Ονειροκρίτης: Κ


Κ

Καβαλάρης
Αν δεις πως είσαι καβαλάρης, τότε θα παντρευτείς μια ωραία και πλούσια γυναίκα. Αν είσαι παντρεμένος, σημαίνει μεγάλες επιτυχίες και πολλά κέρδη στον επαγγελματικό τομέα. Αν καβαλικεύεις λευκό άλογο όλα πηγαίνουν καλά και στον επαγγελματικό και τον αισθηματικό τομέα. Αν το αλογό που καβαλικεύεις καλπάζει -ισχύει ακόμη και αν το δεις απλά να τρέχει χωρίς εσένα- τότε να περιμένεις πολλά κέρδη. Αν μια νέα γυναίκα καβαλικεύει άλογο να περιμένει επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα. Αν δεις άλογο ζεμένο σε άροτρο ή αλέτρι τότε θα υπάρχει οικογενειακή ηρεμία και ευτυχία. Τα πράγματα δεν προμηνύονται καλά όταν δεις ότι πέφτεις από άλογο. Αυτό σημαίνει ατυχή κατάληξη στις υποθέσεις και τις δουλειές σου.

Καβγάς
Αν δεις να μαλώνεις και είσαι ανύπαντρη κοπέλα, είναι σημάδι ότι θα παντρευτείς γρήγορα. Αν δεις πως μαλώνεις με άγνωστους, περίμενε δυσάρεστα νέα. Μια παντρεμένη γυναίκα που θα δει ότι μαλώνει με τον άντρα της, να περιμένει κάποιο δώρο από εκείνον.

Καβούρδισμα
Γενικά το καβούρδισμα, καφέ ή φαγητού,σημαίνει δυσάρεστα νέα και στενοχώριες.

Καβούρια
Αν ονειρευτείς ζωντανά καβούρια σημαίνει ότι θα έχεις άσχημα μπλεξίματα. Αν δεις να σς δαγκώνει κάβουρας, κάποιος θα σε κλέψει. Αν δεις ότι τρως καβούρια θα αποκαλύψεις και θα αποφύγεις, μια σοβαρή απάτη που γίνεται εις βάρος σου. Τέλος είτε πιάνεις είτε μαζεύεις καβούρια, σημαίνει ότι θα αποκαλύψεις κάποιον απατεώνα.

Κάγκελα
Αν δεις κάγκελα σκάλας σημαίνει εξέλιξη των υποθέσεων. Αν δεις ότι κρατάς τα κάγκελα ανεβαίνοντας σκάλα, το όνειρο σου γίνεται ακόμη πιο καλό. Αν δεις ότι είσαι κλεισμένος μέσα σε κάγκελα περίμενε στενοχώριες. Μια γυναίκα που βλέπει πως βρίσκεται κλεισμένη σε κάγκελα ας περιμένει απιστία από τον άντρα της, και η ανύπαντρη από τον αγαπημένο της. Τα κάγκελα της φυλακής όποιος τα δει, προμηνύουν στενοχώριες και λύπη.

Καδένα
Όπου και αν δεις και όποιος και αν τη φοράει η χρυσή καδένα, σημαίνει χαρούμενα νέα και γεγονότα. Αν όμως, δεν είναι χρυσή, αλλά είναι από άλλο μέταλλο, να περιμένεις ευχάριστα νέα.

Καδρόνι
Όταν δεις καδρόνι να στηρίζει τη στέγη του σπιτιού σου, σημαίνει ότι θα έχεις βοήθεια και μεγάλη υποστήριξη από εκεί που δεν περιμένεις. Όταν δεις σπασμένο καδρόνι, περίμενε άσχημες εξελίξεις. Υπάρχει περίπτωση ακόμη και να πεθάνει κάποιος από την οικογένεια σου.

Καζάκα
Αν ονειρευτείς να φοράς καζάκα, περίμενε στενοχώριες και λύπες.

Καζάνι
Ένα καζάνι γεμάτο προμηνύει πολλά κέρδη από τις δουλειές σου, πλούτη και ευτυχία. Το άδειο καζάνι σημαίνει φτώχεια και ανέχεια.

Καθαίρεση
Όταν κατέχεις κάποια θέση και δεις στον ύπνο σου πως καθαιρείσαι,είναι σημάδι ότι θα αναγνωρίσουν την επιμέλεια και την εργατικότητά σου και θα σε προβιβάσουν.

Καθαριότητα
Ότι και να δεις να καθαρίζεται, σπίτι, ρούχα, κ.τ.λ., να ξέρεις πως σημαίνει χαρά, ευχάριστα νέα και ότι η ευτυχία θα βασιλέψει στο σπιτικό σου.

Καθρέπτης, καθρέφτης
Αν δείτε στον ύπνο σας απλώς έναν καθρέπτη, αυτό σημαίνει κάποιο κακό προμήνυμα.

Αν δείτε σπασμένο καθρέπτη, σημαίνει πως θα σας συμβούν γεγονότα που θα σας στενοχωρήσουν πολύ, σημαίνει δε πως θα μάθετε για κάποιο θάνατο ή θα κινδυνέψετε σοβαρά κι εσείς.

Αν δείτε πως σπάσατε τον καθρέφτη σας εσείς, σημαίνει σοβαρός κίνδυνος σας απειλεί που θα βυθίσει εσάς και την οικογένεια σας σε μεγάλη στενοχώρια. Για τη νέα γυναίκα που θα δει πως έσπασε καθρέφτη, σημαίνει πως θα κάνει άτυχες φιλίες και δυστυχισμένο γάμο.

Αν δείτε πως έπεσε ο καθρέπτης σας και κομματιάστηκε, σημαίνει μεγάλη συμφορά για σας και την οικογένεια σας.

Αν δείτε καθρέφτη πολύ ακριβό, αυτό σημαίνει πως για τη ζωή που κάνετε θα μετανιώσετε.

Αν δείτε πολλούς καθρέπτες μαζί είτε είναι στη σειρά είτε όχι, αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν μεγάλες και συνεχόμενες ατυχίες και στενοχώριες.

Αν δείτε πως κοιταζόσαστε εσείς σε καθαρό καθρέπτη αυτό σημαίνει πως θα έχετε επιτυχία αυτόν τον καιρό τόσο στη δουλειά σας όσο και στον έρωτα. Για τους νέους που βλέπουν πως κοιτάζονται στον καθαρό καθρέπτη σημαίνει σοβαρή ερωτική κατάκτηση.

Αν δείτε πως ο καθρέπτης που κοιταζόσαστε είναι θολός, αυτό σημαίνει πως προσπαθείτε με δόλια μέσα να πετύχετε τους σκοπούς σας και θα λυπηθείτε.

Αν είστε άρρωστος και δείτε πως κοιταζόσαστε στον καθρέπτη, αυτό σημαίνει πως θα γίνετε καλά.

Αν ήσαστε γυναίκα και δείτε πως θαυμάζετε το γυμνό σας σώμα μπροστά στον καθρέπτη, αυτό σημαίνει πως έχετε στο μυαλό σας να δημιουργήσετε παράνομους και ακόλαστους ερωτικούς δεσμούς, που αν το επιχειρήσετε θα βγείτε απόλυτα ζημιωμένη.

Αν δείτε πως χρησιμοποιείται το νερό και την θάλασσα γιά καθρέπτη, σημαίνει πως σας περιμένει σοβαρό ατύχημα ή αρρώστια που θα φτάσει μέχρι και τον θάνατο.

Αν ονειρευτείτε πως κοιταζόσαστε σε καθρέφτη, σημαίνει πως θα συναντήσετε αποθαρρυντικές καταστάσεις και αρρώστια θα σας στοιχίσει την απώλεια της τύχης σας.

Αν δείτε σπασμένο καθρέφτη, σημαίνει πως κάποιος συγγενής, γνωστός ή φίλος θα πεθάνει από ξαφνικό ή βίαιο θάνατο.

Αν δείτε άλλους να καθρεφτίζονται, σημαίνει πως κάποιοι θα σας αδικήσουν στην προσπάθεια τους να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

Αν δείτε ζώα να καθρεφτίζονται, σημαίνει απογοητεύσεις και ατυχία.

Αν είδε τον αγαπημένο της να καθρεφτίζεται και να είναι χλωμός και καταβεβλημένος, σημαίνει θάνατο ή διάλυση αρραβώνα. Αν είδε πως ήταν ευτυχισμένος, σημαίνει πως θα υπάρξει μεταξύ τους ένας πρόσκαιρος χωρισμός.

Καινούριο
Οτιδήποτε καινούριο βλέπεις προμηνύεται χαρά και ευτυχία.

Κάκτος
Αν ένας ερωτευμένος δει κάκτο, θα πικραθεί πολύ. Υπάρχει περίπτωση να διακόψουν τη σχέση τους. Για τους υπόλοιπους σημαίνει στενοχώριες και πολλά προβλήματα.

Καλάθι
Αν δεις ότι πλέκεις καλάθι, να περιμένεις κέρδη. Αν μια κοπέλα ή ένας νέος δει ότι δίνει καλάθι σε κάποιον, σημαίνει πως υποκρίνεται στην αγάπη που προσφέρει. Γεμάτο καλάθι σημαίνει ευτυχία ενώ το άδειο πολλές πίκρες.

Καλαμαράκια
Αν δεις ζωντανά καλαμαράκια ή τα τρως να περιμένεις στενοχώριες και φιλονικίες.

Καλαμιές, καλάμια
Αν τριγυρνάς μέσα στις καλαμιές, σημαίνει ότι μέσα σου κρύβεις ένα δυνατό και γεμάτο αισθήματα κόσμο. Αν δεις πως κρατάς καλάμι σημαίνει πως στο χέρι σου βρίσκεται η ευτυχία κάποιου ατόμου. Αν δεις καλάμια να λυγίζουν από το φύσημα του ανέμου, τότε σε απειλεί κάποιος κίνδυνος. Είναι βέβαιο ότι θα πάθεις χρηματική ζημιά ή θα αρρωστήσεις.

Κάλαντα
Είναι καλό όνειρο αν δεις πως σου λένε τα κάλαντα και να περιμένεις σύντομα ευχάριστα νέα.

Καλαπόδι
Όπως και αν δεις καλαπόδι στο όνειρό σου να περιμένεις στενοχώριες.

Καλλιέργεια
Αν μια κοπέλα δει πως καλλιεργεί χωράφι ή κήπο ή ακόμη δει ότι φυτεύει λουλούδια, να ξέρει πως θα κουραστεί λιγάκι παραπάνω, αλλά στο τέλος, ο έρωτας και ο γάμος που θα κάνει θα την ξεκουράσουν. Για τους υπόλοιπους που βλέπουν πως καλλιεργούν, σημαίνει επιτυχίες και κέρδη από τις δουλειές τους. Αν δεις ότι καλλιεργείς χωράφι ή κήπο με σιτηρά, να περιμένεις πολλά πλούτη ενώ με λουλούδια σημαίνει χαρά και οικογενειακή γαλήνη. Καλλιέργεια δένδρων είναι σημάδι μακροζωίας και υγείας. Το όνειρο είναι άσχημο μόνο αν δεις πως καλλιεργείς πάνω σε άμμο ή σε βράχια. Σημαίνει κούραση και πολύ μόχθο.

Καλόγερος, καλόγρια
Η κοπέλα που βλέπει πως έγινε καλόγρια, θα γνωρίσει πολλές απογοητεύσεις και στενοχώριες. Αν μια κοπέλα δει στον ύπνο της καλόγρια, είναι προειδοποίηση πως υπάρχει μια “φίλη” της που θα της κάνει μεγάλο κακό. Ο καλόγερος που βλέπεις, δεν είναι άλλος από τον εχθρό σου που προσπαθεί να σου κάνει κακό. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

Καλοριφέρ
Ένα αναμμένο καλοριφέρ σημαίνει ευτυχία ενώ το κρύο ή σβηστό καλοριφέρ σημαίνει δυσάρεστες ενοχλήσεις.

