στο σπίτι σου, φανερώνουν ευτυχία και οικονομική άνεση.

Αν δεις ότι ντύνεσαι, σημαίνει ερωτικό δεσμό. Αν δεις ότι ντύνεις κάποιον, σημαίνει ότι θα κάνεις γρήγορο γάμο.

Ένεση
Αν ονειρευόμαστε ότι μας κάνουν ένεση για λόγους υγείας αντανακλά την ανάγκη μας να θεραπεύσουμε τις ιδέες/τη συμπεριφορά/τη στάση μας. Πρέπει να αναπτύξουμε τον εαυτό μας σε ένα πνευματικό επίπεδο.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος μας κάνει ένεση με το ζόρι, αντιπροσωπεύει την αρνητική μας στάση απέναντι σε μια κατάσταση ή ένα άτομο. Αναγνωρίζουμε ότι κάποιος μας επιβάλλει τις αρνητικές κι ανεπιθύμητες αξίες κι ιδέες.

Ενέχυρο
Αν δεις ενέχυρο σημαίνει οικονομικές δυσχέρειες.

Ενοικιάζω
Αν νοικιάζεις ή βλέπεις να νοικιάζουν να περιμένεις αποτυχίες και στενοχώριες.

Ενοίκιο
Αν δεις ότι πληρώεις ενοίκιο να ξέρεις πως θα χάσεις χρήματα  ενώ αν δυσκολεύεσαι να το δώσεις, να περιμένεις χρήματα.

Ένοπλος
Το όνειρο με ένοπλο σημαίνει δύναμη. Αν κοπέλα δει να κρατάει όπλα, μπορεί να παντρευτεί στρατιωτικό.

Ένοχος
Αν δεις πως είσαι ένοχος, σημαίνει πως θα βρεθείς μπροστά σε σοβαρές δυσκολίες.

Ενταφιασμός
Αν κοπέλα δει ενταφιασμό σημαίνει γρήγορο γάμο. Η παντρεμένη θα αποκτήσει ένα γερό παιδί.

Έντερα, εντόσθια
Στενοχώριες και αρρώστιες να περιμένει όποιος δει έντερα ή εντόσθια.

Έντομα
Όλα τα έντομα προμηνούν λύπη, στενοχώρια και δυσάρεστα γεγονότα.  Το μόνο έντομο που συμβολίζει την ευτυχία και προμηνά πολλά κέρδη είναι η μέλισσα.

Έντυπα
Αν διαβάζεις ή βλέπεις έντυπα, να περιμένεις ειδήσεις.

Ενωμοτάρχης, αξιωματικός αστυνομίας
Θα πρέπει να προσέξεις. Πιθανόν είναι να έχεις μπλεξίματα με την αστυνομία.

Εξάδελφος, εξαδέλφη
Σε γενικές γραμμές αν δείτε στ’ όνειρο σας εξάδελφο ή εξαδέλφη σας, σημαίνει απογοητεύσεις και στενοχώριες.Το όνειρο αυτό προλέγει μια πικραμένη ζωή.

Υπάρχουν όμως και ειδικότερες ερμηνείες ανάλογα με το πως βλέπουμε τον/την εξάδελφο/εξαδέλφη στο όνειρό μας.

Ο εξάδελφος που είδες και ήταν μοναχός του, σημαίνει πως θα ακούσεις για κάποιον γάμο. Αν είδες την εξαδέλφη σου, θα μάθεις πως παντρεύτηκε μια παλιά σου φίλη. Αν δεις πως είσαι με μια άγνωστη γυναίκα, και λες πως είναι εξαδέλφη σου, να ξέρεις πως θα κάνεις παράνομο ερωτικό δεσμό μαζί της. Τα πολλά εξαδέλφια σημαίνουν στενοχώριες. Υπάρχει και η περίπτωση να προμηνύουν τον θάνατο συγγενικού σας προσώπου. Αν ονειρευτείτε τρυφερή αλληλογραφία με εξάδελφο ή εξαδέλφη, είναι προμήνυμα μοιραίας ρήξης ανάμεσα σε οικογένειες.

Εξάνθημα
Το εξάνθημα που θα ονειρευτείς είναι σημάδι αρρώστιας και στενοχώριας.

Εξάντληση
Αν δεις πως είσαι εξαντλημένος, αυτό σημαίνει πως έχεις καλή υγεία ή δύναμη.

Εξάτμιση
Όταν δεις στον ύπνο σου εξάτμιση μην περιμένεις να πραγματοποιηθούν τα όνειρα σου και οι ελπίδες σου .

