Ονειροκρίτης: Χ


Χ

Χάδια
Είτε χαϊδεύεις είτε σε χαϊδεύουν, σημαίνει ότι έχεις την εύνοια, την προστασία  και την υποστήριξη από κάποιο ισχυρό και δυνατό πρόσωπο.

Χαιρετισμός
Όταν ένας ερωτευμένος δει ότι χαιρετά το αγαπημένο του πρόσωπο, μάλλον είναι προάγγελος ότι θα συμβεί στην πραγματικότητα. Αν δεις ότι αποχαιρετά εσένα, σημαίνει ότι σύντομα, θα αλλάξεις επαγγελματικό χώρο ή δουλειά.

Χαίτη
Όταν δούμε στον ύπνο μας  χαίτη είτε αλόγου είτε λιονταριού, θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα πρόσκληση για κάποιο κοινωνικό γεγονός.

Χαλάζι
Το χαλάζι που πέφτει σημαίνει ότι θα λάβεις πρόσκληση σε γιορτή. Αν πέφτει χαλάζι νύχτα και χτυπάει την πόρτα σου να περιμένεις ατυχίες στη ζωή σου και δυσάρεστα συμβάντα. Όταν δεις να πέφτει χαλάζι και μετά να βγαίνει ήλιος τότε στη ζωή σου θα έρθει μια περίοδος μίζερη και δύσκολη που όταν τελειώσει θα ακολουθήσει πρόοδος και ευημερία.

Χαλί
Όταν δούμε ότι πουλάμε χαλιά τότε να ετοιμαζόμαστε για ένα ευχάριστο ταξίδι αναψυχής. Αν εμείς αγοράζουμε χαλιά θα σημειώσουμε μια σημαντική οικονομική επιτυχία. Αν στρώνουμε χαλιά τότε θα πρέπει να περιμένουμε απρογραμμάτιστες επισκέψεις. Αν περπατάμε πάνω σε απαλό χαλί θα υπάρξουν ευχάριστες οικογενειακές εξελίξεις. Αν ξεσκονίζουμε ή τινάζουμε χαλί, θα έρθουν διάφορες ατυχίες. Χαλιά που θα δούμε να είναι παλιά φθαρμένα, τρυπημένα ή μαδημένα αποτελούν προάγγελος οικονομικής στενότητα και ίσως, υπερκόπωσης από μεγάλο φόρτο εργασίας.

Χαλίκια
Τα χαλίκια δεν είναι ακλό όνειρο. Όταν δούμε να βαδίζουμε σε δρόμο στρωμένο με χαλίκια, τότε να προετοιμαζόμαστε ότι μπορεί να αρρωστήσουμε ενώ αν δούμε σωρό ή σωρούς από χαλίκια,  τότε κάποιο  φιλόδοξο και μεγαλεπήβολο σχέδιο μας  θα οδηγηθεί στην αποτυχία.

Χαλινάρι
Αν δεις στον ύπνο σου άλογο που του έχεις περάσει χαλινάρι, θα διεκπεραιώσεις μια πολύ δύσκολη υπόθεση που σου έχει ανατεθεί. Αν όμως, δεις ότι το χαλινάρι να σπάει, τότε μεγάλες καθυστερήσεις και εμπόδια θα ορθωθούν στον δρόμο σου.

Χαλκός
Οτιδήποτε και αν δεις χάλκινο θα κάνεις καινούρια γνωριμία. Ο κόκκινος χαλκός σημαίνει ερωτική εξομολόγηση. Ο κίτρινος, καλοζωία ενώ ο πρασινωπός  ασθένειες.

Χάλυβας
Αν βλέπεις χαλύβδινα αντικείμενα συμβολίζουν τους ισχυρούς φίλους αλλά και τους ισχυρούς αντιπάλους.

Χαμάλης
Αν δείτε ότι είστε χαμάλης, θα κουραστείτε για κάποια εργασία σας, χωρίς να σας αποδώσει. Αν κάποιος χαμάλης κουβαλάει τα πράγματα σας, ετοιμαστείτε για κάποιο επαγγελαμτικό και προσοδοφόρο ταξίδι.