Κάλτσες
Η κοπέλα που δει να βγάζει τις κάλτσες της θα στενοχωρηθεί πολύ. Ο δεσμός της θα χαλάσει. Για τους υπόλοιπους που ονειρεύτηκαν ότι βγάζουν τις κάλτσες τους είναι προμήνυμα ότι θα απαλλαγούν από τις στενοχώριες τους. Εκείνοι που βάζουν ή πλένουν ή αγοράζουν κάλτσες, να περιμένουν δύσκολες μέρες.

Καλτσοδέτες
Αν δεις να φοράς καλτσοδέτες (άντρας ή γυναίκα) να περιμένεις μεγάλες στενοχώριες. Όταν γυναίκα βγάζει τις καλτσοδέτες  της, σημαίνει πως θα κατορθώσει να μπλέξει στα δίχτυα του έρωτά της τον άνθρωπο που ποθεί. Άντρας που θα δει γυναίκα ή γυναίκα που θα δει άντρα να της φορά καλτσοδέτες, σημαίνει ότι θα έχει δέσμευση γάμου.

Καλύβα
Ένας πλούσιος που βλέπει ότι μένει σε καλύβα, θα χάσει τα υπάρχοντα του ενώ ένας φτωχός, να ξέρει πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Οι υπόλοιποι αν δουν καλύβα σε καλή κατάσταση, να ξέρουν πως θα κάνουν ένα καλό φίλο ενώ αν η καλύβα είναι ερειπωμένη, θα χάσουν ένα καλό φίλο.

Καλώδιο
Αν ονειρευτείς καλώδιο σημαίνει ότι θα μάθεις νέα από άνθρωπο που βρίσκεται μακριά.

Καμάκι ψαρέματος
Το κάμάκι στο όνειρό μας σημαίνει ότι μετά από πολλές προσπαθείς, θα πετύχεις αυτό που θέλεις. Για τους ανύπαντρους, σημαίνει ότι θα υπάρξει ερωτική εξομολόγηση.

Καμαριέρης, καμαριέρα
Αν δεις πως είσαι καμαριέρης ή καμαριέρα, ενώ κάνεις άλλο επάγγελμα, να ξέρεις πω θα σου γίνουν πολλές προσφορές και θα σου δωθούν υποσχέσεις που πρέπει να εκμεταλλευτείς σωστά. Υπάρχει και περίπτωση όμως να γνωρίσεις την απιστία από το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Καμβάς
Ο νέος που βλέπει μια γυναίκα να κεντά σε καμβά, πρέπει να προσέξει να μη μπλεχτεί μαζί της γιατί θα έχει άσχημα αποτελέσματα. Η κοπέλα που βλέπει πως κεντά, είναι σημάδι πως θα πετύχει και θα πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Για τους άλλους, σημαίνει καβγαδάκια και φιλονικίες

Καμέλια
Αν ονειρευτείς καμέλια, θα αισθανθείς έντονα αισθήματα για ένα πρόσωπο που δεν τα αξίζει.

Καμήλα
Αν ονειρευτείς ότι είσαι καβάλα σε καμήλα, μάθε ότι θα ξεπεράσεις πολλά εμπόδια στη δουλειά σου.

Καμινέτο
Ένα σβησμένο καμινέτο σημαίνει πάγωμα των ελπίδων σου.

Καμίνι
Όταν δεις καμίνι που καίει, σημαίνει πως θα συναντήσεις δυσκολίες στη δουλειά σου. Αν το καμίνι είναι σβηστό, πρέπει να προσέχεις τους φίλους σου γιατί κάτι ετοιμάζουν εις βάρος σου.

Καμπάνα
Είτε βλέπεις καμπάνα είτε την ακούσεις σημαίνει βαριά αρρώστια ή ακόμη και θάνατο.

Κάμπια
Η κάμπια στο όνειρό μας είναι σημάδι στενοχώριας και πίκρας.

Καμπούρης
Αν στον ύπνο σου δεις καμπούρη είναι σημάδι δυστυχίας, στενοχώριας και λύπης.

Καναπές
Όταν μια κοπέλα ονειρευτεί καναπένα γνωρίζει ότι στο ραντεβού που έχει με τον αγαπημένο της την επόμενη μέρα, εκείνος έχει μόνο ερωτικούς σκοπούς.

Καναρίνι
Θα πάρεις μεγάλη χαρά, όταν το ακούσεις να κελαηδάει. Αν δεις ότι πιάνεις καναρίνι, θα κερδίσεις μια υπόθεση. Η κοπέλα ή ο νέος που το ακούει να κελαηδά, να περιμένει σύντομα ερωτική εξομολόγηση. Αν το καναρίνει φεύγει από το κλουβί, προμηνύεται διακοπή ερωτικών σχέσεων.

Κανέλα
Αν δεις στο όνειρό σου να τρως κανέλα (σε φαγητό ή σε κρέμα), σημαίνει πως θα πικραθείς πολύ. Είναι πιθανό να γνωρίσεις την απιστία από τον/την σύζυγο, ή τον/την αγαπημένο/η σου.

Κανναβούρι, καναβούρι
Όπως και αν δεις καναβούρι, είτε ταίζεις πουλιά είτε το αγοράζεις, προμηνύει δυστυχία και πίκρα.

Κανόνι
Αν ονειρευτείς κανόνι ή κανόνια, να περιμένεις άσχημα νέα, δυσκολίες και εμπόδια στις δουλειές σου. Αν τα ακούς να πυροβολούν, τότε κάποιος μεγάλος κίνδυνος σε απειλεί.

Κάπα
Μια καινούρια κάπα που θα ονειρευτείς σημαίνει ευτυχία και αν μάλιστα τη φοράς, σημαίνει πολλά πλούτη. Αν είναι κάπα παλτό, περίμενε στενοχώριες και λύπη.

Κάπαρη
Σημαίνει στενοχώριες, χάσιμο χρημάτων και πολλά κουτσομπολιά.

Καπέλο
Αν δεις αντρικό καπέλο ή καπέλο παπά (καλυμαύχι) σημαίνει στενοχώρια. Αν δεια να το κρατάς στα χέρια σου, σημαίνει πως προσπαθείς να κερδίσεις την εκτίμηση κάποιου. Ένα γυναικείο καπέλο σημαίνει μια επερχόμενη πιστή γυναικεία φιλία.

Καπετάνιος
Όταν ονειρευτείς πως έγινες καπετάνιος, να περιμένεις περιπέτειες με αίσιο τέλος. Αν δεις ότι είσαι καπετάνιος σε πολεμικό πλοίο, να ξέρεις πως θα γνωρίσεις τη δυστυχία. Αν δεις να είσαι παρέα με κάποιο καπετάνιο, μην περιμένεις καμιά σταθερότητα στις φιλίες και την εξέλιξη των υποθέσεων σου.

Κάπνα, καπνιά
Αν ονειρευτείς καπνιά, ετοιμάσου για σκληρό αγώνα. Τελικά θα αποκτήσεις την ευτυχία μετά από πολλές λύπες και στενοχώριες.

Καπνίζω
Το κάπνισμα είναι κακό σημάδι και σημαίνει δυσάρεστα νέα και είδηση θανάτου.

Καπνοδόχος
Αν ονειρευτείς καπνοδόχο, σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες που είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν. Αν βγάζει φλόγες, τότε γρήγορα και πολλά κέρδη θα έχεις.

Καπνός
Ο καπνός που θα δεις σημαίνει στενοχώριες και δυσάρεστα νέα.

Καραβάνα
Αν δεν είσαι φαντάρος και δεις καραβάνα γεμάτη φαγητό, να περιμένεις μια καλή πρόταση που θα σου βγει σε καλό.

Καραβάνι
Όταν δεις καραβάνι να προχωράει, περίμενε πολλά κέρδη. Αν βρίσκεσαι κι εσύ μέσα στο καραβάνι, το όνειρο είναι ακόμη καλύτερο. Αν το καραβάνι είναι σταματημένο, μην περιμένεις καλό. Σε περιμένουν φτώχεια, δυστυχία και οικογενειακά προβλήματα.

Καραβίδα
Αν δεις να τρως καραβίδες σημαίνει ότι θα έχεις οικογενειακούς καβγάδες. Αν δεις ζωντανές καραβίδες, θα σου παρουσιαστούν εμπόδια και προσωρινές δυσκολίες στις δουλειές σου αλλά στο τέλος θα πετύχεις.

Κάρβουνα
Αναμμένα κάρβουνα σημαίνουν ερωτικές ανησυχίες. Αν τα κάρβουνα είναι σβησμένα σημαίνει ότι θα εισπράξεις χρήματα.

Κάρδαμο (φυτό)
Αν ονειρευτείς κάρδαμο είναι σύμβολο της κακής διαγωγής και της απιστίας.

Καρδερίνα
Το πουλί αυτό στο όνειρό μας συμβολίζει τον έρωτα.

Καρδιά
Αν ονειρευτείς πως η καρδιά σου χτυπά δυνατά, τότε θα νιώσεις μεγάλη χαρά, γιατί θα υπάρξει ανταπόκριση στον έρωτά σου. Αν δεις την καρδιά σου να αιμορραγεί από πληγή θα μετανιώσεις πικρά για τον ερωτικό δεσμό που σύναψες. Γενικά, αν δεις  ανθρώπινη καρδιά είναι σημάδι υγείας και ευτυχίας.

Καρέκλα
Αν δεις να κάθεσαι σε ψάθινη καρέκλα, περίμενε φτώχεια και λύπες. Όταν η καρέκλα που δεις να κάθεσαι είναι φτιαγμένη από καλό υλικό (βελούδο, πολύτιμο ξύλο κ.τ.λ.), περίμενε σταθερότητα και ευχάριστες εξελίξεις στη δουλειά σου και στον αισθηματικό τομέα. Αν κατασκευάζεις καρέκλες, σημαίνει ότι θα κάνεις μια καλή και σίγουρη δουλειά.

Καριόφυλλο (φυτό)
Αν δεις να το μυρίζεις, σημαίνει ευτυχία ενώ αν το τρως, πίκρες και στενοχώρια.

Καρναβάλι
Οι χαρές που θα πάρεις από το καρναβάλι που βλέπεις σημαίνει πως γρήγορα θα γίνουν λύπες και στενοχώριες.

Κάρο
Αν ονειρευτείς ότι βρίσκεσαι μέσα σε κάρο και τριγυρνάς στους δρόμους, σημαίνει πως θα εξευτελιστείς.

Καρότα
Όταν δεις να τρως καρότα, θα κερδίσεις χρήματα με πονηρό τρόπο. Μαγειρεμένα καρότα που βλέπεις να τρως, σημαίνουν σημαίνει ότι θα ξεφύγεις από μια παγίδα που σου έχουν στήσει.

Καρπούζι
Αν ονειρευτείς καρπούζι και είσαι ανύπαντρος ή ανύπαντρη, θα συνάψεις ερωτικό δεσμό.

Καρποφόρα δένδρα
Αν δεις καρποφόρα δένδρα γεμάτα καρπούς, είναι προμήνυμα για επιτυχίες και μεγάλα κέρδη. Αν τα δένδρα δεν έχουν καρπούς, θα γνωρίσεις μια σύντομη χαρά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Καρυδιά
Μια καρυδιά που θα δεις χωρίς καρύδια, σημαίνει δυσάρεστα νέα και στενοχώριες. Αν η καρυδιά είναι φορτωμένη καρύδια, περίμενε συμπαράσταση και υποστήριξη.

Καρύδια (καρποί)
Αν δεις ότι σπας καρύδια, σημαίνει πως θα φύγουν όλες σου οι στενοχώριες. Αν τα καρύδια είναι κούφια ή σάπια, σημαίνει πως θα χάσεις μια σου υπόθεση.

Καρυδόπιτα
Η καρυδόπιτα στον ύπνο σου σημαίνει χαρά και οικογενειακή ευτυχία.