Εξετάσεις
Αν δεις ότι δίνεις εξετάσεις, σημαίνει πως οι δουλειές σου θα πάνε καλά.

Έξοδος
Αν δεις πως βρίσκεσαι σε έξοδο μεγάλων κτιρίων, δικαστηρίων κλπ. να ξέρεις πως οι δουλειές σου θα τελειώσουν σύντομα.

Εξομολόγηση
Η ερωτική εξομολόγηση που είδες πως έκανες στο αγαπημένο σου πρόσωπο, είναι καλό σημάδι. Τα αισθήματα σου θα βρουν ανταπόκριση. Αν γράφεις ερωτική εξομολόγηση, περίμενε ευνοϊκή απάντηση. Αν δεις εξομολογητή παπά, να ξέρεις πως το μυστικό ή τα μυστικά σου πoυ είπες σε κάποιον, κυκλοφορούν σε πολλά στόματα.

Εξόριστος
Αν σε εξορίζουν, σημαίνει πως θα κάνεις ένα απρόοπτο ταξίδι. Αν βλέπεις να εξορίζεται το αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει πως θα έχεις οικογενειακές φασαρίες εξ’ αιτίας του δεσμού που διατηρείτε.

Εξόφληση
Αν εξοφλείς λογαριασμό σου, να περιμένεις πολλά έσοδα ενώ  το αντίθετο θα συμβεί, αν δεις να σου εξοφλούν λογαριασμό.

Εξοχή
Αν δεις εξοχή ή πως βρίσκεσαι ατην εξοχή, σημαίνει ότι θα έχεις ηρεμία και οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη.

Εξπρές
Αν είσαι μέσα σε εξπρές, σημαίνει πως θα περάσεις ευχάριστα τη μέρα σου. Αν απλά το βλέπεις, περίμενε εξέλιξη στις υποθέσεις σου.

Εξωτερικό
Αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και δεις πως πηγαίνεις ταξίδι στο εξωτερικό, σημαίνει ότι θα υπάρξει γρήγορη επιστροφή στην πατρίδα. Οι δουλειές σου θα προοδεύσουν αν δεις πως έκανες ταξίδι στο εξωτερικό.

Εορτή (ονομαστική)
Όποιος δει ότι γιορτάζει, σημαίνει πως σύντομα και μάλιστα με κέρδη, θα ξεμπερδέψει από κάποιες φασαρίες που είχε.

Έπαινος
Αν δεις να σε επαινούν, σημαίνει πως έχεις και θα έχεις καλή υγεία.

Επείγον
Το επείγον γράμμα που λαμβάνεις συμβολίζει την απογοήτευση.

Επίδεσμος
Οι επίδεσμοι συμβολίζουν τόσο τον πόνο όσο την τύφλωση, ανάλογα με το μέρος, που βρίσκονται.
Γι’αυτό το λόγο η θεά Τύχη, όπως θεός Έρωτας, η Θέμις, θεά της Δικαιοσύνης, κι ο Πλούτος, εμφανίζονται πάντα με τα μάτια κλειστά με επίδεσμο, συμβολίζοντας με την τύφλωσή τους την αμεροληψία τους, ότι δεν επιλέγουνε ποιους θα ευνοήσουν ή θα καταδικάσουν με τις αποφάσεις τους. Στα όνειρα, οι επίδεσμοι δείχνουν ότι κάποιος θα επωφεληθεί από τον πόνο μας, ή ότι είμαστε τυφλοί μπροστά σε πράγματα και γεγονότα, γεγονός που μπορεί να μας προκαλέσει πολλές απώλειες, τόσο σε υλικό όσο και συναισθηματικό επίπεδο.

Επιδιόρθωση
Αν δεις ότι επιδιορθώνεις κάτι εσύ ή ενδεχομένως και κάποιος άλλος είνα σημάδι οικογενειακής γαλήνης και ευτυχίας. Για την παντρεμένη ή τον παντρεμένο που δει μια επιδιορθωση σημαίνει γέννηση παιδιού.

Επίθεση
Αν κάνεις σε άλλον επίθεση, σημαίνει πως θα χάσεις μια υπόθεση. Το αντίθετο θα συμβεί αν δεις σου κάνουν επίθεση.

