Ονειροκρίτης: Α


Α

Άβαλτος – αφόρετος
Αν δεις  στον ύπνο σου ρούχα ή παπούτσια (καινούρια ή ακόμα και  παλιά) είτε είναι δικά σου είτε ξένα, αυτό σημαίνει πως σε περιμένει κάποια χαρά, η οποία όμως θ’ αργήσει. Αντιθέτως αν τα φορέσεις, τότε το καλό θα γίνει γρήγορα. Αν όμως τα δωρίσεις σε κάποιον , τότε αυτός  θα ευεργετηθεί από σένα.

Αβάπτιστος
Το όνειρο αυτό γενικά δεν είναι καλό και πιο συγκεκριμένα αν δεις οτι είσαι εσύ αβάπτιστος θα έχεις μεγάλες στεναχώριες. Αν δεις οτι αβάπτιστος είναι κάποιο φιλικό ή συγγενικό σου πρόσωπο τότε η στεναχώρια θα έρθει απο αυτό το πρόσωπο επειδή θα αρρωστήσει.

Αβαρία
Η αβαρία συμβαίνει όταν βρισκόμαστε σε πλοίο και λόγω της θαλασσοταραχής ρίχνουμε διάφορα πράγματα στην θάλασσα. Αν λοιπόν δούμε αυτήν την κατάσταση στον ύπνο μας σημαίνει ότι θα φύγει κάποιο βάρος ή πρόβλημα από επάνω μας.

Άβατο
Όταν δεις κάποιο μέρος άβατο και αδιαπέραστο, τότε εμπόδια και στενοχώριες θα παρουσιαστούν στις δουλειές σου. Αν το δει αρραβωνιασμένη, θα διαλυθεί ο αρραβώνας. Αν κάποιος άρρωστος δει τέτοιο όνειρο, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει.

Άβαφος – άβαφα ρούχα
Αν δεις ότι φοράς ξεθωριασμένα ρούχα, να προσέχεις μήπως αρρωστήσεις ή πάθεις κάποια ατυχία στην δουλειάς σου. Αν φορά ξεθωριασμένα ρούχα κάποιος  φίλος σου, να επιστήσεις την προσοχή στην/στον φίλο σου, διότι μάλλον τους απατούν. Αν όμως δεις κάποιον από το φιλικό ή το συγγενικό σου περιβάλλον να φορά ξεθωριασμένα ρούχα, πιθανόν έχει κάτι  άσχημο στο μυαλό του για σένα.
Στις υποθέσεις σας και στους υπολογισμούς σας να περιμένετε τα πράγματα να έρθουν τελείως διαφορετικά απ’ότι υπολογίζετε. Αν είστε νέα κοπέλα με δεσμό και δείτε ότι κρατάτε άβαφα ρούχα, τότε μάλλον δεν σας φέροντε τίμια. Το ίδιο ισχύει και απο την πλευρά του άνδρα όπου αν η  γυναίκα του ή η φίλη του  φορούν άβαφα ρούχα τότε μάλλον τον απατούν.

Αβλαστησία
Aν δεις τα χωράφια, τον κήπο ή τα κτήματά σου να είναι χωρίς βλάστηση, πρόσεχε πολύ γιατί τα σχέδια που προγραμματίζεις θα αποτύχουν.

Αβράβευτος
Αν δεις ότι αυτό που έστειλες σε κάποιο διαγωνισμό για αναγνώριση ή βράβευση δεν βραβεύθηκε, πρόσεξε να μη δεχθείς πρόταση για δουλειά που θα σου γίνει από κάποιο φίλο σου.

Άβραστος
Προμήνυμα μεγάλης δυστυχίας. Οι κόποι και οι θυσίες που έκανες μέχρι τώρα, θα πάνε χαμένοι. Πρόσωπα που κάνεις παρέα, θα σε κοροϊδέψουν και θα προσπαθήσουν να σε εξευτελίσουν. Αν δεις να τρως κάτι άβραστο, αυτό σημαίνει πως θα κάνεις μεγάλη υπομονή.
Αν, όμως, δεις ότι σου προσφέρουν κάτι άβραστο, να το θυμηθείς όταν ξυπνήσεις και να μην κάνεις καμιά συμφωνία για δουλειά γιατί το πιθανότερο είναι να σε κοροϊδέψουν.

Άβρεχτος
Αν δεις ότι παραμένεις άβρεχτος ενώ λογικά θα έπρεπε να είσαι βρεγμένος τότε θα αντιμετωπίσεις κάποια μεγάλη αναστάτωση αλλά τελικά όλα θα πάνε καλά.

Αβρότητα – ευγένεια
Αν δεις ότι κάποιος σου φέρεται με αβρότητα, ευγένεια και γλύκα προσεξε μην του δείχνεις εμπιστοσύνη. Αντίστοιχα αν δείς τον/τη συντρόφό σας να σας φέρεται με ευγένεια, γλύκα και να είναι όλο χαμόγελα, τότε να περιμένεις να σε απατήσει αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Αβύζαχτο
Κάποια στέρηση να περιμένεις στο σπιτικό σου.

Αβύθιστος
Αν δεις τον εαυτό σου να επιπλέει πάνω στο νερό, είναι καλό σημάδι. Η κακία του κόσμου και τα κουτσομπολιά δεν πρόκειται να σε βλάψουν σε τίποτα. Αν κάτι που έριξες μέσα στο νερό δεν βούλιαξε, περίμενε αποτυχία. Οι κόποι σου και οι προσπάθειες σου δεν θα επιτύχουν.

Άβυσσος
Πρόκειται για κακό όνειρο που θα φέρει, γενικά, στενοχώρια. Αν δείτε άβυσσο, προσέξτε γιατί διατρέχετε κίνδυνο, να πάθετε ζημιές, να έχετε φιλονικίες και προβλήματα και βλάβες ηθικές.
Αν δεις ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στην άκρη της αβύσσου, πρόσεχε την υγεία σου και τις διάφορες προτάσεις που θα σου κάνουν.
Αν δεις ότι πέφτεις σε άβυσσο και κατορθώνεις να ξανανεβείς στην επιφάνεια, σημαίνει ότι δεν θα πάθεις μεγάλη ζημιά από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.
Αν κάποιοι σε βοηθούν να βγεις από την άβυσσο, σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν το καλό σου.
Αν δεις ότι πέφτεις αλλά την τελευταία στιγμή πιάνεσαι από τα χείλη της αβύσσου και ανεβαίνεις, θα τρομοκρατηθείς από κάτι που θα μπορούσε να είναι μοιραίο αλλά θα τη γλιτώσεις φτηνά.
Αν δείτε ότι κοιτάζετε σε μιαν άβυσσο, σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε απειλές κατάσχεσης ιδιοκτησίας, και ότι θα υπάρξουν φιλονικίες και κατηγορίες προσωπικής φύσεως, που θα σας δυσκολέψουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.
Για μια γυναίκα που ονειρεύτηκε πως κοίταζε σε άβυσσο, σημαίνει ότι θα φορτωθεί με ανεπιθύμητες φροντίδες. Αν δει πως πέφτει στην άβυσσο, η απογοήτευση της θα είναι πλήρης, αν όμως δει πως κατάφερε να την περάσει, ή να την αποφύγει, σημαίνει ότι θα αποκατασταθεί.
Άβυσσος πάγων προμηνύει ζημιά και θέλει προσοχή.

Αγαθοεργία
Όταν δεις στον ύπνο σου ότι κάνεις αγαθοεργία μην περιμένεις κέρδη. Κάποιο μεγάλο χρηματικό σου ποσό θα χαθεί.

Αγαθός
Το να δεις άνθρωπο αγαθό γενικά σημαίνει ευτυχία .Αν μιλάς μαζί του θα σου συμβεί κάτι καλό ενώ αν τον σκοτώσεις θα προκαλέσεις κάτι καλό στους γύρω σου χωρίς να το καταλάβεις.

Άγαλμα
Αν δεις άγαλμα στον ύπνο σου, να περιμένεις αποτυχίες και στασιμότητα στις δουλειές σου. Αν, όμως, το άγαλμα κινήθηκε, δηλαδή, ζωντάνεψε, περίμενε επιτυχίες στις δουλειές σου. Οι κρατικές σου υποθέσεις θα πάρουν καλό δρόμο. Τέλος, αν είδες τον εαυτό σου να καμαρώνει, να θαυμάζει ή να ακουμπά ένα άγαλμα κάποιου μεγάλου άντρα ή Θεού, να περιμένεις επιτυχίες και θα ακούσεις ευχάριστα γεγονότα. Αν είσαι άνδρας και δεις άγαλμα γυναίκας, οι αισθηματικές σου προτάσεις θα συναντήσουν την αδιαφορία.
Αν μια κοπέλα ονειρευτεί άγαλμα ή ότι φτιάχνει η ίδια ένα άγαλμα, να περιμένει πρόταση γάμου. Αν δεις πολλά αγάλματα μαζί, τότε εξ’ αιτίας σου θα έχεις αποτυχία στις προσπάθειές σου. καλό είναι να ψάξεις να την βρεις. αν το άγαλμα που θα δεις είναι θεάς, τότε σημαίνει μεγάλη και σύντομη επιτυχία. αν πάλι ο ίδιος φτιάχνεις ένα άγαλμα, ως ανύπαντρος θα σου κάνουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις γάμου, αν είσαι παντρεμένος θα σου έλθει μια ευχάριστη είδηση.

Αγάλματα
Αν δείτε αγάλματα στον ύπνο σας, σημαίνει απομάκρυνση αγαπημένου προσώπου. Ακόμα σημαίνει έλλειψη ενεργητικότητας, που θα γίνει η αιτία να έχετε απογοητευτικά αποτελέσματα στις προσπάθειες σας.

Αγαλματοποιείο
Αν δεις αγαλματοποιείο, θ’ ακούσεις ευχάριστα γεγονότα. Αν δεις τον εαυτό σου αγαλματοποιό, τότε κάποια νέα εργασία ή επιχείρηση θα σου προτείνουν. Αν κάποια νέα δει άγαλμα ή κάνει τον αγαλματοποιό, θα της προτείνουν γαμπρό.

Άγαμος
Αν είσαι ανύπαντρος ή ανύπαντρη κάτι κακό θα βρεί τις ερωτικές σου σχέσεις  ενώ αν είσαι παντρεμένη-ος θα πρέπει να προσέξεις να μην διαπράξεις μοιχεία γιατί το διαζύγιο είναι σίγουρο.

Αγάπη
Το να δείτε ότι αγαπάτε οτιδήποτε, σημαίνει ικανοποίηση με το περιβάλλον σας. Αν δεις κάποιον να σου δείχνει την αγάπη του ή εσύ να την εκδηλώνεις, θα ακούσεις για κάποιο γάμο ή για μια γέννηση. Γενικά, να περιμένεις να σου συμβούν ευχάριστα γεγονότα.
Αν ονειρευτείτε ότι η αγάπη των άλλων σας γεμίζει με ευτυχία, σημαίνει επιτυχία και απελευθέρωση από τις φροντίδες της ζωής.
Για τους συζύγους, αγάπη στ’ όνειρο τους προλέγει μεγάλη ευτυχία και έξυπνα παιδιά που θα συντελέσουν στην ομορφιά της οικογένειας.
Πατρική αγάπη στ’ όνειρο σημαίνει συνεχή πρόοδο για την απόκτηση κοινωνικής θέσης και ευημερίας.
Μπορεί επίσης αν δείτε ότι σας αγαπούν, να σημαίνει ότι σας εξαπατούν και σας κοροϊδεύουν είτε άνδρας είστε, είτε γυναίκα. Θα πρέπει να σταματήσετε να έχετε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο που είδατε πως σας αγαπάει.
Αν σαν πατέρας ή μητέρα δείτε πως νοιώθετε αγάπη προς τα παιδιά σας, θα έχετε άνοδο κοινωνική και ευημερία. Αν πάλι δείτε ότι αγαπάτε κάποιο άτομο, τότε θα νοιώσετε ικανοποίηση για τις υποθέσεις σας, γιατί θα πάνε καλά.

Αγαπημένη, αγαπημένος
Αν είσαι γυναίκα και ονειρευτείς τον αγαπημένο σου  κάτι θετικό θα συμβεί.Το ίδιο ισχύει και για τον άντρα που θα δει στον ύπνο του την αγαπημένη του.

Αγγαρεία
Αν δεις να σου αναθέτουν αγγαρεία, απέφυγε τα ραντεβού της επόμενης ημέρας και μη δεχθείς οποιαδήποτε πρόταση φίλου ή φίλης.

Αγγείο
Αν είσαι νέα και ονειρευτείς να πουλάς ή να αγοράζεις αγγεία (δηλαδή βάζα, γλάστρες κ. ά), να περιμένεις προξενιό. Οι υπόλοιποι να περιμένουν πρόοδο και επιτυχία στις δουλειές τους. Αν το αγγείο ήταν γεμάτο με ακαθαρσίες, να περιμένεις πολλά κέρδη. Αν έπλυνες τις ακαθαρσίες, να περιμένεις ανησυχίες ή χάσιμο μεγάλου χρηματικού ποσού.

Αγγειοπλάστης
Αν δείτε αγγειοπλάστη, αυτό σημαίνει συνεχή εργασία με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί αγγειοπλάστη είναι προμήνυμα για ευχάριστες και επιτυχημένες συναλλαγές.

Αγγελία
Αν δεις πως γράφεις ή τοιχοκολλάς μια αγγελία, να περιμένεις προδοσία των μυστικών σου.
Αν δείτε να δημοσιεύετε αγγελίες, σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καταφύγετε σε σωματική κούραση ώστε να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, ή να φτιάξετε την περιουσία σας.
Αν η αγγελία δεν είναι προσωπικά δικιά σου, δηλαδή αναφέρεται σε άλλα πρόσωπα, τότε εσύ θα προδώσεις ή θα κουτσομπολέψεις αυτό το πρόσωπο.
Αν δείτε ότι διαβάζατε αγγελίες, σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα σας φτάσουν και θα σας νικήσουν στον ανταγωνισμό.

Αγγελιοφόρος
Σε γενικές γραμμές, είναι καλό όνειρο. Αν δεις ότι εσύ είσαι ο αγγελιοφόρος που φέρνει τα μηνύματα, είναι ευκαιρία να αποκτήσεις χρήματα με εμπορικές συναλλαγές. Αν δεις να χρησιμοποιείς αγγελιοφόρο, θα σημειώσεις επιτυχία στον έρωτα. Αν σου φέρνει γράμμα κάποιος αγγελιοφόρος, αυτό σημαίνει πως θα συναντήσεις κάποιο καλό φίλο ή φίλη από τα παλιά.

Άγγελοι
Αν δείτε στον ύπνο σας αγγέλους, είναι προμήνυμα ότι κάποιες επιδράσεις θα επιφέρουν διαταραχές στον ψυχικό σας κόσμο. Αυτές οι διαταραχές θα έχουν ως συνέπεια να αλλάξει η μοίρα σας. Αν το όνειρο είναι ασυνήθιστα ευχάριστο, θα ακούσετε νέα για την υγεία φίλων, και θα λάβετε μια κληρονομιά από άγνωστους συγγενείς.
Αν το όνειρο ήρθε ως σημείο προειδοποίησης, εκείνος που το είδε μπορεί να περιμένει απειλές για κάποιο ερωτικό ή χρηματικό σκάνδαλο. Για τους κακούς ανθρώπους είναι ένα είδος υπόδειξης να μετανοήσουν, για τους καλούς είναι μια παρηγοριά.

Άγγελος
Συμβολίζει τη χαρά και την ευτυχία. Αν είσαι ανύπαντρη, θα παντρευτείς σύντομα ενώ αν είσαι άρρωστος, θα γίνεις καλά. Αν δεις ότι είσαι άγγελος εσύ, κάτι κακό σχεδιάζεις να κάνεις. Αν ο άγγελος σε πάρει στις φτερούγες του, περίμενε τιμή και δόξα. Αν δέχεστε παρηγοριά από άγγελο θα σας φύγουν οι στεναχώριες και οι άρρωστοι θα γίνουν καλά. Αν πετάει γύρω σου ή μέσα ή επάνω από το σπίτι σου, γρήγορη είδηση και μεγάλη χαρά. Αν οι άγγελοι είναι πολλοί, είναι ένα ευχάριστο μήνυμα και γενικά ένα όνειρο πολύ καλό.

Αγγελούδια
Αν δείτε στ’ όνειρο σας αγγελούδια, είναι προμήνυμα ότι θα έχετε μία ξεχωριστή χαρά, που θ’ αφήσει για πάντα στη ζωή σας τα ευεργετικά της σημάδια.
Αν τ’ αγγελούδια που θα ονειρευτείτε φαίνονται λυπημένα ή επιτιμητικά, σημαίνει πως θα δοκιμάσετε απροσδόκητη στενοχώρια.

Αγγούρι
Το όνειρο αυτό συμβολίζει την πληρότητα σημαίνει υγεία και ευημερία. Αν δεις ότι καλλιεργείς αγγούρια, θα ακούσεις κάποια είδηση. Δηλαδή, κάποιος θα έρθει, ή κάποια συγγενής σου γέννησε. Αν τα αγγούρια που είδες είναι τουρσί και δεν τα έχεις αγγίξει, να περιμένεις πολλά κέρδη από τις δουλειές σου. Για τον άρρωστο που θα δει στον ύπνο του αγγούρια, είναι σημάδι ότι θα αναρρώσει πολύ γρήγορα. Για τον παντρεμένο, προμηνά ευχάριστη αλλαγή.
Αν δείτε ότι σας προσφέρουν αγγούρι, μάθετε πως δεν έχετε συμπάθειες, αν το τρώτε σημαίνει πίκρες και στεναχώριες.

Αγελάδες
Αν δεις πολλές άσπρες αγελάδες μαζί θα έρθουν μεγάλα πλούτη. Αν αρμέγεις αγελάδες, μεγάλη ευτυχία και αφθονία έχει το σπίτι σου. Αν σφάζεις αγελάδα, σημαίνει ότι οδεύεις στην αυτοκαταστροφή. Αν η αγελάδα σε κυνηγά, τότε θα διατρέξεις μεγάλο κίνδυνο. Αν δεις μαύρη αγελάδα περίμενε απιστία.

Αγέλη
Αν δεις αγέλη αγρίων ζώων να σε κυνηγά, θα πρέπει να πρόσεχεις  επειδή κινδυνεύεις. Αν βρίσκεσαι μέσα σε μια αγέλη ήμερων ζώων, προσπάθησε να βελτιωθείς για ν’αποφύγεις την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Αγία
Αν ονειρευτείτε μια αγία να σας κοιτά χαμογελαστή, θα έχετε σύντομα μια πολύ ευχάριστα νέα. Σημαίνει επίσης και σύντομη συνάντηση με αγαπημένο σας πρόσωπο. Αν η αγία κάθεται μπροστά σας θλιμμένη τότε θα λυπηθείτε για κάτι που θα μάθετε. Επίσης αν σας πιάνει από το χέρι ή σας ακουμπά τόσο περισσοτερο θα λυπηθείτε.

Άγια λείψανα
Αν δεις να προσκυνάς και να ασπάζεσαι άγια λείψανα τότε σύντομα θα λυτρωθείς από τα βάσανα και τις στενοχώριες σου.  Αν είσαι άρρωστος θα γίνεις καλά.

Αγιασμός
Αν δεις ότι κάνεις αγιασμό στο σπίτι σου, σημαίνει ότι έχετε κάνει κάτι το άδικο και πρέπει να επανορθώσετε. Επίσης γρήγορα κάποια μεγάλη στενοχώρια θα σου φύγει.
Αν τον αγιασμό τον είχατε ζητήσει εσείς, σας περιμένουν στενοχώριες.
Αν βρισκόσαστε κάπου που γίνεται αγιασμός και σε αγιάζουν περιμένετε μεγάλη αλλά πρόσκαιρη χαρά.

Αγιογραφία
Αν εσύ είσαι το άτομο που φτιάχνεις την αγιογραφία θα πρέπει να προσέξεις τις σχέσεις σου. Αν όμως δεις ότι φιλάς αγίους θα ανακουφιστείς από κάτι που σε βασανίζει.

Άγιοι Τόποι
Αν δεις ότι είσαι προσκυνητής στους Αγίους Τόπους τότε  να περιμένεις την πρόοδο και επιτυχίες.

Αγιόκλημα
Αν δεις αγιόκλημα φυτρωμένο στην πόρτα σου, θα  μάθεις κάποια ευχάριστα νέα. Το ίδιο θα συμβεί αν το μυρίζεις ή αν δεις να σου το προσφέρουν. Αν ονειρευτείτε πως απλά βλέπετε ή μαζεύετε αγιόκλημα, σημαίνει πως θα έχετε ευημερία και πως ο γάμος σας θα είναι ευτυχισμένος.

Άγιος
Αν στο όνειρο σας δείτε άγιο που σας πλησιάζει το όνειρο είναι καλό, οι δουλειές σας θα πάνε καλά. Αν ο άγιος σας μιλήσει τότε δώστε μεγάλη προσοχή στις δουλειές σας αν θέλετε να έχετε καλά αποτελέσματα. Αν δείτε τα λείψανα ή την εικόνα αγίου δώστε μεγάλη προσοχή στην υγεία σας γιατί διατρέχετε κινδύνους. Ο κίνδυνος για μεγάλη και σοβαρή αρρώστια υπάρχει αν δείτε ότι ο άγιος σας προσκαλεί κοντά του. Όταν φιλάτε ή προσκυνάτε εικόνα αγίου και είστε άρρωστος θα γίνετε καλά ή θα έχετε ανακούφιση από τις στενοχώριες που σας βασανίζουν.

Αγιότητα, Αγία
Όπως κι αν δεις την Αγία, είναι ένα καλό όνειρο. Γενικά, σημαίνει βοήθεια από πολύτιμο φίλο ή φίλη και προστασία.
Αν ο Άγιος χαμογελά, τότε περίμενε ευχάριστα νέα και πολλή ευτυχία. Ακόμη και θυμωμένος, ο Αγιος ή η Αγία σε προφυλάσσει από κάποιο κακό που πας να κάνεις.
Αν συνομιλείς με Άγιο ή Αγία, πρέπει να εξομολογηθείς κάποια αμαρτία που σε βασανίζει.

Αγκάθια
Αν ονειρευτείς αγκάθια, δεν είναι καλό προμήνυμα και πολλές φορές είναι σημάδι ανικανοποίησης. Τα αγκάθια σημαίνουν πολλές
δυσκολίες και παγίδες, όπως και ότι χρειάζεται προσοχή γιατί περιστοιχίζεστε από κακούς συμβούλους. Αν δεις ότι περπατάς σε έδαφος σκεπασμένο με αγκάθια, άσχετα αν σε τσιμπούν ή όχι, θα συναντήσεις εμπόδια στη ζωή σου που, όμως, θα τα νικήσεις, αν δεις ότι τα κόβεις. Αν τα ρούχα σου πιαστούν σε αγκάθια, θα βρεις πολύ άσχημα το μπελά σου από κακές παρέες. Αν τρυπηθείς από αγκάθι, πρόσεξε γιατί θα αρρωστήσεις ή θα πονέσεις πολύ.

Αγκαλιά
Αν δεις ότι σε αγκαλιάζουν οι γονείς σου, αυτό σημαίνει πως οι γονείς σου σε αγαπούν πολύ και θέλουν να σε προστατέψουν από κάποιο κακό που θα γίνει σύντομα. Αν σε αγκαλιάζει κάποιος φίλος ή φίλη σου,  σημαίνει πως πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός απέναντι τους επειδή δεν το κάνουν από αγάπη. Αν δεις να σε αγκαλιάζει κάποιος άγνωστος αυτό σημαίνει πως θα πάθεις κάποιο αναπάντεχο κακό. Το αγκάλιασμα της μητέρας σου είναι ευτυχισμένο όνειρο είτε είναι ζωντανή είτε πεθαμένη αλλά αν σε αγκαλιάζει κάποιος που έχει φύγει από τη ζωή σημαίνει πως θα περάσεις μεγάλες στενοχώριες και κινδύνους.

Αγκάλιασμα
Αν ονειρευτείτε αγκάλιασμα, αυτό σημαίνει πως θα απογοητευτείτε στην αγάπη και τη δουλειά σας. Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως την αγκαλιάζει κάποιος άντρας, σημαίνει πως θα δεχτεί κριτικές για το χαρακτήρα της. Παντρεμένη γυναίκα που θα δει πως την αγκαλιάζουν ξένοι άντρες, σημαίνει πως θα τραβήξει την προσοχή ξένων αντρών κατά την απουσία του συζύγου της.

Αγκινάρα
Γενικά τα φυτά με αγκάθια δεν προμηνύουν ευνοϊκές εξελίξεις. Το ίδιο ισχύει αν δεις αγκινάρα. Έτσι αν δεις ότι τρως αγκινάρες, αυτό σημαίνει πως κινδυνεύεις να ρεζιλευτείς από τον αγαπημένο σου ή ακόμη χειρότερα να σε απατήσει. Αν δεις να σου προσφέρουν αγκινάρες τότε σε περιμένουν στενοχώριες και λύπες.

Αγκίστρι
Το αγκίστρι, είναι σύμβολο του κακού. Είτε το κρατάς είτε το έχεις σε πετονιά περασμένο με δόλωμα και χωρίς δόλωμα είτε σου το δίνουν, να περιμένεις μεγάλο κακό. Αν το δίνει γυναίκα σε άντρα – ή και το αντίθετο – ετοιμάζει κάποια παγίδα ή απιστία.
Αν τρυπήσεις κάποιον με αγκίστρι, σημαίνει πως θα έχεις διαφορές με την οικογένεια σου.

Αγκομαχητό
Αν δεις ότι κάποιος αγκομαχάει, τότε ετοιμάσου να ακούσεις μία άσχημη είδηση για θάνατο.

Αγκύλωση
Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις πάθει αγκύλωση σημαίνει πως συντομα θα ασθενήσεις.

Άγκυρα
Η άγκυρα συμβολίζει την επιτυχία και τη βελτίωση και επίσης είναι σύμβολο προσκόλλησης σε άτομα ή σε ιδέες. Αν δεις άγκυρα έξω από το νερό, σημαίνει ότι θα έχεις καλή τύχη ενώ μέσα στο νερό, σημαίνει πως θα έχεις  ερωτική ή άλλη απογοήτευση. Αν είσαι ανύπαντρος και δεις ότι σου δίνουν  άγκυρα, τότε, σύντομα θα παντρευτείς. Αν δεις να ρίχνεις άγκυρα στη θάλασσα, περίμενε επιτυχίες στη δουλειά σου ενώ μια άγκυρα στην παραλία συμβολίζει  ότι κάποια δουλειά σου θα τελειώσει με επιτυχία.
Αν το πλοίο σηκώσει άγκυρα, για να αράξει στο λιμάνι, σημαίνει απαλλαγή από σκοτούρες για μεγάλο διάστημα. Αν το πλοίο σηκώσει άγκυρα για να φύγει, σημαίνει περιπέτεια με κάποια δόση κινδύνου. Δύο άγκυρες που πέφτουν συγχρόνως στη θάλασσα, σημαίνουν ότι θα σε βρουν στενοχώριες και αποτυχίες. Η άγκυρα σαν στολίδι ή καρφίτσα σε ρούχα, σημαίνει απροσδόκητα και ευχάριστα γεγονότα. Οι ερωτευμένοι σύντομα θα τσακωθούν όταν κάποιος δει στ’ όνειρο του άγκυρα. Για τους ναυτικούς που δουν στον ύπνο τους άγκυρα, το όνειρο είναι καλός οιωνός, αν η θάλασσα ήταν γαλήνια.

Αγκώνας
Αν δεις ότι εξαρθρώνεις ή πληγώνεις τον αγκώνα σου, θα χάσεις κάποιο πολύτιμο αντικείμενο. Αν δεις τον δικό σου ή κάποιον άλλο αγκώνα, να περιμένεις στενοχώριες ενώ αν δεις ότι χτύπησες τον αγκώνα σου την επομένη θα έχεις καβγάδες.