Καρφί
Καρφιά στο όνειρό μας σημαίνουν ευτυχία. Αν δεις να καρφώνεις εσύ  σημαίνει ότι θα έχεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Καρφίτσες
Αν δεις σκορπισμένες καρφίτσες, σημαίνει εμπόδια και δυσκολίες στη ζωή σου. Αν είναι καρφιτσωμένες στα ρούχα σου, προμηνύονται στενοχώριες. Μόνο όταν πουλάς καρφίτσες, θα έχεις επιτυχίες.

Καρχαρίας
Αν δεις καρχαρία στον ύπνο σου, συμβολίζει κάποιο άσπονδο εχθρό σου.

Κασκόλ
Όταν ονειρευτείς τον αγαπημένο σου να σου χαρίζει κασκόλ να περιμενεις το χωρισμό ενώ αν το φοράς σημαίνει στενοχώριες.

Κάστανα
Αν δεις πως τρως άψητα κάστανα, προμηνύεται ερωτική απογοήτευση. Αν τα κάστανα είναι ψημένα, θα κάνεις μια καλή γνωριμία. Αν δεις κάστανα να ψήνονται στη θράκα, είναι προάγγελις για μπερδέματα και φιλονικίες.

Καστανιά
Η φορτωμένη με κάστανα καστανιά συμβολίζει υποστήριξη και προστασία. Αν δεν έχει κάστανα να περιμένεις πολλές ατυχίες.

Κάστορας
Ο κάστορας συμβολίζει την ευτυχία. Αν είσαι ανύπαντρος, θα παντρευτείς γρήγορα και θα ευτυχίσεις. Αν είσαι παντρεμένος/η, να περιμένεις επιτυχίες και πολλά κέρδη από τη δουλειά σου.

Κάστρο
Το κάστρο συμβολίζει τις επιτυχίες σε όλους τους τομείς  δηλ. στον επαγγελματικό και τον ερωτικό τομέα.

Καταδίκη
Αν δεις ότι σε καταδικάζουν, περίμενε ευχάριστα νέα. Αν είσαι κατάδικος, θα γευτείς στενοχώριες. Αν σε απελευθερώνουν, σημαίνει ότι θα έχεις σημαντικές επιτυχίες.

Καταδίωξη
Αν δείτε στον ύπνο σας πως σας καταδιώκουν και τρέχετε για να μην σας πιάσουν, αυτό σημαίνει πως αν δεν έχετε ή δεν είχατε βαρυστομαχιά στη διάρκεια του ύπνου σας κάποιος ή κάποιοι κοιτάζουν να σας κάνουν κακό. Αν δείτε πως τους ξεφύγατε αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορέσουν να καταφέρουν τίποτα. Αν δείτε πως τα κατάφεραν και σας έπιασαν, αυτό σημαίνει πως δεν θα καταφέρετε να μην σας κάνουν κακό. Αν δείτε πως εσείς καταδιώκετε άλλον ή άλλους για να τους πιάσετε και τα καταφέρατε, αυτό σημαίνει πως θα πετύχετε τους στόχους που έχετε βάλει, αν δείτε πως σας ξέφυγαν, αυτό σημαίνει πως θα κουραστείτε στην ζωή σας χωρίς αποτέλεσμα. Αν δείτε πως καταδιώκετε το αγαπημένο σας πρόσωπο, αυτό σημαίνει πως θα αναστατώσετε τον έρωτά σας με κάποιο ευχάριστο ή δυσάρεστο γεγονός που θα συμβεί μεταξύ σας αυτές της μέρες.

Καταιγίδα
Όταν έναςερωτευμένος ή ερωτευμένη ονειρευτεί ότι ξέσπασε καταιγίδα, να περιμένεις διακοπή του δεσμού σου. Οι όποιες προσπάθειες και ελπίδες δεν υπάρχουν πια και το τέλος είναι πλέον κοντα. Αν δεις καταιγίδα να σταματά, να περιμένεις επιτυχία στα ερωτικά σου. Μια καταιγίδα που συνοδεύεται από κεραυνούς, συμβολίζει μεγάλες επιτυχίες, κυρίως επαγγελματικές.

Καταΐφι
Αν δεις ότι τρως ή δεις πως φτιάχνεις καταΐφι, να περιμένεις μπερδέματα στα αισθηματικά σου.

Κατακόμβη
Όταν δεις κατακόμβη, θα συναντήσεις πολλά εμπόδια και δυσκολίες στη ζωή σου. Αν, κατορθώσεις και βγεις από κατακόμβη, να περιμένεις επιτυχίες και πολλά κέρδη.

Κατάκτηση (ερωτική)
όταν δεις πως κατακτάς το αγαπημένο σου πρόσωπο, περίμενε το χωρισμό. Αν κατακτάς κάποιο γνωστό σου πρόσωπο, περίμενε γράμμα ή μήνυμα. Αν δεις πως κατάκτησες την καρδιά του ατόμου που επιθυμούσες, σημαίνει πως στην πράξη θα αποτύχεις.

Καταπακτή
Αν δεις στον ύπνο σου πως μπαίνεις σε καταπακτή σημαίνει πως θα υποφέρεις και θα στενοχωρηθείς πολύ.

Κατάρα
Αν δεις να σε καταριόνται, να περιμένεις χαρά, ευτυχία, προστασία και επιτυχία.

Καταρράκτης
Όταν δεις καταρράκτη έρχονται απιστίες από το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Κατάρτι
Όταν δεις να ανεβαίνεις ψηλά σε κατάρτι πλοίου να περιμένεις επιτυχία, ευτυχία και πολλά χρήματα. Οι δουλειές σου θα πάνε πολύ καλά. Αν, όμως δεις ότι πέφτεις από κατάρτι, να περιμένεις πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Πρέπει να προσέξεις γιατί υπάρχει πιθανότητα να πάθεις καταστροφή.

Κατασκήνωση
Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε κατασκήνωση, χαρά σε περιμένει. Οι μέρες που θα έρθουν θα είναι γεμάτες ευτυχία.

Κατάσκοπος
όταν βλέπεις να σε παρακολουθεί κατάσκοπος πρόσεχε πολύ τους φίλους σου και αυτούς που κάνεις παρέα. Μην τους έχεις εμπιστοσύνη. Αν εσύ κάνεις τον κατάσκοπο, σημάινει πως θα προδώσεις τα αισθήματα μιας γυναίκας. ΄Ένας άντρας που θα δει γυναίκα κατάσκοπο να του λέει μυστικά, να προσέχει γιατί θα αρρωστήσει σοβαρά. Αν δεις να σκοτώνουν κατάσκοπο σύντομα θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες σου.

Κατάστημα
Όταν ονειρευτείς ένα ή περισσότερα καταστήματα, σημαίνει ότι θα χάσεις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για βελτίωση των οικονομικών σου. Αν δεις ότι δουλεύεις υπάλληλος σε κατάστημα, τότε θα λάβεις ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσόν. Όταν αγοράζεις πράγματα, σημαίνει πως οι τοποθετήσεις των χρημάτων που έκανες δεν έχουν σίγουρη επιτυχία.

Καταστροφή
Όταν ονειρευτείς πως καταστρέφεται κάποιο σπίτι σου ή κάτι άλλο δικό σου να περιμένεις την οικονομική καταστροφή.

Κατάστρωμα
Όταν ονειρευτείς κατάστρωμα πλοίου σύντομα θα πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι.

Κατάσχεση
Αν κάνεις κατάσχεση, περίμενε να ακούσεις δυσάρεστα νέα. Αν δεις ότι σου κάνουν κατάσχεση, θα ακούσεις άσχημα λόγια και θα στενοχωρηθείς πολύ.

Καταφρόνηση
Για τον/την ερωτευμένο/η που δει στον ύπνο του πως καταφρονεί ή τον/την καταφρονεί το αγαπημένο του/της πρόσωπο, σημαίνει ότι χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού. Για τους υπόλοιπους, σημαίνει ότι θα γευτούν την πίκρα από κάποια φιλονικία αλλά παράλληλα και ότι θα κερδίσουν την υπόληψη από την κοινωνία.

Καταφύγιο
Το καταφύγιο σημαίνει προστασία, βοήθεια, σιγουριά και ασφάλεια.

Κάτεργο
Αν δεις να μπαίνεις σε κάτεργο, το όνειρο είναι κακό και σημαίνει πως θα βρεθείς σε πολύ δύσκολη θέση. Το όνειρο σημαίνει απαλλαγή από στενοχώριες και προβλήματα, σαν δεις πως βγαίνεις από κάτεργα.

Κατηγορούμενος
Αν δεις πως είσαι κατηγορούμενος τότε δυσκολίες και οικογενειακά προβλήματα σε περιμένουν. Αν στην πραγματικότητα έχεις μια υπόθεσή σου στα δικαστήρια, και δεις ότι είσαι κατηγορούμενος, σημαίνει ότι τελικά θα κερδίσεις την υπόθεση.

Κατηφοριά
Αν σε μια κατηφοριά νιώθεις άνετα και ευχάριστα, το όνειρο είναι καλό. Αν δεις να σε παρασύρει ο κατήφορος περίμενε δυσκολίες και ζημιές στις δουλειές σου.

Κατηχητικό, κατήχηση
Μην ακούς τις συμβουλές που σου δίνουν στο κατηχητικό σχολείο ή κάποιος κατηχητής. Αυτό σημαίνει πως κάποιος φίλος σου θα προσπαθήσει να σε συμβουλέψει για δικό του όφελος.

Κατσαβίδι
Αν δεις ότι βιδώνεις κάτι, σημαίνει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Κατσαρίδα
Η κατσαρίδα στο όνειρό μας σημαίνει μικροενόχλήσεις σπό το περιβάλλον σου. Αν δεις ότι σκοτώνεις κατσαρίδα, σημαίνει νίκη εναντίον του εχθρού σου.

Κατσαρόλα
Ο ανύπαντρος ή η ανύπαντρη που θα δουν στον ύπνο τους μεγάλη κατσαρόλα σημαίνει πως σύντομα θα καλοπαντρευτούν. Για τους άλλους, η γεμάτη κατσαρόλα σημαίνει πλούτο και ευτυχία ενώ το αντίθετο συμβολίζει μια άδεια κατσαρόλα.

Καυτηριασμός
Ένας άρρωστος που δεςι να του γίνεται καυτηριασμός, θα γίνει καλά. Για ένα υγιή σημαίνει στενοχώρια.

Καφάσια
Αν δεις καφάσια χορταρικών και πουλερικών σημαίνουν εργασία, πρόοδο και οικογενειακή γαλήνη. Αν δεις ότι φτιάχνεις καφάσια, θα κοπιάσεις πολύ μέχρι να κερδίσεις μία υπόθεση.

Καφάσια
Αν δεις καφάσια χορταρικών και πουλερικών σημαίνουν εργασία, πρόοδο και οικογενειακή γαλήνη. Αν δεις ότι φτιάχνεις καφάσια, θα κοπιάσεις πολύ μέχρι να κερδίσεις μία υπόθεση.

Καφεπώλης
Αν δεις πως είσαι καφεπώλης ενώ έχεις άλλο επάγγελμα σημαίνει μεγάλα κέρδη και πολλές ερωτικές επιτυχίες.

Καφές
Τα σπυριά του καφέ σημαίνουν χαρά ενώ αν τα δεις χυμένα σημαίνουν δυστυχία. Όταν πίνεις καφέ σημαίνει πως θα πικραθείς. Όταν σου προσφέρουν να πιεις καφέ θα πικραθείς πολύ από τον θάνατο κάποιου συγγενούς σου. Αν σου χυθεί καφές και σε λερώσει, περίμενε καταστροφή. Αν ψήνεις καφέ σε μπρίκι, περίμενε δυσάρεστα νέα.

Κέικ
Αν δεις κέικ να προσέχεις γιατί κάποιος φίλος ή φίλη σου, ο/η σύζυγός σου, πρόκειται να σε απατήσει.

Κειμήλια
Μια γυναίκα χήρα που δει ότι έχασε κάποιο κειμήλιο του άντρα της, σύντομα θα ξαναπαντρευτει. Αν δεις να πουλάς ή να δωρίζεις οικογενειακά σου κειμήλια, θα πάθεις σοβαρή καταστροφή. Αν δεις ότι τα οικογενειακά σου κειμήλια τα έβαλες σε ξεχωριστή και ιδιαίτερα τιμητική θέση να περιμένεις προστασία και υποστήριξη.