Χαμόγελο
Αν δεις ότι χαμογελάς, το όνειρο είναι καλό. Αν σου χαμογελούν οι εχθροί σου, πρόσεχε γιατί θα έχουν την τελευταία λέξη.

Χάνι
Αν δεις στο όνειρό σου χάνι σημαίνει ότι θα βρεις καταφύγιο στις δυσκολίες που θα συναντήσεις.

Χάντρα
Αν δεις  να παίζεις με χάντρες, θα κάνεις φιλίες με αξιόλογα άτομα. Αν περνάς χάντρες σε κλωστή, θα λάβεις απρόσμενα χρήματ.α Αν μετράς χάντρες, θα περάσεις ευχάριστες ώρες. Αν δεις χάντρες να χύνονται, θα έχεις μια παροδική λύπη.

Χάπια
Αν δεις να πίνεις χάπια, θα πάρεις στενοχώρια ενώ, αντίθετα, αν δίνεις εσύ σε άλλον, θα στενοχωρήσεις κάποιον.

Χαρά
Αν δεις στο όνειρο σου ότι χαίρεσαι, θα είσαι ευτυχισμένος. Αν χαίρεσαι για το κακό που έπαθε κάποιος τότε θα λογοδοτήσεις για μια πράξη σου. Αν δεις χαρούμενα παιδιά  θα βασιλέψει η ευτυχία στην οικογένεια σου.

Χαράδρα
Δυσάρεστο όνειρο, γιατί προμηνύει ασθένειες, στενοχώριες και μεγάλες δυσκολίες στη ζωή σου.

Χαρέμι
Είτε γυναίκα δει πως είναι κλεισμένη σε χαρέμι είτε άντρας δει ότι έχει το χαρέμι, το όνειρο αυτό είναι δυσοίωνο και προμηνύει άσχημες εξελίξεις.

Χάρος
Πρόκειται για πολύ δυσοίωνο όνειρο, αφού συνδέεται πάντα με την παρουσία του θανάτου.

Χάρτης
Είτε δεις, είτε μελετάς χάρτη, θα κάνεις ταξίδια. Ακόμη, να περιμένεις κάποια προαγωγή στη δουλειά σου.

Χαρτί
Αν δεις ότι τσαλακώνεις ένα χαρτί, θα έχεις μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια. Χαρτί αλληλογραφίας προμηνύει ευχάριστα νέα, ενώ το λευκό χαρτί συμβολίζει ότι τα προβλήματα σου θα λυθούν. Το χρωματιστό ή ζωγραφικό χαρτί σημαίνει νοικοκύρεμα. Αν δεις να πετάς ή να καις χαρτί, θα έχεις νέες επαγγελματικές ευκαιρίες ενώ αν σχίζεις γραμμένο χαρτί, θα απογοητευτείς.

Χαρτόνι
Το χαρτόνι συμβολίζει μια απαισιόδοξη κατάσταση για το μέλλον.

Χαρτονόμισμα
Καινούρια και κολλαριστά χαρτονομίσματα σημαίνουν οικονομική άνεση ενώ  βρώμικα και τσαλακωμένα, προμηνύουν οικονομικά προβλήματα.

Χασάπης
Αν ονειρευτείς χασάπη που σφάζει ένα ζώο, πρέπει να προσέχεις να μην υπογράψεις κανένα χαρτί. Επίσης, οι δικοί σου μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Αν δεις χασάπη να κόβει και να πουλάει το κρέας, θα φερθείς απερίσκεπτα και θα εκτεθείς.

Χασμουρητό
Είτε χασμουριέσαι εσύ είτε άλλοι, το όνειρο προμηνύει ταραχές, κλονισμένη υγεία και αποτυχίες στα επαγγελματικά.