Άγλυκος
Όταν δεις ότι τρως γλυκά που η γεύση τους αντί για γλυκιά είναι ανύπαρκτη ή ακόμη χειρότερα πικρή τότε έρχονται αποτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Άγνωστος
Ο άγνωστος είναι σημάδι του καλού και της επιτυχίας. Αν είσαι ανύπαντρη κοπέλα και ονειρεύεσαι κάποιον άγνωστο να βαδίζει στο πλευρό σου, περίμενε προξενιό ή πρόταση γάμου. Γενικά, ο άγνωστος ή η άγνωστη είναι σύμβολα ευημερίας και επιτυχίας.

Αγορά
Αν ονειρευτείς αγορά, θα σου παρουσιαστούν πολλές εναλλακτικές λύσεις στη δουλειά, στην επιλογή συντρόφου ή σταδιοδρομίας και θα πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά μια από αυτές. Αν είσαι σε αγορά τροφίμων και τα μαγαζιά είναι γεμάτα, σημαίνει αφθονία και κέρδη από τις δουλειές σου το ίδιο θα συμβεί αν δεις τον εαυτό σου να ψωνίζει κάτι από αγορά. Αν είναι η αγορά άδεια σημαίνει στενοχώριες και στέρηση. Αν υπάρχουν χαλασμένα φρούτα και χορταρικά ή κρέατα, σημαίνει απώλεια στις επιχειρήσεις σου.  Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί αγορά σημαίνει ευχάριστες αλλαγές.

Αγόρευση
Αν ονειρευτείς ότι παρακολουθείς αγόρευση που διαρκεί πολλή ώρα και αρχίζεις να βαριέσαι, τότε θα σου ζητήσουν να κάνεις κάτι αντίθετο με τις αρχές σου, για να βοηθήσεις συγγενικό πρόσωπο.

Αγόρι
Αν δεις στον ύπνο σου αγόρια να παίζουν και να τσακώνονται πάνω στο παιχνίδι, είναι καλό σημάδι. Αν δεις ένα αγόρι να παίζει με κορίτσι, θα έχεις επιτυχία στον γάμο ή στον έρωτα. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι γεννάς αγόρι, θα περάσεις οικογενειακούς μπελάδες.

Άγουρος
Γενικά ότι δεις άγουρο (φρούτα, δημητριακά κ.λ.π.) περίμενε αποτυχίες.

Αγριαγκινάρα
Η αγριαγκινάρα στο όνειρό μας σημάινεί ότι επίκειται σύναψη δεσμού  με μεγάλη χρονική διάρκεια.

Αγριελιά
Οικογενειακές στενοχώριες και φιλονικίες, σημαίνει η αγριελιά .

Άγριος
Αν δείτε αγριάνθρωπο στ’ όνειρο σας, σημαίνει ότι οι αντίπαλοί σας θα σας αντιταχθούν σε κάποια επιχείρηση. Αν δείτε ότι εσείς είσθε άγριος, είναι προμήνυμα ότι δυσμενείς προοπτικές θα σας προξενήσουν αποτυχίες και θλίψη.

Αγριόχοιρος
Αν σκέφτεσαι να πας για κυνήγι και δεις στον ύπνο σου ότι σε κυνηγάει και σε πληγώνει αγριογούρουνο, πρέπει να το αναβάλλεις,επειδή σημαίνει επιθέσεις από κάποιο αντίπαλό σου. Αν δεις ότι ξεφύγεις από τον αγριόχοιρο, θα νιώσεις μια μικρή απογοήτευση.
Αν σκοτώσεις αγριογούρουνο, θα αντιμετωπίσεις κάποιον αντίπαλό σου και θα τον εκδιώξεις από κοντά σου ενώ παράλληλα θα έχεις σημαντικά κέρδη.

Αγριόχορτα
Αν δεις αγριόχορτα ανάμεσα στα λουλούδια του κήπου σου, αυτό σημαίνει  πως κάποιοι εργάζονται ύπουλα για να αμαυρώσουν το όνομα σου. Αν δεις ότι καθαρίζεις αγριόχορτα από τον κήπο, την αυλή ή το σπίτι σου, θα ξεκαθαρίσεις μια υπόθεση που σε βασανίζει για μεγάλο διάστημα.

Αγρόκτημα
Αν ονειρευτείτε πως ζείτε σε αγρόκτημα, σημαίνει πως θα είστε τυχεροί σε κάθε προσπάθεια.
Αν ονειρευτείτε πως αγοράζετε αγρόκτημα, σημαίνει για τον γεωργό μια καλή σοδειά για τον επιχειρηματία κέρδος και για τους ταξιδιώτες και τους ναυτικούς ασφαλές ταξίδι.
Αν ονειρευτείτε πως κάνετε επίσκεψη σε αγρόκτημα, σημαίνει ευχάριστες συναναστροφές ευχάριστες εξελίξεις και μεγάλες χαρές.

Αγρός
Αν δεις αγρό καλλιεργημένο, να περιμένεις μεγάλες χαρές. Αν  ο αγρός είναι ακαλλιέργητος, πρόσεξε επειδή θα χάσεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αν δεις αγρό με σιτάρι την ώρα του θερισμού και ασχολείσαι με τις τέχνες ή με τις επιστήμες, θα σημειώσεις σημαντικές  επιτυχίες σε αυτές.

Αγρότης
Αν κάποιος τον δει στον ύπνο του αγρότη είναι καλό σημάδι. Είναι προμήνυμα να περιμένει την επομένη σημαντικά κέρδη από τις δουλειές του.

Αγροφύλακας
Αν μια ανύπαντρη δεις στον ύπνο της αγροφύλακα, να περιμένει σύντομα κάποιο προξενιό.

Αγρυπνία
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι παραβρεθήκατε σε αγρυπνία, σημαίνει ότι θα θυσιάσετε κάτι αξιόλογο για ευτελή πράγματα.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ο εραστής της βρίσκεται σε αγρυπνία, είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί από παρακλήσεις γεμάτες πάθος και να διακινδυνεύσει την τιμή της για χάρη του έρωτα.

Αγχόνη
Αν ονειρευτείτε πως εσείς βρισκόσαστε πάνω στη αγχόνη, σημαίνει πως θα υποφέρετε από την κακία φίλων σας.
Αν δεις ότι σε κρεμούν, αυτό σημαίνει ότι γρήγορα, θα ξεμπερδέψεις από κάποια επικίνδυνη περιπέτεια. Αν δεις, απλώς, μια αγχόνη, θα διαλυθεί αρραβώνας ή θα χωρίσει αντρόγυνο.
Το να ονειρευτείτε ένα φίλο στην αγχόνη, προλέγει πως σύντομα θα πρέπει ν’ αποφασίσετε για επείγοντα πράγματα, ή πως σύντομα θα βρεθείτε μπροστά σε μεγάλη συμφορά.
Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ο αγαπημένος της βρίσκεται στην αγχόνη σημαίνει πως θα παντρευτεί έναν υπέροχο και ταλαντούχο άντρα.
Αν δείτε πως σώζεστε από την αγχόνη, σημαίνει πως οι επιθυμίες σας θα γίνουν πραγματικότητα.
Αν ονειρευτείτε πως απαγχονίζετε έναν εχθρό σας, σημαίνει πως θα είστε  νικητής σε όλους τους τομείς.

Αγωγιάτης
Αν μια κοπέλα δει αγωγιάτη, τότε να περιμένει προξενιό ή πρόταση γάμου από τον άντρα που αγαπά. Αν δεις αγωγιάτη να σε οδηγεί και να σου δείχνει τον σωστό δρόμο, τότε, κάποιος φίλος σου θα σε βοηθήσει να βγεις από μια δύσκολη θέση.

Αγώνας
Ο αγώνας που είδες στον ύπνο σου είναι σημάδι τόλμης, αισιοδοξίας και επιτυχίας. Πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι θα πετύχετε αυτό που θέλετε.
Αν δείτε ότι παίρνετε μέρος σε κάποιον αγώνα, σημαίνει πως άλλοι θα προσπαθήσουν ν’ αποκτήσουν αυτά τα οποία εσείς επιθυμείτε. Αν όμως κερδίσετε στον αγώνα, σημαίνει πως θα ξεπεράσετε τους αντιπάλους σας. Αν ονειρευτείτε ότι αγωνίζεστε για οτιδήποτε, είναι προμήνυμα δυσκολιών, αλλά αν δείτε πως νικάτε στον αγώνα, σημαίνει ότι θα συναντήσετε πρόσκαιρα εμπόδια.

Αγωνία
Η σημασία αυτού του ονείρου εξαρτάται από το ποιος είναι εκείνος που νιώθει την αγωνία. Γενικά προοιωνίζεται στενοχώρια και ευχαρίστηση ανάμικτες, αλλά περισσότερη στενοχώρια παρά ευχαρίστηση. Αν είστε εσείς οι ίδιοι που νιώθετε αγωνία, σημαίνει αλλαγή φίλων. Αν είναι κάποιος άλλος, σημαίνει αλλαγή περιβάλλοντος. Αν πρόκειται για κάποιο ζώο, σημαίνει θλίψη.
Αν δείτε ότι είχατε αγωνία για την απώλεια χρημάτων ή ιδιοκτησίας, σημαίνει ότι συνταρακτικοί φόβοι θα σας βασανίσουν εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης υποθέσεων ή της αρρώστιας κάποιου αγαπημένου συγγενή.

Αδάμ και Εύα
Αν ονειρευτείτε τους πρωτόπλαστους είναι προειδοποίηση για τις σχέσεις σας με άτομα του αντίθετου φύλου που μπορεί να σας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Για τους παντρεμένους, προμηνύονται οικογενειακές δυσκολίες. Επειδή η Εύα πλάστηκε από το πλευρό του Αδάμ, αν δει το όνειρο κάποιος άντρας, σημαίνει ότι θα κάνει μια μικροεπέμβαση.
Αν ονειρευτείτε τον Αδάμ και την Εύα, σημαίνει ότι κάποιο τυχαίο γεγονός θα σας στερήσει την ελπίδα της επιτυχίας στην εργασία σας.
Αν τους δείτε στον Παράδεισο, τον Αδάμ με φύλλο συκής αλλά την Εύα γυμνή με μόνο ένα χρωματιστό φίδι να στολίζει τη μέση και το υπογάστριο της, σημαίνει ότι η προδοσία και η κακοπιστία θα “συνωμοτήσουν” για να καταστρέψουν την περιουσία σας.
Είτε δείτε είτε ακούσετε την Εύα να μιλάει με το φίδι, σημαίνει ότι επιτήδειες γυναίκες θα σας μπλέξουν, με αποτέλεσμα να χάσετε την περιουσία και την καλή σας φήμη.

Αδαμαντοπωλείο
Αν δεις και μπεις μέσα, σημαίνει στενοχώριες. Αν περνάς απ’ έξω, απαλλαγή από τις στενοχώριες σου. Αν ψωνίζεις κανένα κόσμημα από αδαμαντοπωλείο, ασθένεια σε περιμένει.

Αδάμας – διαμάντι
Αν μία γυναίκα δει ότι φορεί στο κεφάλι της αδαμάντινο κόσμημα, σημαίνει μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Αν το έχει καρφιτσωμένο στο στήθος ή κρεμασμένο στο λαιμό της, τότε θα έχει υλική ικανοποίηση. Στο χέρι αν το έχεις, πάνω σε δαχτυλίδι, σημαίνει μεγάλη ηθική στενοχώρια. Αν προσφέρεις σε άλλον δαχτυλίδι με αδάμαντα, σημαίνει ότι θα ξαλαφρώσεις από κάποια στενοχώρια.

Αδάμαστο άλογο
Αν στο όνεορό σου δεις άλογο ελεύθερο και ατίθασο που δεν μπορεις να δαμάσεις τότε είναι προμήνυμα ότι κινδυνέυεςι να πάθεις κάποια ή κάποιες σημαντικες ζημιές.

Άδεια
Αν ονειρευτείς ότι παίρνεις ή δίνεις ή δεν σου δίνουν άδεια, σημαίνει πως όλα αναβάλλονται, τίποτα δεν πραγματοποιείται προς το παρόν. Αν δεις ότι είσαι στρατιώτης και παίρνεις μικρή άδεια, θα απαλλαγείς από κάποια οικονομική υποχρέωση. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι συναντάς στρατιώτη που βρίσκεται σε άδεια, προμηνύεται ευχάριστη ερωτική περιπέτεια. Αν σου ζητούν οποιαδήποτε άδεια, είναι προμήνυμα επιτυχιών στον επαγγελματικό ή αισθηματικό σου τομέα. Αν, όμως, δεν μπορείς να τη βρεις, σημαίνει οικογενειακούς καβγάδες.

Αδειανός
Είναι σύμβολο της φτώχειας. Ό,τι και αν δεις, αδειανό μπουκάλι, στάμνα, κατσαρόλα, κουτί, σπίτι, περίμενε φτώχεια και ανέχεια.

Άδειασμα
Οτιδήποτε αν δεις πως αδειάζεις, περίμενε να σου φύγει κάποιο βάρος, κάποια στενοχώρια. Όλα θα πάνε καλά και η ανακούφιση θα κυριεύσει την ψυχή σου.

Αδέκαρος
Αν δεις ότι το πορτοφόλι σου ή οι τσέπες σου δεν έχουν ούτε ένα ευρώ, να περιμένεις πολλά κέρδη.

Αδελφοί – αδέλφια – αδελφός –αδελφή
Αν δεις ότι έχεις καλές σχέσεις με τα αδέλφια σου, σημαίνει οικογενειακή και οικονομική σταθερότητα. Αν δεις ότι μαλώνεις με τα αδέλφια σου, θα έχεις οικογενειακά προβλήματα από οικονομικές, κτηματικές ή κληρονομικές διαφορές. Αν ονειρευτείς ότι μισείς τον αδελφό ή την αδελφή σου, κάποιος θα συκοφαντήσει τον πιο καλό σου φίλο. Αν ο αδελφός ή η αδελφή σου είναι άρρωστοι, το όνειρο είναι κακό. Αν ο αδελφός ή η αδελφή δουν ότι σκοτώνουν τον αδελφό τους, μεγάλες στενοχώριες και πίκρες να περιμένουν στο σπιτικό τους. Αν αδελφός υποδέχεται τον αδελφό του που έρχεται από ταξίδι, τότε, πλούτη και κέρδη μεγάλα τον περιμένουν. Αν όμως δείτε τους αδελφούς σας φτωχούς και λυπημένους, ή να εκλιπαρούν βοήθεια, σύντομα θα σας καλέσουν σε κάποια επιθανάτια κλίνη, ή κάποια τρομερή απώλεια περιμένει εσάς ή εκείνους.

Αδελφότητα
Αν δεις ότι ανήκεις σε οποιαδήποτε αδελφότητα, θα σε βοηθήσουν σημαντικά πρόσωπα σε μια δύσκολη στιγμή σου.

Αδιάβροχο
Αν φοράς αδιάβροχο και περπατάς στη βροχή, μη φοβάσαι. Δεν πρόκειται κανείς να πιστέψει τα κουτσομπολιά που λένε για σένα.
Αν, όμως, φοράς αδιάβροχο χωρίς να βρέχει, περίμενε μεγάλες στενοχώριες ή πίκρες.

Αδιαθεσία
Σημάδι αναποδιάς. Αν δεις πως είσαι αδιάθετος, μην περιμένεις τίποτα να πάει καλά και πολύ περισσότερο οι ερωτικές σου υποθέσεις.

Αδιάλλακτος
Αν δεις ότι είσαι στις συζητήσεις με κάποιον, μη διστάσεις να συμφιλιωθείς με τον άνθρωπο που σε χωρίζουν ορισμένες διαφορές, αλλιώς κυνδυνεύεις να υποστείς πολλές ζημιές.

Αδιαφορία
Αν ονειρευτείτε καταστάσεις αδιαφορίας, σημαίνει πως θα έχετε ευχάριστη συντροφιά για ένα σύντομο διάστημα. Για τη νέα γυναίκα που θα δει πως ο αγαπημένος της δείχνει αδιαφορία, σημαίνει πως δεν της δείχνει την τρυφερότητα του κατά τον πιο σωστό τρόπο. Αν δει πως εκείνη του δείχνει αδιαφορία, σημαίνει πως θα του φερθεί με προσποίηση. Αν δείτε στο όνειρο σας ότι φέρεστε αδιάφορα σε κάποιο ετερόφυλο άτομο το πιθανότερο είναι να συνδεθείτε αισθηματικά και να σας ενώσουν τα δεσμά του γάμου. αν είστε παντρεμένοι θα βρείτε καλή και ευχάριστη συντροφιά.

Αδικία
Αν δεις ότι διαπράττεις αδικία, θα λάβεις ανταμοιβή για κάτι το κοινωφελές που έπραξες.

Αδιόριστος
Αν δεις ότι μένεις αδιόριστος, να περιμένεις αποτυχίες στις δουλειές σου.

Αδράχτι
Αν ονειρευτείς αδράχτι, να προσέξεις καλά. Θα συναντήσετε οικονομικά προβλήματα, οι δε φίλοι σας προσέξτε γιατί κοιτάζουν να επωφεληθούν από την αδυναμία σας αυτή. αν τα αδράχτια είναι πολλά μαζί, η προσοχή σας να γίνει πιο μεγάλη γιατί κοιτάζουν γνωστοί και φίλοι να σας κάνουν αντικείμενο εκμεταλλεύσεως. αν όμως δείτε πως δουλεύετε με το αδράχτι τότε δίνετε μόνος σας το δικαίωμα για να σας πολεμήσουν. Άνθρωποι δικοί σου και ξένοι προσπαθούν να σε μπλέξουν άσχημα. Και το χειρότερο είναι πως αν δεις τον ίδιο σου τον εαυτό να γνέθει, εσύ θα είσαι αυτός που θα δώσει αφορμές για τα μπλεξίματα που θα ακολουθήσουν.

Αδύναμος
Αν δεις στον ύπνο σου πως είσαι αδύναμος, να περιμένεις κάτι καλό. Η τύχη θα σου χαμογελάσει.

Αδύνατος
Αν ονειρευτείτε πως είστε αδύνατος, σημαίνει ανθυγιεινή απασχόληση και πνευματική ανησυχία. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια αλλαγή για τον εαυτό σας μετά από αυτό το όνειρο.

Αειθαλή
Αειθαλή δέντρα ή θάμνοι είναι σημάδι αιώνιας φιλίας.

Αέρας – άνεμος
Σε γενικές γραμμές και για τις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλό όνειρο. Αν ο αέρας που φυσά είναι πολύ δυνατός και σε παρασύρει, τότε θα μάθεις κάτι δυσάρεστο, αν όμως, φυσά μαλακά, κάποιο καλό μαντάτο θα ακούσεις. Ο καθαρός αέρας σημαίνει ανάκτηση δυνάμεων, μετά από μακρά αρρώστια ή προσπάθεια. Υγρός αέρας, όχι ομίχλη, σημαίνει ότι κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί θα λυθεί με μια ξαφνική έμπνευση που θα σου έρθει, ενώ αν ο αέρας είναι μυρωμένος, θα έχεις επιτυχία στον έρωτα σου. Αν ο αέρας που αναπνέεις είναι γεμάτος από καπνούς τσιγάρων, περίμενε πίκρα και απογοήτευση. Αν δείτε να φυσάει αέρας δροσερός που σας προξενεί ευχαρίστηση, σημαίνει πως θα πάρετε μιαν ευχάριστη είδηση. Αν ο αέρας είναι δυνατός και κρύος τότε οι δουλειές σας δεν θα πάνε καλά και άσχημες ειδήσεις θα λάβετε. αν ο αέρας είναι ζεστός και νοιώθετε να σας ενοχλεί, τότε προμηνύονται δυσάρεστα και άσχημα γεγονότα. Αν είναι μπάτης δροσερός και είσαστε στην ακροθαλασσιά και τον απολαμβάνετε, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε σιγουριά και δύναμη στη ζωή σας. Όταν όμως ονειρευτείτε ότι πετάτε στον αέρα, τότε θα έχετε επιτυχίες στη ζωή σας. Όταν δείτε πως βρεθήκατε σε ένα μέρος και ο αέρας που φυσάει έχει την μοσχοβολιά των λουλουδιών, σας περιμένει αισθηματική επιτυχία. Αν ο αέρας είναι θυελλώδης και σας παρασύρει, τότε σας κυνηγούν δυσάρεστα γεγονότα. Τέλος, αν ο αέρας είναι βαρύς, ακάθαρτος και σας κάνει να αναπνέετε βαριά, τότε σας περιμένουν δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό το όνειρο σημαίνει μια αρρωστημένη κατάσταση πραγμάτων που δεν προμηνύει τίποτα καλό για εκείνον που το είδε.

Άεργοι
Αν ονειρευτείς ότι είσαι άεργος και αλητεύεις, θα έχεις μπροστά σου μια περίοδο ανέμελης ζωής. Αν, όμως, δεις ότι κάνεις παράνομες πράξεις, το όνειρο σου είναι προειδοποίηση ότι κάποια άστοχη ενέργεια σου θα γίνει γνωστή.

Αεροβόλο
Αν κάνεις σκοποβολή ή σημαδεύεις άνθρωπο ή ζώο με αεροβόλο, σημαίνει ότι δεν θα έχεις την επιτυχία που περιμένεις στα σχέδια σου.

Αεροδρόμιο
Αν δεις αεροδρόμιο γεμάτο κίνηση και φώτα, προχώρα και τράβα μπροστά επειδή θα μπεις σύντομα σε μια νέα φάση της επαγγελματικής σου ζωής. Αν το αεροδρόμιο είναι πολεμικό, το όνειρο σημαίνει το ίδιο με το προηγούμενο, μαζί με την προειδοποίηση ότι μπορεί να αποτύχεις στη νέα αυτή φάση, αν κάνεις κάποια βιαστική κίνηση. Αν το αεροδρόμιο είναι εγκαταλειμμένο, σε περιμένουν δύσκολες μέρες.

Αεροπλάνα – αεροπλάνο
Ανάλογα με το τι κάνεις, ανεβαίνεις, κατεβαίνεις, ταξιδεύεις ή βλέπεις αεροπλάνο να πετά, δίνονται και οι ερμηνείες. Αν ονειρευτείτε ότι είστε πιλότος, υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας σε μια νέα αρχή. Αν δεις πως ταξιδεύεις ή ανεβαίνεις σε αεροπλάνο, οι υποθέσεις σου θα πάνε καλά. Αν κατεβαίνεις όμως, περίμενε αποτυχίες στη δουλειά σου και στη ζωή σου (στον έρωτα). Αν δεις αεροπλάνο να πέφτει, να προετοιμαστείς ψυχικά γιατί κάτι κακό θα ακούσεις ή θα σου συμβεί. Αν δεις καταστρεμμένο αεροπλάνο, πρόσεξε. Κάποια καταστροφή θα πάθεις. Σε περίπτωση που το αεροπλάνο κάνει βουτιά προς τα κάτω, θα υπάρξουν σύντομα ευχάριστες εμπειρίες με το αντίθετο φύλλο. Αν τέλος, δεις αεροπλάνο να πετά ψηλά στον ουρανό ή στα σύννεφα, περίμενε θριάμβους και δόξες.

Αεροπόρος
Αν δεις πως είσαι αεροπόρος, περίμενε ευχάριστες εξελίξεις στις αισθηματικές σου σχέσεις. Αν όμως, δεις έναν αεροπόρο – γνωστό ή άγνωστο – να πετά, περίμενε να σε κυριεύσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια.

Αερόστατο
Αν δείτε πως ανεβαίνετε σε αερόστατο, σημαίνει πως κάποιο ταξίδι σας δεν θα έχει επιτυχία. Θα συναντήσετε εχθρότητα και όχι τόσο καλή εξέλιξη στις επιχειρήσεις σας. Αν δεις ότι ταξιδεύεις με αερόστατο και πετάς ήσυχα πάνω από ρομαντικά τοπία, θα έχεις μεγάλες επιτυχίες, αν δείξεις εργατικότητα και αποφασιστικότητα.

Αετός
Αν δεις αετό να πετάει, σημαίνει ότι έχεις φιλοδοξίες πολύ μεγαλύτερες από τις δυνάμεις σου, σημαίνει όμως και επιτυχία σε δουλειές. Αν ο αετός πετά πετά πάνω από το σπίτι σου, να περιμένεις δόξα και ευτυχία στο σπιτικό σου. Αν δεις πως πιάνεις αετό, να περιμένεις μεγάλες επιτυχίες. Αν όμως, δεις στον ύπνο σου αετό και σου μιλά με ανθρώπινη φωνή, προετοιμάσου γιατί κάποιο κακό θα σε βρει. Το να δείτε αετό κουρνιασμένο ψηλά, σημαίνει ότι θα αποκτήσετε φήμη, πλούτο και την υψηλότερη θέση στη χώρα σας. Αν δείτε ότι σκοτώνετε αετό, είναι προμήνυμα ότι θα υπερπηδήσετε όλα τα εμπόδια, θα κατανικήσετε τους εχθρούς σας και θα αποκτήσετε αμύθητα πλούτη. Αν ονειρευτείτε πως τρώτε κρέας αετού, σημαίνει ότι έχετε τέτοια δύναμη θελήσεως που δεν σας σταματά ούτε ο θάνατος. Πολύ σύντομα θα αποκτήσετε πλούτη. Τέλος, ο αετός που βλέπεις στον ύπνο σου να πετά, είναι καλό σημάδι. Κάποιος φίλος δυνατός ή μια γυναίκα θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τους σκοπούς σου.

Αηδία
Αν ονειρευτείς κάτι που σου προκαλεί αηδία, θα συναντήσεις άτομα με επιρροή που θα σε βοηθήσουν στη σταδιοδρομία σου. Αν, όμως, νιώσεις αηδία για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, θα χάσεις ένα καλό φίλο από δική σου επιπολαιότητα.

Αηδόνι
Γενικά, είναι πολύ καλό όνειρο, καθώς αυτό το γλυκόλαλο πουλί συμβολίζει τη χαρά και την ευτυχία, είτε το ακούει κανείς είτε το βλέπει στο σπίτι του. Αν ακούς αηδόνια, θα πάρεις καλές ειδήσεις ενώ, αν το αηδόνι έρθει μόνο του και καθίσει κοντά σου, θα γνωρίσεις κάποιο πρόσωπο που θα σου κάνει κακή εντύπωση αλλά θα αποδειχτεί πολύτιμος σύμβουλος. Αν τέλος, δεις αηδόνι να χτίζει τη φωλίτσα του στο σπιτικό σου, ευτυχία και προκοπή θα φωλιάσουν σ’αυτό. Αν μια κοπέλα ακούσει ή δει αηδόνι, να περιμένει ευχάριστες εξελίξεις στις αισθηματικές της υποθέσεις ή μια πρόταση γάμου. Αν δεις φωλιά αηδονιού με πουλιά μέσα και κάποιο φίδι να τα τρώει, να προσέξεις πολύ επειδή, ίσως πετύχουν το σχέδιο τους αυτοί που σε επιβουλεύονται, αν σε βρουν αμέριμνο. Αν εξοντώσεις το ερπετό, θα εξουδετερώσεις ένα ύπουλο σχέδιο. Το να δει κανείς αηδόνια που δεν κελαηδούν σημαίνει μικρο-παρεξηγήσεις μεταξύ φίλων.

Αθάνατος (φυτό)
Αν δεις ότι φύτρωσε μπροστά στην πόρτα σου ή στον κήπο σου αθάνατος, σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόσωπο που σε προστατεύει. Αν δεις πολλούς αθάνατους μαζί, περίμενε την ευτυχία που θα είναι δυνατή και ακλόνητη. Τέλος, αν δεις πως κόβεις φύλλα αθάνατου, θα ξεπεράσεις πολλά εμπόδια.