Κελάιδισμα, κελάδισμα
Το κελάδισμα των πουλιών είναι προάγγελος χαράς και ευτυχίας. Μια ανύπαντρη γυμναίκα θα παντρευτεί. Η παντρεμένη θα αποκτήσει παιδί. Οι δουλειές όλων θα πάνε καλά. Αλλά το κελάδισμα του κούκου είναι κακό αφού σημαίνει σοβαρή αρρώστια ή και θάνατο.

Κελί
Κελί μοναστηριού συμβολίζει αισθηματικές χαρές και επιτυχίες. Της κελί της φυλακής σημαίνει στενοχώριες.

Κέντημα
Αν μια κοπέλα βλέπει πως κεντά σημαίνει πως βιάζεται να παντρευτεί και θα της κάνουν ένα πλούσιο προξενιό. Ο νέος που θα δει κκάποια κοπέλα να του προσφέρει κέντημα, σημαίνει πως η κοπέλα αυτή τον αγαπά. Για μια παντρεμένη, το κέντημα συμβολίζει ότι πλήττει. Αν ένας άντρας δει ότι κεντάει, θα γελοιοποιηθεί στα μάτια γνωστών και φίλων.

Κεραμίδια
Αν δεις να περπατάς στα κεραμίδια, πρόσεξε γιατί παραμονεύει κάποιος κίνδυνος. Ο άγνωστος άνθρωπος ή η γάτα που βλέπεις να περπατούν στα κεραμίδια του σπιτιού σου, προμηνύουν άσχημες προθέσεις από κάποιους. Κινδυνεύει η τιμή και η υπόληψη της οικογενείας σου. Σπασμένα κεραμίδια συμβολίζουν χαμένες υποθέσεις. Αν τα δεις να πέφτουν, σημαίνουν ότι θα σε βρει κάποια καταστροφή. Αν δεις πως φτιάχνεις κεραμίδια, θα δεις προκοπή και ευτυχία στη ζωή σου.

Κερασιά
Μια κεσασιά φορτωμένη με κεράσια, σημαίνει πολλά κέρδη. Για τους ανύπαντρους σημαίνει γάμο με μεγάλη προίκα, Αν όμως, η κερασιά είναι χωρίς κεράσια, θα στενοχωρηθείς στον αισθηματικό τομέα. Μια ανθισμένη κερασιά για τους ανύπαντρους σημαίνει γρήγορο γάμο.

Κεράσια (καρποί)
Τα κεράσια συμβολίζουν τον έρωτα. Αν δεις κεράσια, λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία, θα έχεις μια ευχάριστη ερωτική περιπέτεια. Αν δεις να τα τρως, σημαίνουν απατηλό έρωτα. Τα κατακόκκινα, δροσερά και γεμάτα χυμό κεράσια, σημαίνουν χαρά και ευτυχία ενώ αντίθετα τα άγουρα και μισογινομένα κεράσια σημαίνουν λύπη και αποτυχίες.

Κέρατα
Αν δεις ότι έχεις κέρατα, περίμενε απιστία από το αγαπημένο σου πρόσωπο. Όταν δεις κάποιο ζώο με κέρατα να έρχεται εναντίον σου, σημαίνει ότι κάποιος εχθρός σου περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να σε βλάψει. Αν δεις κάποιο φίλο σου ή συγγενή σου να έχει κέρατα, σημαίνει πως θα στενοχωρηθούν πολύ από κάποια δυσάρεστα νέα που θα μάθουν.

Κεραυνός
Ο κεραυνός συμβολίζει την καταστροφή και τον κίνδυνο. Μην περιμένεις τίποτα καλό αν δεις να πέφτει κεραυνός ή δεις κεραυνοβλημένο άνθρωπο ή ζώο.

Κέρδη
Αν τα κέρδη που βλέπεις, τα απόκτησες με πλάγιο και όχι και τόσο τίμιο τρόπο και μέσα, σημαίνει πως θα χάσεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αν τα κέρδη προέρχονται από τίμια εργασία, και είναι απόκτημα του κόπου σου, περίμενε κάποια κληρονομιά ή αύξηση της περιουσίας σου.

Κερί
Το αναμμένο κερί συμβολίζει επιτυχίες και χαρές σε όλους τους τομείς, στον έρωτα, στην εργασία, κ.λ.π. Αντίθετα το σβησμένο κερί σημαίνει θάνατο.

Κέρματα
Αν ονειρευτείτε χρυσά κέρματα, σημαίνει ευημερία και πολλή ευχαρίστηση από επίσκεψη αξιοθέατων και υπερπόντιων ταξιδιών.
Τα ασημένια κέρματα στο όνειρο είναι κακός οιωνός. Διχόνοιες θα παρουσιαστούν και στις πιο αρμονικές οικογένειες.
Για μια κοπέλα που θα δει στ’ όνειρο της τον αγαπημένο της να της δίνει ένα ασημένιο νόμισμα, σημαίνει ότι θα την αφήσει «στα κρύα του λουτρού».
Τα χάλκινα κέρματα σημαίνουν απελπισία και σωματικό μόχθο. Τα νικελένια, σημαίνουν πως θα καταπιαστείτε με εργασία της πιο ταπεινής μορφής.
Αν τα ασημένια κέρματα είναι το ιδανικό για σας χρήμα, και δείτε τέτοια κέρματα καθαρά και αστραφτερά, ή δείτε ξεκάθαρα πως είναι στην κατοχή σας, το όνειρο είναι ευοίωνο.

Κεφάλι
Αν δεις ότι έχεις μεγάλο κεφάλι, μεγαλύτερο από το κανονικό, περίμενε κέρδη, τιμές και δόξες. Αν το κεφάλι σου το βλέπεις μικρό, θα ταπεινωθείς. Αν κρατάς το κεφάλι σου με τα δυο σου χέρια, θα μάθεις πως κάποιος δικός σου πέθανε. Αν δεις κομμένο το κεφάλι σου, σημαίνει ευτυχία και πολλά κέρδη. Κεφάλι με ψείρες προμηνά πολλά κέρδη. Αν λούζεις το κεφάλι σου, θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες σου ενώ το ξυρισμένο κεφάλι σημαίνει λύπη και στενοχώρια.

Κέφαλος (ψάρι)
Αν δεις αυτό το ψάρι να σπαρταρά, θα περάσεις πολλές και μεγάλες λαχτάρες. Αν δεις ότι τρως κέφαλο, θα μάθεις από μακριά, δυσάρεστα νέα. Οι δουλειές σου, όμως γενικά, θα πάνε καλά.

Κεφτέδες
Μια νέα κοπέλα που προσφέρει ή δέχεται κεφτέδες από ένα νέο, σημαίνει όλτι θα σταθεροποιήσει το δεσμό της. Οι υπόλοιποι που θα δουν ότι φτιάχνουν ή τηγανίζουν κεφτεδάκια, καλό θα είναι ν’αρχίσουν ν’ασχολούνται με κάτι πιο σοβαρό. Όποιος δει πως τρώει κεφτεδάκια, ας μην περιμένει επιτυχίες και μάλιστα είναι πιθαβνόν να του συμβεί ένα δυσάρεστο γεγονός.

Κεχρί
Αγοράζεις ή πουλάς ή απλώς βλέπεις κεχρί, να περιμένεις λίγα κέρδη από τις δουλειές σου.

Κηδεία
Αν δεις γενικά κηδεία μην ανησυχείς, σημαίνει μακροζωία και καλή υγεία.

Κήπος
Ένας ωραίος και περιποιημένος κήπος στο όνειρό σου, συμβολίζει την επιτυχία στα επαγγελματικά σου. Αν δεις πως καλλιεργείς κήπο, περίμενε κληρονομιά. Ένας ξερός και παρατημένος κήπος συμβολίζει την αποτυχία, τη στενοχώρια και την ανησυχία στην όμορφης οικογενειακή ζωή σου.

Κηπουρός
Όταν δεις κηπουρό ή εσύ είσαι ο κηπουρος σημαίνει ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Μια νέα κοπέλα που θα δει κηπουρό, σύντομα θα παντρευτεί.

Κιβώτιο
Όταν ονειρευτείς να φιάχνεις ή να αγοράζεις κιβώτιο, δυστυχώς να περιμένεις θάνατο συγγενούς σου και μεγάλες οικονομικές ζημιές. Αν δεις ότι σπάς κιβώτιο, τότε θα μάθεις ευχάριστα νέα. Μια κοπέλα αν θα δει πως είναι κλεισμένη σε κιβώτιο, θα πάρει μεγάλη στενοχώρια. Γεμάτο κιβώτιο σημαίνει ευχάριστες ειδήσεις.

Κιβωτός
Αν ονειρευτείς την κιβωτό του Νώε, σημαίνει ότι θα απαλλαχθείς από στενοχώριες.

Κιθάρα
Νέος ή νέα που θα δει ότι παίζει κιθάρα, γρήγορα θα ερωτευτεί. Αν δεις την κιθάρα στα χέρια άλλου ή κρεμασμένη κάπου, τότε ο έρωτας σου βαδίζει σε καλό δρόμο. Αν ακούσεις κιθάρα να παίζει γλυκά και όμορφα θα λυπηθείς πολύ και θα πικραθείς. Υπάρχει όμως και η περίπτωση κάποιο πρόσωπο με μια ερωτική επιστολή, να σου ανοίξει την καρδιά του και να σου πει ότι σ’ αγαπά.

Κιμωλία
Είτε δεις είτε αγοράζεις κιμωλία να περιμένεις στενοχώριες. Αν δεις να γράφεις με κιμωλία, τότε είσαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει τον σπουδαίο και να προβληθεί χωρίς όμως να είσαι στην πραγματικότητα. Επίσης δεν θα έχεις κανένα κέρδος από τις δουλειές σου.

Κίνδυνος
όταν δεις ότι κινδυνεύεις, περίμενε οικονομικές στενοχώριες και ψυχική ταλαιπωρία. Σαν δεις πως διέφυγες τον κίνδυνο που σε απειλούσε, θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες σου και τα προβλήματα σου. Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι ευχάριστες.

Κινηματογράφος
Σαν δεις ότι παρακολουθείς μια κινηματογραφική ταινία, σημαίνει πως κάποιος θα σου εμπιστευθεί ένα μυστικό του.

Κισσός
Ο κισσός γενικά συμβολίζει τον προστάτη και τον καλό φίλο. Περιτυλιγμένος κισσός σε δέντρο συμβολίζει την παράφορη αγάπη, τον όμορφο και γερό ερωτικό δεσμό που σύντομα, θα καταλήξει σε γάμο. Κισσός που αναρριχάται στο σπίτι, συμβολίζει την προστασία που έχεις από κάποιον άνθρωπο. Ο ξεραμένος κισσός που θα δεις σημαίνει στενοχώρια.

Κίτρινο χρώμα
Αν δεις κίτρινο χρώμα δεν είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι σε περιμένουν πίκρες, στενοχώριες, απιστίες και αρρώστιες. Επίσης θα μάθεις δυσάρεστα νέα, και θα γίνουν εις βάρος σου κουτσομπολιά και ζήλιες.

Κλαδιά
Όταν ονειρευτείς κλαδιά συμβολίζουν τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν στις δουλειές σου και γενικά στη ζωή σου. Αν μια κοπέλα δει να της φράζουν το δρόμο κλαδιά τότε να μην περιμένει σύντομα γάμο. Μόνο όσοι υπερπηδήσουν τα κλαδιά, θα πάνε καλά τα πράγματα για αυτούς.

Κλάμα, κλαίω
Κλάμα από πόνο σημαίνει χαρά και ευτυχία ενώ αντίθετα το κλάμα από χαρά ή γλέντι ή από κάποιο αστείο, σημαίνει λύπη.

Κλαρίνο
Αν δεις να παίζεις κλαρίνο, θα κάνεις ερωτική εξομολόγηση. Αν ακούσεις κλαρίνο θα ακούσεις ευχάριστα νέα ή θα σου γίνει ερωτική εξομολόγηση.