Έπιπλα, έπιπλο
Τα έπιπλα που εμφανίζονται στα όνειρα είναι μια αντανάκλαση του οικογενειακού περιβάλλοντός μας και των προβλημάτων και δυσκολιών που παρουσιάζονται στο σπίτι. Κάθε έπιπλο έχει μια λειτουργία και αυτή η λειτουργία ακριβώς αντανακλάται στο όνειρο. Έτσι, για παράδειγμα, το τραπέζι δείχνει πώς είναι η οικογενειακή ενότητα, οι ντουλάπες τα κεκτημένα μας κτλ., και τοιουτοτρόπως για την ερμηνεία πρέπει να θυμόμαστε ακριβώς ποια έπιπλα είδαμε να εμφανίζονται στο όνειρο. Ωστόσο, όταν αυτό που τραβάει την προσοχή μας είναι το σύνολο των επίπλων, αποκτούν το χαρακτηριστικό της οικογένειας, δηλαδή, για παράδειγμα, η περίπτωση της ντουλάπας αντιπροσωπεύει τα οικογενειακά κεκτημένα και όχι τα προσωπικά.
Όταν στο όνειρο υπάρχει κάτι κοινό που αφορά όλα τα έπιπλα, όπως ας πούμε να είναι όλα κατεστραμμένα, για οποιονδήποτε λόγο και να συμβαίνει αυτό, δείχνει σοβαρές οικογενειακές διχόνοιες, ακόμα και διάλυση της οικογένειας (όλα αυτά επίφοβο και δυνατό να συμβούν). Αν στο όνειρο αλλάζουμε θέση στα όνειρα, αυτό αντανακλά μια επιθυμία για υπέρτατη ευημερία, ή προμηνύει αλλαγές στην οικογένεια.
Αν ονειρευτούμε ότι μετακινούμε τα έπιπλα σημαίνει ότι βγαίνουμε από την πορεία μας για να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Επίσης μπορεί να αλλάζουμε τους τρόπους και να προσπαθούμε να επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις και τις στάσεις μας.

Αν δεις πολλά έπιπλα είναι καλό σημάδι. Αν είναι σπασμένα, σημαίνει πως θα μαλώσεις με την οικογένεια σου. Αν δεις να αγοράζεις έπιπλα, σημαίνει αύξηση της περιουσίας σου ενώ αν δεις να πουλάς, θα χάσεις χρήματα.

Επίπλευση
Αν δεις πως επιπλέεις, σημαίνει πως θα συνάψεις ερωτικό δεσμό.

Επιπλοποιός
Αν δεις ότι εξασκείς το επάγγελμα του επιπλοποιού, ενώ δεν είσαι, να περιμένεις κάποια κληρονομιά. Αν δεις επιπλοποιό, σημαίνει πως άλλοι εργάζονται για σένα.

Επίσκεψη
Αν δεις πως κάνεις επίσκεψη κάπου, να περιμένεις λύπη και στενοχώρια. Αν σου κάνουν επίσκεψη κάποιοι είναι άγνωστοι, περίμενε άσχημα νέα. Αν είναι αυτοί που σου κάνουν επίσκεψη αγαπημένα σου πρόσωπα, σημαίνει  πως θα σε βοηθήσουν πολλοί άνθρωποι να ξεπεράσεις τις δυσκολίες σου.

Επιστροφή
Αν δεις πως επιστρέφεις κάτι, σημαίνει πως παρόλο που θα δώσεις την υπόσχεση σου κάπου, δυστυχώς  δεν θα κρατήσεις το λόγο σου.

Επιταγή
Αν δεις στον ύπνο σου πως παίρνεις ή δίνεις επιταγή πρέπει να προσέξεις τους ανθρώπους και τις προτάσεις που σου κάνουν για κάποια δουλειά.

Επτά (7)
Ο αριθμός 7 συμβολίζει την ευτυχία.

Έρανος
Όταν δεις να κάνεις έρανο, περίμενε επιτυχίες. Αν δεις ότι προσφέρεις χρήματα, θα πάρεις μεγάλη χαρά.

Εραστής, ερωμένη
Αν βλέπεις στον ύπνο σου τον εραστή σου χαρούμενο και γελαστό, να ξέρεις πως είσαι τρελά ερωτευμένη μαζί του. Ο δεσμός σου είναι πηγή χαράς και ευτυχίας. Αν τον δεις θυμωμένο και κατσουφιασμένο, πρέπει να προσέξεις πολύ. Κάποιο μυστικό σου που έχει σχέση με το εκείνον, θα το μάθει. Ανύπαντρη κοπέλα ή παντρεμένη αν δει πως χορεύει με τον εραστή της, ας μην περιμένει ευτυχία. Αν είσαι παντρεμένη και βλέπεις τον εραστή σου, πρόσεξε τους γύρω σου.