Αθεμελίωτος
Αν δεις το σπίτι σου χωρίς θεμέλιο, μεγάλη καταστροφή σε περιμένει.

Αθλητισμός
Αν δεις ότι ασχολείσαι με οποιοδήποτε άθλημα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα συναντηθείς με πολλούς φίλους που έχεις να δεις από πολύ καιρό. Αν νικάς σε αγωνίσματα στίβου ή νικά η ομάδα σου, θα έχεις μεγάλη τύχη. Αν αγωνίζεσαι και πάνω στον αγώνα τραυματίζεσαι, οι ανώτεροι σου θα κάνουν καλές συστάσεις για σένα.

Αθροίζω – άθροισμα
Καθώς ο ψυχικός κόσμος δεν έχει σχέση με τη λογική διεργασία των αριθμών, το άθροισμα που γίνεται στο όνειρο, οδηγεί πάντα σε λαθεμένα αποτελέσματα. Το μήνυμα του ονείρου είναι σαφές: η υπερβολική ενασχόληση με τους υπολογισμούς οδηγεί στην επιλογή μιας άχαρης ζωής σύντομα, το άτομο που ονερεύεται ότι αθροίζει, θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αν δεν μεταβάλλειτη στάση του προς τη ζωή.

Αθώωση
Αν δεις ότι σε δικάζουν και σε αθωώνουν, να οπλιστείς με όση ψυχραιμία διαθέτεις γιατί σε περιμένει μεγάλη δοκιμασία από την οποία θα βγεις σώος μόνο αν κρατήσεις απόλυτα την ψυχραιμία σου. Επίσης, η αθώωση μπορεί να σημαίνει συκοφαντία από την οποία πρέπει να αποκατασταθείς στα μάτια των φίλων σου. Επίσης αν δείτε πως αθωωθήκατε για κάποιο έγκλημα, σημαίνει ότι πρόκειται να αποκτήσετε σημαντική ιδιοκτησία, αλλά υπάρχει κίνδυνος δικαστικού αγώνα πριν από την απόκτηση της. Αν δείτε πως αθωωθήκανε άλλοι, σημαίνει ότι κάποιοι φίλοι σας θα σας δώσουν ευχαρίστηση βοηθώντας σας.

Αιθέρας
Αν νιώσεις στον ύπνο σου τη μυρωδιά του αιθέρα, θα έχεις μια ευχάριστη αλλαγή στη ζωή σου.

Αίθουσα
Αν δεις ότι μπαίνεις σε μια άδεια, δίχως έπιπλα αίθουσα, σημαίνει ότι τα κέρδη σου θα είναι λιγοστά. Αν η αίθουσα είναι σκοτεινή, να περιμένεις απογοητεύσεις και αποτυχίες. Αν βγαίνεις από κάποια αίθουσα, θα χάσεις τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου. Η αίθουσα διδασκαλίας σημαίνει συνάντηση ή γάμο με κάποιο γνωστό σου. Αν βρίσκεσαι σε αίθουσα συναυλιών και ακούς ωραία μουσική, γενικά, είναι καλό όνειρο.

Αίμα – αιμορραγία
Το αίμα συμβολίζει τη ζωτικότητα αλλά σχετίζεται, επίσης, με τον φόβο και την οργή. Η μεγάλη απώλεια αίματος υποδηλώνει απώλεια δυνάμεων.
Αν ονειρευτείς ακατάσχετη αιμορραγία, περίμενε να ξεσπάσει το μίσος και η κακία από ένα φίλο σου. Αν το αίμα είναι μαύρο και ακάθαρτο, περίμενε συμφορές και πίκρες. Ρούχα λεκιασμένα με αίμα στο όνειρο, είναι ένδειξη ότι εχθροί επιδιώκουν να ματαιώσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία που ανοίγεται μπροστά σας. Όποιος ονειρευτεί αίμα, θα πρέπει να φυλάγεται από παράξενες φιλίες. Αν δείτε αίμα να τρέχει από πληγή, θα πρέπει να περιμένετε σωματικούς πόνους και στενοχώρια. Επίσης, προμηνύονται κακές επιχειρήσεις από ατυχείς διαπραγματεύσεις και συμπράξεις. Αίμα στα χέρια σας, σημαίνει άμεση κακοτυχία, αν δεν προσέξετε τον εαυτό σας και τις υποθέσεις σας. Αν δείτε αίμα κόκκινο, σημαίνει κάτι το γρήγορο, είτε είδηση, είτε καλό.
Αν το αίμα τρέχει κόκκινο και στην υγεία σας είσαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχίες μεγάλες και γρήγορη χαρμόσυνη είδηση σας περιμένει. Αν το αίμα που θα δείτε είναι πολύ κόκκινο και προέρχεται από άλλους, θα έχετε πολλές και σημαντικές επιτυχίες. θα γίνονται πιο σημαντικές όσο πιο πολύ είναι το αίμα. Αν πάλι τρέξει επάνω σας αίμα, θα πάρετε μεγάλη χαρά, πλούτη, και ευτυχία και εκπλήρωση των αισθηματικών σας επιθυμιών. Αν όμως η υγεία σας δεν είναι καλή και δείτε αίμα, τότε η υγεία σας θα χειροτερέψει. Αν δείτε αίμα μαύρο και βρώμικο ή αν το φτύνετε, σημαίνει αρρώστια. Αν δείτε να ουρείτε αίμα, τότε σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από κάτι το ανεπιθύμητο. Αν δείτε ότι χάνετε αίμα τότε θα εκπληρωθούν οι αισθηματικές σας επιθυμίες. Αν δείτε ότι βγαίνει αίμα από το στόμα σας, σας περιμένει μεγάλη αρρώστια. Αν δείτε ότι δίνετε αίμα σε κάποιον άλλο, σας περιμένει σύντομη ευτυχία. Αν το αίμα που θα δείτε είναι κάποιου ζώου που το σφάζουν και σας λερώσει και είσαστε άρρωστος, θα γίνετε γρήγορα καλά, αν είσαστε υγιής θα γίνετε πολύ δυνατός. Όταν κοπέλα δει αίμα από την περίοδο της, να περιμένει γάμο γρήγορα, αν είναι παντρεμένη την περιμένει μεγάλη χαρά. Τέλος, μερικοί πιστεύουν πως αν δουν αίμα στον ύπνο τους, το όνειρο χάνεται.

Αιματίτης (λίθος)
Αν δείτε στ’ όνειρο σας αιματίτη λίθο, σημαίνει ότι θα είστε άτυχος στις σχέσεις σας. Για μια νέα γυναίκα που θα δει ότι δέχεται αιματίτη σαν δώρο, σημαίνει ότι θα τα χαλάσει με κάποιο φίλο, αλλά αυτό θα γίνει αιτία να κερδίσει έναν άλλο περισσότερο αντάξιο της.

Αιματοδότης – αιμοδότης
Αν δεις ότι δίνεις το αίμα σου ως αιματοδότης (αιμοδότης), γρήγορα θα παντρευτείς.

Αιματοχυσία
Αν δεις ν’ αλληλοσπαράζονται και ν’ αλληλοσκοτώνονται, αυτό σημαίνει νίκη στις υποθέσεις σου.

Αιμομιξία
Αν δεις στον ύπνο σου αιμομιξία με οποιοδήποτε συγγενικό πρόσωπο, σημαίνει φτώχεια και στενοχώριες. Πρόσεχε τις πράξεις σου!
Αν είσαστε άνδρας και δείτε πως κάνετε έρωτα με την μητέρα σας ή την αδελφή σας ή την κόρη σας ή άλλη συγγένισσά σας, αυτό σημαίνει μεγάλες αποτυχίες και στενοχώριες. Αν είστε κοπέλα και δείτε ότι κάνετε αιμομικτικό έρωτα, σημαίνει επιτυχία και ευτυχία στον αισθηματικό τομέα.

Αιμορραγία
Αν δείτε στ’ όνειρο σας αιμορραγία, σημαίνει θάνατο από τρομερό ατύχημα και κακόβουλες αναφορές σε βάρος σας. Η τύχη θα στραφεί εναντίον σας.

Αίνιγμα
Το αίνιγμα είναι παγίδα. Όπως και αν το δεις στον ύπνο σου, πρέπει να προσέχεις πολύ, είτε αν το λες είτε αν το ακούς ή αν προσπαθείς να το λύσεις, επειδή κάποιος φίλος ή γνωστός σου ή συγγενής σου προσπαθεί να σου στήσει παγίδα. Αν είσαι νέος ή νέα, πρόσεξε ακόμη περισσότερο επειδή κάποιος σοβαρός κίνδυνος απειλεί τον ερωτά σου.

Αίρεση
Αν δεις ότι ανήκεις σε μια θρησκευτική αίρεση, η ζωή σου κινδυνεύει από τολμηρή επιχείρηση, την οποία σκέπτεσαι να αναλάβεις, ή από ταξίδι που προτίθεσαι να κάνεις.

Αισιοδοξία
Αν δεις στον ύπνο σου ότι είσαι γεμάτος αισιοδοξία, να προσέξεις επειδή κάποιο φιλικό ή αγαπητό σου πρόσωπο θα σε πικράνει πολύ.

Αισχρά λόγια (αισχρολογίες, βρισιές, βωμολοχίες)
Αν στον ύπνο σου δεις πως λες αισχρά λόγια, περίμενε αρρώστια και μάλιστα, σοβαρή. Αν είσαι γυναίκα και δεις τον εαυτό σου να αισχρολογεί, πρέπει να προσέξεις πολύ, γιατί θα σου βγει “κακό όνομα”. Αν δεις κάποιον ξένο – γνωστό ή άγνωστο – να αισχρολογεί, γρήγορα θα ακούσεις γι αυτόν κάποια κακή είδηση.

Αιχμαλωσία – αιχμάλωτος
Αν ονειρευτείς αιχμαλώτους, περίμενε πολλές επιτυχίες. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι πιάνεσαι αιχμάλωτη, θα παντρευτείς μέσα στον χρόνο. Η παντρεμένη γυναίκα που βλέπει πως την πιάνουν αιχμάλωτη, να περιμένει εγκυμοσύνη. Αν κάποιος ή κάποια βλέπει πως αιχμαλωτίζει κάποιον, να είναι σίγουρος ή σίγουρη πως έκανε ένα ακόμα βήμα, σταθερό και σίγουρο προς το πρόσωπο που αγαπά. Αν δείτε στον ύπνο σας πως είστε αιχμάλωτος, σημαίνει ότι θα έχετε ν’ αντιμετωπίσετε κάποια προδοσία, και αν δεν μπορέσατε να αποδράσετε, σας περιμένει ζημιά και κακοτυχία.Αν ονειρευτείτε ότι αιχμαλωτίσατε κάποιον, θα έχετε ταπεινές επιδιώξεις και δοσοληψίες με πρόσωπα χαμηλότατου επιπέδου.Για μια νέα γυναίκα που θα δει πως είναι αιχμάλωτη, το όνειρο προλέγει πως ο σύζυγος της τη ζηλεύει για την εμπιστοσύνη της σε άλλους ή μπορεί να επικριθεί για την απερισκεψία της.

Ακαδημία – Ακαδημαϊκός
Αν δεις ότι μπαίνεις σε ακαδημία, σημαίνει ότι γρήγορα, θα ασχοληθείς με καινούρια θέματα. Όμως, πρόσεχε γιατί το όνειρο μπορεί να είναι προειδοποίηση, αν ασχολείσαι με το εμπόριο. Επίσης αν δείτε πως επισκεφθήκατε μια ακαδημία, σημαίνει ότι θα λυπηθείτε γιατί αφήσατε ευκαιρίες να πάνε χαμένες από τεμπελιά και αδιαφορία. Αν δείτε πως είναι δική σας, ή πως είστε οικότροφος σ’ αυτήν, δύσκολα θα ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας. θα αποκτήσετε γνώσεις, αλλά θα είστε ανίκανος να τις αφομοιώσετε σωστά και να τις εφαρμόσετε. Αν μια γυναίκα και οποιοδήποτε πρόσωπο δει ότι επιστρέφει σε ακαδημία, αφού την έχει τελειώσει, σημαίνει ότι θα βρεθεί μπροστά σε απαιτήσεις που θα είναι ανίκανη (ή ανίκανος) να αντιμετωπίσει.

Ακαθαρσίες
Αν βρεις ακαθαρσίες στο πιάτο ή στα ρούχα σου, είναι σημάδι ευτυχίας στον γάμο ή στον έρωτα. Αν, όμως δεις να τις τρως προετοιμάσου να πάθεις μεγάλη ζημιά ενώ, αν δεις ότι τις πετάς σε άλλον πολλά εμπόδια θα παρουσιαστούν στις δουλειές σου. Αν κάποιος τις πετά σε εσένα, θα υποστείς εξευτελισμό.
Οι ανθρώπινες ακαθαρσίες για μερικούς είναι χρήματα και για άλλους αρρώστια. Πάντως κατά γενική ομολογία το σύνηθες είναι ότι θα σου ερθουν αναπάντεχα πλούτη.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι τα ρούχα σας είναι ακάθαρτα, σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε το σπίτι σας εξαιτίας κάποιας επιδημίας. Αν δείτε ότι κάποιος σας ρίχνει βρωμιές, σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν να σας πληγώσουν.

Ακάθαρτος
Αν δεις ότι τα χέρια σου είναι ακάθαρτα, ή το πρόσωπο σου, θα επιτύχεις στις υποθέσεις σου, αλλά έπειτα από πολλά εμπόδια που θα σου παρουσιαστούν. Αντα ρούχα σου είναι ακάθαρτα και τσαλακωμένα, σημαίνει ασθένεια.

Ακακία
Η ακακία έχει κάποια σχέση με τον έρωτα. Αν μια κοπέλα το δει στον ύπνο της, θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα προς τον αγαπημένο της επειδή αυτός, αν και την αγαπά, δεν έχει το θάρρος να της το πει. Αν η ακακία είναι ανθισμένη, το όνειρο είναι πολύ καλό και σημαίνει τύχη ή εξαφάνιση προηγούμενων κακών οιωνών.

Ακάνθινο στεφάνι
Αν δεις ότι φοράς ακάνθινο στεφάνι, θα δεχτείς κάποια άδικη επίθεση και θα στενοχωρηθείς πολύ.

Άκαπνος
Αν δεις κάτι που πρέπει να βγάζει καπνό και δεν βγάζει, αυτό σημαίνει ότι κάποιος εργάζεται ύπουλα για σένα.

Άκαρπος
Αν δεις δέντρα της εποχής που δεν έχουν καρπό και είσαι έγκυος, θα αποβάλλεις. Για τον άντρα, τα άκαρπα δέντρα σημαίνουν στασιμότητα και όχι κέρδη από τις δουλειές του.

Ακαταστασία
Αν δεις να επικρατεί μεγάλη ακαταστασία στον χώρο της εργασίας σου, να περιμένεις οικονομικές δυσχέρειες. Η ακαταστασία στον άντρα, είναι σημάδι δυναμισμού, ενώ στη γυναίκα σημαίνει κάποια κλοπή ή διάρρηξη στο σπιτικό της. Αν το σπίτι είναι ακατάστατο και το τακτοποιεί, κάποιος παλιός της δεσμός θα ζωντανέψει. Οι ερωτευμένοι που βλέπουν πως ζουν με το αγαπημένο τους πρόσωπο σε ακατάστατο σπίτι, θα διακόψουν τις σχέσεις τους.

Ακατοίκητος
Αν δεις στον ύπνο σου ότι μένεις σε ακατοίκητο σπίτι, να περιμένεις μεγάλα κέρδη από τις δουλειές σου.

Ακέφαλος
Είναι σύμβολο της αποτυχίας και της εγκατάλειψης. Αν μια ερωτευμένη κοπέλα δει ακέφαλο σώμα, θα χάσει τον αγαπημένο της.
Όμοια, ο νέος θα χάσει την αγαπημένη του. Ο άντρας που θα ονειρευτεί ακέφαλο σώμα, θα πρέπει να προσέξει πολύ επειδή, ίσως χάσει τη δουλειά του ή αποτύχει σ’αυτή.

Ακινησία
Αν δεις ότι βρίσκεται σε ακινησία να είσαι βέβαιος ότι σε περιτριγυρίζουν εγωιστές.

Ακίνητα
Αν δεις στον ύπνο σου ότι αγοράζεις ακίνητα, θα σου τύχει μικρή ή μεγάλη κληρονομιά, ανάλογα με το μέγεθος του ακινήτου που βλέπεις.

Ακμή
Αν παρουσιαστεί ακμή σε σάς ή σε συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα, να περιμένετε προσβολή από κάποια επικίνδυνη αρρώστια.

Ακολασία
Η τυχόν συμμετοχή σου σε ακολασίες κάθε μορφής, είναι προειδοποίηση ότι πρέπει να απομακρύνεις κάποιους ευκαιριακούς φίλους σου. Επίσης, μπορεί να σημαίνει αναταραχή στην οικογενειακή γαλήνη.

Ακόλουθος
Αν δεις στον ύπνο σου ότι ακολουθείς κάποιον, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πετύχεις να μάθεις την αλήθεια για κάτι.

Ακόνι
Αν ονειρευτείς ακόνι, είναι σίγουρο πως σύντομα, θα αποκτήσεις κάποιο φίλο. Αν όμως, ακονίζεις κάτι, πρόσεξε γιατί θα χάσεις αισθηματικά. Αν δεις κάποιον άλλο να ακονίζει κάτι, θα μάθεις κουτσομπολιά γι αυτόν. Αν δείτε στ’ όνειρο σας ακόνι, είναι προμήνυμα στενοχώριας και χρειάζεται προσοχή στις ενέργειες σας, για ν’ αποφύγετε μπλεξίματα και δυσκολίες. Ίσως βρεθείτε στην ανάγκη να κάνετε ένα ανεπιθύμητο ταξίδι, ύστερα από ένα τέτοιο όνειρο.

Ακόντιο
Αν ρίχνετε ακόντιο εναντίον κάποιου, σημαίνει ότι θα γίνετε αιτία να χαλάσε μια φιλία. Αν το ρίχνετε σε αγώνες και είστε  μαθητές ή φοιτητές, θα σημειώσετε επιτυχίες. Το να δείτε άλλους να κρατάνε ακόντιο σημαίνει ότι τα συμφέροντα σας κινδυνεύουν. Αν κάποιος σας χτύπησε με ακόντιο, οι εχθροί σας θα καταφέρουν να σας δώσουν θλίψεις.

Ακορντεόν
Αν δεις στον ύπνο σου ότι παίζεις ακορντεόν, περίμενε επιτυχίες στον έρωτα. Αν ακούς ακορντεόν, να περιμένεις ερωτική εξομολόγηση, μπορεί όμως, να νιώσεις και μια περαστική λύπη. Αν ακούγονται πολλά φάλτσα στο ακορντεόν, τότε θα έχεις καβγάδες στο σπιτικό σου. Αν ονειρευτείτε πως ακούσατε μουσική από ακορντεόν, σημαίνει ότι θα έχετε κάποια διασκέδαση που θα σας βγάλει από την πίκρα και το κλείσιμο στον εαυτό σας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να διεξάγετε τον αγώνα της ζωής σας με περισσότερο κέφι και αισιοδοξία. Για μια νέα γυναίκα που είδε πως έπαιζε ακορντεόν, σημαίνει ότι θα κερδίσει τον αγαπημένο της χάρη σε κάποιο θλιβερό περιστατικό, πράγμα όμως που δε θα εμποδίσει την ένωση τους να είναι μακρόβια και ευτυχισμένη. Αν το ακορντεόν ακούγεται σαν ξεκούρντιστο, θα πικραθεί από αρρώστια ή στεναχώρια του αγαπημένου της.

Ακοσκίνιστο αλεύρι
Πρόσεξε, γιατί σου προτείνουν μια συνεργασία πολύ μπερδεμένη και είναι προτιμότερο να την αποφύγεις.

Ακούρντιστο όργανο
Θα έχεις αποτυχία στις δουλειές σου, καθώς επίσης, αποτυχία στην ερωτική σου ζωή. Αν δεις ότι τα ακούρντιστα όργανα τα παίζουν μουσικοί, να περιμένεις ζημιές από τις δουλειές σου.

Ακρίδα – ακρίδες
Οι ακρίδες στον ύπνο σου σημαίνουν ότι θα έρθουν αβέβαιοι καιροί. Αν δεις ότι πιάνεις ακρίδες, περίμενε απιστίες απ’ τον άντρα σου ή την γυναίκα σου. Αν ακούς το χαρακτηριστικό ήχο τους χωρίς να τις βλέπεις, θα μάθεις τον θάνατο κάποιου γνωστού σου. Ακρίδες που πέφτουν και κατατρώγουν τα φυτά είναι προμήνυμα συμφοράς. Αν τρως ακρίδα, κάποια είδηση θα μάθεις και θα στενοχωρηθείς πολύ. Γενικά, η ακρίδα, όπως και αν τη δει κανείς, δεν είναι “καλή”. Προμηνύει συμφορές ή στενοχώριες. Αν ονειρευτείτε πως βλέπετε ακρίδες πάνω σε πράσινα φυτά, σημαίνει πως οι εχθροί σας απειλούν τα πιο ζωτικά σας συμφέροντα. Αν τις δείτε πάνω σε οποιαδήποτε άλλη πρασινάδα, σημαίνει κακή υγεία και απογοητεύσεις στην εργασία. Αν δείτε ακρίδες να σκιάζουν τον ήλιο, σημαίνει πως κάποιο ενοχλητικό πρόβλημα θα παρεμβληθεί στις άμεσες επιχειρήσεις σας, αλλά με την κατάλληλη διαχείριση τα πράγματα θα φτιάξουν. Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί ακρίδες, σημαίνει πως χάρισε την αγάπη και τη γενναιοδωρία της σε ανάξια πρόσωπα.

Ακροατήριο
Αν δεις ότι μιλάς σε μεγάλο ακροατήριο, σημαίνει ότι γρήγορα θα κάνεις κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Αν βρίσκεσαι μέσα σε ακροατήριο, είτε θέατρο είτε δικαστήριο, πρέπει να προσέξεις πολύ επειδή θα κάνεις κάτι που θα βλάψει τα συμφέροντα σου. Αν ακούς κάποιον άλλο, θα σου ζητηθεί βοήθεια από φίλο.

Ακροβάτης
Αν ο ακροβάτης είσαι εσύ, είναι προειδοποίηση ότι θα επιτύχεις ένα δύσκολο, φαινομενικά αδύνατο έργο, χρησιμοποιώντας πλάγια μέσα. Αν βλέπεις ακροβάτες να κάνουν τα νούμερα τους σε τσίρκο, θα σου ζητηθεί γρήγορα απολογισμός για κάποιο έργο που σου έχουν αναθέσει. Αν δεις ότι το ακροβατικό νούμερο αποτύχει, πρέπει να προσέξεις πολύ επειδή θα σε βρουν αρρώστιες και επαγγελματικές αποτυχίες. Αν δείτε στον ύπνο σας ακροβάτες, σημαίνει ότι θα εμποδιστείτε στην εφαρμογή ριψοκίνδυνων σχεδίων από τους ανόητους φόβους άλλων. Αν δείτε πως εσείς κάνατε ακροβασίες, θα έχετε ένα αίσθημα ευθύνης, και η ζωή σας θα γίνει σχεδόν ανυπόφορη από τον χλευασμό των εχθρών σας. Αν δείτε ακροβάτες, σημαίνει ότι κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν το όνομα σας με κακεντρεχή και συκοφαντικό τρόπο. Επίσης, τα συμφέροντα σας σε επιχειρήσεις θα υπονομευτούν. Για μια νέα γυναίκα που είδε στ’ όνειρο της ακροβάτες σε σκοινιά, σημαίνει ότι θα ερωτοτροπήσει με άντρες.

Ακρογιαλιά
Αν δεις ότι περπατάς σε ήρεμη ακρογιαλιά, θα περάσεις μια μεγάλη περίοδο ψυχικής και πνευματικής ηρεμίας. Αντίθετα, αν έχει φουρτούνα, θα συναντήσεις περαστικές αναποδιές. Αν περπατάς ξυπόλητος και ένα ελαφρό κυματάκι σου φιλάει τα πόδια, θα γνωρίσεις δόξες και τιμές. Αν είσαι μόνος στην ακρογιαλιά, σημαίνει πως θα έρθουν μέρες χαρούμενες και ευτυχισμένες, και πως ίσως, κάνεις κάποιο ταξίδι. Αν η παραλία έχει πολλά βράχια και η θάλασσα είναι ταραγμένη, το ταξίδι σου θα βρει πολλά εμπόδια.

Ακρόπολη
Αν είσαι γυναίκα και ονειρευτείς την ακρόπολη, να περιμένεις επαίνους και καλά λόγια από φιλικό σου πρόσωπο. Αν είσαι υπάλληλος – άντρας ή γυναίκα – να περιμένεις προαγωγή. Γενικότερα, η ακρόπολη σημαίνει δόξα, ευτυχία και επιτυχίες.

Ακρωτηριασμός
Αν ονειρευτείς ότι εσύ ή κάποιο άλλο άτομο χάνει κάποιο μέλος του (χέρι, πόδι, κλπ.), να περιμένεις δυστυχίες και συμφορές.
Συνηθισμένος ακρωτηριασμός μελών στ’ όνειρο, σημαίνει την απώλεια μικρών υπηρεσιών η απώλεια ολόκληρων ποδιών ή χεριών σημαίνει ασυνήθιστη ύφεση στο εμπόριο. Για τους ναυτικούς, σημαίνει θύελλα και απώλεια πραγμάτων. Τα ψυχασθενή άτομα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ύστερα από αυτό το όνειρο.

Ακρωτήριο
Σε περιμένουν επιτυχίες, αν δεις στον ύπνο σου ακρωτήριο. Αν είσαι ανύπαντρη, μεγάλες χαρές και στέφανα σε περιμένουν. Αν δεις ότι στέκεσαι σε ακρωτήριο και κοιτάς την ανοιχτή θάλασσα, θα σε προσκαλέσουν φίλοι που μένουν στο εξωτερικό, να τους  επισκεφτείς. Αν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη, θα σε κατακρίνουν για κάτι που θα κάνεις αλλά στο τέλος θα βρεις το δίκιο σου.

Ακτίνα
Μια ακτίνα από προβολέα, φάρο ή φακό, σημαίνει ότι θα οδηγηθείς στη λύση κάποιου προβλήματος σχετικά με τη δουλειά σου. Μια ακτίνα φωτός που κατεβαίνει μέσα από τα σύννεφα, είναι πολύ καλό όνειρο που θα σου ανοίξει δρόμο για τα ουράνια.

Ακτινοσκόπηση
Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε γιατρό και σου βγάζει ακτίνες, το όνειρο προμηνύει ότι κάτι πολύ ασυνήθιστο θα σου συμβεί. Επίσης, κάποιος σε παρακολουθεί στενά και μαθαίνει όλες σου τις κινήσεις. Αν η ζωή σου είναι καθώς πρέπει, θ’ακούσεις καλά λόγια. Αν όχι, θα σου κάνουν παρατηρήσεις και συστάσεις. Αν δεις άλλο πρόσωπο να βγάζει ακτίνες, θα σου ζητηθούν εξηγήσεις για κακή συμπεριφορά σου.

Ακύρωση
Οποιαδήποτε ακύρωση (επισκέψεως, εισιτηρίου, ταξιδιού ή ραντεβού με γιατρό) σημαίνει μεγάλη ηθική ικανοποίηση.

