Ονειροκρίτης: Ψ


Ψ

Ψάθα (πατάκι)
Αναποδιές και στενοχώριες να περιμένετε να δείτε ψάθα – πατάκι. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας μειώσουν και ταπεινώσουν και μάλλον θα το κατορθώσουν μέχρι ένα βαθμό, αν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα και κυρίως αν δεν προσέξετε τις κοινωνικές συναναστροφές σας και προπάντων τους συνεργάτες σας.

Ψάθα (πατώματος)
Αν δείτε ψάθες πατώματος τότε προμηνύονται ευχάριστες προοπτικές και νέα από κάποιους δικούς μας που βρίσκονται στο εξωτερικό. Αν δείτε τις ψάθες παλιές και κουρελιασμένες, θα αντιμετωπίσετε καταστάσεις πάρα πολύ ενοχλητικές και δύσκολες.

Ψάθινα είδη
Όταν δεις  ψάθινα είδη τότε θα κερδίσεις την πραγματική αγάπη. Αν δεις το σπίτι σου να είναι γεμάτο με ψάθινα αντικείμενα, είναι καλό σημάδι. Να περιμένεις περίοδο ευημερίας και ευτυχίας. Αν δεις να είσαι ξαπλωμένος σε ψάθα, μπορεί να  λάβεις κάποια κληρονομιά.

Ψαλίδι
Γενικά, το ψαλίδι δεν είναι ευνοϊκό όνειρο. Συμβολίζει τις φιλονικίες και τους χωρισμούς, τόσο για τους παντρεμένους όσο και για τους ερωτευμένους. Αν δίνεις ή παίρνεις ψαλίδι, θα έχεις μεγάλα μπλεξίματα, ειδικά αν το ψαλίδι είναι ανοιχτό. Αν, όμως, δεις ότι χάνεις ψαλίδι, το όνειρο είναι καλό επειδή θα ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες.

Κακός οιωνός όπως είπαμε το ψαλίδι αν το δούμε στο όνειρό μας. Οι παντρεμένες γυναίκες θα είναι ζηλότυπες και δεν θα εμπιστεύονται τους άντρες τους. Οι ερωτευμένοι θα καβγαδίζουν και θα κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Οι δυσκολίες θα υπάρξουν και στον τομέα της δουλειάς.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι ακονίζατε το ψαλίδι σας, προμηνύεται ότι θα κάνετε κάτι που απεχθάνεστε. Αν δείτε πως χαλάσατε ένα ψαλίδι, προβλέπονται καβγάδες και ίσως χωρισμοί στο κοντινό περιβάλλον σας.
Αν δείτε πως χάσατε ψαλίδι, σημαίνει ότι θα προσπαθήσετε να ξεφύγετε από δυσάρεστες καταστάσεις.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας μια μεγάλη ψαλίδα, σημαίνει πως θα είστε μίζερος και αντιπαθητικός κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας.
Αν δείτε σπασμένη ψαλίδα, σημαίνει πως θα χάσετε τους φίλους σας και θα απομονωθείτε λόγω της εκκεντρικής συμπεριφοράς σας.

Ψάξιμο – ψάχνω
Αν ψάχνεις κάτι στο χωμα, θα προκυψουν δυσκολίες στη δουλειά σου. Αν ψάχνεις τις τσέπες σου,  θα υπάρξουν υπόνοιες μεν αβάσιμες δε για κάτι.

Ψαραγορά
Όταν ονειρευτείτε πως επισκέπτεστε την ψαραγορά, να περιμένετε ικανοποίηση και διασκέδαση.
Αν ονειρευτείτε χαλασμένα ψάρια, τότε κάτι σκοτεινό θα σκιάσει την ευτυχία σας.
Το δίχτυ του ψαρέματος ή η απόχη προμηνύει πολλές μικρές χαρές, εκτός αν το δείτε σκισμένο, όπου σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε απογοητεύσεις.

Ψαράς – ψάρεμα
Το να δείτε ψαρά στον ύπνο σας προμηνά, ότι βρίσκεστε πολύ κοντά στην πιο μεγάλη ευημερία που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.
Αν ονειρευτείτε αγκίστρι ψαρέματος, είναι σημάδι πως θα σας παρουσιαστούν ευκαιρίες για να δημιουργήσετε περιουσία και μεγάλο όνομα, και θα το επιτύχετε αν πράγματι μπορέσετε να επωφεληθείτε και να τις αξιοποιήσετε.
Αν δεις ότι είσαι ψαράς, θα αποκτήσεις πολλά κέρδη από τις δουλειές σου. Το ψάρεμα με δίχτυα σημαίνει επιτυχίες. Αν ψαρεύεις με πετονιά, θα αποκτήσεις κληρονομιά. Αν ψαρεύεις με αγκίστρι, θα έχεις ευτυχία στον έρωτα. Αν δείτε πως πιάσατε ψάρι, είναι καλό. Αν δεν καταφέρατε να το πιάσετε, θα είναι κακό για σας.