Όταν κάποιος άνδρας δει να τον φιλάει άγνωστη γυναίκα να περιμένεις απιστία από τη γυναίκα του. Αν δεις να τη χτυπάς, περίμενε χαρά και ευτυχία. Ο άνδρας που βλέπει πως είναι εραστής, θα αποδειχθεί τελικά κενός συναισθημάτων.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε το αγόρι μας αντιπροσωπεύει την σχέση μας με αυτόν και πως νοιώθουμε για αυτόν.
Αν βλέπουμε ότι ο φίλος μας είναι πεθαμένος σημαίνει ότι κάτι στον εαυτό μας δεν λειτουργεί και έχει «πεθάνει». Δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να εκφραστεί απόλυτα. Μπορεί επίσης να συμβολίζει και τη σχέση σας με αυτόν και να χρειάζεται να αφήσετε τη σχέση σας.
Αν το αγόρι μας είναι μακριά και τα όνειρά μας περιέχουν πολλά αγγίγματα, σημαίνει ότι σας λείπει και με αυτόν τον τρόπο τον έχετε κοντά σας. Το όνειρο μας λέει να μην παίρνουμε τα καθημερινά πράγματα για δεδομένα. Ας μάθουμε να εκτιμούμε τα μικρότερα πράγματα στη ζωή.
Στα όνειρα όπου το αγόρι μας λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος ή ότι δε μας αγαπάει πλέον αντιπροσωπεύει τις δικές μας ανασφάλειες στη σχέση μας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι η σχέση προχωράει σε νέο επίπεδο, όπου έχετε κάποιο άγχος και φόβους, για την κατάσταση, που αλλάζει. Μπορεί να νοιώθετε ότι είσαστε έξω από τη ζωή του ή ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του όλες του τις εμπειρίες. Καταλήγει να αφορά την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία μεταξύ σας.

Εργάτες, εργάτριες
Αν είσαι εργάτης ή εργάτρια και βλέπεις πως δουλεύεις σαν εργάτης, ή εργάτρια προετοιμάσου γιατί σύντομα θα μείνεις χωρίς δουλειά. Αν δεν είσαι εργάτης ή εργάτρια, και δεις κάποιους εργάτες να δουλεύουν, περίμενε χρηματικά κέρδη. Αν δεις εργάτες σε απεργία, μην περιμένεις να πάνε καλά οι δουλειές σου.

Εργολάβος
Αν είσαι εργολάβος και δεις πως εξασκείς το επάγγελμα του εργολάβου, θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα γιατί πρόκειτα να πέσεις θύμα κάποιας απάτης. Αν δεν είσαι εργολάβος και δεις ότι είσαι, σημαίνει πως θα μπλέξεις πολύ άσχημα. Αν ονειρευτείς πως είσαι εργολάβος κηδειών, περίμενε ερωτικές επιτυχίες.  Αν δεις πως είσαι εργολάβος οικοδομών, σημαίνει πως θα κάνεις μια δουλειά τίμια και βασισμένη σε γερά θεμέλια.

Εργοστάσιο
Ερμηνεύεται ανάλογα με το πώς βλέπεις το εργοστάσιο. Αν δουλεύει, σημαίνει πλούτη και πολλά χρήματα ενώ αν όχι σημαίνει απώλεια χρημάτων. Αν το εργοστάσιο είναι παλιό και κατεστραμμένο προμηνύεται μεγάλη φτώχεια.

Εργόχειρο
Αν δεις πως κεντάς με τη βοήθεια ενός πατρόν, σημαίνει πως έχεις καταστρώσει ένα τέλειο σχέδιο για να προσελκύσεις τον άνθρωπο που λαχταράς. Αν το κέντημα αργεί να προχωρήσει σημαίνει πως θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες, μέχρι να πραγματοποιήσεις τον σκοπό σου.

Ερείπια
Κοπέλα ή γυναίκα που θα δει στον ύπνο της ερείπια, να περιμένει άσχημες εξελίξεις στα αισθηματικά της. Αν δεις πως κατοικείς σε ερείπια, θα υπάρξουν σοβαρά μπλεξίματα στις δουλειές σου. Αν δεις ερείπια αρχαίας πόλης, τότε να περιμένεις ευτυχία.

Έρευνα
Όταν μια γυναίκα ή κοπέλα ονειρευτεί πως της κάνουν έρευνα, σημαίνει πως προσπαθούν να διαπιστώσουν την ειλικρίνεια των αισθημάτων της. Αν μια γυναίκα κάνει έρευνα σε γυναίκα σημαίνει πως θα μάθει πολλά κουτσομπολιά.