Αλάβαστρο
Αν ονειρευτείς αντικείμενο από αλάβαστρο, να περιμένεις αρρώστια ή διαφωνία με φίλο ή συγγενή σου. Μπορεί, όμως, το όνειρο να σημαίνει και εξελίξεις στις δουλειές σου. Αν δείτε στον ύπνο σας αλάβαστρο, σημαίνει επιτυχία στο γάμο και σε κάθε νόμιμη δουλειά. Αν δείτε πως σπάσατε αλαβάστρινο άγαλμα ή βάζο, σημαίνει λύπη και μεταμέλεια. Για μια νέα γυναίκα, το χάσιμο ενός αλαβάστρινου δοχείου που περιέχει θυμίαμα  σημαίνει ότι θα χάσει τον αγαπημένο της, ή κάποια ιδιοκτησία από αδιαφορία για την υπόληψη της.

Αλαζονεία
Αν δεις στον ύπνο σου τον ίδιο σου τον εαυτό γεμάτο αλαζονεία, θα πρέπει να προσέξεις επειδή εκείνοι που σε γνωρίζουν καλά, έχουν καταλάβει τον αδύνατο χαρακτήρα σου. Αν δεις άντρα αλαζόνα, να περιμένεις επίθεση από κάποιον που έχει σκοπό του να σε ταπεινώσει και να σε εξευτελίσει. Αν το πρόσωπο που είδες, ήταν γυναίκα, κινδυνεύεις να πέσεις θύμα του εκβιασμού της. Τέλος, αν δεις τη γυναίκα σου ή την ερωμένη σου στον ύπνο σου, γεμάτες αλαζονεία, να προσέξεις πολύ επειδή έμαθαν κάποιο μυστικό σου και θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Άλαλος
Αν δεις άνθρωπο άλαλο, να είσαι βέβαιος ότι τα μυστικά σου δεν πρόκειται να προδοθούν και θα επιτύχεις στα σχέδια σου. Αν δεις άλαλο να μιλήσει, σημαίνει ότι κινδυνεύ-ouv οι υποθέσεις σου. Αν ο άλαλος είναι θυμωμένος και προσπαθεί να μιλήσει και δεν μπορεί, να περιμένεις έριδες στην οικογένεια σου.

Αλανάριστο μαλλί
Αν δεις μαλλιά αλανάριοτα, περίμενε μπλεξίματα στις δουλειές σου και στα αισθηματικά σου.

Αλάτι – αλυκές
Αν δεις αλάτι στον ύπνο σου, σε περιμένουν κέρδη από τις δουλειές σου, καθώς επίσης, επίσκεψη φιλικών σου προσώπων. Αν είσαι κοπέλα και δεις πως κρατάς στο χέρι σου άσπρο, χιονάτο αλάτι, περίμενε μεγάλη χαρά, ευτυχία και επιτυχία. Αλλά το χυμένο αλάτι είναι προειδοποίηση για φιλονικία και γκρίνια στο σπιτικό σου. Αν βρέξει και διαλυθεί αλάτι, κάποιο τρίτο πρόσωπο θα σε συμφιλιώσει με τον αντίπαλο σου. Αν βάζεις αλάτι στο φαγητό σου ή αν τρως αλάτι, θα έχεις στομαχικά προβλήματα και πίκρες.

Άφθονο αλάτι σε αλυκές είναι τύχη. Το ανακατεμένο αλατοπίπερο σημαίνει φιλονικία με φιλικό σου πρόσωπο. Το να ονειρευτείτε αλάτι δεν είναι καλό. Συνήθως, έπειτα από ένα τέτοιο όνειρο, όλα πάνε στραβά και μέσα στην οικογένεια θα δημιουργηθούν δυσαρέσκειες και διαφωνίες. Αν δείτε πως αλατίζετε το φαγητό σας, σημαίνει χρέη και ενέχυρα. Για μια νέα γυναίκα, το να δει πως τρώει αλάτι σημαίνει εγκατάλειψη από τον εραστή της για μια πιο θελκτική κοπέλα, πράγμα που θα της προξενήσει μεγάλη θλίψη.

Αλατιέρα
Αν είναι γεμάτη με καθαρό, άσπρο αλάτι, να περιμένεις επιτυχίες και κέρδη στις δουλειές σου. Αν η αλατιέρα είναι άδεια, θασυμβεί τελείως το αντίθετο.

Άλγεβρα
Αν δεις αλγεβρικούς τύπους ή ότι λύνεις αλγεβρικά προβλήματα, θα παρεξηγηθείς χωρίς λόγο με συγγενικό σου πρόσωπο για οικονομικά θέματα.

Αλέθω – άλεσμα
Το άλεσμα, είτε το κάνεις εσύ ο ίδιος είτε βλέπεις να σου το κάνουν άλλοι, σημαίνει πάντα πρόοδο στη δουλειά σου αλλά και εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα.

Αλείφω – αλοιφή
Αν δεις ότι σε αλείφουν – δεν έχει σημασία με τι – να περιμένεις κέρδη και μεγάλες χαρές. Αν, όμως, εσύ αλείφεις κάποιον άλλο, τότε θα διώξεις γρήγορα μια στενοχώρια σου ή θα απομακρύνεις από κοντά σου κάποιο πρόσωπο που σε ενοχλεί.

Αλεξικέραυνο
Το αλεξικέραυνο είναι το σύμβολο της προστασίας. Αν το δεις γρήγορα, θα λάβεις κάποια οικονομική ή ψυχική βοήθεια και θα βγεις από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεσαι. Αν το αλεξικέραυνο ήταν στο σπίτι σου, τόσο το καλύτερο επειδή σύντομα θα απαλλαγείς από τα βάσανα και τις στενοχώριες σου. Μερικές φορές, όμως, το αλεξικέραυνο σημαίνει κάποιο αόρατο και μυστηριώδη κίνδυνο.

Αλεξίπτωτο – αλεξιπτωτιστής
Αν δεις ότι πέφτεις με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο και ότι μέχρι να ανοίξει, αγωνιάς, θα ξεφύγεις από μια δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση αλλά με μεγάλη δυσκολία. Αν πέφτεις ομαλά από τον ουρανό στη γη σαν πουλί, θα ευτυχήσεις στον έρωτα και θα επιτύχεις στις δουλειές σου. Αντίθετα, αν πέσεις ανώμαλα, θα χάσεις την τελευταία στιγμή μια υπόθεση, από αδεξιότητα δική σου, γιατί θα βρεθείς μπροστά σε εμπόδια που δεν τα είχες προβλέψει.

Αλεπού
Αν δεις στον ύπνο σου το γεμάτο πονηριά αυτό ζώο, να φυλάγεσαι. Κάποιος από το φιλικό σου περιβάλλον σου σκάβει ύπουλα το λάκκο. Αν κυνηγάς αλεπού και την πιάσεις ή τη σκοτώσεις, εσύ ο ίδιος θα αντιμετωπίσεις μια επίθεση με ψυχραιμία και θάρρος.
Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι η αλεπού σου κάνει χαρές, όπως ο σκύλος, να ξανασκεφτείς καλά την πρόταση γάμου που σου έγινε.
Αν ονειρευτείτε πως κυνηγάτε αλεπού, σημαίνει πως αρραβωνιάζεστε κάτω από ύποπτες συνθήκες και ανακατεύεστε σε επικίνδυνες ερωτικές ιστορίες. Αν ονειρευτείτε αλεπού να μπαίνει ύπουλα στην αυλή σας, πρέπει να προσέξετε ορισμένες σας φιλίες, η υπόληψη σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν δείτε πως σκοτώνετε αλεπού, σημαίνει πως θα επιτύχετε σε οποιαδήποτε επιχείρηση σας.

Αλέτρι
Αν ονειρευτείς ότι οργώνεις με αλέτρι, όλη η προσπάθεια που έχεις κάνει μέχρι σήμερα, θα σου αποδώσει καρπούς που θα είναι αφθονότεροι όσο πιο δύσκολο είναι το όργωμα. Οι ανύπαντρες κοπέλες να περιμένουν γρήγορα στέφανα και οι παντρεμένες εγκυμοσύνη. Όμως, αν το αλέτρι που ονειρευτήκατε ήταν καταστραμμένο, μεγάλη φτώχεια θα πέσει στο σπίτι σας.

Αλεύρι
Γενικά, είναι καλό όνειρο. Αν το αλεύρι είναι χιονάτο, σημαίνει πολλά κέρδη και οικογενειακή γαλήνη. Αν είναι σκούρο, θα δυσκολευτείς πολύ για να αποκτήσεις ένα ασήμαντο ποσό. Αν τρως αλεύρι, να περιμένεις επιτυχίες και εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα. Αλλά, αν το αλεύρι χύνεται, θα χάσεις πολλά από τις δουλειές σου. Αν μια αποθήκη με αλεύρι καίγεται, να προσέξεις γιατί θα σε βρουν καταστροφές. Τέλος, αν ονειρευτείς ότι ζυμώνεις αλεύρι, σημαίνει ότι ξέρεις καλά τι κάνεις και ότι τα σχέδια σου θα πετύχουν. Αν δείτε στ’ όνειρο σας αλεύρι, σημαίνει πως θα κάνετε μια μετρημένη, αλλά ευτυχισμένη ζωή. Αν μια νέα γυναίκα ονειρευτεί πως είναι αλειμμένη με αλεύρι, σημαίνει πως ο σύζυγος της θα τη φροντίζει και πως η ζωή της θα είναι γεμάτη από ευχάριστες στιγμές. Αν ονειρευτείτε πως εμπορεύεστε αλεύρι, σημαίνει πως θα κάνετε επικίνδυνες συναλλαγές.

Αλευρόμυλος
Ο αλευρόμυλος σημαίνει πολλά κέρδη και επιτυχία στο σπιτικό αυτού που θα τον δει στον ύπνο του. Αντίθετα, ο καμένος αλευρόμυλος σημαίνει καταστροφές και οικονομικές δυσχέρειες.

Αλήτης
Αν ονειρευτείς ότι σε πλησιάζει ένας αλήτης και σου ζητά να τον βοηθήσεις κι εσύ δέχεσαι, το όνειρο σημαίνει ότι θα πάρεις βοήθεια από απρόσμενη πηγή. Αν τον αποπάρεις, θα κάνεις μια ενέργεια που θα σε ντροπιάσει. Αν ο αλήτης περιφέρεται, να προσέχεις γιατί κάποιος δεν σκέφτεται καλά για σένα. Αν ο αλήτης είσαι εσύ, να περιμένεις αποτυχία στον αισθηματικό τομέα.

Αλιγάτορας
Αν δείτε στον ύπνο σας αλιγάτορα – εκτός και τον σκοτώσετε – είναι κακός οιωνός για όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με το όνειρο. Σε κάθε περίπτωση, το όνειρο αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Αλισίβα
Αν δεις ότι φτιάχνεις αλισίβα για να πλύνεις ρούχα, κάποιοι ερευνούν την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου, όχι πάντα καλόπιστα.
Αν είσαι παντρεμένη και δεις ότι πλένεις με αλισίβα, γρήγορα θα γίνεις μητέρα, ενώ, αν είσαι ανύπαντρη, θα βάλεις γρήγορα στέφανα. Αν χύνεις όμως την αλισίβα, να περιμένεις στενοχώρια και καθυστερήσεις στις υποθέσεις σου.

Άλιωτος
Ο άλιωτος νεκρός συμβολίζει μεγάλη δυστυχία που θα βρει την οικογένειά σου.

Αλκοόλ
Το να πίνεις οινοπνευματώδη λίγο και με μέτρο σημαίνει ότι θα συναντήσεις την επιτυχία. Όμως αν πίνεις ενεξέλγκτα και μεθάς τότε θα αποτύχεις στα σχέδιά σου.

Αλλαντικά
Όποιος δει αλλαντικά, να περιμένει ευτυχία και χαρά. Όποιος τα αγοράζει, γρήγορα θα δεχτεί μια πρόσκληση για κάποιο δείπνο.

Αν δεις στον ύπνο σου ότι φτιάχνεις αλλαντικά, να περιμένεις πολλά κέρδη από τις δουλειές σου. Αν, όμως, τρως αλλαντικά, θα πρέπει να προσέξεις πολύ τις σχέσεις σου με τους φίλους σου. Είναι πιθανό να σε παρασύρουν.

Αλλαξοπιστία
Αν δεις ότι αλλάζεις την πίστη σου, μην περιμένεις τίποτα καλό αντίθετα, περίμενε ζημιές και απώλειες στις δουλειές σου. Αν είσαι αρραβωνιασμένη, θα χάσεις τον σύντροφο σου. Αν είσαι παντρεμένη, θα χωρίσεις.

Αλληγορία
Αν ονειρευτείς ανθρώπους ή αντικείμενα που μοιάζουν να παίρνουν αλληγορική (μεταφορική) σημασία, τότε  σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις που όμως μπορεί να μην είναι όλες ευχάριστες.

Αλληθώρισμα
Αν ονειρευτείς ότι αλληθωρίζεις, σημαίνει ότι σύντομα θα αναγκαστείς να στρέψεις την προσοχή σου στη φροντίδα κάποιου συγγενή σου. Αν κάποιος γνωστός σου αλληθωρίζει στο όνειρο σου, να φυλάγεσαι από αυτόν.

Άλμπατρος – θαλασσοπούλι
Σε γενικές γραμμές, τα θαλασσοπούλια είναι ευνοϊκό σημάδι. Ειδικά για τον άλμπατρο, αν τον δεις ενώ ταξιδεύεις με πλοίο,να πετάει στην ανοιχτή θάλασσα, σημαίνει απρόοπτο ταξίδι.

Άλμπουμ
Αν ξεφυλλίζεις κάποιο άλμπουμ με φωτογραφίες, να περιμένεις επιτυχίες στην ερωτική σου ζωή. Αν κοιτάς ή τακτοποιείς γραμματόσημα σε άλμπουμ, θα έχεις μια απρόσμενη γνωριμία. Αν το άλμπουμ έχει άγνωστες φωτογραφίες για σένα, σημαίνει πως μια καινούρια και φλογερή ιστορία θα αρχίσει πολύ σύντομα. Αν κόβεις άρθρα ή εικόνες από εφημερίδες, περιοδικά κλπ., και τα κολλάς σε άλμπουμ, θα έχεις επιτυχίες στον επαγγελματικό σου τομέα. Αν πάλι, ξεφυλλίζεις ένα άλμπουμ με φωτογραφίες κακοποιών και δεις τον εαυτό σου ή κάποιον γνωστό σου εκεί μέσα, τότε αυτός ή εσύ κινδυνεύεις από μεγάλο σκάνδαλο. Αν δείτε στ’ όνειρο σας άλμπουμ, σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχία και ότι θα γνωρίσετε αληθινούς φίλους. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως κοιτάζει φωτογραφίες σε άλμπουμ, σημαίνει ότι σύντομα θα δημιουργήσει καινούργιο ερωτικό δεσμό που θα της δώσει μεγάλη ευχαρίστηση.

Άλογο
Γενικά, το άλογο είναι πηγή δύναμης και ενέργειας. Το λευκό άλογο προμηνύει ευχάριστες ειδήσεις αν το καβαλικεύεις ο ίδιος, θα έχεις κέρδη και δόξα. Αν το άλογο καλπάζει, γρήγορα θα αξιοποιήσεις τις φυσικές ή πνευματικές σου δυνάμεις. Αν δαμάζεις άλογα, θα πετύχεις στους στόχους σου, χάρη στη δύναμη του χαρακτήρα σου. Δυο άλογα ζευμένα σημαίνουν είδηση για κάποιο γάμο.
Αν ιππεύεις, θα πετύχεις κάτι που θα ωφελήσει την ομάδα στην οποία ανήκεις, ενώ αν γυμνάζεις άλογα, κάποιο πρόσωπο θα σου γυρίσει την πλάτη. Αν πέφτεις από άλογο, πρόσεξε τις υποθέσεις και κυρίως, τις δουλειές σου. Άλογα που βόσκουν αμέριμνα είναι σημάδι πως έχεις πιστούς φίλους. Το μαύρο άλογο συμβολίζει τη στενοχώρια. Αν αγοράζεις ή πουλάς άλογο, πρόσεξε γιατί κάποιοι προσπαθούν να σε ξεγελάσουν. Αν δεις αλογάκι της θάλασσας, θα έχεις μεγάλη επιτυχία σε οτιδήποτε ασχοληθείς που έχει σχέση με τη θάλασσα.
Αν ονειρευτείτε πως βλέπετε ή ιππεύετε ένα άσπρο άλογο, οι ενδείξεις είναι ευνοϊκές για ευημερία και ευχάριστες συναντήσεις με καλούς φίλους και έντιμες γυναίκες. Αν δείτε πως το άλογο είναι βρώμικο και αδύνατο, η εμπιστοσύνη σας θα προδοθεί από ένα ζηλιάρη φίλο ή κάποια γυναίκα. Αν το άλογο είναι μαύρο, σημαίνει πως η τύχη θα σας ευνοήσει, αλλά θα απογοητευθείτε και θα αισθάνεστε ένοχος για κάποιες απολαύσεις. Για μια γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει πως ο άντρας της είναι άπιστος.
Το να ονειρευτείτε σκούρα άλογα, σημαίνει πως θα συναντήσετε προσοδοφόρες καταστάσεις αλλά συγχρόνως και μεγάλη απογοήτευση.
Παροδικές ευχαριστήσεις ίσως ακολουθήσουν αυτό το όνειρο. Αν ονειρευτείτε πως ιππεύετε ένα όμορφο γυμνασμένο άλογο, σημαίνει πως η τύχη σας ευνοεί και πως θα απολαύσετε τον ερωτά σας.  Για μια γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει πως τελικά θα ενδώσει σε συνεχείς παρακλήσεις. Είναι σίγουρο πως θα διασκεδάσετε με υλικές απολαύσεις.
Αν δείτε πως ιππεύετε ένα αφηνιασμένο άλογο, τα συμφέροντα σας θα βλαφτούν από την αφροσύνη κάποιου φίλου ή υπαλλήλου. Αν δείτε ένα άλογο να τρέχει μαζί με άλλα, σημαίνει πως θα ακούσετε για την αρρώστια κάποιων φίλων σας. Αν δείτε ωραία αρσενικά άλογα, είναι σημάδι επιτυχίας και ζωής υψηλού επιπέδου. Σημαίνει ακόμη ότι θα σας επηρεάσουν άνομα  πάθη. Αν δείτε φοράδες, σημαίνει συμφωνία και απουσία ζήλιας μεταξύ συζύγων και ερωτευμένων.
Αν ιππεύετε άλογο και περάσετε ποτάμι, σύντομα θα έχετε καλή τύχη και θα απολαύσετε πλούσιες διασκεδάσεις. Αν το ποτάμι είναι ταραγμένο ή θολό, οι προβλεπόμενες χαρές θα είναι κατά κάποιον τρόπο απογοητευτικές.
Αν δείτε πως κολυμπάτε καβάλα σε άλογο μέσα σε καθαρό νερό, η προσδοκία σας για έναν έντονο έρωτα θα γίνει πραγματικότητα.
Για έναν επιχειρηματία, αυτό το όνειρο σημαίνει μεγάλο κέρδος.
Αν δείτε πληγωμένο άλογο, σημαίνει πως οι φίλοι σας θα έχουν προβλήματα. Αν δείτε νεκρό άλογο, σημαίνει απογοητεύσεις από διάφορες πλευρές. Αν ονειρευτείτε πως ιππεύετε ένα ατίθασο άλογο, σημαίνει πως οι επιθυμίες σας θα γίνουν δύσκολα πραγματικότητα. Αν ονειρευτείτε πως σας ρίχνει κάτω, θα έχετε έναν σκληρό αντίπαλο και οι επιχειρήσεις σας θα υποφέρουν από ανταγωνισμό.
Αν ονειρευτείτε πως ένα άλογο σας κλωτσά, σημαίνει πως ο σύντροφος σας θα σας διώξει και η τύχη σας θα αλλάξει λόγω κακής υγείας.
Αν ονειρευτείτε πως πιάνετε και σελώνετε άλογο, σημαίνει πως θα υπάρξει καλυτέρευση στις επιχειρήσεις σας και πως θα σας πλησιάσουν πολλοί άνθρωποι. Αν αποτύχετε να πιάσετε το άλογο, τότε η τύχη σας θα πάει στραβά. Αν δείτε άλογα με βούλες, σημαίνει πως διάφορες επιχειρήσεις θα σας αφήσουν κέρδος. Αν ονειρευτείτε πως πεταλώνετε άλογο, η επιτυχία σας είναι εξασφαλισμένη. Για μια γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει ένα καλό και πιστό σύζυγο.
Αν ονειρευτείτε άλογα κούρσας, σημαίνει πως ζείτε με έντονο ρυθμό. Για τους γεωργούς, αυτό το όνειρο σημαίνει ευημερία. Αν δείτε πως ιππεύετε άλογο κούρσας, θα έχετε μια όμορφη και χαρούμενη ζωή. Αν δείτε πως σκοτώνετε άλογο, πρόκειται να πληγώσετε τους φίλους σας με τον εγωισμό σας. Αν δείτε πως ιππεύετε ασέλωτο άλογο, σημαίνει πως θα κερδίσετε πλούτη μετά από σκληρούς αγώνες. Αν δείτε πως έχετε μαζί σας  κι άλλους άντρες, σημαίνει πως θα έχετε γύρω σας έντιμους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν και η επιτυχία σας θα είναι εξασφαλισμένη.
Αν δείτε πως έχετε μαζί σας γυναίκες, οι επιθυμίες σας θα είναι ανεξέλεγκτες και η αποδοτικότητα σας μειωμένη. Αν οδηγείτε άλογο στ’ όνειρο σας, τα επιχειρησιακά σας ζητήματα δεν θα παραμεληθούν για πρόσκαιρες απολαύσεις. Αν δείτε πως περιποιείστε τη χαίτη ή την ουρά ενός αλόγου, σημαίνει πως θα γίνετε καλός οικονομολόγος ή αγρότης. Για τους ανθρώπους των γραμμάτων σημαίνει ότι προσέχουν πολύ την δουλειά τους και οι ανταγωνιστές σας νοιάζονται τις επιχειρήσεις τους με άγχος. Αν ονειρευτείτε πολλά άλογα μαζί, είναι σημάδι πλούτου και μεγάλης ευτυχίας.
Αν δείτε άλογα να σέρνουν οχήματα, σημαίνει πως ο πλούτος και η αγάπη βρίσκονται πολύ κοντά, αλλά αντιμετωπίζουν εμπόδια. Αν ανεβαίνετε ένα λόφο ιππεύοντας και το άλογο πέσει αλλά εσείς φτάσετε στην κορυφή, σημαίνει πως θα κάνετε περιουσία, αν και θα έχετε να παλέψετε με εχθρούς και με το φθόνο. Αν εσείς και το άλογο φτάσετε στην κορυφή, σημαίνει πως η κοινωνική και οικονομική σας άνοδος θα είναι μεγάλη και σταθερή.
Για ένα νέο κορίτσι που θα δει πως ιππεύει ένα μαύρο άλογο, σημαίνει πως πρέπει να ζητήσει τις συμβουλές κάποιου σοφότερου.
Ακόμα, κάποιες επιθυμίες σας θα εκπληρωθούν σε απρόσμενο χρόνο. Το μαύρο χρώμα στα άλογα σημαίνει αναβολή αποφάσεων. Αν δείτε ένα λεπτοκαμωμένο άλογο, σημαίνει πως κάποια αναπάντεχη δυσαρέσκεια θα παρεμβληθεί στην ευτυχία σας. Αν δείτε πως προσπαθείτε να πεταλώσετε άλογο με πέταλο μικρότερο από το πόδι του, θα κατηγορηθείτε πως κάνατε επίβουλες συμφωνίες με ανθρώπους υπεράνω υποψίας. Αν δείτε πως κατεβαίνετε έφιππος λόφο, αναμφίβολα οι επιχειρήσεις σας θα σας απογοητεύσουν. Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ιππεύει ένα άλογο έχοντας πίσω της κάποιο φίλο, σημαίνει πως πολλοί επιτυχημένοι άντρες θα την επιθυμήσουν.
Αν δει πως ήταν φοβισμένη, σημαίνει πως θα ξεσηκώσει πολλές αντιζηλίες. Αν, αφού ξεπεζέψει από το άλογο, στραφεί προς ένα γουρούνι, σημαίνει πως θα αδιαφορήσει για έναν πλούσιο γαμπρό και θα προτιμήσει την ελευθερία της.
Αν μια νέα γυναίκα δει πως ιππεύει ένα άσπρο άλογο που καλπάζει και πως την ακολουθεί κάποιος με ένα μαύρο άλογο, σημαίνει πως θα περάσει μια περίοδο ανάμικτων συναισθημάτων λύπης και χαράς, κατά την οποία κάποιος θα προσπαθήσει να την υπονομεύσει.

Αλογόμυγα
Αν αυτό το ενοχλητικό έντομο πετάει γύρω σου, προμηνύει μια μικρή ενόχληση από άλλα άτομα. Αν σε τσιμπήσει, θα περάσεις μια στενοχώρια οικονομικής φύσης. Αν δεις άλογο γεμάτο αλογόμυγες που το τσιμπούν και το εκνευρίζουν, θα εξαντληθείς οικονομικά ή σωματικά σε κάποια δουλειά, χωρίς να κερδίσεις τίποτα.

Αλοιφή
Αν δεις ότι αλείφεις κάποιο άτομο με οποιοδήποτε είδος αλοιφής ή λαδιού, σημαίνει πως θα βοηθήσεις κάποιον να ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση ή θα τον κολακέψεις τόσο που θα σε προσβάλει. Αν δεις, απλώς, μια αλοιφή ή τη φτιάχνεις εσύ ο ίδιος ή αλείφεσαι, σημαίνει ευτυχία στο σπιτικό σου και κέρδη πολλά. Αν δείτε αλοιφή στον ύπνο σας, σημαίνει ότι θα δημιουργήσετε φιλίες που θα σας φανούν ευεργετικές. Αν μια γυναίκα ονειρευτεί ότι φτιάχνει αλοιφή, σημαίνει ότι θα μπορέσει να επιβληθεί στον ιδιωτικό και κοινωνικό της κύκλο.

Αλουμίνιο
Αν ονειρευτείς σκεύη από αλουμίνιο καλογυαλισμένα, σημαίνει ευτυχία στον γάμο ή στον έρωτα. Αντίθετα, αν είναι θαμπά, σημαίνει προβλήματα στις συζυγικές ή στις ερωτικές σου σχέσεις. Αν δείτε στον ύπνο σας αλουμίνιο, σημαίνει ικανοποίηση με οποιαδήποτε περιουσία, ας είναι και μικρή. Αν μια γυναίκα δει τα αλουμινένια στολίδια ή σκεύη της μαυρισμένα, σημαίνει παράξενη και απροσδόκητη λύπη, και θα της συμβεί κάποια απώλεια.

Αλυκή
Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε αλυκή ή αλυκές και εκεί υπάρχει πολύ αλάτι, περίμενε ευχάριστα αποτελέσματα από τις δουλειές σου. Αν είναι άδειες, θα χάσεις χρήματα.

Αλυσίδα – αλυσίδες
Οι αλυσίδες συμβολίζουν αόρατους αλλά ισχυρούς δεσμούς που μας συνδέουν με κάποιον ή με κάτι. Γι’αυτό, η σημασία τους στο όνειρο δηλώνει ένωση ή χωρισμό. Αν οι αλυσίδες είναι σκουριασμένες, περίμενε πολλά μπερδέματα και άσχημα αποτελέσματα στις δουλειές σου. Αν δεις αλυσίδα χρυσή ή λουλουδένια, να περιμένεις ευτυχισμένο γάμο. Αν είσαι δεμένος με αλυσίδες, κάτι σε βασανίζει ή σε απασχολεί. Οι παντρεμένοι που θα δουν αλυσίδες, να περιμένουν διαζύγιο. Εκείνοι που τις σπάνε, θα απαλλαγούν  από ένα βάρος. Σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, οι αλυσίδες δεν είναι καλό όνειρο.
Αν ονειρευτείτε πως είστε δεμένος με αλυσίδες, σημαίνει ότι άδικα βάρη πρόκειται να ριχτούν στους ώμους σας’ μα αν δείτε πως καταφέρατε να τις σπάσετε, θα απαλλαγείτε από κάποια δυσάρεστη επιχείρηση ή κοινωνική υποχρέωση. Αν δείτε αλυσίδες, είναι προμήνυμα ότι κάποιοι που σας φθονούν θα σας συκοφαντήσουν και θα κάνουν προδοτικά σχέδια σε βάρος σας. Αν δείτε αλυσίδες σε άλλους, σημαίνει κακοτυχία σ’ αυτούς.