Ψάρι – Ψάρια
Γενικά, τα ψάρια είναι ευνοϊκό όνειρο που σημαίνει χαρά και ευτυχία, ιδίως αν τα βλέπεις να κολυμπούν. Αν δεις ότι τρως ψάρια, θα πετύχεις κάτι πολύ σπουδαίο. Αν δεις ψάρια σε πεντακάθαρα νερά, θα αποκτήσεις την εύνοια ισχυρών ατόμων. Αν δεις ψάρια στην ψαραγορά, προμηνύεται ευχάριστο ταξίδι. Τα νεκρά ψάρια, όμως, σημαίνουν λαχτάρα και στενοχώρια.
Αν ονειρευτείτε ψάρια που κολυμπούν σε καθαρά νερά, σημαίνει πως θα ευνοηθείτε από τους πλούσιους και δυνατούς. Τα ψόφια ψάρια στ’ όνειρο σημαίνουν χάσιμο περιουσίας και δύναμης, σαν επακόλουθο μιας μεγάλης ατυχίας. Για τη νέα γυναίκα που ονειρεύτηκε ψάρια, σημαίνει πως σύντομα θα συνδεθεί με έναν ωραίο και ταλαντούχο άντρα.
Αν δείτε πως πιάνατε μικρά ψαράκια, σημαίνει πως οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν να σας διαβάλουν, αλλά εσείς θα ξεφύγετε από την άσχημη κατάσταση. Αν δείτε πως πιάνατε ψάρια ενώ είσαστε μέσα στο νερό, σημαίνει πως θα δημιουργήσετε περιουσία βασισμένοι στις δικές σας δυνάμεις. Αν δείτε πως ψαρεύατε, σημαίνει πως θα αναπτύξετε ενεργητικότητα και θα σημειώσετε επιτυχία στις προσπάθειες σας.
Αν δείτε στον ύπνο σας ψάρια ζωντανά αλλά ωμά, είτε τα ψάρια τα ψαρεύετε εσείς, είτε τα αγοράζετε είτε σας τα δίνουν, αν είναι μεγάλα, σημαίνει για σας μεγάλη ευτυχία και πολλά κέρδη. Αν δείτε μεγάλα ψάρια να τα πιάνετε με καμάκι ή τα πιάνουν άλλοι, σημαίνει πως θα σημειώσετε μεγάλα κέρδη στις δουλειές σας. Αν τα ψάρια είναι μικρά σημαίνει λόγια και στενοχώριες. Αν τα ψάρια τα δείτε ψημένα ή τηγανισμένα αυτό σημαίνει πως σας περιμένει απογοήτευση από τις δουλειές σας και τις υποθέσεις σας. Αν δείτε τα ψάρια να φεύγουν από το τηγάνι, σημαίνει πως θα πάρετε δυσάρεστες ειδήσεις. Αν μια παντρεμένη δει ψάρια μεγάλα στον ύπνο της, θα περάσει ευχάριστες και ευτυχισμένες μέρες με τον άνδρα της. Αν είναι νέα κοπέλα, θα κάνει έναν πετυχημένο γάμο.

Ψείρες
Αν δείτε ψείρες στον ύπνο σας, να περιμένετε στενοχώρια. Αν ονειρευτείτε ψείρες πάνω σε ζώα, είναι σημάδι απώλειας και πείνας. Αν δείτε πως είχατε ψείρες επάνω σας, σημαίνει ότι η συμπεριφορά σας θα σας κάνει αντιπαθητικό στους γύρω σας, αλλά από την άλλη θα κερδίσεις πολλά χρήματα.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι πιάνατε ψείρες, προμηνύεται αρρώστια και νοσηρότητα.
Όνειρο με ψείρες γενικά προμηνά επισφαλή υγεία. Ακόμη σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν να σας δημιουργήσουν ενοχλητικές καταστάσεις, προβαίνοντας σε ύπουλες ενέργειες και υπονομεύοντας τις επιχειρηματικές σας προσπάθειες.
Αν δεις ψείρες σε άλλους ή σε ζώα, ή αν τις σκοτώνεις, θα αντιμετωπίσεις μεγάλη στενοχώρια ή φτώχεια.