Κλειδί
Το κλειδί γενικά συμβολίζει την ευτυχία και την τύχη. Έτσι αν βρεις κλειδί στο δρόμο, συμβολίζει την τύχη που σου χαμογελά. Αν βρεις πολλά κλειδιά, θα έχεις επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Νέος ή νέα που θα δει να του/της δωρίζουν κλειδί, πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένοι γιατί το κλειδί που κρατούν στα χέρια τους συμβολίζει την καρδιά του αγαπημένου τους προσώπου. Αν δεις πως κλειδώνεις πόρτα, θα στενοχωρηθείς. Το όνειρο είναι άσχημο, αν δεις πως έχασες ή σου έκλεψαν το κλειδί σου.

Κλέφτης
Αν δεις ότι είσαι κλέφτης και σε πιάνουν επ’ αυτοφώρω πρόσεξε γιατί θα σε πιάσουν επ’ αυτοφώρω με την παράνομη αγάπη σου. Η γυναίκα που θα δει να της κλέβουν κάτι, ας μάθει ότι κάποιος την αγαπά και θα προσπαθήσει να “κλέψει” την καρδιά της. Αν δεις συμμορία από κλέφτες σημαίνει στενοχώρια.

Κλεφτοφάναρο
Αν δεις κλεφτοφάναρο μπορεί να συμβούν δύο γεγονότα ή να μάθεις κάποιο μυστικό ή να πληροφορηθείς κάποια απιστία εις βάρος σου.

Κληματαριά
Είτε δεις ή είτε κάθεσαι στον ίσκιο κληματαριάς είτε κόβεις σταφύλια, θα έρθει χαρά και ευτυχία στο σπιτικό σου και επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε προστατεύουν.

Κληρονομιά
Αν δεις στον ύπνο σου πως κληρονομείς μην περιμένεις τίποτα καλό να σου συμβεί. Σε περιμένουν στενοχώριες, φασαρίες και απώλειες χρημάτων. Ακόμη υπάρχει περίπτωση να μπλέξεις και με δικαστήρια. Αν δεις να σε αποκληρώνουν, τότε να περιμένεις κάποια είδηση για κληρονομιά.

Κλόουν
Αν δεις κλόουν να περιμένεις χαρές και γενικά ευχάριστες καταστάσεις.

Κλουβί
Το κλουβί με άγρια θηρία που θα δεις στον ύπνο σου σημαίνει πως οι εχθροί σου δεν μπορούν να σου κάνουν κακό και ότι οι δουλειές σου θα πάνε πολύ καλά. Το άδειο κλουβί σου προμηνύει την στέρηση της αγάπης σου. Αν δεις πως πιάνεις ένα πουλί και το βάζεις στο κλουβί, θα έχεις επιτυχία στον αισθηματικό τομέα. Το πουλί που βλέπεις να φεύγει από το κλουβί σημαίνει την διάλυση του δεσμού σου. Το όνειρο είναι πολύ καλό και θα έρθουν όλα βολικά και όπως τα θέλεις, αν δεις πως απελευθερώνεις οποιοδήποτε ζώο ή πουλί από το κλουβί του.

Κλώσσα
Αν είσαι ανύπαντρος/η και δεις κλώσσα σημαίνει έρωτα και γάμο. Για τους υπόλοιπους το όνειρο αυτό είναι σημάδι οικογενειακής ευτυχίας, γαλήνης ή/και πολυτεκνίας.

Κλωστή
Οι μπερδεμένες κλωστές σημαίνουν μπερδέματα στις δουλειές σου. Η κοπέλα που θα ονειρευτεί χρυσή κλωστή, γρήγορα θα κάνει ένα καλό γάμο και θα ευτυχήσει. Αν κα΄ποιος δει να ράβει με μαύρη κλωστή, προμηνύονται άσχημα νέα. Νέος ή η νέα που βλέπει να δένει τα δάχτυλα του με κλωστή, γρήγορα θα δεθεί για πάντα στη ζωή με το αγαπημένο του πρόσωπο.

Κόβω
Αν δεις ότι κόβεσαι σε κάποιο σημείο του σώματος σου, και τρέχει αίμα, περίμενε επιτυχίες. Αν δεις ότι κόβεις κάτι που δεν σου είναι χρήσιμο, θα σου φύγει κάποιο βάρος.

Κοιμάμαι
Αν ονειρευτείς παιδί να κοιμάται, είτε δικό σου είτε ξένο, ευτυχία θα έρθει στο σπιτικό σου. Ο άντρας ή γυναίκα που βλέπει να κοιμάται, σημαίνει ότι θα έχει στενοχώριες και λύπες. Αν δεις να κοιμάσαι μόνος σου, περίμενε στενοχώριες. Αν κοιμάσαι μαζί με άλλον, να ξέρεις πως κάποιος θα σε βοηθήσει οικονομικά και ηθικά. Η ερωτευμένη ή ο ερωτευμένος, που δει να κοιμάται μαζί με το αγαπημένο του πρόσωπο, σημαίνει πως η σχέση τους θα καταλήξει σε γάμο.

Κοινοβούλιο
Αν παίρνεις μέρος σε συζήτηση που γίνεται μεταξύ βουλευτών, περίμενε αντιζηλίες. Αν απλώς, βλέπεις το κοινοβούλιο, περίμενε απογοητεύσεις και αποτυχίες.

Κόκαλα
Αν δεις κόκαλα ανθρώπου, σε γενικές γραμμές, προμηνύονται στενοχώριες, ατυχήματα, μεγάλες συμφορές ή ακόμη και θάνατος. Κόκαλλα πουλιών και άλλων ζώων σημαίνουν εμπόδια στις δουλειές σου και επίσης οικονομικές καταστροφές.

Κόκκινο χρώμα
Αν ονειρευτείς κάτι με κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι θα έρθει κάτι γρήγορα, ξαφνικά και αναπάντεχα. Σημαίνει ακόμη μεγάλη χαρά και πολλά κέρδη.

Κοκκινογούλια, πατζάρια
Είτε βλέπεις στο χωράφι είτε στην αγορά είτε τα τρως, να περιμένεις καλά λόγια καθώς επίσης και να σου συμβούν ευχάριστα γεγονότα.

Κόκορας
Κόκορας που βλέπεις ή ακούς να λαλεί, είναι σημάδι οικογενειακής ευτυχίας και γαλήνης. Μια κοπέλα αν δει κόκορα, σημαίνει πως γρήγορα θα παντρευτεί, έναν όμορφο και καλόκαρδο άντρα, Για την παντρεμένη, σημαίνει περισσότερο ερωτικό πάθος από τον σύζυγο της. Όποιος δει να τρώει κόκορα, θα αποκτήσει μεγάλα κέρδη. Αν δεις  κοκόρια που μαλώνουν, σημαίνει ότι θα υπάρξουν φιλονικίες μέσα στην οικογένεια.

Κόλαση
Αν ονειρευτείς την κόλαση, σημαίνει πως θα αρρωστήσεις βαριά. Αν βγαίνεις από την κόλαση, περίμενε ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη.

Κόλλα
Θα σε βοηθήσουν άνθρωποι που δεν περίμενες. Υπάρχει, όμως η περίπτωση και να φιλονικήσεις για μικροϋποθέσεις.

Κολλάρο
Αν το κολλάτο που ονειρευτείς σε σφίγγει προμηνύονται στενοχώριες.

Κολλιέ
Αν δεις κολλιέ που δεν είναι φορεμένος μην πιστέψεις στις υποσχέσεις που θα σου δώσουν. Μια γυναίκα που θα δει να της χαρίζουν κολλιέ, θα έχει χαρά και ευτυχία. Αν δει πως φοράει κολλιέ, θα της γίνει ερωτική εξομολόγηση.

Κόλλυβα
Αν τα κόλλυβα που τρως είναι των πεθαμένων γονιών σου ή φίλων σου ή συγγενούς σου, περίμενε την προστασία, τη χαρά, την αγάπη και την οικογενειακή ευτυχία. Αν όμως δεις να τρως κόλλυβα ζωντανών ανθρώπων, να ξέρεις πως θα κλάψεις και θα στενοχωρηθείς πάρα πολύ.

Κολοκυθιά
Γενικά η κολοκυθιά και τα κολοκύθια σημαίνουν πολλά κέρδη και επιτυχίες.

Κολόνα
Η κολόνα σημαίνει σιγουριά και επιτυχία. Αν δεις μια κολόνα να γκρεμίζεται περίμενε καταστροφή, δυστυχία ή ακόμη και θάνατο συγγενικού σου προσώπου. Αν δεις να είσαι ανεβασμένος σε κολόνα, περίμενε τιμές, δόξα και κοινωνική υπόληψη.

Κολοσσός
Σημαίνει σημαντική αύξηση της περιουσίας σου και ισχυρή προστασία.

Κολυμπήθρα
Η κολυμπήθρα συμβολίζει τη γαλήνη και την οικογενειακή ευτυχία.

Κολύμπι
Το καλύτερο που μπορούμε να δούμε στο όνειρό μας είναι να κολυμπάμε με ευκολία και χαρά, να κάνουμε βουτιές και να βυθιζόμαστε στο νερό χωρίς άγχος και φόβο, και να κολυμπάμε επιστρέφοντας χωρίς δυσκολία στην παραλία (ή στην άπέναντι όχθη αν είμαστε σε ποτάμι), η οποία αντιπροσωπεύει τον αντικειμενικό σκοπό μας. Αυτό το όνειρο προμηνύει ότι μπροστά μας απλώνεται ένα πεδίο δράσης χωρίς περιορισμούς, στο οποίο θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας, τόσο τις οικονομικές όσο και τις ερωτικές.
Αν για οποιονδήποτε λόγο, ονειρευτούμε ότι πνιγόμαστε σημαίνει ότι αυτό που επιθυμούμε δεν θα γίνει πραγματικότητα ή θα αποτύχει. Αντίθετα αν δούμε ότι σώζουμε κάποιον από πνιγμό, σημαίνει ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε κάποιο πάθημα που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για μας.
Αν στο όνειρο δούμε να μαθαίνουμε να κολυμπάμε σημαίνει ότι αμφιβάλουμε για τη δύναμη θέλησής μας και ακόμα πρέπει να μάθουμε να επιβαλλόμαστε καλύτερα στα πάθη μας πριν να μπλεχτούμε σε οποιαδήποτε περιπέτεια ή φιλόδοξο σχέδιο.
Επίσης η όψη του νερού έχει μεγάλη σημασία, καθώς το να κολυμπάμε σε καθαρά νερά δείχνει ότι τόσο το πάθος όσο και οι σκέψεις μας είναι καθαρά και ρευστά, ενώ τα λασπωμένα νερά δείχνουν ότι το πάθος θα θολώσει και θα αλλοιωθεί από τις κακές σκέψεις. Αν ενώ κολυμπάμε μας σκεπάσουν τα κύματα ή μας παρασύρει το ρεύμα αυτό σημαίνει ότι τα πάθη μας είναι πιο δυνατά από τη θέλησή μας και ότι είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε πάνω τους, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει πηγή δυσμένειας και προβλημάτων. Όταν δεις πως κολυμπάς σε λίμνη, θάλασσα ή ποτάμι και τα νερά είναι καθαρά, περίμενε επιτυχία στις δουλειές σου. Επίσης θα έχεις καλή υγεία. Αν δεις πως κολυμπάς σε θολά νερά, περίμενε αναποδιές, δυστυχία και αρρώστιες. Αν παρ’ ελπίδα βγεις στεγνός ενώ κολυμπούσες, να ξέρεις πως οι αντίπαλοί σου θα αποτύχουν να σου κάνουν κακό. Αν δεις να κολυμπάς σε ποτάμι και να φτάνεις από τη μια όχθη στην άλλη, περίμενε επιτυχίες.

Κομμωτής, κομμώτρια
Και για τους άνδρες και για τις γυναίκες αυτό το όνειρο προμηνύει κουτσομπολιά, με σοβαρό ενδεχόμενο ηθικής ζημιάς.