Αλφαβητάριο
Αν ονειρευτείς ότι διαβάζεις αλφαβητάριο, σημαίνει πως είσαι θετικός άνθρωπος. Αν είσαι έμπορος ή οτιδήποτε άλλο εκτός από δάσκαλος ή καθηγητής και δεις αλφαβητάριο, να είσαι σίγουρος πως οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν δεις ένα μικρό παιδί να διαβάζει από αλφαβητάριο, θα υποχρεωθείς να αρχίσεις μαθήματα μιας ξένης γλώσσας.

Αλφάδι
Όποιος δει στον ύπνο του πως κρατά στα χέρια του αλφάδι, θα προκόψει στις δουλειές του.

Αλώνι – αλώνισμα
Αν είσαι κοπέλα ανύπαντρη και δεις αλώνι με σιτάρι ή κάτι άλλο, να είσαι σίγουρη πως θα παντρευτείς γρήγορα, θα κάνεις πολλά παιδιά και θα ζήσεις ευτυχισμένη. Για τους άλλους, σημαίνει πως η χαρά και η ευτυχία βασιλεύουν στο σπίτι τους. Αν ονειρευτείτε ότι αλωνίζετε σιτάρι, σημαίνει πρόοδο στις επιχειρήσεις σας και οικογενειακή ευτυχία. Αν στη διάρκεια του αλωνίσματος σας συμβεί κάποιο ατύχημα, σημαίνει ότι η ευτυχία σας θα διαταραχθεί από θλιβερό επεισόδιο.

Άμαξα
Αν δεις πολυτελή άμαξα που την τραβούν άσπρα άλογα, το όνειρο είναι πολύ καλό και σημαίνει γάμο, ανάρρωση κι επιτυχία. Αν είσαι νέος και δεις άμαξα, σύντομα θα παντρευτείς και θα πάρεις μεγάλη προίκα ενώ αν είσαι παντρεμένος ή παντρεμένη, θα κερδίσεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αν η άμαξα φεύγει κι εσύ δεν είσαι μέσα, θα νιώσεις μεγάλη πίκρα και απογοήτευση. Αν τα άλογα της άμαξας είναι μαύρα, να φυλάγεσαι από ξαφνική αρρώστια. Κάρο ανοιχτό που το σέρνουν αργά άλογα ή βόδια, είναι κακό σημάδι αν πάνω του βρίσκεται γνωστό ή συγγενικό σου άτομο μαζί με ταπράγματάτου, σα να μετακομίζει.
Αν δείτε στον ύπνο σας άμαξα, σημαίνει πως θα δοκιμάσετε ικανοποίηση, και ότι θα κάμετε επισκέψεις. Αν δείτε πως ταξιδεύετε με άμαξα, θα πάθετε κάποια αρρώστια, που γρήγορα όμως θα περάσει, και θα χαρείτε υγεία και πλεονεκτικές θέσεις. Αν ονειρευτείτε πως ψάχνετε για άμαξα, θα χρειαστεί να εργαστείτε σκληρά, αλλά τελικά θα λάβετε μια καλή ανταμοιβή.
Αν ονειρευτείτε πως τρέχετε ανεβασμένος πάνω σε άμαξα, σημαίνει απώλειες και πτώση στις επιχειρήσεις. Αν δείτε πως οδηγούσατε άμαξα, σημαίνει μετακόμιση ή αλλαγές στις επιχειρήσεις.
Το να δεις πως οδηγείς άμαξα σε κατηφόρα είναι προμήνυμα δυσφορίας και ζημιάς. Αν δεις ότι προχωρείς με άμαξα σε λόφο, σημαίνει βελτίωση των υποθέσεων σου. Μια βαρυφορτωμένη άμαξα είναι προμήνυμα ότι το καθήκον θα σας κρατήσει ψηλά το ηθικό παρ’ όλες τις δυσκολίες. Αν δείτε πως οδηγείτε άμαξα σε λασπωμένα νερά, είναι κακός οιωνός, που σημαίνει ότι θα οδηγηθείτε σε ανεπιθύμητες καταστάσεις. Μία σκεπασμένη άμαξα σημαίνει μυστηριώδη περιπλοκή, που θα καθυστερήσει την πρόοδο σας.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι οδηγεί άμαξα σε επικίνδυνα σημεία, σημαίνει ότι θα οδηγηθεί σε άσχημα μπερδεμένες καταστάσεις που θα της προξενήσουν τρόμο. Αν δει πως διασχίζει καθαρό ρυάκι με άμαξα, σύντομα θα απολαύσει επιτυχίες.
Μια σπασμένη άμαξα σημαίνει απογοήτευση και αποτυχία. αν οδηγώντας μιαν άμαξα με άλογα, βρεθείτε σε εμπόδια, τότε θα συναντήσετε μεγάλες δυσκολίες. αν ονειρευτείτε πως βρεθήκατε σε ένα μέρος και ψάχνετε να βρείτε μιαν άμαξα, πάει να πει πως ακόμη ψάχνετε για την επιτυχία σας. χρειάζεται όμως πολύς κόπος ακόμη για να φτάσετε εκεί και σκληρή δουλειά. αν δείτε ότι ταξιδεύοντας με μιαν άμαξα εσείς πέσατε από αυτή, πάει να πει πως σας περιμένουν πίκρες και στενοχώριες. αν όμως η άμαξα που θα δείτε ότι βρίσκεστε είναι γεμάτη στολίδια και λουλούδια που της δίνουν μια μεγαλοπρέπεια, σίγουρα σας περιμένει μεγάλη ευτυχία. αν ταξιδεύετε με άμαξα και αυτή έλθει σε σύγκρουση με μιαν άλλη ή με κάτι άλλο, τότε να περιμένετε μεγάλη πίκρα και ζημιά.

Αμάξι
Αν δείτε στ’ όνειρο σας πως τρέχετε με αμάξι, σημαίνει ότι ευχάριστες αναμνήσεις και ευημερία θα σας δώσουν χαρά. Αν δείτε πως ταξιδεύετε με αμάξι νύχτα, συντροφιά με άλλους, σημαίνει ότι θα έχετε κάποιο μυστικό που θα προσπαθήσετε να το φυλάξετε από τους φίλους σας.
Αν δείτε πως βρισκόσαστε σε αμάξι με γυναίκα, κάποιο σκάνδαλο θα σμίξει το όνομα σας με το όνομα άλλων που δεν έχουν καλή φήμη. Αν ονειρευτείτε πως οδηγείτε ένα αγοραίο αμάξι, σημαίνει χειρωνακτική εργασία, με μικρή πιθανότητα προόδου.

Αμάραντο (φυτό)
Αν δείτε αμάραντο φυτό στο όνειρό σας, είναι ένα πολύ καλό όνειρο που σημαίνει ότι ευτυχία σας περιμένει από τις επιτυχίες τις επαγγελματικές και τις ερωτικές γιατί σημαίνει πως η αγάπη σας και τα αισθήματά σας βρίσκουν ανταπόκριση στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Για δε τους αρρώστους σημαίνει πως γρήγορα θα γίνουν καλά.
Αν μια κοπέλα ονειρευτεί πως κρατά στα χέρια της αμάραντο, πρέπει να ξέρει πως κρατά την ίδια την ευτυχία. Ας ελπίζει. Όλα θα πάνε καλά.

Αμάρτημα – αμαρτία
Αν δεις ότι αμάρτησες, δε θα αποφύγεις να κάνεις μια ερωτική ανοησία.
Αν δείτε ότι κάνατε μια αμαρτία, πάει να πει ότι έχετε μπλεχτεί σε άσχημες και βρώμικες δουλειές και θα πάρετε μια στενοχώρια μεγάλη. Αν δείτε πως πηγαίνετε ή εξομολογείστε σε παπά για τις αμαρτίες σας, αυτό θα πει πως έχετε κάνει αμαρτίες και θα ξαλαφρώσετε γρήγορα.

Άμβωνας
Αν δεις ότι μιλάς από άμβωνα, περίμενε τιμές και δόξες. Αν δεις άμβωνα σε εκκλησία, χωρίς να είσαι εσύ πάνω, σημαίνει πως κάτι σκέφτεσαι να κάνεις.
Αν ονειρευτείτε άμβωνα, σημαίνει θλίψη και αναστάτωση. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι είστε πάνω σε άμβωνα, προμηνύεται αρρώστια και ανεπιθύμητα αποτελέσματα σε οποιοδήποτε εμπόριο.

Αμέθυστοι – αμέθυστος
Αν δεις πέτρα από αμέθυστο, να περιμένεις ηρεμία και ευτυχία. Αν φοράς δαχτυλίδι από αμέθυστο, θα λυπηθείς για την απώλεια κάποιου συνεργάτη σου. Σκορπισμένα κομμάτια από αυτό το λίθο σημαίνουν μεγάλες δυσκολίες στις δουλειές σου αλλά και στον αισθηματικό σου τομέα.
Ο αμέθυστος σε όνειρο αντιπροσωπεύει ικανοποίηση και καλές δουλειές. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί την απώλεια αμέθυστου, σημαίνει διακοπή δεσμού και παραμέληση στον έρωτα.

Αμερική
Αν ονειρευτείς ότι βρίσκεσαι στη μακρινή αυτή ήπειρο, να περιμένεις μεγάλα κέρδη και οικογενειακή ευτυχία. Επίσης, το όνειρο μπορεί να σημαίνει επανάληψη μιας ευχάριστης εμπειρίας. Γάμος με Αμερικάνα ή Αμερικάνο προμηνύει κακές ειδήσεις.
Οι ανώτεροι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις κρατικές υποθέσεις, και οι άλλοι άνθρωποι καλά θα κάνουν να προσέξουν ιδιαίτερα το άτομο τους, γιατί επίκειται κάποια διαταραχή ύστερα από αυτό το όνειρο.

Αμηχανία
Αν στον ύπνο σου νιώσεις αμηχανία, να ξεχάσεις τις συμβουλές των καλοθελητών και να στηριχτείς μόνο στη δική σου κρίση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ή τα αισθηματικά σου προβλήματα.

Αμίαντος
Όπως και αν τον δεις, θα πρέπει να προσέξεις πολύ. Κυρίως, προφυλάξου από τη φωτιά.

Άμμος
Η στεγνή άμμος όπως αυτή της ερήμου, σημαίνει μικροενόχληση που θα περάσει γρήγορα. Το βάδισμα πάνω στην άμμο σημαίναι ότι κάποιος συγγενής σου πέθανε. Αμμος στο στόμα σου και ιδίως μέσα σε φαγητό σημαίνει μεγάλη ενόχληση και φορτικότητα από κάποιο άτομο που θέλει να επωφεληθεί από τη θέση σου στην κοινωνία ή στη δουλειά σου. Αν βουλιάζεις στην άμμο, σε παραμονεύει αόρατος κίνδυνος. Αμμουδιά πλάι σε θάλασσα είναι καλό σημάδι, ιδίως αν φτιάχνεις βουναλάκια. Αν γεμίζεις κάτι με άμμο, σημαίνει πως θα κερδίσεις κάποιο χρηματικό ποσόν.
Το να ονειρευτείτε άμμο, γενικά σημαίνει απώλεια και ανέχεια.

Αμμωνία
Για όσους πίνουν, η μυρωδιά της αμμωνίας στον ύπνο τους είναι προειδοποίηση ότι η υγείας τους κινδυνεύει. Ξεχάστε το ποτό!
Η αμμωνία σ’ ένα όνειρο σημαίνει επίσης δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά φίλου. Φιλονικίες και διακοπή σχέσεων θα ακολουθήσουν αυτό το όνειρο.
Για μια νέα γυναίκα που είδε μπουκάλια αμμωνίας, σημαίνει πως θα απογοητευθεί από το χαρακτήρα και τις προθέσεις κάποιου προσώπου που το θεωρούσε φιλικό.

Αμνηστία
Αν δεις ότι ότι εσύ ή άλλος λαμβάνει αμνηστία, αυτό σημαίνει ασθένεια δική σου ή του άλλου.

Αμοιβή
Αν δεις πως κάποιος σε πληρώνει, σε αμείβει για κάτι, περίμενε να πάρεις κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό. Αν δεις ότι εσύ δίνεις αμοιβή σε κάποιον, σημαίνει πως γρήγορα θα μάθεις κάποιο ευτυχές γεγονός.

Αμόνι
Αν ονειρευτείς αμόνι, σε περιμένει καλή τύχη, αν κάνεις χειρωνακτική εργασία. Αλλά, μπορεί να σημαίνει και ότι το πείσμα και η αδιαλλαξία σου θα σε οδηγήσουν σε μεγάλες στενοχώριες. Αν είσαι άρρωστος, το αμόνι στον ύπνο σου σημαίνει ανάρρωση. Αν δεις σίδερα να σφυροκοπούνται στο αμόνι, θα πάρεις απρόσμενα χρήματα.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας πυρωμένο αμόνι να το χτυπούν και να πετάει σπινθήρες, σημαίνει ευχάριστη εργασία για τον αγρότη, σημαίνει άφθονη σοδειά, για τις γυναίκες, το όνειρο αυτό προμηνύει ευνοϊκές καταστάσεις.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία μπορούν να περιμένουν ψυχρότητα ή μικρές εύνοιες. Τα μέσα της επιτυχίας είναι στην εξουσία σας, αλλά για να την κατακτήσετε, θα χρειαστεί να μοχθήσετε μέσα σε δυσκολίες. Αν δείτε πως έσπασε το αμόνι, σημαίνει πως θα έχετε χάσει, από δική σας αμέλεια, σπουδαίες ευκαιρίες που δεν ξανάρχονται.

Αμπαζούρ
Αν δεις αμπαζούρ στον ύπνο σου, να προσέχεις επειδή το αγαπημένο σου πρόσωπο δεν σου φέρεται με ειλικρίνεια. Το αμπαζούρ που βλέπεις σημαίνει πως νιώθει τύψεις. Αν το αμπαζούρ έχει φως, τότε περίμενε τον αγαπημένο σου να έρθει και να σου ζητήσει συγνώμη.

Αμπάρα
Η σιδερένια αμπάρα που είδες στο όνειρο σου, είναι καλό σημάδι. Σημαίνει το γερό δέσιμο, τη σιγουριά και τη σταθερότητα που σε διακρίνει σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Η δουλειά σου και οι αισθηματικές σου υποθέσεις πηγαίνουν καλά. Αλλά, αν δεις ξύλινη και παλιά αμπάρα, θα πρέπει να προσέχεις τις δουλειές σου.

Αμπάρι
Αν το αμπάρι που είδες ήταν γεμάτο, περίμενε πλούτη και ευτυχία. Αν είναι άδειο, περίμενε δύσκολες μέρες να περάσεις.

Αμπέλι
Το αμπέλι συμβολίζει τη χαρά, την ευτυχία και τον πλούτο. Αν μια κοπέλα ονειρευτεί αμπέλι γεμάτο σταφύλια και τρυγά, σύντομα θα παντρευτεί, ενώ αν το όνειρο το δει παντρεμένη γυναίκα, γρήγορα θα μείνει έγκυος. Αν το αμπέλι είναι ξερό ή άρρωστο ή ξεριζωμένο, σημαίνει οικονομική καταστροφή ή θάνατο του ιδιοκτήτη του.
Αν ονειρευτείτε αμπέλι, σημαίνει ευνοϊκές τοποθετήσεις και ύποπτο έρωτα.
Αν δείτε ότι το αμπέλι δεν είναι περιποιημένο και τα σταφύλια είναι χαλασμένα και μυρίζουν άσχημα, σημαίνει απογοητεύσεις που θα επισκιάσουν τις πιο αισιόδοξες προοπτικές σας.

Αμπελοφάσουλα
Αν δεις, οι ελπίδες σου θ’ αργήσουν να πραγματοποιηθούν.

Αμπέχονο
Αν δεις ότι φοράς αμπέχονο, να περιμένεις μεγάλη στενοχώρια και πολλά μπλεξίματα. Αν το αμπέχονο το φορά κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει πως ο τρόπος σου τον έχει πειράξει και καλό θα είναι να αλλάξεις τακτική.

Άμπωτις
Στερήσεις και βάσανα σε περιμένουν, αν δεις αυτό το όνειρο.

Αμυγδαλιά – Αμύγδαλα
Αν ονειρευτείς πως κόβεις άνθη αμυγδαλιάς και τα προσφέρεις σε κάποιο πρόσωπο, να είσαι σίγουρος πως αυτό το πρόσωπο αξίζει την αγάπη σου. Αν δεις μια όμορφη και ολάνθιστη αμυγδαλιά, να περιμένεις γάμο. Αν κόψεις και φας πράσινα ή πικρά αμύγδαλα, θα πάρεις στενοχώρια και λύπη από αγαπημένο σου πρόσωπο ενώ τα γλυκά αμύγδαλα σημαίνουν ευχάριστη γνωριμία. Αν δεις ότι τρως αμυγδαλωτά, θα μάθεις ευχάριστα γεγονότα.
Το όνειρο που έχει σχέση με αμύγδαλα είναι καλός οιωνός. Προλέγει πλούτο. Ωστόσο, η λύπη δεν θα λείψει για ένα σύντομο διάστημα. Αν τα αμύγδαλα είναι κούφια, η απογοήτευση σας για κάτι που επιθυμούσατε θα είναι πλήρης, ωσότου να έρθουν καινούργιες συνθήκες.

Άμφια
Αν δεις στον ύπνο σου ότι φοράς άμφια, σημαίνει πως θα ακούσεις πικρά λόγια και θα στενοχωρηθείς πολύ. Αν τα φορούν άλλοι, περίμενε τη χαρά και την ευτυχία που μπορεί να είναι ατομική και οικογενειακή.

Αμφιθέατρο
Αν δεις, κάποια κατάκτηση πρόσμενε να κάνεις.

Αμφορέας
Αν δεις ότι κρατάς στα χέρια σου ένα ή πολλούς αμφορείς, σημαίνει ότι θα έχεις επιτυχία. Αν είσαι ερωτευμένη, να είσαι σίγουρη ότι κρατάς στα χέρια σου την καρδιά του αγαπημένου σου. Αν, όμως, δεις ότι τους κρατούν άλλοι, σημαίνει πως η ευτυχία και η επιτυχία στις δουλειές σου, σού ξέφυγαν.

Ανάβαση – ανεβαίνω
Όπου και αν δεις πως ανεβαίνεις, είναι καλό. Είναι σημάδι πως θα πας μπροστά. Η επιτυχία, η χαρά, η δόξα και η ευτυχία σε περιμένουν. Αν δεις πως ανεβαίνοντας κουράζεσαι, μην απογοητεύεσαι. Όλα θα πάνε καλά. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν. Αν δεις πως ανεβάζεις κάποιον, θα κάνεις μια ευεργεσία. Αν σε ανεβάζουν, είναι σίγουρο πως θα σε βοηθήσουν επειδή σε αγαπούν.

Αναβλύζω
Το νερό της πηγής που αναβλύζει, σημαίνει κέρδη και πλούτη.

Αναβολή
Αναβολή γάμου σημαίνει ταξίδι. Οποιαδήποτε άλλη αναβολή σημαίνει και πραγματική αναβολή.

Ανάβω
Αν ανάβεις φωτιά και οι φλόγες είναι κόκκινες, σημαίνει ευτυχία. Αν είναι ανακατεμένες με καπνούς, το όνειρο σημαίνει στενοχώρια και δυσάρεστα γεγονότα

Αναγγελία
Αν δεις ότι γίνεται αναγγελία του γάμου σου, για τους παντρεμένους σημαίνει προσεχές διαζύγιο, για τους αρραβωνιασμένους διάλυση του αρραβώνα.

Ανάγκη – Ανέχεια
Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε σε ανάγκη, σημαίνει ότι αγνοήσατε τις ανάγκες της ζωής.
Αν δείτε ότι ζείτε χωρίς δυσαρέσκεια στην κατάσταση της ανέχειας, σημαίνει ότι θα ανεχθείτε κακοτυχίες που προϋποθέτουν ηρωισμό και ότι θα δείτε τα σύννεφα να εξαφανίζονται.
Το να ανακουφίζετε ανάγκη στ’ όνειρο σας δείχνει ότι θα εκτιμηθείτε για την καλοσύνη και την ανιδιοτέλειά σας.

Αναγνώριση
Σημαίνει αχαριστία από φίλους σου.

Αναγνώστης
Όταν βλέπεις πως διαβάζεις οποιοδήποτε κείμενο ή βιβλίο, σημαίνει πως είσαι φιλομαθής άνθρωπος. Όταν δεν καταλαβαίνεις αυτό που διαβάζεις, το όνειρο φανερώνει πως με δυσκολία θα φτάσεις εκεί όπου επιθυμείς.

Ανάδοχος
Αν δεις στον ύπνο σου ότι είσαι ανάδοχος, να περιμένεις μια βοήθεια και μια υποστήριξη από κάποιο πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο πιθανόν να μην το είχες καν στο νου σου.

Ανάδυση
Αν δεις κάποιον να βγαίνει μέσα από νερό ή άλλο οτιδήποτε αντικείμενο, να είσαι σίγουρος πως πολύ γρήγορα, θα διώξεις μια σου στενοχώρια και θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση.

Ανάθεμα
Όταν βλέπεις ότι σε αναθεματίζουν, περίμενε χαρά, κέρδη πολλά κι ευτυχία. Όταν, όμως, δεις ότι αναθεματίζεται άλλος, περίμενε τη συμφορά και τη δυστυχία.

Αναθυμιάσεις
Αν ονειρευτείς ότι βρίσκεσαι κάπου και από τη γη βγαίνουν αναθυμιάσεις, προετοιμάσου ψυχολογικά. Θα μάθεις για τον θάνατο κάποιου συγγενικού σου προσώπου.

Αναίσθητος – αναισθησία
Αν δεις ότι είσαι αναίσθητος, να περιμένεις δυσάρεστα αποτελέσματα από τις δουλειές σου. Στον αισθηματικό τομέα, πρέπει να προσέχεις περισσότερο. Κάνεις λάθη και δείχνεις αδιαφορία για το αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν δεις αναίσθητο ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει πως δεν βρίσκεις ανταπόκριση και θα πρέπει να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους.
Αν κάποιος άλλος είναι αναίσθητος, θα ακούσεις δυσάρεστες ειδήσεις. Αν ονειρευτείς ότι σε αναισθητοποιούν με φάρμακο, με τη θέληση σου αλλά όχι για να σου ανακουφίσουν τον πόνο, είναι προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να σχετίζεσαι, με οποιονδήποτε τρόπο, με άτομα που δεν τους έχεις εμπιστοσύνη. Η αναισθητο-ποίηση με το ζόρι είναι προμήνυμα αρρώστιας.

Ανακάλυψη
Αν δεις ότι ανακαλύπτεις κάποιο αντικείμενο, θα πάρεις απρόσμενα χρήματα από λαχείο ή κληρονομιά. Αν ανακαλύπτουν εσένα τον ίδιο, θα δημιουργήσεις νέες φιλίες ή σχέσεις.

Ανακοίνωση
Αν η ανακοίνωση που ονειρεύτηκες είναι γραμμένη σε καθαρό χαρτί, το όνειρο είναι καλό. Αν είναι σε χαρτί με πένθιμο πλαίσιο, τότε είναι ένα από τα χειρότερα όνειρα επειδή σημαίνει μεγάλο κακό, όχι όμως, αναγκαστικά θάνατο.

Ανακούφιση
Αν δεις ότι υποφέρεις ψυχικά και κάτι ή κάποιος σε ανακουφίζει από το άγχος, είναι σίγουρο σημάδι ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Ανάκριση
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι σας κάνουν ανάκριση, το όνειρο δείχνει ότι έχετε εξοργίσει τους ανωτέρους σας επειδή χαζεύετε στη δουλειά ή, αν είστε μαθητές, τους καθηγητές σας με την αδιαφορία σας. Αν βλέπετε ότι ανακρίνουν κάποιον άλλο και είστε παρόντες, γρήγορα θα αναλάβετε μια υπεύθυνη θέση.

Ανάκτορα
Όταν δεις πως βρίσκεσαι ολομόναχος μέσα σε ανάκτορα, να περιμένεις επιτυχίες και πραγματοποίηση των ονείρων σου. Υπάρχει, όμως και κάποιος που σε προστατεύει. Αλλά, αν δεις ότι είσαι καλεσμένος σε ανάκτορο και τριγυρνάς μέσα στις λαμπροστολισμένες αίθουσες με κόσμο πολύ, περίμενε στενοχώριες και απογοητεύσεις.

Ανακωχή
Είτε βλέπεις πολέμιους να κάνουν ανακωχή είτε βλέπεις να γιορτάζεται μια επέτειος ανακωχής, το όνειρο σου είναι καλό.

Ανάλατο
Όταν δεις πως τρως ανάλατο φαγητό, θα πρέπει να προσέξεις πολύ στον τομέα της δουλειάς σου. Κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Αναλφάβητος
Αν δεις στον ύπνο σου ηλικιωμένο άτομο που δεν ξέρει να γράφει ή να διαβάζει, να περιμένεις ότι θα σου αναθέσουν μεγαλύτερες ευθύνες. Αν είστε γονείς και δείτε ότι τα παιδιά σας δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, σημαίνει ότι θέλουν βοήθεια στις σπουδές τους.

Ανανάς
Αν δεις ανανά στο όνειρο σου, θα έχεις μια ευχάριστη περιπέτεια. Αν τρως ανανά, θα έχεις κοινωνικές εξελίξεις. Φυτό και καρπός ανανά μαζί, σημαίνει πολλά κέρδη. Αν πίνεις χυμό ανανά, θα έχεις επιτυχία σε οικονομικά θέματα.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι κρατάτε ανανά, είναι σημάδι επιτυχίας. Αν ονειρευτείτε ότι με τα αγκάθια του ανανά τρυπήσατε τα δάχτυλα σας, ενώ τον ετοιμάζατε για το τραπέζι, σημαίνει ότι θα δοκιμάσετε αποτυχίες σε ορισμένες υποθέσεις σας, τελικά όμως κι αυτές θα έχουν καλά αποτελέσματα και θα σας δώσουν χαρά.

Ανάπηρος
Αν δεις στον ύπνοσου ότι εσύ ή κάποιος άλλος είστε ανάπηροι, να περιμένεις στενοχώριες. Αν, όμως, δεις ότι φροντίζειςανάπηρο, θα έχεις ευχάριστα νέα σχετικά με χρήματα ή έρωτα.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ανάπηρο και ακρωτηριασμένο, σημαίνει πείνα και στενοχώρια μεταξύ των φτωχών, και θα πρέπει να συμβάλετε στην ανακούφιση τους. Επίσης, είναι σημάδι προσωρινής κάμψης στο εμπόριο.