Ψέμα – ψέματα
Αν δούμε στο όνειρό μας πως είπαΜε ψέμα για να γλιτώσουμε από κάποια τιμωρία, σημαίνει πως θα φερθούμε ανέντιμα σε κάποιο αθώο πρόσωπο.
Αν δούμε πως είπαμε ψέματα για να προστατέψουμε κάποιο φίλο μας από βαριά τιμωρία, σημαίνει πως θα δεχτούμε άδικες και αυστηρές  επικρίσεις, τις οποίες ξεπεράσετε και τελικα θα δρέψουμε τα προνόμια ενός ξεχωριστού ανθρώπου.
Αν ονειρευτούμε πως κάποιοι άλλοι είπαν ψέματα, σημαίνει πως υπάρχουν πρόσωπα γύρω μας που θα προσπαθήσουν να μας απογοητεύσουν.
Αν νομίσαμε ότι κάποιοι μας είπαν ψέματα, σημαίνει ότι θα χάσουμε την πίστη μας για ένα έργο που έχουμε σκοπό να κάνουμε.
Αν δουμε ότι κάποιος μας αποκάλεσε ψεύτη, σημαίνει ότι θα ενοχληθούμε από δόλια πρόσωπα.
Αν μια γυναίκα, ονειρευτεί ότι ο αγαπημένος της είναι ψεύτης τότε πρέπει να προσέχει γιατί η ανάρμοστη συμπεριφορά του πιθανόν να της κοστίσει την απώλεια ενός φίλου.

Ψευδάργυρος
Όταν δείτε ότι εργάζεστε με ψευδάργυρο, τότε θα έχετε σημαντική πρόοδο. Οι επιχειρήσεις σας θα σημειώσουν ισχυρή ανάπτυξη προς όλες τις κατευθύνσεις.
Γενικά αν ονειρευτείτε ψευδάργυρο είναι προμήνυμα για μια σημαντική επιτυχία που βρίσκεται πολύ κοντά σας.

Ψηλός
Ξαφνικές και σημαντικές επιτυχίες θα έχεις αν ονειρευτείς ότι εσύ ή άλλοι είναι ψηλότεροι από όσο είναι πραγματικά.

Ψήσιμο ψωμιού
Πολύ κακό όνειρο για τις γυναίκες. Προμηνύει κακή υγεία, πολλά παιδιά, φτώχεια,  ένδοια  και απουσία ανθρώπων που θα τους συμπαρασταθούν

Ψητό
Πολύ καλό όνειρο. Πολλά χρήματα, κοινωνική καταξίωση και καλή υγεία θα έχεις να δεις να τρώς ψητό κρέας ή εν γένει οτιδήποτε  ψητό.

Ψήφος
Όταν δείτε στον ύπνο σας ότι ψηφίζατε για οτιδήποτε, είναι προμήνυμα ότι θα μπλεχτείτε σε ταραχές που θα έχουν αντίχτυπο σε ολόκληρη την κοινότητα σας.
Αν ονειρευτείτε ότι ψηφίζατε με δόλο, είναι σημάδι ότι η ατιμία θα καταπνίξει και τις πιο έντιμες πλευρές του χαρακτήρα σας.
Αν δεις πως ψηφίζεις, θα βοηθήσεις κάποιον ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Ψίθυρος
Αν ονειρευτείτε πως ακούσατε ψίθυρο, σημαίνει ότι θα ενοχληθείτε από το κουτσομπολιό ανθρώπων που είναι πολύ κοντά σας.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κάποιος σας ψιθύριζε συμβουλές ή  κάποια προειδοποίηση, είναι σημάδι ότι χρρειάζεσται συμπαράσταση και συμβουλές.

Ψυγείο
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ψυγείο, σημαίνει πως η εγωιστική συμπεριφορά σας θα πληγώσει κάποιον που προσπαθεί να κερδίσει το ψωμί του τίμια.
Αν δείτε πως βάζατε πάγο σε ψυγείο, σημαίνει πως θα πέσετε σε δυσμένεια. Αν δεις ψυγείο, σημαίνει ότι θα ψυχρανθείς με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Αν δεις ότι βάζεις πράγματα στο ψυγείο, θα σου αποκαλύψουν ένα σπουδαίο μυστικό. Αν βγάζεις πράγματα από το ψυγείο, να περιμένεις απρόσμενο επισκέπτη.