Χαστούκι
Αν σε χαστουκίζει  κάποιος γονιό σου, πρόσεχε ώστε να μην κάνεις κάποια κακή πράξη. Αν σε χαστουκίσει ξένος, θα δοκιμάσεις μεγάλη στενοχώρια και ταπείνωση.

Χειμώνας
Αν δεις ότι είναι χειμώνας αρρώστια σε περιμένει.

Χειροκρότημα
Αν δεις στον ύπνο σου να σε χειροκροτούν για κάτι, σημαίνει ότι θα σου αναθέσουν μια αποστολή που θα τη φέρεις σε πέρας με επιτυχία. Αν δεις ότι εσύ χειροκροτάς άλλον, βρίσκεσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση ενώ, αν  ακούς χειροκρότημα, χωρίς να βλέπεις ποιοι χειροκροτούν, θα λάβεις απρόσμενη κληρονομιά από μακρινό συγγενή.

Χειροπέδες
Αν δεις να φοράς χειροπέδες, θα θριαμβεύσεις στον επαγγελματικό τομέα.

Χειρουργός
Αν δεις χειρουργό, θα ανακουφιστείς και θα χαρείς. Αν ονειρευτείς ότι χειρουργεί εσένα, τότε θα αποφύγεις κάποιο μεγάλο κίνδυνο που σε απειλεί.

Χελιδόνι
Αν δεις χελιδόνια να πετούν, θα πάρεις ευχάριστα νέα. Χελιδονοφωλιά σημαίνει οικογενειακή ευτυχία. Αν χτυπήσεις χελιδόνι, θα γίνει κάποιο δυστύχημα του οποίου εσύ θα είσαι η αφορμή. Όποιος ανύπαντρος δει ότι πιάνει χελιδόνι, γρήγορα θα παντρευτεί και θα ανοίξει σπιτικό.

Χελώνα
Αν δείτε στον ύπνο σας, είναι προμήνυμα πως κάποιο ασυνήθιστο περιστατικό θα σας προξενήσει μεγάλη χαρά και θα βελτιώσει τις επιχειρήσεις σας.

Χέρι
Αν δεις στο όνειρο σου ότι τα χέρια σου είναι πιο μεγάλα από όσο είναι πραγματικά, θα σημειώσεις επαγγελματική πρόοδο. Αν το χέρι σου έχει κοπεί ή καεί ή ματώσει, θα γνωρίσεις στενοχώρια και μεγάλη μοναξιά. Αν δεις ότι τα χέρια σου είναι καθαρά και φροντισμένα, θα σημειώσεις επιτυχίες ενώ, αντίθετα, αν είναι βρώμικα ή λασπωμένα, θα γνωρίσεις αποτυχία. Αν μια νέα δει ότι ένας άντρας της κρατάει ή της φιλάει το χέρι, θα συνάψει μια παράνομη σχέση που θα προκαλέσει σχόλια. Δεμένα χέρια σημαίνουν περίπλοκες καταστάσεις ενώ χέρια που πλένονται, ευχάριστη συγκέντρωση.

Χήνα
Πολύ καλό όνειρο. Η χήνα στο όνειρό μας συμβολίζει την αφοσίωση, τις ευχάριστες ειδήσεις, τα κέρδη και την καλή υγεία.

Χήρα, χήρος
Αν δεις χήρα ή χήρο στον ύπνο σου, θα στενοχωρηθείς.

Χιόνι
Αν δεις να χιονίζει, χωρίς να είναι χειμώνας, θα σου τύχουν δυσκολίες. Βρώμικο χιόνι σημαίνει στενοχώρια και απιστίες ενώ, αντίθετα,  λευκό χιόνι είναι σύμβολο χαράς και αγνού έρωτα. Αν δεις να μαζεύεις χιόνι, θα φιλονικήσεις.

Χλόη
Ολοπράσινη χλόη σημαίνει πολλές ελπίδες, αντίθετα ξερή και κιτρινισμένη, στενοχώριες.