Αναπνοή
Όταν η αναπνοή σου είναι κανονική, όλα θα πάνε καλά. Οι παντρεμένοι θα έχουν ευτυχία στο σπιτικό τους ενώ οι ερωτευμένοι θα περάσουν όμορφες στιγμές. Αν, όμως, η αναπνοή σου είναι δύσκολη, τότε, θα συναντήσεις δυσχέρειες. Αν δεις ότι χάνεις την αναπνοή σου, να περιμένεις πολλές αποτυχίες. Αλλά, αν η αναπνοή σου επανέλθει, περίμενε πολλά κέρδη.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι κάποιο πρόσωπο με καθαρή και γλυκιά ανάσα ήρθε κοντά σας, σημαίνει πως θα δείξετε αξιέπαινη συμπεριφορά και θα επακολουθήσουν επιτυχίες εμπορικές και διαπραγματεύσεις με σημαντικά οφέλη. Αν η ανάσα είναι δύσοσμη, σημαίνει αρρώστια και παγίδες.
Αν δείτε πως σας κόπηκε η ανάσα, είναι προμήνυμα αποτυχίας εκεί όπου η επιτυχία φαινότανε εξασφαλισμένη.

Ανάποδα ρούχα
Αν δεις το αγαπημένο σου πρόσωπο να φορά ανάποδα τα ρούχα του, σημαίνει πως το ζηλεύεις πολύ. Αν εσύ φοράς ανάποδα τα ρούχα-σου, να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που σε ζηλεύουν χωρίς όμως, να μπορούν να σε βλάψουν. Αν άγνωστοι τα φορούν, περίμενε ευχάριστη είδηση από μακριά.

Αναποδιά – Αντιξοότητα
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι σας έτυχαν αναποδιές, σημαίνει ότι θα έχετε αποτυχίες και συνεχείς άσχημες προοπτικές.
Αν δείτε άλλους σε αναποδιές, σημαίνει σκυθρωπά περιβάλλοντα και η αρρώστια κάποιου προσώπου θα προκαλέσει σοβαρούς φόβους για την επιτυχή λειτουργία σχεδίων.

Αναπτήρας
Αν μια κοπέλα ονειρευτεί πως ανάβει αναπτήρα, αυτό σημαίνει επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα. Αν δεις ότι προσπαθείς να τον ανάψεις χωρίς να το καταφέρεις, θα αποτύχεις σε όλους τους τομείς. Αν κρατάς στα χέρια σου αναμμένο αναπτήρα και ανάβεις φωτιά, σίγουρα όλα θα πάνε καλά για σένα.

Αναρρίχηση
Αν ονειρευτείτε ότι ανεβαίνετε σε λόφο ή βουνό και φτάνετε στην κορυφή, θα υπερνικήσετε τα πιο φοβερά εμπόδια ανάμεσα σε σας και σ’ ένα ευτυχισμένο μέλλον αν όμως δείτε πως δεν καταφέρατε να φτάσετε στην κορυφή, τα πιο αγαπημένα σας σχέδια θα γνωρίσουν την αποτυχία.
Αν δείτε πως ανεβαίνετε μια σκάλα ως το τελευταίο σκαλί, θα επί τύχετε στις επιχειρήσεις» μα αν σπάσει η σκάλα, θα βυθιστείτε σε απροσδόκητες στενοχώριες, και μπορεί να σας συμβούν ατυχήματα.
Αν ονειρευτείτε πως σκαρφαλώνετε στην πλευρά ενός σπιτιού κα τα μυστηριώδη τρόπο, και ξαφνικά ανοίγεται μπροστά σας ένα παράθυρο για να μπείτε μέσα, είναι προμήνυμα ότι θα κάμετε ή έχετε κάμει εξαιρετικά τολμήματα παρά την αντίθεση των φίλων σας, αλλά η επιτυχία τελικά θα στεφανώσει τις προσπάθειες σας, αν και θα υπάρξουν στιγμές που θα σας κυριεύσει σχεδόν η απελπισία.

Ανάρρωση
Αν δεις ότι συνέρχεσαι μετά από κάποια αρρώστια, να περιμένεις προξενιό ή πρόταση γάμου. Το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ταξίδι.

Αναρχικός
Όποιος ονειρευτεί ότι έγινε αναρχικός, θα πρέπει να προσέξει τις συναισθηματικές του εκρήξεις και τις πράξεις του για να μην ζημιωθεί από επιπόλαιες ενέργειες του.

Ανάσα
Αν δεις στον ύπνο σου ότι σου κόβεται η ανάσα από σκληρή δουλειά, σημαίνει αποτυχία στο έργο που έχεις αναλάβει. Αν ονειρευτείς ότι μιλάς με πρόσωπο που η αναπνοή του ευωδιάζει, να περιμένεις αναγνώριση στη δουλειά σου. Αντίθετα, αν η ανάσα του μυρίζει άσχημα, είναι προμύνημα αρρώστιας.

Ανάσκελα
Αν δεις ότι βρίσκεσαι ξαπλωμένος ανάσκελα και ξεκουράζεσαι, να είσαι βέβαιος πως όλα θα πάνε καλά. Η ευτυχία και η χαρά θα φωλιάσουν μέσα σου.

Ανάσταση
Βλέπεις πως βρίσκεσαι στην εκκλησία και γίνεται η Ανάσταση; Σε περιμένουν πολλά κέρδη, τιμές, δόξα και πλούτη. Επίσης, θα μάθεις τον ερχομό κάποιου συγγενικού σου προσώπου που απουσίαζε χρόνια στα ξένα.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι αναστηθήκατε από τους πεθαμένους αυτό σημαίνει ότι έπειτα από τις δυσκολίες τελικά οι προσπάθειές σας θα έχουν ευχάριστο τέλος.
Αν ονειρευτείτε ότι άλλοι αναστήθηκαν, είναι προμήνυμα πως θα έχετε φασαρίες και στενοχώριες που θα ελαφρύνουν και θα ξεπεραστούν χάρη σε καλούς φίλους σας.

Αναστεναγμός
Αν ακούς αναστεναγμούς, θα πρέπει να προσέξεις πολύ στον αισθηματικό τομέα: κάτι δεν πάει καλά. Η νέα που βλέπει πως αναστενάζει και δεν έχει τίποτα το αισθηματικό, να είναι σίγουρη πως γρήγορα θα της χτυπήσει το κατώφλι της καρδιάς της η αγάπη. Όταν, όμως, δεν έχεις καμιά στενοχώρια και βλέπεις πως αναστενάζεις, θα πρέπει να προσέξεις, γιατί κάτι κακό και ανάποδο θα σου συμβεί.

Ανατολή
Η ανατολή του ήλιου σημαίνει ευτυχία και χαρά.

Ανατριχίλα
Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις ανατριχίλες σε όλο το σώμα σου, θα συναντήσεις ένα τελείως ανήθικο άνθρωπο που θα πρέπει να τον αποφύγεις.

Αναφορά
Είσαι υπάλληλος αξιωματικός ή οτιδήποτε άλλο και βλέπεις πως κάνεις αναφορά; αυτό σημαίνει πως ενώ θέλεις να αντιμετωπίσεις μερικά δύσκολα ζητήματα που σου έχουν παρουσιαστεί, δεν τολμάς να το αποφασίσεις. Αυτό το γεγονός θα σε λυπήσει και θα πικραθείς πολύ.

Ανάχωμα
Γενικά, τα αναχώματα σημαίνουν ότι πρέπει να αναστείλεις ορισμένα σχέδια σου επειδή δεν είναι κατάλληλη η ώρα για να τα θέσεις σε εφαρμογή.

Αναχώρηση
Αν είσαι εσύ που αναχωρείς για κάπου, σημαίνει πως κάτι καλό θα σου συμβεί. Αν βλέπεις άλλους να αναχωρούν, περίμενε μουσαφίρηδες στο σπίτι σου.

Ανδρόγυνο
Όποιος δει στον ύπνο του γνωστό ή άγνωστο ανδρόγυνο, να περιμένει καβγάδες και μπλεξίματα. Πιθανό είναι αυτές οι φασαρίες ναμην φέρουν καλά αποτελέσματα.

Ανέβασμα
Γενικά, το ανέβασμα σημαίνει πρόοδο. Το ανέβασμα στο βουνό υπδηλώνει επιτυχία – εύκολη, αν ανεβαίνεις συνεχώς και δύσκολη αν ανεβαίνεις με δυσκολία.
Ανέβασμα στα σκαλοπάτια σημαίνει επιτυχία που θα έρθει μετά από κόπο και πολλές δυσκολίες.

Ανέκδοτα – ανέκδοτο
Αν ονειρευτείς ότι λες ή ακούς ανέκδοτα, να περιμένεις πρόσκληση για γιορτή ή πάρτυ, όπου θα περάσεις υπέροχα.
Αν δείτε πως διηγιόσαστε κάποιο ανέκδοτο, σημαίνει ότι θα προτιμήσετε μια εύθυμη συντροφιά από μιαν άλλη που έχει πνευματικά ενδιαφέροντα, και πως οι υποθέσεις σας θα είναι το ίδιο ασταθείς με σας.
Για μια νέα γυναίκα που ονειρεύτηκε πως άκουσε να της διηγούνται ανέκδοτα, σημαίνει ότι θα βρεθεί με εύθυμη παρέα χαροκόπων.

Ανεμοβλογιά
Αν δεις ότι έπαθες ανεμοβλογιά, θα έχεις μια μικρή απογοήτευση. Αν είστε γονείς και δείτε ότι τα παιδιά σας παθαίνουν ανεμοβλογιά, θα έχουν πρόοδο στα μαθήματα ή επιτυχία στους διαγωνισμούς.

Ανεμόμυλος
Αν δείτε ανεμόμυλο να δουλεύει, σημαίνει πληθώρα από ευχάριστα περιστατικά και ικανοποίηση. Αν δείτε ανεμόμυλο σπασμένο, είναι προμήνυμα πως θα σας συμβούν τα αντίθετα.

Ανεμόπτερο
Αν οδηγείς ανεμόπτερο, σημαίνει ότι θα συναντήσεις κάποιο φίλο σου με μεγάλη θέση, που θα ζητήσει τη συνεργασία σου.

Άνεμος, ανεμοστρόβιλος
Αν ακούς τον άνεμο να ουρλιάζει ή να σφυρίζει, είναι σημάδη λύπης που έρχεται. Αν νιώσεις στα μάγουλα σου δυνατό, ζεστό άνεμο, θα έρθουν δάκρυα. Αν ο άνεμος είναι παγωμένος σε περιμένει μοναξιά. Αν σηκώνεται ανεμοστρόβιλος και σε τυφλώνει, θα χαλάσει ένα αίσθημα σου ή και μια δουλειά επειδή θα φανείς τυφλός σε κάτι που είναι ολοφάνερο. Αν δεν ακούς τον άνεμο αλλά τον βλέπεις να παρσύρει αγριόχορτα, θα έχεις μια περαστική λύπη ή μπλεξίματα στη δουλειά σου.
Αν ονειρευτείτε απαλό αέρα να σας φυσάει, σημαίνει ότι θ’ αποκτήσετε μεγάλη περιουσία, δημιουργημένη με στερήσεις και κόπους.
Αν δείτε πως περπατάτε ενάντια στον άνεμο, σημαίνει ότι θ’ αντισταθείτε θαρραλέα στον πειρασμό και μ’ επιμονή πρωτοφανή θα επιτύχετε το σκοπό σας. Αν ο αέρας σας σπρώχνει χωρίς να το θέλετε, προμηνύονται εμπορικές αποτυχίες και απογοήτευση στον έρωτα.
Αέρας που σας σπρώχνει προς τα εκεί που θέλετε να πάτε, προοιωνίζει αναπάντεχους συμπαραστάτες, που θα σας βοηθήσουν, έναντι των αντιπάλων σας. Αν δείτε ότι πιαστήκατε μέσα σε ανεμοστρόβιλο, σημαίνει ότι πιθανά αντιμετωπίσετε δυσάρεστα γεγονότα.

Ανεμώνη
Αυτό το όμορφο λουλούδι είναι σύμβολο του κακού. Οτιδήποτε δεις στον ύπνο σου σχετικό με ανεμώνη – είτε την κρατάς είτε την κρατούν άλλοι ή σου την προσφέρουν, είναι σίγουρο ότι θα πληγωθείς πολύ.

Ανεξαρτησία – ανεξάρτητος
Αν αισθανθείς στον ύπνο σου υπερβολικά ανεξάρτητος, είναι προειδοποίηση ότι θα ζημιωθείς από την υπερβολική σου αυτοπεποίθηση.
Αν ονειρευτείτε πως έχετε μεγάλη ανεξαρτησία, σημαίνει πως έχετε ένα εχθρό που θα σας αδικήσει.
Αν ονειρευτείτε πως κερδίζετε χρηματική ανεξαρτησία, ίσως δεν είστε τόσο τυχερός προς το παρόν, αλλά τα καλά αποτελέσματα δεν αργήσουν να έρθουν.

Ανεπισημότητα
Αν δεις ότι πηγαίνεις κάπου επίσημα και αντί για επίσημα ρούχα, πας με πρόχειρα ή ακατάστατα, θα υποστείς μια μεγάλη ταπείνωση στη δουλειά ή στην κοινωνική ομάδα όπου ανήκεις.
Αν δεις κάποιο επίσημο πρόσωπο να σου φέρεται με εγκάρδια ανεπισημότητα, θα βελτιωθεί η κοινωνική σου θέση.

Ανεργία – άνεργος
Αν δεις ότι είσαι χωρίς δουλειά, σημαίνει πως θα περάσεις κάποια σκληρή δοκιμασία.
Αν ονειρευτείτε πως είστε άνεργος (-η), σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες και τα σχέδια σας. Αν δείτε πως οι φίλοι σας είναι άνεργοι, σημαίνει πως θα τους απαντήσουν προβλήματα.

Ανηθικότητα
Αν σε ένα όνειρο γίνονται κάθε μορφής ανηθικότητες, προσέξτε γιατί θα ρεζιλευτείτε.

Ανησυχία – άγχος
Αν αισθανθείς ανησυχία στον ύπνο σου, σε περιμένουν μέρες μοναξιάς.
Ένα όνειρο αυτού του είδους μερικές φορές είναι καλός οιωνός και σημαίνει, ύστερα από απειλητικές καταστάσεις, επιτυχία και πνευματική αναζωογόνηση.
Αν όμως ο ονειρευόμενος δει πως ανησυχούσε για κάποια σημαντική υπόθεση, σημαίνει καταστροφικό συνδυασμό επιχειρησιακών και κοινωνικών καταστάσεων.

Ανηψιός – ανηψιά
Αν δεις τον ανεψιό σου, σε περιμένουν καλά νέα. Αν του κάνεις δώρο ή του δίνεις χρήματα, θα περάσεις ήρεμες ώρες με ευχάριστη παρέα, Αν άντρας δει την ανεψιά του, θα γνωριστεί με νέο και όμορφο κορίτσι ενώ για τις γυναίκες, είναι συνάντηση. Αν άγνωστα άτομα είναι στον ύπνο σας ανεψιοί ή ανεψιές σας, είναι προειδοποίηση ότι θα σας συκοφαντήσουν γνωστά πρόσωπα.

Άνθη
Καθετί ανθισμένο, δέντρο ή θάμνος είναι πολύ καλό όνειρο. Να περιμένεις πρόοδο, ευημερία και ευτυχία. Αν δεις πως κρατάς άνθη, σημαίνει πως γρήγορα θα καλοπαντρευτείς, ενώ αν τα μυρίζεις, θα μάθεις ευχάριστα γεγονότα.
Αν δεις κρίνο, σημαίνει αγνότητα, αγνά αισθήματα. Το τριαντάφυλλο είναι το άνθος της αγάπης. Τα αγριολούλουδα σημαίνουν πως γρήγορα θα πάρεις γράμμα από αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν φοράς λουλουδένιο στεφάνι στο κεφάλι σου, γρήγορα θα παντρευτείς.

Ανθίζω
Αν δεις ν’ ανθίζουν τα λουλούδια σου, σημαίνει μεγάλη υποστήριξη.

Ανθοδέσμη
Προσοχή. Κάποιος κίνδυνος σε απειλεί που ούτε καν τον φαντάζεσαι.
Αν ονειρευτείτε μιαν ανθοδέσμη με όμορφα και πλούσια χρώματα, σημαίνει κληρονομιά από κάποιον άγνωστο και πλούσιο συγγενή. Eπίσης σημαίνει ευχάριστες, εύθυμες συναθροίσεις νεαρών.
Αν δείτε μια μαραμένη ανθοδέσμη, σημαίνει αρρώστια και θάνατο.

Ανθόνερο
Αν ραντίζεσαι ή σε ραντίζουν, αν κρατάς ή μυρίζεις μπουκάλι με ανθόνερο, να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά: η χαρά και η ευτυχία σε περιμένουν.

Ανθοπωλείο
Ο παντρεμένος που θα δει ότι βρίσκεται σε ανθοπωλείο θα βρεθεί αντιμέτωπος με σκάνδαλο, ενώ για τον ανύπαντρο σημαίνει αίσθημα προ των πυλών.

Ανθρακωρυχείο
Σημαίνει αύξηση του μισθού σας ή προαγωγή σε ανώτερη θέση.
Αν ονειρευτείτε πως βρισκόσαστε σ’ ένα ανθρακωρυχείο και είδατε ανθρακωρύχους, είναι σημάδι πως κάποια κακή θέληση θα ενεργήσει για την πτώση σας, μα αν δείτε πως έχετε μετοχή σε ανθρακωρυχείο, σημαίνει πως θα κάνετε μια σίγουρη επένδυση σε κάποια εμπορική δουλειά.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως εξορύσσει κάρβουνο, είναι προμήνυμα ότι θα γίνει γυναίκα μεσίτη ακινήτων ή οδοντογιατρού.

Ανθρωποκτονία
Αν ονειρευτείτε πως διαπράττετε ανθρωποκτονία, σημαίνει πως θα υποφέρετε από αγωνία και ταπείνωση λόγω της αδιαφορίας των άλλων, και το ψυχρό περιβάλλον σας θα προκαλέσει προβλήματα στους γύρω σας.

Άνοδος
Αν δείτε πως φτάσατε στο ανώτατο σημείο ανόδου, ή στην κορυφή μιας σκάλας, χωρίς να σκοντάψετε ή να τρεκλίσετε, είναι καλό σημάδι αλλιώς θα έχετε εμπόδια να υπερνικήσετε, πριν επιτύχετε κάτι.
Αν ονειρευτείτε ότι ανεβαίνετε σε υψηλές θέσεις, σημαίνει μελέτη ή πρόοδο, που θα σας φέρουν την επιθυμητή ευημερία. Αν δείτε ότι ανυψώνεστε στον αέρα, είναι προμήνυμα πως θ’ αποκτήσετε αναπάντεχα πλούτη και ευχαριστήσεις, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις σχέσεις σας, για να μη σας συμβούν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Άνοιγμα
Ό,τι και αν ανοίγεις ή βλέπεις ανοιχτό, σημαίνει κέρδη. Αν δεις ότι ανοίγεις λάκκο, να περιμένεις τον θάνατο συγγενικού σου προσώπου. Αν ανοίγεις δρόμο σπρώχνοντας, προμηνύεται σταδιοδρομία σε κάποιο επάγγελμα που θα σε φέρει αντιμέτωπο με κόσμο. Αν άλλοι ανοίγουν δρόμο και σε σπρώχνουν, θα έχεις δικαστικούς αγώνες που μάλλον θα καταλήξουν σε βάρος σου. Το άνοιγμα διαθήκης σημαίνει απογοήτευση.

Άνοιξη
Γενικά, η άνοιξη είναι καλό όνειρο. Για κάθε καινούριο, δουλειά, αίσθημα, σπουδές κλπ., το να δεις άνοιξη με λουλούδια, πρασινάδες και πουλιά, είναι πολύ καλή προοπτική.
Η κοπέλα που θα δει άνοιξη στον ύπνο της, θα παντρευτεί γρήγορα ενώ ο άρρωστος θα γίνει καλά. Οι άλλοι που θα δουν άνοιξη ενώ βρίσκονται σε άλλη εποχή, θα έχουν εφήμερη ευτυχία.
Το να ονειρευτείτε τον ερχομό της άνοιξης, σημαίνει επιτυχημένες διαπραγματεύσεις και ευχάριστες συντροφιές. Αν η άνοιξη έρχεται με αφύσικο τρόπο, σημαίνει για σας απώλειες ή δυσφορία.

Άνοστο φαγητό
Αν ονειρευτείς ότι τρως άνοστο φαγητό, περίμενε καβγάδες στο σπίτι σου, με αποτέλεσμα να λυπηθείς πολύ, και να βρεθείς σε αδιέξοδο.

Ανταλλαγή
Η ανταλλαγή σημαίνει πως κάτι το ασήμαντο θα πραγματοποιήσεις. Δηλ. θα αλλάξει κάπως η κατάσταση σου, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό κέρδος.

Ανταμοιβή
Το όνειρο αυτό είναι σημάδι ηθικής ικανοποίησης.

Αντάμωση
Αν δεις ότι ανταμώνεις με κάποιον παλιό ξεχασμένο φίλο σου, σημαίνει πως γρήγορα θα μάθεις νέα του.

Ανταρσία
Αν δεις πως είσαι αντάρτης ή δεις πολλούς αντάρτες, σημαίνει πως μάταια προσπαθείς να αντιδράσεις σε κάτι που σε βασανίζει.
Δεν έχεις την εσωτερική δύναμη, γι αυτό είσαι καταδικασμένος να υποταγείς στη μοίρα σου.

Αντεραστής (άντρας – γυναίκα)
Αν δεις ότι έχεις αντεραστή, περίμενε επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα.

Αντέρεισμα
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι ανεβαίνετε σ’ ένα πέτρινο αντέρεισμα, σημαίνει ραγδαία άνοδο στους επιχειρηματικούς κύκλους, και ότι θα αποκτήσετε μεγάλη εκτίμηση από τους φίλους σας και το κοινό.
Για τους ερωτευμένους που θα ονειρευτούν ότι ανεβαίνουν μαζί σ’ ένα αντέρεισμα, σημαίνει πρώιμο γάμο και αφοσίωση. Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι κατεβαίνετε ή πέφτετε από ένα πέτρινο αντέρεισμα, οι τύχες σας θα αντιστραφούν.

Αντζούγιες
Παρά το ότι ο πολύς κόσμος ότι τα ψάρια, μικρά ή μεγάλα, προμηνύουν λαχτάρα, αν δεις αντζούγιες είναι καλό όνειρο. Αν απλά τις  βλέπεις ή τις τρως, τότε σύντομα θα υπάρξουν μεγάλα οικονομικά κέρδη.

Αντιγραφή
Αν δεις ότι αντιγράφεις με το χέρι, κάποιος θα σε επιπλήξει στην οικογένεια ή στη δουλειά. Επίσης σημαίνει δυσμενή αποτελέσματα από καλά δοκιμασμένα σχέδια. Αν αντιγράφεις με γραφομηχανή, θα έχεις καλή τύχη.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως αντιγράφει μια επιστολή, σημαίνει ότι θα προκαταληφθεί λαθεμένα από την αγάπη της για ορισμένη τάξη ανθρώπων.

Αντίδοτο
Όταν δεις να παίρνεις αντίδοτο για δηλητήριο, σημαίνει ότι μια ζημιά που έπαθες από δική σου απροσεξία, θα την αποκαταστήσεις σύντομα.

Αντίδωρο
Το αντίδωρο προμηνύει κάποιο ευχάριστο γεγονός. Αν μια κοπέλα πιάνει στα χέρια της αντίδωρο, να περιμένει αρραβωνιάσματα. Αν είσαι παντρεμένη ή παντρεμένος και δεις ότι παίρνεις αντίδωρο, σημαίνει ευτυχία.

Αντίζηλος – αντίπαλος
Αν δεις στο όνειρο σου ότι μισείς κάποιον αντίζηλο, είναι προειδοποίηση ότι κινδυνεύεις να χάσεις πολλά από βιαστικές ενέργειες σου. Αν προσπαθείς να χωρίσεις δύο αντιπάλους, θα πρέπει να προσέξεις πολύ επειδή, χωρίς να το θέλεις, θα μπλεχτείς σε μια όχι καλή υπόθεση. Ο αντίπαλος που γίνεται φίλος σου, προμηνύει ευκαιρίες για βελτίωση της οικονομικής σου κατάστασης.

Αντίκες
Όταν βλέπεις πολλά τέτοια αντικείμενα, είναι σημάδι οικογενειακής ευτυχίας. Αν τα αγοράζεις, θα ζωντανέψει μια ξεχασμένη ελπίδα ή φιλοδοξία σου.

Αντικλείδι
Αν κρατάς αντικλείδι στα χέρια σου, είναι καλό σημάδι. Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά, να περιμένεις μεγάλα οικονομικά κέρδη από τις δουλειές σου.

Αντιλογία
Αν δεις ότι αντιμιλάς σε κάποιο πρόσωπο, είναι κακός οιωνός που προμηνύει κακοτυχία. Αν κάποιος άλλος σου αντιμιλά, πρόσεξε μην ξεχάσεις τις υποχρεώσεις σου.

Αντιλόπη
Η ελεύθερη αντιλόπη θα φέρει αύξηση στα εισοδήματα σας. Αντη δείτε σε ζωολογικό κήπο, να την κατασπαράζουν άγρια θηρία ή να την κυνηγάτε, σας περιμένει μεγάλη απογοήτευση στον αισθηματικό τομέα ή στη δουλειά σας. Αν την κυνηγάτε και, όπως είναι φυσικό, δεν μπορείτε να την πιάνετε, κάτι που επιθυμούσατε πολύ δεν θα πραγματοποιηθεί.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας αντιλόπες, σημαίνει πως θα έχετε υψηλές φιλοδοξίες, που όμως θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν με την ανάπτυξη μεγάλης δραστηριότητας.
Για μια νέα γυναίκα που θα δει αντιλόπη να παραπατάει και να πέφτει από ψηλά, σημαίνει πως ο έρωτας στον οποίο προσβλέπει θα αναδειχθεί η καταστροφή της.

Αντίπαλος
Αν δείτε ότι συναντηθήκατε με έναν αντίπαλο, σημαίνει ότι θα αποκρούσετε αμέσως οποιεσδήποτε επιθέσεις κατά των συμφερόντων σας. Μπορεί επίσης να απειληθείτε από αρρώστια μετά από αυτό το όνειρο.
Αν είδατε πως κατανικήσατε αντίπαλο, θα αποφύγετε σοβαρή καταστροφή.

Αντισηπτικό
Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις μια πληγή και σου την περιποιούνται με αντισηπτικό, το όνειρο σημαίνει τροχαίο ατύχημα, που όμως, δεν θα επιφέρει τον θάνατο.

Αντίχειρας
Αν ονειρευτείς ότι ο αντίχειρας σου είναι πρησμένος ή υπερφυσικά μεγάλος, θα έχεις αύξηση στα κέρδη σου, καθώς επίσης, στη δύναμη και στις επιδόσεις σου.
Αν ο αντίχειρας είναι ατροφικός ή και ανύπαρκτος, είτε στο δικό σου χέρι είτε στο χέρι άλλου ατόμου, το όνειρο προειδοποιεί ότι πρέπει επειγόντως, να αναπαυθείς πνευματικά για αρκετό καιρό, εσύ ή αυτό το άτομο διαφορετικά, σε απειλεί υπερκόπωση από διανοητική διαταραχή.

Αντλία
Αν ονειρευτείτε αντλία, σημαίνει δύναμη και επικερδές εμπόριο, καθώς επίσης πλούτη, υγεία και εκπλήρωση ονείρων. Το να δείτε σπασμένη αντλία σημαίνει ότι τα μέσα για πιο ευχάριστη ζωή θα εξαντληθούν για άλλες ανάγκες.
Αν δείτε πως δουλεύετε μιαν αντλία, σημαίνει ότι η ζωή σας θα είναι γεμάτη από ευχάριστες και επικερδείς τοποθετήσεις.
Αν μια αντλία εκκενώνει βόθρο, σημαίνει επιτυχία και πολλά κέρδη. Αν είναι της πυροσβεστικής, σημαίνει φιλονικία ενώ αν δεν βγάζει νερό, ματαιοπονείς σε μια σου προσπάθεια. Αν βγάζει μπόλικο νερό, να περιμένεις επιτυχίες. Επίσης, αν η αντλία βγάλει πετρέλαιο, θα έχεις απρόοπτα κέρδη.