Αν δείτε πως επισκεπτόσαστε τον κομμωτή σας, σημαίνει ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις πράξεις μιας όμορφης γυναίκας.
Για μια γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει οικογενειακές διαταραχές.
Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως βάφει τα μαλλιά της, προβλέπεται ότι θα κινδυνέψει να κατακριθεί από την κοινωνία γιατί κάποιος εχθρός θα προσπαθήσει να αμαυρώσει την υπόληψη της. Αν ονειρευτεί πως χτένιζε τα μαλλιά της, σημαίνει πως θ’ ασχοληθεί με επιπόλαια πράγματα και πως θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κάνει τους γύρω της ενεργούμενα της.

Κομοδίνο
Σύντομα θα μάθεις κάποιο μυστικό.

Κομπόδεμα
Όποιος δει κομπόδεμα, σημαίνει η τύχη πως θα του χαμογελάσει σύντομα.

Κομπολόι
Ένας άντρας που δει γυναίκα να του χαρίζει κομπολόι, γρήγορα, θα γνωρίσει την αγάπη και την ευτυχία. Η γυναίκα αυτή θα του παραδώσει την καρδιά της. Αν άντρας σου προσφέρει κομπολόι, θα σου κάνει μια δόλια πρόταση. Αν ονειρευτείς παπά ή καλόγερο να σου προσφέρει κομπολόι, θα ακούσεις δυσάρεστα νέα.

Κόμπος
Αν δεις πως δένεις κόμπο ή κόμπους, περίμενε δύσκολες μέρες γεμάτες στενοχώρια και αγωνία. Αν δεις να λύνεις κόμπο, γρήγορα θα βρεις την ψυχική σου γαλήνη και ηρεμία και επίσης γρήγορα θα συναντήσεις τον έρωτα και την αιώνια αγάπη. Οι αρραβωνιασμένοι που δουν ότι δεν μπορούν να λύσουν κόμπο, σημαίνει πως ο γάμος τους δε θα γίνει.

Κονσέρβα
Αν δεις κονσέρβα στο σπίτι σου ή σπίτι αλλού, σημαίνει πως το μέλλον σου είναι εξασφαλισμένο και αρκετά σίγουρο. Το όνειρο είναι ακόμα καλύτερο αν δεις πως τρως κονσέρβες.

Κοπάδι
Όπως και όπου και αν το δει κανένας το κοπάδι στο όνειρό μας σημαίνει ευτυχία, γαλήνη στο σπιτικό, επιτυχίες στις δουλειές και χαρά. Το όνειρο είναι άσχημο, μόνο αν δει κανείς κοπάδι να φεύγει μακριά.

Κοπριά
Αν πιάνεις με τα χέρια σου κοπριά θα αποκτήσεις πολλά χρήματα. Αν δεις κοπριά σε στάνες ή σε χωράφια, σημαίνει πως οι δουλειές σου θα σου φέρουν πολλά κέρδη. Αν δεις αποχωρητήριο, θα ευτυχήσεις.

Κοράκι
Το κοράκι σημαίνει στενοχώρια, δυσάρεστες ειδήσεις, μεγάλους κινδύνους και θάνατο. Το όνειρο είναι πολύ άσχημο αν δεις πολλά κοράκια μαζί να πετούν ή ένα να κάθεται στη σκεπή του σπιτιού σου και να κράζει.

Κοράλλια, κοράλλι
Αν μια νέα θα δει στον ύπνο της άνδρα να της προσφέρει κοράλλια, να περιμένει γάμο. Το κοράλλι σημαίνει σε γενικές γραμμές, επιτυχίες και ευτυχία.

Κορδέλα
Πολλές και όμορφες κορδέλες σημαίνουν ευτυχία και κέρδη. Η ανύπαντρη αν δει να δένει κάτι με κορδέλα, ας περιμένει πρόταση γάμου. Αν είσαι τυλιγμένη με κορδέλες, γρήγορα θα κάνεις πλούσιο γάμο. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες.

Κορδόνια
Αν ονειρευτείς κορδόνια σημαίνει πως σύντομα θα κάμεις κάποιο μυστικό.

Κοριός
Όπως και όπου δεις κοριούς, σημαίνουν στενοχώριες. Αν σκοτώνεις κοριούς, γρήγορα θα απαλλαγείς από κάποιον που δεν ήταν πραγματικός σου φίλος.

Κορίτσι
Το ξανθό κορίτσι συμβολίζει τη χαρά και τα ευχάριστα νέα. Το μελαχρινό κορίτσι για τον άντρα σημαίνει κρυφό έρωτα. Αν δεις πολλές και χαρούμενες κοπέλες που γελούν και παίζουν σημαίνουν ευχάριστα νέα. Όταν δεις κορίτσι να σου προσφέρει κάτι, περίμενε ερωτικό δεσμό με όμορφο τέλος. Γενικά, το κορίτσι προαναγγέλλει ότι θα σου γίνουν προτάσεις, κυρίως ερωτικές.

Κορμός
Ο κορμός δέντρου σημαίνει ισχυρή προστασία και αν είναι γερός και ολόισιος, σημαίνει επίσης σωματική υγεία και οικονομική επάρκεια. Ένα κορμός γεμάτος κουφάλες σημαίνει δυστυχία και αποτυχίες. Αν δεις να κόβεις με τσεκούρι τον κορμό ενός δέντρου, περίμενε μεγάλες επιτυχίες στη δουλειά σου.

Κορόμηλα
Τα κορόμηλα σημαίνουν στενοχώριες, φιλονικίες και γκρίνια.

Κορυδαλλός
Αν δεις το πουλί κορυδαλλό να περπατά στο έδαφος, πρόσεξε γιατί σε απατούν. Κορυδαλλός που πετά, προαναγγέλλει μεγάλη ευτυχία και ψυχική γαλήνη.

Κορυφή
Η κορυφή του βουνού ή κάποια άλλη κορυφή σημαίνει που θα έχεις τιμές και δόξες και θα σημειώσεις επιτυχίες.

Κόσκινο
Κακό σημάδι το κόσκινο σαν όνειρο. Τίποτα δεν θα βγει σε καλό. Είτε αγοράζεις είτε πουλάς είτε φτιάχνεις κόσκινο, σημαίνει φιλονικίες, άσχημα νέα, ανησυχίες και αποτυχία στις δουλειές σου. Για τους παντρεμένους σημαίνει επερχόμενο διαζύγιο.

Κόσμημα
Αν δείτε στον ύπνο σας κόσμημα ή κοσμήματα, προμηνύονται για σας μεγάλες οικονομικές στενοχώριες. Αν δείτε πως σας πρόσφεραν ένα κόσμημα ή κοσμήματα, αυτό σημαίνει για σας πως θα βρεθείτε σε μεγάλη ανάγκη χρημάτων και θα ζητήσετε δανεικά με δυσμενείς όρους. Αν δείτε πως αγοράζετε κοσμήματα, αυτό σημαίνει πως θα χάσετε μέρος της περιουσίας σας ή μεγάλο μέρος χρημάτων. Αν δείτε πως κάνετε δώρο κοσμήματα αυτό σημαίνει πως θα πάρετε και θα δώσετε ψεύτικες υποσχέσεις στον έρωτα. Αν κατασκευάζετε κοσμήματα, αυτό σημαίνει πως κάνετε μια επιχείρηση που μόνο ζημιές θα έχετε. Αν όμως δείτε ότι πουλάτε ή πετάτε κοσμήματα σημαίνει για σάς πως θα κερδίσετε πολλά χρήματα. Αν ψάχνατε κάπου και βρήκατε κοσμήματα, αυτό σημαίνει πως θα στενοχωρηθείτε αλλά θα είναι για λίγο. Κακό επίσης είναι αν δείτε πως κλέψατε κοσμήματα. καλό αν δείτε πως σας έκλεψαν τα κοσμήματά σας.

Κοσμήματα
Τέρψεις και πλούτη σημαίνουν τα χρυσαφικά στ’ όνειρο. Αν δείτε πως τα φορούσατε, είναι σημάδι ικανοποίησης και επιτυχίας στις επιδιώξεις σας. Αν δείτε πως τα φορούσαν άλλοι, είναι προμήνυμα ότι θα σας προσφερθούν υψηλές θέσεις.
Χρυσαφικά πάνω στα ρούχα σημαίνουν καλή τύχη. Σημαίνουν ακόμη κληρονομιά ή καλή τοποθέτηση που θα σας φέρουν μεγάλη ικανοποίηση.
Αν δείτε πως κληρονομήσατε χρυσαφικά, η ευημερία σας θα είναι πρωτοφανής, αλλά όχι εντελώς ικανοποιητική.
Το να δείτε ότι δίνετε χρυσαφικά, είναι μια προειδοποίηση πως η περιουσία σας διατρέχει κινδύνους.
Για μια νέα κοπέλα, το να δει ότι της δίνουν χρυσαφικά σημαίνει μεγάλη χαρά και πολύ καλό γάμο. Αν δει πως έχασε χρυσαφικά, προβλέπεται ότι εχθροί της θα προσπαθήσουν να την εξαπατήσουν.
Αν δείτε πως βρήκατε χρυσαφικά, σημαίνει γρήγορη και θαυμαστή άνοδο στις επιχειρήσεις και στα ενδιαφέροντα σας. Το να δείτε πως δώσατε χρυσαφικά, είναι προμήνυμα ότι θα ζημιώσετε τον εαυτό σας χωρίς να το καταλάβετε.
Η αγορά χρυσαφικών στ’ όνειρο σημαίνει ότι θα έχετε αισθηματικές επιτυχίες, που όμως δεν θα κρατήσουν για πολύ.

Κόσμος, πλήθος
Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος στο σπίτι σου, σημαίνει ότι κάτι πολύ κακό θα σου συμβεί ή θα ακούσεις δυσάρεστα νέα. Κόσμος σε πλατεία ή σε δρόμο, σημαίνει πως είσαι πολυάσχολο άτομο. Αν δείτε στον ύπνο σας πως πολύς κόσμος είναι δίπλα σας ή κάτω από το παράθυρο σας ή το παράθυρο του γραφείου σας και σας έκανε εντύπωση η κίνηση η ζωηρή και η βαβούρα, αυτό σημαίνει για σάς, αν τον κοιτούσατε με απάθεια και αδιαφορία, πως θ’ ακούσετε να λέγονται πολλά εις βάρος σας αυτό τον καιρό γιατί κάνετε ενέργειες που δεν πρέπει. Αν τον δείτε να είναι μαζεμένος σε μια πλατεία και να είναι μαζεμένος ως συνήθως, αυτό σημαίνει πως αυτές τις μέρες θα σας πέσει μεγάλο βάρος στις δουλειές σας, θα πάτε καλά κι όλοι θα μιλήσουν για σάς. Αν δείτε να μπαίνει στο σπίτι σας πολύς κόσμος, αυτό σημαίνει πως θα πάρετε μεγάλη στενοχώρια από κάτι απρόοπτο και άσχημο που θα σας συμβεί. Αν δείτε τον εαυτό σας ανακατεμένο μέσα σε πολύ κόσμο αυτό σημαίνει πως θα έχετε άσχημα μπλεξίματα και θα πρέπει να προσέξετε. Αν δείτε πως είναι μαζεμένος ο κόσμος κάπου και πως σας υποδέχεται με χαρά και με χαιρετούρες εγκάρδιες, αυτό σημαίνει πως θα σας περιφρονήσουν πολύ για τον άσχημο χαρακτήρα που έχετε ή για κάποιο χειρισμό που κάνατε σε κάποια υπόθεση. Αν είσαστε νέα και δείτε αυτό το Όνειρο, αυτό σημαίνει πως η διαγωγή σας είναι τέτοια ώστε δίκαια σας κατηγορούν. Αν δείτε κόσμο να γυρνάει από κηδεία και να είναι ντυμένος με πένθιμα ρούχα, σημαίνει πως θα πάρετε μια πολύ ευχάριστη είδηση. Αν είστε νέα κοπέλα και δείτε αυτό το όνειρο, σημαίνει πως θα μαζευτεί κόσμος στην πραγματικότητα για να σας συγχαρεί για κάποιο ευχάριστο γεγονός. Αν δείτε πως σας καταδιώκει κόσμος πολύς και σας χτυπούν απ’ εδώ κι απ’ εκεί και εσείς δεν μπορείτε να αντισταθείτε, αυτό σημαίνει πως θα μιλήσουν όλοι για σας για κάτι το καλό που θα πετύχετε στη ζωή σας. Αν δείτε πως εσείς είσαστε πιο δυνατός και τρέψατε τον κόσμο που σας απειλούσε σε φυγή, αυτό σημαίνει πως δεν θα καταφέρετε τίποτα στην ζωή σας γιατί είσαστε τελείως ανίκανοι να δημιουργήσετε κάτι για τον εαυτό σας. Το όνειρο σας προειδοποιεί να αλλάξετε τροπο σκέψης και να γίνετε πιο ενεργητικοί αν Θέλετε να προκόψετε στην ζωή σας.