Χλωροφόρμιο
Αν δεις να χρησιμοποιείς χλωροφόρμιο για νάρκωση, φυλάξου από άτομα στα οποία δεν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη.

Χοιρομέρι
Όπως  και να δεις το χοιρομέρι,  προμηνύει δυσάρεστες ειδήσεις και μεγάλες στενοχώριες.

Χολή
Όπως και αν δείτε τη χολή, προμηνύει ασθένειες και πολύ μεγάλες πίκρες. Αν, όμως, βλέπετε ότι σας αφαιρούν τη χολή, θα ξεπεράσετε μια μεγάλη στενοχώρια.

Χοροδιδάσκαλος
Αν δείτε στον ύπνο σας ένα χοροδιδάσκαλο, είναι σημάδι ότι θα παραμελήσετε σημαντικές υποθέσεις για να ασχοληθείτε με επιπόλαιες υποθέσεις. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ο αγαπημένος της ήταν χοροδιδάσκαλος, είναι προμήνυμα ότι θα έχει ένα φίλο σύμφωνο με τις απόψεις της σ’ ό,τι αφορά τις διασκεδάσεις και τη ζωή.

Χορός
Όταν μια κοπέλα δει χορό, σύντομα θα παντρευτεί. Χορός στην ύπαιθρο, σημαίνει άριστη υγεία, ενώ αν δεις ότι είσαι καλός χορευτής,  σημαίνει ότι θα πετύχεις αυτό που θέλεις. Αν ονειρευτείτε πως είδατε ένα πλήθος εύθυμα παιδιά να χορεύουν, σημαίνει –για του παντρεμένους– υπάκουα και έξυπνα παιδιά και ένα χαρούμενο και άνετο σπιτικό. Για τους νέους ανθρώπους, σημαίνει εύκολα καθήκοντα και πολλές απολαύσεις.
Αν δείτε ηλικιωμένους να χορεύουν, σημαίνει λαμπρότερες προοπτικές για τις επιχειρήσεις.
Αν δείτε πως χορεύατε ο ίδιος, θα σας έρθει κάποια αναπάντεχη καλή τύχη.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ωραίους κι όμορφοντυμένους ανθρώπους να χορεύουν στους ήχους θελκτικής μουσικής, είναι πολύ ικανοποιητικός οιωνός. Αν αισθανθήκατε μελαγχολία και στενοχώρια εξαιτίας της αδιαφορίας που τυχόν σας έδειξαν άλλοι, κάποιος θάνατος θα πρέπει να αναμένεται σύντομα στην οικογένεια.
Γρήγορος χορός, στ’ όνειρο, είναι σημάδι πως οι απασχολήσεις σας θα είναι εύκολες και ευχάριστες.
Αν ονειρευτείτε νέγρους να χορεύουν, σημαίνει πως θα χαλάσετε το κέφι σας με αβάσιμες στενοχώριες.
Το να ονειρευτείτε τον αγαπημένο σας να χορεύει γρήγορο χορό, προμηνά ότι ο σύντροφος σας θα είναι ευχάριστος και με αισιόδοξο χαρακτήρα.
Αν δείτε στον ύπνο σας άλλους να χορεύουν μινουέτο, είναι σημάδι ευχάριστης συντροφιάς. Το να χορεύετε εσείς μινουέτο, σημαίνει καλοτυχία και οικογενειακές χαρές.

Χόρτα
Αν ονειρευτείς να χόρτα, όλα θα σου έρθουν ανάποδα. Ασθένειες, στενοχώριες και οικονομικές δυσκολίες σε περιμένουν.

Χορωδία
Αν δείτε στ’ όνειρο σας χορωδία, είναι προμήνυμα ότι μπορείτε να περιμένετε ένα χαρούμενο περιβάλλον στη θέση της κατήφειας και της δυσαρέσκειας. Για μια νέα γυναίκα που θα δει ότι τραγουδούσε σε χορωδία, σημαίνει ότι θα είναι δυστυχισμένη επειδή ο αγαπημένος της θα προσέχει άλλες.