Άνδρας
Στο όνειρο αυτό, μπορούμε να δώσουμε τις εξής απαντήσεις ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών και το ύψος: Ο μελαχρινός άντρας σημαίνει πιστός φίλος.
Ο κοκκινομάλλης το σύμβολο της προδοσίας. Ο ξανθός είναι η προσωποποίηση της αδιαφορίας.
Άντρας κοντού αναστήματος συμβολίζει ζηλοτυπία.
Αν δεις χοντρό άντρα να περιμένεις ευτυχία και πολλά χρήματα, ενώ αντίθετα, αν δεις αδύνατο, θα έχεις μιζέρια και ανέχεια.

Ανυπακοή
Αν δεις στον ύπνο σου ότι δείχνεις ανυπακοή σε άτομο ανώτερο ή μεγαλύτερο σου, σε περιμένει ένα διάστημα γεμάτο ανησυχίες και αλλαγές. Αν είσαι παιδί και ονειρευτείς πως παρακούς τους γονιούς σου, θα κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι αναψυχής όπου θα περάσεις πολύ όμορφα.

Αξίνα
Αν δείτε αξίνα στον ύπνο σας, σημαίνει ότι θα πρέπει να τελειώσετε εργασίες που έχετε αρχίσει και που σας είναι ενοχλητικές.

Αξιωματικός
Αν μια κοπέλα δει στον ύπνο της αξιωματικό, θα συγκινήσει το πρόσωπο που επιθυμεί. Αν δεις ότι είσαι αξιωματικός εσύ ο ίδιος, να περιμένεις δόξες, αν όμως, είναι άλλος αξιωματικός, θα έχεις μπλεξίματα.

Απαγωγή
Το να ονειρευτείτε απαγωγή δεν είναι καλό όνειρο. Αν δεις ότι σε απαγάγουνε, είναι προειδοποίηση ότι πρέπει να φυλαχτείς από την ίδια σου την απληστία. Μπορεί, όμως, να κάνεις και μια καινούρια γνωριμία που θα εξελιχθεί σε σφοδρό έρωτα.
Αν εσύ απαγάγεις κάποιο άλλο πρόσωπο, θα τα χαλάσεις με το αγαπημένο σου πρόσωπο ή θα σου κλέψουν κάτι πολύτιμο. Αν αλληλοαπάγεσαι με το αγαπημένο σου πρόσωπο, σημαίνει ότι πετάς στα σύννεφα και θα πρέπει να προσγειωθείς σύντομα.
Για τους παντρεμένους σημαίνει ότι κρατούν θέσεις των οποίων τα καθήκοντα είναι ανίκανοι να φέρουν σε πέρας, και ότι χρειάζεται προσπάθεια για να μη ρεζιλευτούν. Για τους ανύπαντρους προλέγει απογοητεύσεις και απιστία από μέρους των ανδρών.

Απαισιοδοξία
Αν δείχνεις απαισιοδοξία στο όνειρο σου, υποτιμάς τον εαυτό σου και θα πρέπει να προσπαθήσεις να μην τα βλέπεις όλα μαύρα. Αν φιλικά σου πρόσωπα αναθεματίζουν την τύχη τους, θα περάσεις μια περίοδο καλής τύχης.

Απαίτηση
Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος ζητά τη φιλανθρωπία σας, σημαίνει ότι θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση, αλλά με την επιμονή σας θα τα καταφέρετε ν’ ανακτήσετε την υπόσταση σας.
Αν η απαίτηση είναι αδικαιολόγητη, ετοιμαστείτε να γίνετε αρχηγός στον κύκλο σας ή στην επιστήμη σας. Για τους εραστές, επίμονες απαιτήσεις σημαίνουν επιείκεια και από τα δύο μέρη.

Απάντηση
Αν δεις πως πήρες γραπτή απάντηση σε κάτι που σε απασχολούσε, θα πρέπει να προσέξεις τους ανθρώπους που είναι γύρω σου γιατί φλυαρούν σε βάρος σου, χωρίς όμως, να κατορθώσουν να σου κάνουν κακό.

Απατεώνας
Αν δεις ότι κάποιος απατεώνας προσπαθεί να σε κάνει συνένοχο του, φυλάξου από τους ευκαιριακούς φίλους που συναντάς. Αν προσπαθεί να σου επιτεθεί ή να σε κακοποιήσει, κινδυνεύεις από αρρώστια.

Απάτη
Στο όνειρο, η απάτη έχει τελείως αντίθετη σημασία από εκείνη που γίνεται στην πράξη. Αν δεις ότι απατάς τον αγαπημένο σου, σημαίνει πως του είσαι πιστά αφοσιωμένη και πως τον λατρεύεις. Αν δεις ότι σε απατούν, η τύχη είναι με το μέρος σου.
Αν ονειρευτείτε πως εξαπατήσατε ένα πρόσωπο, σημαίνει πως θα εξαπατήσετε τον υπάλληλο σας με σκοπό να κερδίσετε.
Αν δείτε πως είστε εσείς ο απατημένος, σημαίνει πως η απόπειρα των εχθρών σας να σας δυσφημίσουν και να σας μειώσουν θα αποτύχουν.
Αν δείτε πως κατηγορείτε κάποιον για απάτη, σημαίνει πως θα σας προσφερθεί θέση με μεγάλες απολαβές.
Αν ονειρευτείτε πως σας εξαπάτησαν στη δουλειά, θα συναντήσετε ανθρώπους πανούργους που επιδιώκουν να σας κόψουν την τύχη.
Για ένα νεαρό άτομο που θα ονειρευτεί πως έπεσε θύμα απάτης σε τυχερά παιχνίδια, είναι προμήνυμα ότι θα χάσει την αγαπημένη του τον αγαπημένο της εξαιτίας καυγάδων και παρεξηγήσεων.

Απειλή
Αν μια κοπέλα δει στον ύπνο της πως την απειλεί ένας άντρας, σημαίνει γρήγορη πρόταση γάμου. Αν δεις γυναίκα να σε απειλεί, θα πρέπει να προσέξεις επειδή υπάρχει αντίζηλος.
Αν είσαι άντρας και σε απειλεί γυναίκα, σύντομα θα κάνεις μια νέα σχέση που θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Αν σε απειλεί άντρας, θα ταπεινωθείς γρήγορα και αν ακούσεις απειλή, σημαίνει ερωτικό θρίαμβο και πολλές επιτυχίες.

Απελευθέρωση
Αν δεις πως κάποιος αποφυλακίζεται, να περιμένεις αλλαγές στην ψυχολογική σου κατάσταση. Θα ανακουφιστείς από το άγχος και τη στενοχώρια που σε βασανίζουν.

Απελπισία
Αν δεις στο όνειρο σου ότι είσαι απελπισμένος είτε επειδή κινδυνεύεις είτε επειδή έχεις οικονομικά προβλήματα, είναι σημάδι ότι πολύ γρήγορα, θα αρχίσεις να συνέρχεσαι από την κακή οικονομική κατάσταση όπου βρίσκεσαι.
Αν κάποιος γνωστός σου βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, θα του συμβεί κάτι κακό ή εσένα θα σε κυνηγήσουν πιστωτές σου.

Απεργία
Απεργία που κάνεις για δίκαιο παράπονο, σημαίνει βελτίωση της επαγγελματικής σου θέσης.
Αν δεις πολύ κόσμο να απεργεί, μην επεκτείνεσαι στις δουλειές σου.

Απέχθεια
Αν δείτε ότι απεχθάνεστε ένα πρόσωπο, σημαίνει ότι θα νιώσετε αρέσκεια για κάποιον, και ότι η υποψία σας για την τιμιότητα του θα αποδειχτεί βάσιμη.
Αν δείτε ότι σας απεχθάνονται άλλοι, αυτό προμηνύει ότι οι καλές διαθέσεις σας για άλλους θα υποχωρήσουν στην ιδιοτέλεια.
Αν μια νέα γυναίκα ονειρευτεί πως την απεχθάνεται ο εραστής της, σημαίνει πως θα αγαπήσει έναν άνθρωπο που με κανένα τρόπο δεν της ταιριάζει.

Απιδιά (Αχλαδιά)
Η φορτωμένη με ώριμα αχλάδια αχλαδιά, είναι σύμβολο της ευτυχίας και του πλούτου. Αν αυτά είναι άγουρα, θα πικραθείς πολύ.
Αν δεις αχλαδιά χωρίς αχλάδια, να περιμένεις αποτυχίες. Αν είσαι άρρωστος και είδες φορτωμένη αχλαδιά, να περιμένεις επιδείνωση της κατάστασης σου.

Άπιστος – άπιστη
Αν ονειρευτείτε ότι οι φίλοι σας είναι άπιστοι, σημαίνει ότι έχουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο σας.
Αν ένας ερωτευμένος (-η) ονειρευτεί ότι ο/η σύντροφός του, του είναι άπιστος (-η), σημαίνει έναν ευτυχισμένο γάμο.

Άπλωμα
Αν μια κοπέλα δει πως απλώνει ρούχα, να περιμένει πρόταση γάμου. Ο άντρας που θα δει ότι απλώνει ρούχα, γρήγορα θ’ αλλάξει τρόπο ζωής.

Από πάνω
Αν δείτε πως κάτι κρέμεται από πάνω σας και είναι έτοιμο να πέσει, σημαίνει κίνδυνο, αν πέσει επάνω σας, σημαίνει καταστροφή ή ξαφνική απογοήτευση. Αν πέσει κοντά σας, αλλά δε σας πετύχει, είναι σημάδι πως θα αποφύγετε «παρά τρίχα» την απώλεια χρημάτων, ή άλλες κακοτυχίες που μπορεί να ακολουθούσαν.
Αν δείτε πως κάτι κρέμεται από πάνω σας, αλλά είναι καλά στερεωμένο, ώστε να μη συνεπάγεται κίνδυνο, η κατάσταση σας θα βελτιωθεί μετά την απειλή της απώλειας.

Αποβάθρα – αποβίβαση
Αν είστε γυναίκες και δείτε ότι, μαζί με τον αγαπημένο σας, γυρίσατε από βαρκάδα και εκείνος δένει τη βάρκα στην αποβάθρα, θα πάρετε πολύτιμο δώρο απ’αυτόν.
Αν δεις ότι αποβιβάζεσαι, να είσαι σίγουρος ότι οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν η αποβάθρα είναι γεμάτη εμπορεύματα, σημαίνει ευημερία. Αν είσαι σε αποβάθρα και δεις πλοίο ή τρένο σταματημένο, σημαίνει πως γρήγορα θα κάνεις ένα ταξίδι.
Αν δείτε ότι βρίσκεστε σε αποβάθρα, σημαίνει ότι σχεδιάζετε να κάνετε δυσάρεστα ταξίδια, και υπάρχουν πιθανότητες να έχετε ατυχήματα. Αν ονειρευτείτε πως περιπλανιέστε μόνος στα σκοτεινά, σημαίνει εχθρούς, αλλά αν ο ήλιος λάμπει, είναι ένδειξη ότι θα μπορείτε να αποφύγετε επικίνδυνους εχθρούς.
Το να δείτε ότι στέκεστε σε αποβάθρα σημαίνει πως οι αγώνες σας για αναγνώριση και ευημερία θα σα εξασφαλίσουν τιμές και υψηλές θέσεις.

Αποβολή
Η έγκυος γυναίκα που βλέπει στον ύπνο της ότι απέβαλε, δεν πρέπει να ανησυχεί. Το όνειρο είναι προμήνυμα χαράς και ευτυχίας,

Απόγευμα
Αν μια γυναίκα δει στον ύπνο της ένα απόγευμα, σημαίνει ότι θα πιάσει φιλίες που θα διαρκέσουν και θα είναι καλές.
Αν το απόγευμα είναι συννεφιασμένο ή βροχερό, σημαίνει απογοήτευση και δυσαρέσκεια.

Απόγνωση
Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε σε απόγνωση, σημαίνει ότι θα συναντήσετε πολλές αντιξοότητες στο περιβάλλον της εργασίας σας.
Το να δείτε άλλους να βρίσκονται σε απόγνωση σημαίνει δύσκολη και θλιβερή κατάσταση κάποιου φίλου ή συγγενή.

Απογοήτευση
Πρόκειται για όνειρο που σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν δεις ότι είσαι απογοητευμένος, θα ικανοποιηθούν οι επιθυμίες σου.

Αποδοκιμασία
Η αποδοκιμασία από τους άλλους σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι πρέπει να περιμένεις επιτυχίες και ηθικές ανταμοιβές.
Μερικές φορές, όμως αποτελεί προειδοποίηση ότι θα ταπεινωθείς.

Αποδοχή
Για ένα επιχειρηματία που ονειρεύτηκε πως έγινε δεκτή πρόταση του, σημαίνει ότι θα επιτύχει σε κάποιο εμπόριο του που μέχρι τώρα φαινόταν καταδικασμένο σε αποτυχία.
Για έναν ερωτευμένο που είδε πως έγινε δεκτός από την αγαπημένη του, σημαίνει ότι σύντομα θα παντρευτεί το αντικείμενο του θαυμασμού του.

Αποθηκάριος
Αν δεις στο όνειρο σου πως διορίζεσαι αποθηκάριος, σημαίνει πως άνθρωποι δικοί σου ή φίλοι σου θα σου δείξουν εμπιστοσύνη και πως οι δουλειές σου θα πάνε καλά.

Αποθήκη
Αν η αποθήκη που θα ονειρευτείς είναι μεγάλη, θα έχεις αλλαγές στη ζωή σου ή θα μεταναστεύσεις κάπου, για μικρό διάστημα. Αν δεις κτίριο αποθήκης που είναι γεμισμένη με διάφορα υλικά, οποιαδήποτε και αν είναι αυτά, το μέλλον σας διαγράφεται σίγουρο.
Αν η αποθήκη είναι άδεια, το όνειρο σε προειδοποιεί να κάνεις οικονομία και αποταμίευση, επειδή προβλέπονται δύσκολα μελλοντικά χρόνια. είναι ένδειξη ότι θα σας εξαπατήσουν και θα απογοητευθείτε από κάποιο σχέδιο σας για το οποίο έχετε προσπαθήσει και κουραστεί. Κατεστραμμένη ή καμένη αποθήκη προμηνύει απώλεια χρημάτων σε τυχερά παιχνίδια ή εξαιτίας λαθεμένης επένδυσης.

Αποκεφαλισμός
Αν εργάζεσαι ως διοικητικό στέλεχος ή αν ηγείσαι κάποιας κοινωνικής ομάδας και ονειρευτείς ότι πρόκειται να σε αποκεφαλίσουν, θα πρέπει να φυλαχτείς από αντιπάλους σου γιατί προτίθενται να σου πάρουν τη θέση.
Αν κάποιο άλλο άτομο αποκεφαλίζεται και τρέχει αίμα από την πληγή του, να περιμένεις δυσάρεστα νέα.
Αν ονειρευτείτε πως σας αποκεφάλισαν, συντριπτική ήττα ή αποτυχία σε κάποιο εγχείρημα θα επακολουθήσει σύντομα.
Αν δείτε άλλους αποκεφαλισμένους, αλλά συνάμα να τρέχουν αίματα, είναι προμήνυμα θανάτου ή εξορίας.

Αποκλήρωση
Αποκλήρωση στο όνειρο σου σημαίνει, γενικά, ότι πρόκειται να ρυθμιστούν κάποιες δυσκολίες σου.
Αν είσαι νεαρό αγόρι και ονειρευτείς ότι οι δικοί σου σε αποκληρώνουν, θα δεχτείς τη συγκατάθεση τους για τον γάμο με την κοπέλα που έχεις διαλέξει. Αν, όμως, είσαι κορίτσι, ο γάμος σου θα γίνει, αφού μεσολαβήσει ένας αρραβώνας μεγάλης διάρκειας.
Αν δείτε ότι αποκληρωθήκατε,είναι προειδοποίηση για να προσέξετε καλά την επιχείρηση σας και την κοινωνική σας υπόσταση.
Για ένα νέο άνδρα, το να ονειρευτεί ότι χάνει την κληρονομιά του εξ αιτίας ανυπακοής του, είναι προμήνυμα ότι θα κερδίσει την εύνοια των γονέων του για τη σύναψη ταιριαστού γάμου.
Για μια γυναίκα, σημαίνει πως πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά της.

Αποκριά
Αν δεις μασκαρεμένα άτομα, πρέπει να προσέξεις αυτούς που σε περιβάλλουν. Πρόκειται για ύπουλους ανθρώπους στους οποίους δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη, γι αυτό, αν σου προτείνουν συνεργασία, μην τη δεχτείς.

Απόλαυση
Αν δεις στον ύπνο σου ότι απολαμβάνεις ερωτικές ηδονές, κάποιο απρόοπτο μα χαρούμενο γεγονός σε περιμένει.
Αν τρως γλυκά και νιώθεις απόλαυση, κάποιο άτομο του άλλου φύλου θα σε δυσαρεστήσει με την ανάρμοστη στάση του.

Απολίθωμα
Απολιθώματα ζώων ή φυτών σε προειδοποιούν ότι δεν δίνεις την προσοχή που πρέπει στη δουλειά σου. Επίσης, να περιμένεις αχαριστία και πίκρα.

Απολογία
Αν δεις πως απολογείσαι μπροστά σε δικαστήριο, θα πρέπει να προσέξεις πολύ, επειδή γίνονται σχόλια σε βάρος σου.
Αν απολογείσαι σε κάποιο φίλο σου, θα συμβεί το αντίθετο, δηλαδή, θα είναι εκείνος που θα σου ζητήσει συγνώμη για κάτι.

Απόλυση
Η απόλυση που θα δεις έχει διπλή έννοια: είτε οι ανώτεροι σου είναι πολύ ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις σου είτε παραμελείς τη δουλειά σου εξαιτίας της μεγάλης σου σιγουριάς.
Αν έχεις δική σου δουλειά και δεις ότι απολύεις ένα υπάλληλο ή εργάτη, το όνειρο σε προειδοποιεί ότι η αλαζονική σου στάση μπορεί να είναι η αιτία για την απομάκρυνση ενός φίλου σου.

Απόμαχος
Αν δεις πως είσαι απόμαχος, θα δοκιμάσεις στενοχώριες και λύπες μεγάλες, γιατί θα αποδειχτείς ανίκανος στη δουλειά που άρχισες να κάνεις.

Απομόνωση
Αν δεις πως είσαι απομονωμένος, δηλ. βρίσκεσαι μακριά από κόσμο, σημαίνει στεναχώρια.

Αποξηραίνω
Αν δεις ξηρούς καρπούς ή βλέπεις πως τους αποξηραίνεις, σημαίνει πως θα έρθουν δύσκολες οικονομικά μέρες. Μη φοβάσαι. Γρήγορα θα έρθουν καλυτερες μέρες.

Αποπεράτωση
Αν δείτε στο ύπνο σας ότι αποτελειώσατε ένα έργο ή μέρος έργου, σημαίνει ότι θα αποκτήσετε πρώιμα στη ζωή μια καταλληλότητα, και ότι θα μπορέσετε να περάσετε τις μέρες σας όπως και όπου σας αρέσει.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι αποτελείωσε ένα ρούχο, σημαίνει ότι σύντομα θ’ αποφασίσει να παντρευτεί ένα ορισμένο πρόσωπο.
Αν ονειρευτείτε πως τελειώσατε ταξίδι, θα έχετε τα μέσα να πραγματοποιήσετε ένα όποτε σας αρέσει.

Αποπλάνηση
Αν μια νέα κοπέλα ονειρευτεί ότι αποπλανάται, σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να επηρεαστεί από ανήθικα πρόσωπα.
Για έναν άνδρα, το να ονειρευτεί ότι αποπλανάται από κάποιο κορίτσι είναι προειδοποίηση να προσέχει, γιατί μπορεί να κατηγορηθεί άδικα.

Αποσκευές
Αν δεις αποσκευές στον ύπνο σου, ετοιμάσου για μετακόμιση. Αν τις κρατάς, σημαίνει μια αλλαγή. Αν δεις ότι τις χάνεις, περίμενε πίκρες και στενοχώρια.
Το να δείτε αποσκευές, επίσης σημαίνει δυσάρεστα καθήκοντα.
Αν δείτε ότι μεταφέρατε μόνος σας τις αποσκευές σας, σημαίνει οι σας απασχολούν τόσο πολύ τα δικά σας προβλήματα ώστε δεν μπορείτε να δείτε τις στενοχώριες των άλλων.
Αν ονειρευτείτε ότι χάσατε τις αποσκευές σας, σημαίνει αποτυχημένες αποφάσεις σχετικά με τα οικογενειακά προβλήματα.

Αποσμητικό
Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ή ότι βάζουμε αποσμητικό αντιπροσωπεύει την εσωτερική μας δύναμη και την ικανότητά μας να απελευθερωνόμαστε από κακές και καταστροφικές συμπεριφορές.

Απόσταση
Το να δείτε ότι βρίσκεστε σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι σας, σημαίνει ότι σύντομα θα πραγματοποιήσετε ταξίδι, όπου θα συναντήσετε πρόσωπα που θα συντελέσουν ώστε ν’ αλλάξει η ζωή σας από το καλό στο κακό.
Αν ονειρευτείτε φίλους που βρίσκονται μακριά, σημαίνει μικρή απογοήτευση.
Το να ονειρευτείτε ότι άνδρες οργώνουν τη γη, σε απόμακρο χωράφι, σημαίνει ευημερία και τιμή.

Απόστημα
Σημάδι κακό, θα πρέπει να προσέξεις πολύ, σαν δεις ότι έβγαλες κάποιο απόστημα. Περίμενε αποτυχία ή αρρώστια.
Αν δείτε απόστημα από όπου τρέχει πύο και αίμα, θα έχετε δυσάρεστα πράγματα ν’ αντιμετωπίσετε στο άμεσο μέλλον. Ίσως η ανειλικρίνεια φίλων να σας δημιουργήσει άσχημη κατάσταση.
Αν δείτε πως έχετε αποστήματα στο μέτωπο, είναι σημάδι αρρώστιας κάποιου δικού σας.
Αν δείτε πως το απόστημα που έχετε πάει να γίνει χρόνιο, κάποια κακοτυχία θα σας κάνει τη ζωή μαύρη.
Ταυτόχρονα, οι πιο βαθιές σας συμπάθειες θα προξενήσουν μεγάλη λύπη σε άλλους.
Αν όμως δεις ότι περιποιείσαι, καθαρίζεις το απόστημα αυτό, να περιμένεις καλύτερες μέρες. Οι δουλειές σου θα πάνε καλά, καθώς επίσης και ο έρωτας σου.

Αποσφράγιση (άνοιγμα)
Αν ανοίγεις γράμμα κάποιο μυστικό θα μάθεις.
Αν ανοίγεις κάποια φιάλη, να ξέρεις πως έκανες κακή τοποθέτηση των χρημάτων σου.

Αποτρίχωση
Αν κοπέλα δει ότι κάνει αποτρίχωση, να περιμένει ερωτική συνάντηση.

Αποτυπώματα
Αν δεις αποτυπώματα , καλό είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του καλύτερού σου φίλου.

Απουσία
Αν δείτε ότι λυπηθήκατε για την απουσία κάποιου προσώπου, σημαίνει ότι η μεταμέλεια για κάποια βιαστική ενέργεια θα είναι το μέσον για την εξασφάλιση μακρόχρονης φιλίας.
Αν χαρείτε στ’ όνειρο σας για την απουσία φίλων, σημαίνει ότι σύντομα θα απαλλαγείτε από κάποιον εχθρό.

Αποχαιρετισμός
Αν δεις πως αποχαιρετάς κάποιον φίλο σου ή συγγενή σου, που έχεις καιρό να τον δεις, σημαίνει πως γρήγορα θα τον συναντήσεις.
Αν εσύ ετοιμάζεσαι να φύγεις και αποχαιρετάς τους δικούς σου, σημαίνει πως γρήγορα θα ανταμώσεις το αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν αποχαιρετάς τους γονείς σου και τα αδέλφια σου και είσαι νιόπαντρη, σημαίνει πως γρήγορα θα παντρευτείς.
Αν δείτε ότι αποχαιρετάτε ανθρώπους με χαρά, σημαίνει ότι θα κάμετε ευχάριστες επισκέψεις και θα χαρείτε σε κοινωνικές συναναστροφές αν όμως ο αποχαιρετισμός γίνεται μέσα σε κατήφεια και λύπη, θα υποστείτε κάποια απώλεια και θα πονέσετε πολύ.
Αν δείτε πως αποχαιρετάτε το σπίτι και την πατρίδα σας, θα ταξιδέψετε μακριά από την περιουσία σας και από αγαπημένα πρόσωπα.
Αν δείτε πως δίνετε αποχαιρετιστήρια φιλιά σε αγαπημένους, ή σε παιδιά, σημαίνει ότι σύντομα θα κάμετε κάποιο ταξίδι, αλλά δε θα υπάρξουν σ’ αυτό δυσάρεστα περιστατικά.

Αποχωρητήριο
Αν δεις αποχωρητήριο ή μπεις μέσα ή το χρησιμοποιήσεις για σωματική σου ανάγκη, περίμενε μεγάλες επιτυχίες.

Απρίλης
Αν στ’ όνειρο σας δείτε το μήνα Απρίλη, σημαίνει ότι σας περιμένει μεγάλη ευχαρίστηση και κέρδος.
Αν όμως καιρός ήταν κακός είναι σημάδι πως σας περιμένει κάποια κακοτυχία.

Απώλεια
Αν δεις πως έχασες το αγαπημένο σου πρόσωπο ή κάποιον φίλο σου, να ξέρεις πως θα συναντηθείτε γρήγορα. Αν δεις πως έχασες κάποιο αντικείμενο, είναι κακό σημάδι.

Απών
Αν δεις πως κάποιος απουσιάζει από την οικογένεια σου ή από τη φιλική σου παρέα, να περιμένεις γρήγορα την επιστροφή κάποιου αγαπημένου σου προσώπου.

Αράπης
Η κοπέλα που θα δει τον φίλο της αράπη, θα μάθει δυσάρεστα πράγματα. Αν όμως δεις αράπη από γενετής, θα πρέπει να προσέξεις τα κουτσομπολιά που γίνονται σε βάρος σου.
Αν δεις αραπίνα, σίγουρα σε περιμένει αρρώστια. Το μικρό αραπάκι σημαίνει κάποιο δυστύχημα.

Αράχνη
Αν ονειρευτείτε αράχνη, είναι ένδειξη εργατικότητας και προσοχής που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία περιουσίας.
Το να δείτε αράχνη να υφαίνει τον ιστό της, είναι προμήνυμα ευτυχίας και ασφάλειας στο σπίτι σας. Αν δείτε πως σκοτώσατε αράχνη, σημαίνει οικογενειακούς καυγάδες. Το να δείτε ότι σας δαγκώνει αράχνη σημαίνει ότι θα γίνετε θύμα των εχθρών σας και οι επιχειρήσεις σας θα πάθουν ζημιές. Αν δείτε στ’ όνειρο σας αράχνες κρεμασμένες στους ιστούς τους, σημαίνει ευνοϊκές περιστάσεις για καλή υγεία και περιουσία.
Αν δεις πως σε περικυκλώνουν αράχνες, περίμενε στεναχώριες. Η λευκή αράχνη σημαίνει κάποια ευχάριστη έκπληξη. Αν η αράχνη σε δαγκώσει, θα αρρωστήσεις ή θα μάθεις για κάποιο δυστύχημα που έπαθε ένα σου συγγενικό πρόσωπο.
Μια μεγάλη αράχνη, που τη φοβηθήκατε, σημαίνει αύξηση του πλούτου, αλλά με κίνδυνο να τον χάσετε αν δεν προσέξετε. Αν η αράχνη είναι το είδος ταραντούλας, σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα σας κατατροπώσουν. Το να σκοτώσετε μια ταραντούλα σημαίνει επιτυχία ύστερα από ατυχίες. Ιστός αράχνης στ’ όνειρο είναι προμήνυμα επιτυχίας και καλών σχέσεων.