Κότα, κοτέτσι
Αν δείτε στον ύπνο σας, μια κότα αόριστα χωρίς να σας κάνει εντύπωση το χρώμα της, μόνη της ή μαζί με άλλες, αυτό σημαίνει πως θα σας συμβούν ευχάριστα γεγονότα που θα νοιώσετε ευτυχισμένοι. Αν ακούτε μια κότα να κακαρίζει απλώς αυτό σημαίνει για σας μεγάλη πρόοδο στις δουλειές σας. Αν δείτε να γεννάει αυγό, αυτό σημαίνει για σας πλούτη, χαρά κι ευτυχία. Αν δείτε πως σφάζετε ή σφάζουν μια κότα, αυτό σημαίνει για σας πως θα έχετε μια περαστική στενοχώρια στην οικογένειά σας. Αν δείτε άσπρη κότα σημαίνει για σας μεγάλη ευτυχία και ένα πολύ ευχάριστο γεγονός. Η άσπρη κότα σημαίνει ευτυχία ενώ η μαύρη δυστυχία. Αν άκουτε κότες πολλές να κακαρίζουν, αυτό σημαίνει πως σας ζηλεύουν γιατί σημειώνετε επιτυχίες και προοδεύετε στη ζωή σας. Πολλές και όμορφες κότες σημαίνουν ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη, ενώ αν δεις κότα να γεννάει αυγό περίμενε μεγάλα κέρδη. Ένα κοτέτσι γεμάτο κότες σημαίνει ευτυχία ενώ αντίθετα το άδειο φτώχεια και ανέχεια.

Κοτόπουλα
Αν δείτε στ’ όνειρο σας μια κλωσσοφωλιά, σημαίνει στενοχώρια λόγω πολλών φροντίδων, μερικές από τις οποίες θα αποδειχτούν επωφελείς.
Νεαρά ή μισό-αναπτυγμένα κοτόπουλα σημαίνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις, αλλά για να τις κάνετε τέτοιες, θα πρέπει να ασκήσετε τη σωματική σας δύναμη. Αν δείτε κοτόπουλα να πηγαίνουν στην κούρνια, εχθροί ετοιμάζουν κακό για σας. Αν δείτε πως τρώτε κοτόπουλα, σημαίνει πως η φιλαυτία θα αμαυρώσει την καλή σας φήμη. Η εργασία και ο ερωτάς σας θα βρεθούν σε επισφαλείς καταστάσεις.

Κότσυφας, κοτσύφι
Αν ακούς κότσυφα να κελαηδά, περίμενε χρηματικά κέρδη. Κοτσύφι σε κλουβί, σημαίνει στενοχώριες.

Κουβάρι
Το καλοτυλιγμένο κουβάρι που ξετυλίγεται εύκολα σημαίνει ότι θα έχεις βοήθεια και δείχνει πως όλα θα πάνε καλά. Αντίθετα το μπερδεμένο προμηνύει δυσκολίες, εμπόδια και κινδύνους.

Κουβάς
Ένας κουβάς γεμάτος νερό σημαίνει πολλά κέρδη. Ο άδειος, δυσκολίες, ατυχίες και οικονομικές δυσχέρειες.

Κουβέρτα
Η κοπέλα ή ο νέος που θα δουν καλοστρωμένο κρεβάτι με όμορφη κουβέρτα, ας περιμένουν σύντομα πρόταση γάμου. Κουβαριασμένη κουβέρτα σημαίνει καβγάδες.

Κουδούνι
Αν ακούσεις κουδούνι να χτυπά, θα έχεις κάποια φιλική επίσκεψη και θα μάθεις κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Κουζίνα
Η παντρεμένη γυναίκα που δει πως βρίσκεται μέσα σε κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, να περιμένει γαλήνη και ησυχία στο σπιτικό της. Για την ανύπαντρη σημαίνει γρήγορ αποκατάσταση. Οι γεμάτες κατσαρόλες στην κουζίνα σημαίνουν ευτυχία και πλούτη ενώ οι άδειες, φτώχεια και ανέχεια. Αν κάποιος άλλος μαγειρεύει στην κουζίνα σου θα ακούσεις λόγια εις βάρος σου.

Κούκλα
Αν δεις κούκλα σημαίνει την απάτη, το ψέμα και την υποκρισία.

Κούκος
Πολύ καλό όνειρο αν ακούς κούκο, προαναγγέλλει ευτυχία. Αν τον δεις, θα έχεις πολλά εμπόδια στη ζωή σου.

Κουκουβάγια
Αν την ακούσεις να φωνάζει, περίμενε θάνατο συγγενούς σου. Αν τη δεις, καλό θα είναι να ακούσεις τις συμβουλές που θα σου δώσει κάποιο πρόσωπο γιατί, διαφορετικά, θα στενοχωρηθείς.

Κουλούρια
Αν δεις κουλούρια ή τα φτιάχνεις εσύ, περίμενε μεγάλα κέρδη.

Κουμπαράς
Ο κουμπαράς δείχνει σιγουριά, θετικότητα και ασφάλεια.

Κουμπάρος
Όποιος δει πως παντρεύει ζευγάρι χαρά, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη να περιμένει. Αν όμως, δεις πως στεφανώνεις ήδη παντρεμένους, περίμενε στενοχώριες. Αν δεις πως στεφανώνεις άντρα ή γυναίκα και λείπει ο ένας από τους δύο, να περιμένεις κάποιο θάνατο.

Κουμπιά
Όταν ράβεις ή σου ράβουν κουμπιά σημαίνει στενοχώριες.

Κούνια
Αν δεις κούνια μωρού και είσαι ανύπαντρος, να περιμένεις γάμο. Αν βρίσκεσαι πάνω σε κούνια (παιχνίδι), θα έχεις αγάπη και ευτυχία, ιδίως αν κοντά  βρίσκεται το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Κουνιάδα
Αν δεις την κουνιάδα σου θα στενοχωρηθείς πολύ και θα αντιμετωπίσεις οικογενειακά προβλήματα.

Κουνούπι
Αν δεις να σκοτώνεις κουνούπι, περίμενε διάλυση του ερωτικού σου δεσμού. Αν απλώς, δεις κουνούπια, περίμενε ερωτικά προβλήματα και στενοχώριες.

Κουνουπίδι
Θα μάθεις κάποια λόγια που λέγονται σε βάρος σου και καλά θα κάνεις να μην δώσεις καμιά σημασία. Αν δεις να τρως κουνουπίδι, θα πάθεις μικρή ζημιά.

Κουπιά
Αν δεις πως κρατάς στα χέρια σου κουπιά και κωπηλατείς, περίμενε κέρδη από τις δουλειές και ευτυχία. Κουπιά πεταμένα σημαίνουν ανεργία και αδράνεια ενώ τα σπασμένα ατυχίες.

Κουρδίζω
Αν δεις ότι κουρδίζεις ρολόι ή κάποιο μουσικό όργανο, σημαίνει πως θα επέμβεις αποτελεσματικά και θα συμφιλιώσεις δυο ανθρώπους.

Κουρέας
Αν δεις κουρέα να σε ξυρίζει ή να σε κουρεύει, περίμενε πολλά κέρδη. Αν δεις να ξυρίζεις άλλον θα έχεις καλή υγεία. Αν δεις ότι είσαι κουρέας, ενώ δεν είσαι στην πραγματικότητα, θα πάθεις μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κουρτίνα
Κλειστές κουρτίνες σημαίνουν παράνομο ερωτικό δεσμό ενώ οι ανοιχτές ότι έχει μαθευτεί ένα μυστικό σου.

Κουτάλι
Χρυσά ή ασημένια κουτάλια σημαίνουν κέρδη, πλούτη και ευτυχία ενώ τα ξύλινα φτώχεια και ανέχεια.

Κουτσός
Αν μια κοπέλα δει να κουτσαίνει, να περιμένει προξενιό. Για τους άλλους, αν δουν κουτσό άνθρωπο, προμηνύονται ανωμαλίες, αναποδιές και αποτυχίες.

Κουφέτα
Κουφέτα από βάφτιση ή γάμο, σημαίνουν ευχάριστες ειδήσεις. Αν δεις να τρως κουφέτα ή τρώει κάποιο άλλο άτομο του σπιτιού σου, τότε είναι σημάδι πως κάποιος θα αρρωστήσει.

Κουφός
Αν είσαι εσύ ο κουφός ή βλέπεις άλλον, καλό θα είναι να ακούσεις ή να δώσεις συμβουλές γιατί σε περιμένουν ατυχίες και αναποδιές στη δουλειά σου.

Κοχύλια
Αν δεςι να μαζεύεις κοχύλια ή ότι περπατάς πάνω σε κοχύλια, σημαίνει πως θα λυπηθείς πολύ. Ζωντανά κοχύλια σημαίνουν ότι θα έχεις επιτυχίες στον έρωτα και στα οικονομικά. Άδειο κοχύλι συμβολίζει τις αποτυχία και τις απογοητεύσεις.

Κραγιόν
Όταν ένας άνδρας ονειρευτεί κραγιόν σε γυναικεία χείλη, να περιμένει απιστίες από την αγαπημένη του.

Κρανίο
Όταν δεις ανθρώπινο κρανίο στον ύπνο σου, σημαινει πως θα αρρωστήσεις.

Κράνος
Αν ονειρευτείς κράνος είναι προμήνυμα στενοχώριας. Όταν δεις να το φοράς σημαίνει προστασία.

Κρασί
Όταν ονειρευτείς κρασί σε βαρέλι ή μπουκάλι, θα έχεις σημαντικές ερωτικές και οικονομικές επιτυχίες. Το κόκκινο κρασί σημαίνει δύσκολη δουλειά με αρκετά κέρδη ενώ όταν το πίνεις, θα πάρεις αισθηματική χαρά. Ένας άρρωστος που θα ονειρευτεί κόκκινο κρασί θα αναρρώσει γρήγορα. Μαύρο κρασί σημαίνει επιτυχία που θα έρθει μετά από πολύ και κοπιαστικό αγώνα. Το λευκό κρασί συμβολίζει την καλή υγεία. Για τους παντρεμένους, σημαίνει κάτι πολύ ιδιαίτερο, ένα παιδί που θα έρθει σύντομα. Το ξυνισμένο κρασί σημαίνει στενοχώριες και καβγάδες. Ένα ποτήρι με θολό κρασί, προμηνύει επιτυχία μετά από πολλές προσπάθειες. Ότεν δεις κρασί να χύνεται, σημαίνει εγκατάλειψη, στενοχώρια, απώλεια χρημάτων και ενδεχομένως κάποιο δυστύχημα.

Κραυγή
Όταν ακούσεις κραυγή στο όνειρό σου, σημαίνει πως κάποιος φίλος σου θα σε βοηθήσει να βγεις από μια δύσκολη θέση. Αν κραυγάζεις να πιάσουν κάποιο κλέφτη, θα κερδίσεις αρκετά χρήματα.