Χρέη
Αν ονειρευτείς ότι έχεις χρέη, θα κερδίσεις χρηματικό ποσόν ενώ, αντίθετα, αν ονειρευτείς ότι πληρώνεις τα χρέη σου, θα δημιουργήσεις χρέη στην πραγματικότητα.

Χρήματα
Αν δεις ότι κρατάς χρήματα στα χέρια σου, θα σου τύχει φτώχεια και μεγάλη κακομοιριά. Αν δεις να παίρνεις χρήματα, δεν πρόκειται να σου δώσουν αυτά που σου χρωστούν ενώ, αν βρεις χρήματα, θα καταστραφείς οικονομικά. Αν δεις ότι είσαι απένταρος, η τύχη και οι επιτυχίες σε προσμένουν. Αν ονειρευτείτε πως βρήκατε χρήματα, προβλέπονται μικροενοχλήσεις, αλλά και μεγάλη ευτυχία. Επίσης, θ’ ακολουθήσουν αλλαγές. Αν δείτε πως δώσατε χρήματα, σημαίνει ατυχία.
Αν δείτε πως δεχόσαστε χρυσό, σημαίνει μεγάλη ευημερία και πολλές απολαύσεις.
Αν δείτε πως χάσατε χρήματα, σημαίνει άσχημες ώρες στο σπίτι και στενοχώρια στη δουλειά. Αν δείτε πως μετρήσατε τα χρήματα σας και βρήκατε έλλειμμα, σημαίνει πως θ’ ανησυχήσετε λόγω πληρωμών.
Αν δείτε πως κλέψατε χρήματα, σημαίνει πως είσαστε σε κίνδυνο και πρέπει να προσέξετε. Αν δείτε πως καταθέτατε χρήματα, σύντομα θα απολαύσετε πλούτο και άνεση.
Αν δείτε πως καταπίατε νόμισμα, σημαίνει πως έχετε κλίση στη φιλοχρηματία.
Αν δείτε πως περιμένατε ένα ποσό χρημάτων, σημαίνει πως έχετε ταυτόχρονα πλούτη και ευτυχία.
Αν δείτε πως βρήκατε ένα πακέτο με χαρτονομίσματα και πως μια νέα γυναίκα το διεκδικεί, σημαίνει ότι θα έχετε απώλεια σε κάποια επιχείρηση εξαιτίας της παρεμβολής μιας φίλης σας. Μετά από αυτό το όνειρο πρέπει να προσέξετε πως ξοδεύετε τα χρήματα σας.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε μπόλικα μετρητά χρήματα, που όμως τα έχετε δανειστεί, σημαίνει ότι θα θεωρείστε σαν αξιόλογος άνθρωπος, αλλά εκείνοι που θα έρχονται σε στενή επαφή μαζί σας θα σας βρίσκουν παραδόπιστο και χωρίς αισθήματα.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι ξοδεύει χρήματα που έχει δανειστεί, είναι σημάδι ότι οι απάτες που χρησιμοποιεί θα τις κοστίσουν ακριβά, και ότι εξαιτίας αυτών θα χάσει έναν πολύ καλό φίλο.

Χρηματιστήριο
Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε χρηματιστήριο, σύντομα θα έχεις απρόσμενα κέρδη. Αν όμως δεις να επενδύεις θα χάσεις άσκοπα τα χρήματά σου.