Ερημίτης
Όταν δεις ότι είσαι ερημίτης, να περιμένεις κάποια ερωτική απογοήτευση. Αν βλέπεις κάποιον φίλο ή γνωστό σου ερημίτη, σημαίνει πως θέλεις να τον απογοητεύσεις από το περιβάλλον σου. Μια ανύπαντρη κοπέλα αν δει να είναι ερημίτισσα  ή θα δει ερημίτη σημαίνει πως θα μείνει γεροντοκόρη.

Έρημος
Γενικά αν δεις έρημο είναι προειδοποίηση για απογοήτευση ή λύπη. Αν δεις ότι είσαι ολομόναχος στην έρημο, θα διακόψεις τον ερωτικό σου δεσμό.

Ερπετά, ερπετό
Όπως και να τα δεις τα ερπετά, είναι σημάδι προδοσίας, συκοφαντίας και φιλονικίας.

Έρωτας
Αν δεις ότι ερωτοτροπείς με ξανθό πρόσωπο, να περιμένεις προδοσία. ενώ με μελαχρινό, κινδυνεύεις να πάθεις κάποιο κακό. Αν δεις ότι ερωτοτροπείς με καστανό, σημαίνει κίνδυνο. Σαν δεις ότι ο ερωτάς σου είναι αμοιβαίος, σημαίνει πως έχεις αντίζηλο. Αν σε διώχνει το αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει πως σύντομα θα βρεθείς πιο κοντά του. Αν ένας άνδρας δει πως ερωτοτροπεί με ωραία γυναίκα, σημαίνει πως θα αισθανθεί μεγάλη χαρά. Το ίδιο ισχύει και για μια γυναίκα που δει να ερωτοτροπεί με άνδρα.

Εσάρπα
Όταν δεις γυναίκα να κρατά στο χέρι της εσάρπα, θα συναντήσεις την αληθινή αγάπη. Αν τη δεις να την έχει ριγμένη στους ώμους της, περίμενε απλά μια συμπάθεια.

Εστιατόριο
Αν ονειρευτείς πως τρως σε εστιατόριο, απογοητεύσεις και στενοχώριες θα σε βρουν.  Οι δουλειές σου δεν θα πάνε καλά. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα αν το εστιατόριο που δεις είναι το δικό σου. Τότε περίμενε αποτυχίες και φασαρίες. Αν όμως δεις πως είσαι μάγειρος σε εστιατόριο, περίμενε μεγάλη ευτυχία ενώ αν δεις να είσαι εστιάτορας, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι, να περιμένεις μεγάλες στενοχώριες.

Εταζιέρα
Αν δεις εταζιέρα με λουλούδια, σύντομα θα πάρεις κάποιο δωράκι. Εταζιέρα με βιβλία, σημαίνει πολυμάθεια και εγωιστικό χαρακτήρα. Αν η εταζιέρα δεν έχει τίποτα, είχνει ότι είσαι ένας κενός άνθρωπος χωρίς αισθήματα.

Ετικέτα
Όταν δεις κάποις ετικέτα στο όνειρό σου σημαίνει πως θα πρέπει να βάλεις πρόγραμμα και τάξη σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Ευαγγέλιο
Αν δεις το ιερό ευαγγέλιο στον ύπνο σου, θα ακούσεις καλά λόγια και συμβουλές από ανθρώπους που θέλουν το καλό σου. Για τους θρησκευόμενους το ευαγγέλιο είναι σημάδι επιτυχίας ενώ γιά τους άθεους το όνειρο είναι κακό.

Ευλογία
Όταν δεις να δέχεσαι την ευλογία του παπά, υπάρχει κίνδυνος να συκοφαντηθείς. Αν δεις εσύ να ευλογείς κάποιον άλλο σημαίνει πως θα μαλώσεις μαζί του.

Ευλογιά (αρρώστια)
Αν δεις ότι πάσχεις από ευλογιά, είναι προμήνυμα πως θα αρρωστήσεις.

Εφημερίδα
Αν δεις να διαβάζεις εφημερίδα θα ακούσεις πολλά λόγια άνευ αξίας και νοήματος.

Εφοπλιστής
Αν δεις ότι είσαι εφοπλιστής ή δεις κάποιον άλλο να είναι μην περιμένεις κάτι ευχάριστο. Σημαίνει ότια θα σου έρθουν ατυχίες και μπλεξίματα.

Εχθρός
Όταν δεις κάποιο φίλο σου να είναι εχθρός σου τότε, περίμενε συνάντηση μαζί του. Αν όμως δεις έναν αληθινά εχθρό σου,πρόσεξε ώστε να φυλαχτείς από αυτόν.