Ψύλλος
Αν ονειρευτείτε ψύλλους, σημαίνει πως θα εξοργιστείτε με τις δόλιες κομπίνες αυτών που βρίσκονται γύρω σας.
Για τους ερωτευμένους, το να δουν ψύλλους στους συντρόφους σας σημαίνει αστάθεια χαρακτήρα.

Ψυχαγωγία
Αν ονειρευτείτε διασκέδαση με μουσική και χορό, οι σχέσεις σας με κάποιους που λείπουν θα πάνε καλά και θ’ αποκτήσετε πλούτη και ευτυχία. Επίσης θα λάβετε ευχάριστα νέα από κάποιο άτομο που βρίσκεται μακριά σας.
Για τους νέους ανθρώπους, αυτό το όνειρο σημαίνει πολυποίκιλες ευχαριστήσεις και μεγάλη υπόληψη από μέρους των φίλων σας.

Ψυχή
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι η ψυχή σας φεύγει από το σώμα σας, σημαίνει πως κινδυνεύετε να αφοσιωθείτε σε ανώφελες υποθέσεις, που θα σας καταρρακώσουν ηθικά. Ο καλλιτέχνης που θα ονειρευτεί πως η ψυχή του βρίσκεται στο σώμα κάποιου άλλου, θα διακριθεί αν αφοσιωθεί στη δουλειά του και αφήσει κατά μέρους τους συναισθηματισμούς.
Αν ονειρευτείτε πως μέσα στο σώμα σας βρίσκεται η ψυχή κάποιου άλλου, θα βρείτε παρηγοριά και θα περάσετε, ευτυχισμένες μέρες κοντά σε κάποιον ξένο που πρόκειται να μπει στη ζωή σας.
Αν ονειρευτείτε πως συζητούσατε για την ανηθικότητα της ψυχής σας, σημαίνει ότι θα εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και πως θα απολαύσετε τη συντροφιά μορφωμένων ανθρώπων.

Ψυχρότητα
Όταν ονειρευτείς να έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις σου με κάποιον, θα συμφιλιωθείς με το αγαπημένο σου πρόσωπο, με το οποίο έχει προκύψει μια παρεξήγηση.

Ψωμί
Όταν γυναίκα ονειρευτεί ότι τρώει ψωμί, σημαίνει ότι θα στενοχωρηθεί από πεισματάρικα παιδιά, για τα οποία έχει ή θα σπαταλήσει πολλές μέρες κούρασης και στενοχώριας.
Αν δείτε ότι τρώγατε ψωμί μαζί με άλλους, είναι προμήνυμα ότι θα αποχτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να τα καταφέρετε στη ζωή.
Αν δείτε ένα κομμάτι βρώμικο ψωμί, σας περιμένει στέρηση και αθλιότητα. Αν το ψωμί ήταν καλό και το πιάνατε, το όνειρο είναι πολύ θετικό.
Αν δειτε ότι μοιράζεστε ψωμί με άλλους, θα αποκτήσετε καλούς συνεργάτες.

Το ωμό, άψητο ψωμί σημαίνει δυσάρεστες ειδήσεις. Πολλά φρέσκα ψωμιά είναι ευνοϊκό όνειρο ενώ αντίθετα τα μπαγιάτικα ή μουχλιασμένα, σημαίνουν φτώχεια και μιζέρια. Το λευκό ψωμί σημαίνει κέρδη, ενώ αντίθετα, το μαύρο σημαίνει στενοχώριες.

Ψωμί με σουσάμι είναι θαυμάσιο όνειρο. Το αντίδωρο σημαίνει αρραβώνα και γάμο ενώ αν δείτε ψωμί με ζάχαρη προμηνύονται πίκρες και στενοχώριες. Τέλος τα πολλά ψίχουλα σημαίνουν άσκοπα έξοδα.

Ψωμί σίκαλης
Οταν δείτε ότι τρώγατε ή είχατε ψωμί από αλεύρι σίκαλης, είναι  καλό σημάδι  και προμηνύει ότι θα έχετε ευχάριστο και οργανωμένο σπιτικό.
Αν δείτε ότι φτιάχνατε μόνοι σας ψωμί από σίκαλη, είναι ένδειξη πως όλες σας οι ενέργειες προέρχονται από σωστή κρίση και μπορείτε να τις κατευθύνετε χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ψώνια
Όταν δεις να κάνεις ψώνια, η ευτυχία και η χαρά θα επισκεφθούν το σπιτικό σου.

Ψώρα
Αν δεις ότι πάσχεις από ψώρα τότε σε περιμένει μεγάλη φτώχεια. Αντίθετα  προμηνύεται επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα να δεις ότι γιατρεύεσαι, από ψώρα.