Κρέας
Άφθονο κρέας στην κουζίνα ή γενικά στο σπίτι σου, προμηνύει ευτυχία και πλούτη. Όταν δεις να τρως ψημένο κρέας, θα κερδίσεις πολλά χρήματα, ενώ όταν το κρέας είναι ωμό, θα κινδυνέψεις όμως στο τέλος θα πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

Κρεβάτι
Η νέα που θα δει ένα καλοστρωμένο κρεβάτι ας περιμένει κάποιο προξενιό. Ο νέος που θα δει κάποια κοπέλα στο κρεβάτι του θα έχει κι αυτός προξενιό. Το άδειο κρεβάτι σημαίνει οτι θα έχεις μυστικό ραντεβού. Όταν δεις στο κρεβάτι σου να κοιμάται κάποιος ξένος, τότε σε περιμένει μεγάλη στενοχώρια και σκληρή δουλειά, χωρίς όμως να προλάβεις να χαρείς τίποτα. Το νυφικό κρεβάτι σημαίνει πίστη και αφοσίωση αλλά για άλλους, πίκρα ακόμη και θάνατο! Ένα καθαρό και λευκό κρεβάτι σημαίνει ειρηνικό τέλος σε στενοχώριες. Για μια γυναίκα που θα δει στον ύπνο της ότι στρώνει κρεβάτι, σημαίνει καινούργιο εραστή και ευχάριστη απασχόληση.
Αν δείτε πως είσαστε σε κρεβάτι, αλλά σε ξένο δωμάτιο, θα έχετε επίσκεψη φίλων που δεν τους περιμένατε. Αν ένα άρρωστο άτομο ονειρευτεί πως είναι στο κρεβάτι, νέες επιπλοκές θα παρουσιαστούν και ίσως ο θάνατος.
Αν δείτε πως κοιμάστε σε κρεβάτι στο ύπαιθρο, θα πρέπει να περιμένετε γοητευτικές εμπειρίες και ευκαιρία για να βελτιώσετε την περιουσία σας. Αν δείτε μαύρους να περνούν κοντά στο κρεβάτι σας, σημαίνει πως θα προκύψουν άσχημα περιστατικά που θα επηρεάσουν τα σχέδια σας.
Αν δείτε πως κάποιος φίλος σας κοιμόταν σε κρεβάτι και ήταν πολύ χλωμός, σημαίνει ότι παράξενες και θλιβερές περιπλοκές θα βασανίσουν φίλους σας, φέρνοντας δυσαρέσκεια και σε σας τον ίδιο.
Για μια μητέρα που θα δει ότι το παιδί της «βρέχει» το κρεβάτι του, είναι προμήνυμα ότι την περιμένει ασυνήθιστη ανησυχία, και άρρωστα πρόσωπα δε θα αναρρώσουν τόσο γρήγορα όσο ίσως αναμενόταν. Για κάποιον που θα δει ότι «έβρεξε» το κρεβάτι του, σημαίνει αρρώστια, ή ότι κάποια τραγωδία θα παρεμβληθεί στην καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς του.
Αν δείτε πως το πρόσωπο με το οποίο κοιμόσαστε στο ίδιο κρεβάτι δε σας αρέσει, είναι προμήνυμα ότι κάποιος που έχει απαιτήσεις από εσάς, θα σας επικρίνει και θα κάμει το περιβάλλον σας γενικά δυσάρεστο.
Αν δείτε πως έχετε σύντροφο στο κρεβάτι κάποιον ξένο, η δυσφορία σας θα ενοχλεί καθένα που θα σας πλησιάζει. Αν δείτε πως είχατε στο κρεβάτι σας κάποιο ζώο, απεριόριστη κακοτυχία θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας.

Κρεμάλα
Αν ονειρευτείς κρεμάλα, θα στενοχωρηθείς πάρα πολύ. Αν δεις ότι πηγαίνουν να σε κρεμάσουν, θα ακούσεις δυσάρεστα νέα. Αν δεις να οδηγούν άλλο σε κρεμάλα εξαιτίας σου, σημαίνει πως κάποιος θα κινδυνεύσει. Οι νέοι που θα ονειρευτούν κρεμάλα γρήγορα θα παντρευτούν, ενώ οι παντρεμένοι θα συνάψουν παράνομο ερωτικό δεσμό.

Κρεμμύδια
Τα ωμά κρεμμύδια στον ύπνο μας σημαίνουν λύπες και στενοχώριες ενώ τα καβουρδισμένα ή μαγειρεμένα κρεμμύδια, σημαίνουν υγεία.

Κρεοπώλης
Αν δεις ότι είσαι κρεοπώλης ενώ στην πραγματικότητα έχεις άλλο επάγγελμα ή ονειρευτείς κάποιον κρεοπώλη να περιμένεις επιτυχίες και κέρδη.

Κριάρι
Όταν δεις κριάρι σημαίνει σιγουριά και θετικότητα. Αν δεις ότι  πιάνεις το κριάρι από τα κέρατα, σημαίνει πως θα νικήσεις τους εχθρούς σου. Το ίδιο ισχύει αν δεις πως σφάζεις κριάρι.

Κριθάρι
Το κριθάρι που θα δεις συμβολίζει απογοήτευση και μέτρια ζωή.

Κρίκος
Αν ονειρευτείς κρίκο συμβολίζει τις περιπλοκές και τη δυσαρέσκεια που θα βιώσεις.

Κρίνος
Ο κρίνος είναι το σύμβολο της αγνότητας, των καλών νέων, της ευτυχίας και της αγάπης γενικότερα.

Κροκόδειλος
Αν ονειρευτείς κροκόδειλο δεν είναι καλό όνειρο. Σημαίνει απιστία, υποκρισία, στενοχώριες, περιπλοκές, αναποδιές και μεγάλες στανοχώριες.

Κρότος
Αν ακούσεις κρότο και τρομάξεις θα μάθεις δυσάρεστα νέα μπορεί και θάνατο συγγενούς σου.

Κρύβω
Όταν δεις να κρύβεις κάποιον, Θα βοηθήσεις κάποιον να αποκρύψει κάποια αισχρή του πράξη. Όταν δεις να προσπαθείς να κρυφτείς, σημαίνει πως φοβάσαι και νιώθεις τύψεις για κάτι άσχημο που έκανες και το κρατάς μυστικό. Όμως αυτό το μυστικό θα αποκαλυφθεί και θα στενοχωρήσει αρκετούς.

Κρύο
Αν δεις να κρυώνεις στο όνειρό σου δυο πράγματα πρόκειται να συμβούν. Πρώτον υπάρχει η εκδοχή να αρρωστήσεις και δεύτερον να νιώσεις πίκρα και μοναξιά μετά από διάλυση του δεσμού σου.

Κρύσταλλο
Αν δεις κρυστάλλινα μπιμπελό, όπως ποτήρια, τζάμια κλπ. αυτά συμβολίζουν την ευτυχία και τα ευχάριστα νέα. Όταν δεις όμως να σπάνε θα έχεις ζημιές. Αν δεις ότι σου χαρίσουν κάτι κρυστάλλινο, θα χαρείς πολύ.

Κτήμα
Όταν μια κοπέλα δει ότι αγοράζει κτήμα, θα παντρευτεί κάποιο ευκατάστατο άνδρα που θα της δημιουργήσει σκοτούρες και προβλήματα. Αν ένας νέος δει πως αγοράζει κτήμα, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, όταν θα πρέπει να απαντήσει σε πρόταση γάμου που του έγινε. Όσοι επίσης δουν ότι έχουν δικό τους κτήμα, θα σημειώσουν πολλά κέρδη. Τέλος αν δεις πως έχασες τα κτήματά σου το όνειρο είναι δυσοίωνο.

Κτηνοτρόφος
Αν ονειρευτείς ότι είσαι κτηνοτρόφος, θα κερδίσεις πολλά χρήματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Κυβέρνηση
Αν δεις κυβέρνηση ή δεις ότι συμμετέχεις σε αυτή, πρέπει να προσέξεις τις συμβουλές που θα σου δωθούν.

Κυδώνια (φρούτα)
Είτε δεις κυδώνια στο δέντρο είτε κρεμασμένα, προμηνύουν ευτυχία και γαλήνη στο σπιτικό σου. Όταν δεις να τρως κυδώνια, θα στενοχωρηθείς. Επίσης, θα στενοχωρηθείς πολύ, αν δεις σάπια κυδώνια. Κομπόστα με κυδώνια σημαίνει ότι θα αποκτήσεις χρήματα. Αν δεις ότι τρως γλυκό κυδώνι γλυκό, θα σημειώσεις ερωτικές επιτυχίες.

Κυκλάμινο
Το κυκλάμινο σημαίνει εγκατάλειψη από το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Κύκλος
Αν δεις κύκλο σταμάτα να πασχίζεις άδικα. Οι δουλειές σου και όλες σου οι προσπάθειες θα πάνε χαμένες και θα βρεθείς σε αδιέξοδο.

Κύκνος
Ο λευκός κύκνος συμβολίζει τον αγνό έρωτα και την ειλικρίνεια ενώ ο μαύρος, σημαίνει αρρώστια. Αν ακούσεις κύκνο να τραγουδά, θα πάθεις μεγάλη καταστροφή.

Κύματα
Όταν δεις κύματα αφρισμένα να χτυπούν τους βράχους, αποτυχίες και υλικές ζημιές σε περιμένουν. Το απαλό κυματάκι συμβολίζει μια όμορφη και γεμάτη ηρεμία ερωτική σχέση. Αν δεις ότι είσαι πάνω σε κύματα που σε πηγαινοφέρνουν, θα περάσεις μεγάλες στενοχώριες. Τα μανιασμένα κύματα που γαληνεύουν, προμηνύουν ψυχική ηρεμία και καλή αποκατάσταση.

Κυνήγι
Αν δεις να κυνηγάς και να σκοτώνεις πουλιά στον ύπνο σου, θα σκοτώσεις κάθε σου ελπίδα για πρόοδο, με τα ίδια σου τα χέρια. Αν δεις να σκοτώνεις ωδικά πουλιά, θα σκοτώσεις την αγάπη. Αν δεις ότι σκοτώνεις ζώα θα κερδίσεις πολλά χρήματα αλλά θα χάσεις στον έρωτα και στην εκτίμηση των γύρω σου. Όποιος δει πως τρώει κυνήγι, σημαίνει πως θα απατηθεί.

Κυνηγός
Αν δεις ότι είσαι επαγγελματίας κυνηγός όλα σου τα όνειρα και οι ελπίδες θα πραγματοποιηθούν. Αν δεις κάποιον άλλο να κυνηγά, πρόσεξε γιατί θα προσπαθήσουν να σε εξαπατήσουν. Το κυνηγητικό σκυλί συμβολίζει την προστασία. Όποιος το δει, σημαίνει πως κάποιος θα τον βοηθήσει να βγει από μια δύσκολη υπόθεση.

Κυπαρίσσι
Το κυπαρίσσι συμβολίζει δυσάρεστα γεγονότα. Σημαίνει θάνατο, στενοχώριες, λύπες, δύσκολες μέρες, διαζύγιο ή χωρισμό για τους παντρεμένους και γενικά δυσάρεστα νέα.

Κυπρίνος
Το ψάρι αυτό συμβολίζει τη λύπη και τον ξαφνικό θάνατο.

Κυρία, κυρίες
Αν ονειρευτείς ότι σε ξεμοναχιάζει κυρία να σε φιλά και να σε κρατά σφιχτά από το χέρι, σημαίνει πως κάποια γυναίκα θα σε βοηθήσει. Μια φανταχτερή, άκομψη και αδέξια κυρία συμβολίζει τη δυστυχία και τη στενοχώρια.

Κυψέλη
Μια κυψέλη γεμάτη μέλισσες προμηνύει τη χαρά και την επιτυχία που θα έρθουν μετά από μια δύσκολη δουλειά. Σημαίνει επίσης και πολλά κέρδη. Αν δεις ότι καταστρέφεις κυψέλη, θα γνωρίσεις τη δυστυχία. Μια άδεια κυψέλη προμηνύει τη φτώχεια και την αρρώστια.