Χρηματοκιβώτιο
Αν δεις χρηματοκιβώτιο σημαίνει ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να σε εξαπατήσουν με σκοπό να σου αποσπάσουν χρήματα. Γεμάτο χρηματοκιβώτιο συμβολίζει δίψα για κέρδη ενώ άδειο ή σπασμένο, φανερώνει τον φόβο της αποτυχίας. Αν δείτε στον ύπνο σας χρηματοκιβώτιο, σημαίνει ευνοϊκή τροπή για το εμπόριο και τον έρωτα που θεωρούσατε μέχρι τώρα απογοητευτικά.
Το να δείτε ότι προσπαθούσατε να ξεκλειδώσετε χρηματοκιβώτιο είναι σημάδι ότι θα στενοχωρηθείτε για τα σχεδία σας που δεν παίρνουν γρήγορα μορφή. Αν δείτε ότι βρήκατε χρηματοκιβώτιο άδειο, προμηνύονται φασαρίες σχετικά με την επιστροφή χρημάτων τα οποία σας οφείλουν. Αν το χρηματοκιβώτιο ήταν γεμάτο, ανοίγονται ευνοϊκές προοπτικές για σας.
Αν δείτε χρηματοκιβώτιο για τιμαλφή, σημαίνει ότι η περιουσία σας θα εκπλήξει πολλούς, γιατί δεν δίνετε την εντύπωση πλουσίου.
Αν οι πόρτες του χρηματοκιβωτίου ήταν ανοιχτές, σημαίνει απώλεια και δόλο από ανθρώπους της εμπιστοσύνης σας.

Χριστούγεννα
Όλα τα όνειρα που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα, προαναγγέλλουν αγάπη, καλή υγεία, χαρά και ευτυχία.

Χρυσάφι
Αν ονειρευτείς χρυσό ή οποιοδήποτε αντικείμενο από χρυσό, θα συναντήσεις κάποιο φίλο σου που θα σου φερθεί πολύ εγωιστικά και σκληρά. Αν βρεις κάτι χρυσό, τότε κάποιος θα σε εξαπατήσει. Χρυσός που έχει νοθευτεί με άλλο μέταλλο, σημαίνει πολλά κέρδη.

Χρώμα, χρωματίζω
Αν δεις ότι χρωματίζεις ή ασχολείσαι, γενικά, με χρώματα, θα έχεις μεγάλη επιτυχία στη ζωή σου.

Χυμός
Αν δεις να πίνεις χυμό, θα έχεις ενοχές μεγάλες για κάτι κακό χωρίς να ευθύνεσαι εσύ για αυτό.

Χωνεύω
Αν δεις να χωνεύεις καλά το φαγητό σου, σημαίνει ότι θα αρρωστήσεις. Αντίθετα, αν η χώνευση σου είναι δύσκολη, σημαίνει ότι θα έχεις πολύ καλή υγεία.

Χωνί
Γεμάτο χωνί σημαίνει ότι θα χάσεις στα χαρτιά ενώ το άδειο, ότι θα κάνεις μια επιχείρηση που θα αποτύζει. Αν δεις να ρίχνεις κάποιο υγρό με χωνί, σημαίνει ότι θα έχεις κέρδη από τις δουλειές σου που, χωρίς όμως να είναι αξιόλογα.

Χωρικός
Αν ονειρευτείς χωρικό να προσέχεις τα εμπορεύματα που αγόρασες. Για όσους δεν έχουν σχέση με εμπορεύματα και εμπόριο, το όνειρο προειδοποιεί να μην αγκαλιάσουν το πρόσωπο που τους προσεγγίζει και να είναι επιφυλακτικοί για τις προθέσεις του.

Χωρισμός
Αν δεις να χωρίζεις με κάποιο πρόσωπο τότε θα συνδεθείς στενότερα με τον άνθρωπο που αγαπάς. Αν δεις ότι χωρίζεις από την οικογένεια σου σημαίνει ότι θα αισθανθείς μεγαλύτερη στοργή γι αυτούς. Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι αποχωρίζεστε φίλους σας, σημαίνει πως θ’ αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες στην καθημερινή σας ζωή.

Χωροφύλακας
Αν ονειρευτείς χωροφύλακα, σημαίνει ότι θα κάνεις ευτυχισμένο νοικοκυριό. Αν ονειρευτείς ότι είσαι χωροφύλακας, τότε κάποιοι που σου παριστάνουν τους φίλους, θα σε παγιδεύσουν και θα έχεις τραβήγματα.