Αρβύλα – αρβύλες
Αν τα φοράς, θα περάσεις δύσκολες μέρες, γεμάτες στεναχώρια.

Αργαλειός
Η γυναίκα που βλέπει πως υφαίνει, να περιμένει αρραβώνα ή γάμο. Αν της μπερδεύονται οι κλωστές και δεν μπορεί να δουλέψει, κάποιο συνοικέσιο θα χαλάσει προς όφελος της.
Το να ονειρευτείτε ότι στέκεστε και βλέπετε κάποιον άγνωστο να υφαίνει σημαίνει ενόχληση από τους γύρω σας.
Αν δείτε όμορφες γυναίκες να υφαίνουν, σημαίνει επιτυχία στον έρωτα. Για μια γυναίκα, το να ονειρευτεί ότι υφαίνει σε έναν αργαλειό του παλιού καιρού σημαίνει καλό σύζυγο και όμορφα παιδιά.
Αν δείτε αργαλειό που είναι ακίνητος, χωρίς κανέναν να τον δουλεύει, σημαίνει πεισματάρη άνθρωπο που θα σας προξενήσει αρκετή στενοχώρια.

Αργοπορία
Όσο μεγαλύτερη είναι η αργοπορία στο όνειρο, τόσο γρηγορότερα θα πραγματοποιηθούν οι ελπίδες σου, τα σχέδια σου, τα όνειρα σου.
Όσο περισσότερο βλέπεις πως αργοπορεί σε ένα σας ραντεβού, το αγαπημένο σου πρόσωπο, τόσο περισσότερο σε αγαπά.

Αρέσω
Αν δεις ότι θέλεις ν’ αρέσεις, τότε υπάρχει αντίπαλος στον έρωτά σου.

Αριθμοί
Αν δεις πως κάνεις αριθμητικούς υπολογισμούς στον ύπνο σου, περίμενε μεγάλα κέρδη.
Αν γράφεις αριθμούς, σημαίνει πως γρήγορα θα παντρευτείς πλούσιο ή πλούσια.
Αν όμως, γράφεις αριθμούς σε πίνακα (σχολείου) περίμενε συμφορές ή στεναχώριες.
Πρέπει να ξέρεις πως οι ζυγοί αριθμοί σημαίνουν ευτυχία. Οι μονοί, ατυχία.
Αν δεις έναν συγεκριμένο αριθμό, να ξέρεις πως αυτός είναι το γούρι σου. Αγόρασε με τον αριθμό αυτό λαχείο.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας αριθμούς, σημαίνει πως ορισμένες διαταραχές στη δουλειά θα σας δημιουργήσουν ανησυχίες και απογοήτευση.

Αρκούδα
Αρκούδα στ’ όνειρο μας σημαίνει συντριπτικό ανταγωνισμό σε κάθε είδους επιδίωξη.
Αν είδες αρκούδα έχεις να παλέψεις με έναν σοβαρό εχθρό σου. Αν την σκοτώσεις, θα θριαμβεύσεις και πως θα απαλλαγείτε από προηγούμενα μπλεξίματα.
Αν είσαι γυναίκα και δεις αρκούδα, να ξέρεις πως κάποιος άντρας θα σου κάνει μαύρη τη ζωή. Μια νέα γυναίκα που ονειρεύτηκε αρκούδα θα έχει μιαν απειλητική αντίζηλο ή κάποια ατυχία.

Άρμα
Αν ονειρευτείτε πως τρέχατε ανεβασμένος(-η), πάνω σ’ ένα δίτροχο ιππήλατο άρμα, σαν εκείνα των αρχαίων, είναι προμήνυμα ότι θα σας παρουσιαστούν ευνοϊκές ευκαιρίες, που θα έχουν καλό αποτέλεσμα για σας, αν τις χρησιμοποιήσετε σωστά.
Αν δείτε πως πέσατε εσείς ή άλλοι από άρμα, σημαίνει εκτόπιση από υψηλή θέση.

Άρμεγμα
Αν δεις πως αρμέγεις, να περιμένεις μεγάλα κέρδη και αύξηση της περιουσίας σου. Αν όμως δεις ότι αρμέγεις και δεν παίρνεις γάλα, να ξέρεις πως ματαιοπονείς.
Αν ονειρευτείτε ότι αρμέγετε κατοικίδιο ζώο και το γάλα τρέχει αρκετό, ενώ το ζώο είναι ανήσυχο και εχθρικό, σημαίνει ότι πολλές ευκαιρίες θα εμποδιστούν, αλλά παρ’ όλες τις δυσκολίες τ’ αποτελέσματα θα είναι ευνοϊκά για σας.

Αρμόνιο
Αν είσαι κοπέλα και δεις το μουσικό αυτό όργανο, να περιμένεις ερωτική εξομολόγηση από κάποιο πρόσωπο.

Αρνί
Το άσπρο αρνί είναι το σύμβολο της ασφάλειας, της σταθερότητας και της μεγάλης ευτυχίας.
Το μαύρο αρνί είναι προάγγελος της δυστυχίας και της αρρώστιας. Τα βελάσματα των αρνιών που ακούς, σημαίνουν γέννηση.
Το να δείτε αρνιά να βόσκουν σε πράσινο λιβάδι είναι προμήνυμα χαράς και πιστής φιλίας. Μπορείτε, ύστερα από αυτό το όνειρο,να περιμένετε αφθονία και κέρδη, αν είστε αγρότης, και αύξηση αγαθών με οτιδήποτε κι αν ασχολείστε.
Χαμένο αρνί, στ’ όνειρο σας, είναι προειδοποίηση για να προσέξετε την συμπεριφορά σας. Το να δείτε προβιές αρνιού σημαίνει ότι θα έχετε άνεση και ευχαρίστηση από τους άλλους.
Αν ονειρευτείτε ότι σφάξατε αρνί, σημαίνει ότι θ’ αποκτήσετε ευημερία έπειτα από θυσίες και συμβιβασμούς.
Αν δείτε πως τρώτε παϊδάκια αρνίσια, σημαίνει αγωνία και παιδικές αρρώστιες.
Αν ονειρευτείτε αρνάκια που θηλάζουν, σημαίνει ευχάριστο και καλλιεργημένο οικογενειακό περιβάλλον με αξιαγάπητα παιδιά.
Αν δείτε πως σηκώνατε αρνί στην αγκαλιά σας, σημαίνει ευχάριστο και εύπορο περιβάλλον.

Άροτρο
Αν δείτε στ’ όνειρο σας άροτρο, σημαίνει ασυνήθιστη επιτυχία στις υποθέσεις σας.
Το να δείτε ανθρώπους να οργώνουν σημαίνει δραστηριότητα και ροπή στη μάθηση.
Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί τον αγαπημένο της ότι οργώνει, προλέγει πιστό και πλούσιο σύζυγο.
Αν δείτε ότι οργώνετε μόνος σας, σημαίνει γρήγορη αύξηση της περιουσίας σας και χαρές.

Άρπα
Το αρχαίο αυτό μουσικό όργανο, αν το δεις στον ύπνο σου, να περιμένεις πραγματοποίηση των ελπίδων σου.
Το να ακούσετε στ’ όνειρο σας τους λυπητερούς και γλυκούς ήχους της άρπας σημαίνει πως κάποια υπόθεση, που φαινόταν πως θα είχε καλή έκβαση, θα τελειώσει άσχημα.
Αν δείτε μια σπασμένη άρπα, σημαίνει πως πλησιάζει αρρώστια ή χωρισμός ερωτευμένων.
Αν δείτε πως παίζετε άρπα, σημαίνει πως, λόγω χαρακτήρα, εμπιστεύεστε τους ανθρώπους και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικός (-η) στις σχέσεις σας.
Αν απλώς δείτε άρπα, σημαίνει πως οι μεγαλύτερες επιθυμίες της ζωής σας θα πραγματοποιηθούν.

Άρπαγμα – αρπαγή
Στο όνειρο αυτό θα πρέπει να ταξινομήσετε καλά τα πράγματα που είδατε και να δώσετε την ανάλογη εξήγηση και ερμηνεία.
Αν δες πως αρπάζεις κάτι που σου είχαν πάρει, σημαίνει πως θα κερδίσεις πολλά. Αν σου αρπάζουν κάτι δικό σου, θα πρέπει να προσέξεις. Εχεις εχθρούς, και θα θελήσουν να σου κάνουν κακό.
Αν δείτε πως σας αρπάζουν κάτι από τα χέρια σας ή το σπίτι σας εξαρτάται από το πράγμα ή τα πράγματα που σας αρπάζουν.
Αν δείτε ότι εσείς αρπάζετε κάτι που δεν σας ανήκει, σημαίνει μπλεξίματα και στενοχώριες. Αν όμως αυτό που θα δείτε ότι αρπάζετε ήταν κάποτε δικό σας, θα κερδίσετε κάτι που δεν το περιμένατε.

Αρραβώνες – αρραβωνιάσματα
Αν κοπέλα δει πως αρραβωνιάζεται, σημαίνει απογοήτευση. Στην πραγματικότητα θα αργήσει πολύ αυτή η στιγμή. Υπάρχει και η πιθανότητα της αρρώστιας. Οι αρραβωνιασμένοι που βλέπουν πως αρραβωνιάζονται πάλι, θα αρρωστήσουν.
Αν δείτε ότι διαλύεται αρραβώνας, σημαίνει βιαστική και άσκοπη ενεργεία για κάποιο ζήτημα και το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.
Aν δείτε ότι γίνονται αρραβώνες και είστε και εσείς εκεί και παρακολουθείτε, αυτό σημαίνει πως θα περάσετε κάποια αρρώστια, είτε δική σας είτε κάποιος άλλος θα αρρωστήσει.
Για τους ανύπαντρους που βλέπουν ότι αρραβωνιάζονται, αυτό σημαίνει πως θα συναντήσουν πολλές δυσκολίες αλλά τελικά θα επιτύχουν έναν γάμο ευτυχισμένο.
Αν είστε παντρεμένος και δείτε ότι αρραβωνιάζεστε, αυτό σημαίνει πως ο σύντροφος σας, σας απατά.
Αν είστε ήδη αρραβωνιασμένος και δείτε ότι αρραβωνιάζεστε, αυτό σημαίνει αρρώστια.
Αν δείτε πως χάλασαν κάποιοι αρραβώνες, αυτό σημαίνει πως οι άρρωστοι θα γίνουν καλά, οι δε υγιείς θα πάρουν ευχάριστες ειδήσεις, και θα νικήσουν πολλά εμπόδια.

Αρρώστια
Το να ονειρευτείτε ότι είστε άρρωστος σημαίνει μικρό-αρρώστιες ή δυσάρεστες συναλλαγές με συγγενείς.
Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί ότι έχει μιαν ανίατη ασθένεια, σημαίνει ότι θα ζήσει ζωή μοναχική.
Αν μια γυναίκα ονειρευτεί πως είναι άρρωστη, είναι προμήνυμα πως κάποιο απρόβλεπτο γεγονός θα τη ρίξει στη δίνη της απογοήτευσης, κάνοντας την να χάσει κάποια προγραμματισμένη διασκέδαση.

Άρρωστος
Αν δεις άρρωστο, γνωστό ή άγνωστο, δεν έχει σημασία, σημαίνει υγεία για σένα και χειροτέρευση για τον άρρωστο.
Αν εσύ είσαι ο άρρωστος, κάτι κακό θα πάθεις.
Aν δείτε πως είστε άρρωστος χωρίς στην πραγματικότητα να συμβαίνει αυτό, σημαίνει πως κάποιο κακό προμηνύεται.
Aν είστε άρρωστος πραγματικά και ονειρευτείτε ότι αρρωστήσατε, τότε θα γίνετε καλά.
Aν δείτε κάποιον άλλο άρρωστο, αυτό σημαίνει υγεία για σας και αρρώστια για κάποιον άλλο.
Aν έχετε στο νοσοκομείο κάποιον δικό σας άρρωστο και δείτε ότι γύρισε υγιής στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει πως θα στενοχωρηθείτε πολύ γιατί η υγεία του θα επιδεινωθεί.
Aν τον άρρωστο αυτόν σας τον φέρουν για ανάρρωση στο σπίτι, σημαίνει πως δεν θα γίνει καλά.

Αρτοποιείο
Αν δείτε στον ύπνο σας αρτοποιείο, απαιτείται προσοχή σ’ ό,τι αφορά τις αλλαγές στην καριέρα σας. Παγίδες μπορεί να αποκαλυφθούν σε κάθε κατεύθυνση.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως είναι σε αρτοποιείο, σημαίνει ότι θα γίνουν επιθέσεις εναντίον της υπόληψης της. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική στις κοινωνικές της υποθέσεις.

Αρτοποιός – φούρναρης
Αν δεις ότι είσαι, περίμενε μεγάλα κέρδη.

Αρχάγγελος
Αν είσαι άρρωστος και δεις αρχάγγελο, περίμενε επιδείνωση της κατάστασής  σου.

Αρχαία
Αν δεις αρχαία αντικείμενα, αρχαία οικοδομήματα, να περιμένεις επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Αρχιεπίσκοπος
Αν δείτε στον ύπνο σας αρχιεπίσκοπο, είναι σημάδι πως θα συναντήσετε πολλά εμπόδια στην προσπάθεια σας να δαμάσετε την τύχη σας και να ανεβείτε στη δημόσια εκτίμηση.
Αν τον δείτε με το καθημερινό ένδυμα κοινού πολίτη, σημαίνει ότι θα έχετε βοήθεια και ενθάρρυνση από ανθρώπους που κατέχουν εξέχουσες θέσεις, και θα επιτύχετε στις επιχειρήσεις σας.
Για μια νέα γυναίκα που θα δει αρχιεπίσκοπο να την συμβουλεύει με καλοσύνη, σημαίνει ότι θα είναι τυχερή στις φιλίες της.

Αρχιερέας
Προμήνυμα λύπης, θανάτου και στεναχώριας.

Αρχιτέκτονας
Αν δεις πως είσαι αρχιτέκτονας, σημαίνει πως οι υποθέσεις σου βαδίζουν σε καλό δρόμο, και κέρδη πολλά σε περιμένουν.
Αρχιτέκτονες που εκπονούν σχέδια, στα όνειρα σας, σημαίνουν αλλαγές στις επιχειρήσεις σας, που πιθανόν να καταλήξουν σε χασούρα για σας.
Για μια νέα γυναίκα που θα δει αρχιτέκτονα, σημαίνει πως θα απογοητευθεί στις φιλοδοξίες και τις προσπάθειες της για έναν ευνοϊκό γάμο.

Άρχοντας
Αν δεις πως είσαι άρχοντας, να ξέρεις πως θα γνωρίσεις τη μοναξιά και θα χάσεις τους φίλους σου. Και όλα αυτά γιατί στην πραγματικότητα είσαι ένας απαίσιος εγωιστής.

Άρωμα
Αν δεις πως αρωματίζεσαι, γρήγορα θα μάθεις πως ο άντρας σου ή η γυναίκα σου σε απατά.
Αν βλέπεις άρωμα μέσα σε μπουκάλι, και δε το αγγίζεις, σημαίνει επιτυχία.
Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ένα γλυκό άρωμα, σημαίνει πως σύντομα την περιμένει κάποια ευχαρίστηση ή δώρο.

Ασανσέρ
Όταν δεις ασανσέρ να φεύγει άδειο ή δεν το πρόλαβες, σημαίνει κάποιο ατύχημα.
Αν ανεβαίνει, η κατάσταση σου θα πάρει καλόν δρόμο. Θ’ αποκτήσετε καλή θέση και πλούτη.  Αν κατεβαίνει, οι δουλειές σου θα πάνε άσχημα. Αν το δεις γεμάτο ανθρώπους, σημαίνει πως θα κερδίσεις χρήματα.
Αν δείτε ότι έφυγε το ασανσέρ και εσείς μείνατε έξω, σημαίνει ότι παρά λίγο να εμπλακείτε σε απογοητευτικές διαπραγματεύσεις.
Ασανσέρ ακινητοποιημένο προλέγει κίνδυνο.

Ασάφεια
Αν στο όνειρο σας δείτε ασαφή αντικείμενα, σημαίνει απιστία στις φιλικές σας σχέσεις και καθόλου σίγουρες συμφωνίες.

Ασβέστης
Οι δουλειές σου θα πάνε καλά.
Θα μάθεις όμως κάτι άσχημο για τη γυναίκα σου ή τον άντρα σου. Υποψίες απιστίας.

Ασήμι
Αν δεις τραπέζει γεμάτο από ασημικά, σημαίνει πως κάποιος θα παντρευτεί. Αν κλέβεις ασημικά, κάποιο σκάνδαλο θα γίνει.
Αν αγοράζεις ασήμι, σημαίνει πως θα κερδίσεις μία δικαστική υπόθεση. Αν δεις πως γυαλίζεις ασημικά, θα πάρεις στεναχώρια.
Αν ονειρευτείτε ασήμι, σημαίνει ότι δίνετε μεγάλη σημασία στο χρήμα και εξαρτάτε την ευτυχία σας και την ικανοποίηση σας από αυτό.
Το να δείτε πως βρήκατε ασημένια νομίσματα σημαίνει ότι συχνά βγάζετε άσχημα συμπεράσματα για τους άλλους.
Αν ονειρευτείτε ασημικά, σημαίνει στενοχώριες και ανικανοποίητες επιθυμίες.

Ασθένεια
Μην ανησυχείτε, είναι ένδειξη καλής υγείας.

Ασία
Αν δείτε πως επισκέπτεστε την Ασία, είναι βέβαιο πως κάποια αλλαγή θα συμβεί, αλλά δε θα επακολουθήσουν υλικά οφέλη.

Ασκητισμός – Ασκητής
Αν εσύ είσαι ο ασκητής, περίμενε στεναχώριες ή λύπες. Αν ονειρευτείτε ασκητισμό, σημαίνει ότι θα καλλιεργήσετε παράξενες αρχές και απόψεις, κάνοντας τον εαυτό σας γοητευτικό στους ξένους, αλλά απωθητικό στους φίλους.

Ασκί
Αν το ασκί ήταν γεμάτο, να περιμένεις μεγάλο χρηματικό ποσό και επιτυχίες. Αν ήταν άδειο, τότε θα απογοητευτείς και θα αποτύχεις στις δουλειές σου.

Ασπρόρουχα
Όταν δείτε ασπρόρουχα σε καλή κατάσταση, λευκά, καθαρά και σιδερωμένα, προμηνύεται η ευτυχία ενώ αν είναι βρώμικα, φτώχεια.
Αν δεις να πλένεις ασπρόρουχα, σημαίνει πως γρήγορα θα ξεχάσεις κάτι που σου κόστισε πολύ. Αν σου προσφέρουν ασπρόρουχα, μην τα πάρεις. Σημαίνει πως προσπαθούν να σε τυλίξουν.
Η κοπέλα που βλέπει πως απλώνει τα ασπρόρουχα της, βιάζεται να παντρευτεί χωρίς όμως παρόλη τη βιασύνη της να συμβαίνει σύντομα.

Αστακός
Αν δείτε αστακό ζωντανός προμηνλυει την εγκατάλειψη. Αν δεις πως τρως αστακό  πρέπει να αλλάξεις τρόπο ζωής.
Επίσης αν δείτε στ’ όνειρο σας αστακό, σημαίνει μεγάλη εύνοια και πλούτο. Αν δείτε ότι τρώτε αστακούς, σημαίνει ότι οι αρχές σας κινδυνεύουν να χαλάσουν από επιπόλαιες συντροφιές. Αν ο αστακός είναι σερβιρισμένος με σαλάτα, σημαίνει ότι η επιτυχία και η άνοδος σας δε θα επηρεάσει τον καλό σας χαρακτήρα και θα μπορέσετε να χαρείτε τις ιδέες σας σε όλη τους την έκταση.

Αστέρια
Αν δεις πως κρατάς αστέρι στα χέρια σου, περίμενε μεγάλα κέρδη. Αν τα αστέρια που βλέπεις είναι λαμπερά ή φωτεινά, να περιμένεις κάτι το ευχάριστο να σου συμβεί. Αν είσαι κοπέλα, θα γνωρίσεις τον έρωτα.
Τα σκοτεινά αστέρια προμηνύουν λύπη και δυστυχία. Αν δεις αστέρι να πέφτει, σημαίνει πως κάποιος συγγενής σου θα πεθάνει. Αν ονειρευτείτε καθαρό ουρανό με λαμπερά αστέρια, σημαίνει ευημερία και θαυμάσια υγεία. Αν τ’ αστέρια είναι θαμπά ή κοκκινωπά, είναι προμήνυμα κακοτυχίας και στενοχώριας. Αν ονειρευτείτε πεντάστερο, είναι σημάδι μελαγχολίας και θλίψης.
Το να δείτε αστέρια να παρουσιάζονται και να χάνονται σημαίνει  ότι θα γίνουν σύντομα περίεργες αλλαγές στη ζωή σας. Αν δείτε αστέρι να πέφτειει πάνω σας, σημαίνει πως θα πεθάνει κάποιος από την οικογένειά σας.

Αστραπή
Αν δεις μακριά μια αστραπή χωρίς να ακούσεις βροντή κάτι καλό θα σου συμβεί. Αν όμως η αστραπή σε τυφλώνει και την ακούσεις, θα σε βρει δυστυχία. Ο άρρωστος που θα την αισθανθεί κοντά του, θα χειροτερέψει.

Αστρική σφαίρα
Αν ονειρευτείτε αστρική σφαίρα, σημαίνει ότι οι προσπάθειες και τα σχέδια σας θα επιτύχουν και διακριθείτε σε παγκόσμιο επίπεδο!

Αστρόλογος
Αν δεις να συμβουλεύεσαι αστρολόγο, σημαίνει πως προσπαθείς να βγεις από κάποιο αδιέξοδο.

Αστροπελέκι
Αν δεις αστραπή να χτυπάει κάποιον, δυστυχώς περίμενε τον θάνατο του.

Αστυνομία
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι αστυνομικοί προσπαθούν να σας συλλάβουν για κάποιο έγκλημα, ενώ είστε αθώος, είναι σημάδι ότι θα κατατροπώσετε τους αντιπάλους σας. Αν ονειρευτείτε κάποια αστυνομική περιπολία σημαίνει ότι οι υποθέσεις σας θα πάραουν κάποια περίεργη τροπή.

Αστυνομικός
Αν εσύ είσαι αστυνομικός, σημαίνει φιλονικία. Αν τσακώνεσαι με αστυνομικό και είσαι γυναίκα, γρήγορα θα ξεφορτωθείς κάποιο ενοχλητικό πρόσωπο. Αν δεις πως κάνεις παρέα με αστυνομικό ή αστυνομικούς, να προσέξεις. Σημαίνει πως παντού υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το κακό σου. Αν δεις αστυνομικό να πιάνει κάποιον, πρόσεξε γιατί θα σου στήσουν παγίδα. Αν δείτε αστυνομικό, σημαίνει καταπίεση από κάποιους που έχουν ανώτερο πόστο από σας.

Άσυλο
Αν δείτε στον ύπνο σας άσυλο, σημαίνει αρρώστια και δύσκολες  διαπραγματεύσεις, που δε θα μπορέσετε να τις κερδίσετε παρά με μεγάλο  αγώνα.

Ασχήμια
Αν δεις πως είσαι άσχημος/η, σημαίνει καλή υγεία. Τα άσχημα παιδιά σημαίνουν πείνα. Επίσης το να ονειρευτείτε ότι είστε άσχημος σημαίνει δυσκολία στις ερωτικές σχέσεις και διάψευση ελπίδων.
Αν μια νέα κοπέλα δει στον ύπνο της ότι είναι άσχημη, είναι προμήνυμα ότι η αμυντική στάση της απέναντι στον αγαπημένο της θα προκαλέσει κακή ατμόσφαιρα και θα δημιουργήσει προστριβές και δυσαρέσκεια.

Άτακτος
Αν δεις πως είσαι άτακτος ή άτακτη, σημάινει ότι είσαι τυχερός άνθρωπος και η τύχη θα είναι και στη συνέχεια με το μέρος σου.

Άτεκνος, άτεκνη
Η κοπέλα που δει να παντρεύεται και να μένει άτεκνη, θα δοκιμάσει μεγάλες στεναχώριες. Το συνοικέσιο δεν θα πάει καλά και αν είναι ερωτευμένη ο έρωτας της δεν θα έχει αίσιο τέλος.

Άτλας, άτλαντας
Αν ονειρευτείτε πως κοιτάζατε έναν γεωγραφικό άτλαντα, σημαίνει ότι θα λογαριάσετε  προσεκτικά το συμφέρον σας πριν κάνετε αλλαγές ή ταξίδια.

Ατμόλουτρο
Αν ονειρευτείτε ατμόλουτρο σημαίνει δύστροπους συντρόφους, εκτός αν δείτε ότι βγαίνετε μέσα από ατμούς, οπότε σημαίνει ότι οι δυσφορίες και τα προβλήματα θα είναι προσωρινά.

Ατομική βόμβα
Σημαίνει ότι θα ακούσεις μια μεγάλη και πολύ σημαντική είδηση.

Ατσάλι
Αν το ατσάλι που ονειρευτείς έχει χρώμα μουντό και είναι μισοκατεργασμένο, σημαίνει απώλεια χρημάτων. Αντίθετα αν το ατσάλι είναι γυαλιστερό και κατεργασμένο, σημαίνει ότι θα έχεις επιτυχίες.

Ατσίγγανος
Αν δεις τσιγγάνο ή τσιγγάνα, καλό είναι να προφυλαχτείς γιατί κάτι κακό παραμονεύει.

Ατύχημα – Δυστύχημα
Αν δείτε στο όνειρο σας ατύχημα, τούτο αποτελεί μια προειδοποίηση πως πρέπει να αποφύγετε κάθε τρόπο ταξιδιού για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, διότι κινδυνέυει η ζωή σας.
Αν το ατύχημα που είδατε είναι οικονομικής φύσης, σημαίνει ότι θα αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις για να κερδίσετε κάποιο αντικείμενο  ή ακίνητο και στη συνέχεια θα δείτε κάποιο φίλο σας να χάνει ιδιοκτησία του βοηθώντας τη δική σας υπόθεση.

Αυγά – Αβγά
Τα αυγά σημαίνουν αγάπη και ευτυχία. Αν δεις άσπρα αυγά, σημαίνει κέρδος ενώ αν το αυγό είναι φρέσκο, γέννηση. Κόκκινο αυγό είναι σημάδι χαράς και ευτυχίας. Αν δεις σπασμένα αυγά, σημαίνει πως θα ακούσεις κουτσομπολιά. Αν δεις πολλά αυγά δεν είναι καλό. Οι δουλειές σου δεν θα πάνε καλά. Τα ασημένια αυγά σημαίνουν δικαστικές υποθέσεις ενώ τα χρυσά, μεγάλες επιτυχίες. Τα πέτρινα αυγά σημαίνουν κέρδη.
Αν τρως αυγά, γρήγορα θα μάθεις πώς κάτω από τη μύτη σου συμβαίνουν πράγματα δυσάρεστα κι εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Αν βλέπεις αυγά από άλλα πουλιά ή ζώα ή ερπετά, να ξέρεις πως θα δυσαρεστηθείς. Αν  δεις να πουλάς αυγά, θα έχεις επιτυχίες στις δουλιές σου και στις ερωτικές σου υποθέσεις. Αν βρίσκετε φωλιές με αυγά σημαίνει πλούτο και ευτυχία για τους παντρεμένους και πολλά παιδιά. Επίσης αν δείτε πως τρώτε αυγά, σημαίνει ταραχές στο σπίτι. Τα σπασμένα αυγά, αν είναι φρέσκα, σημαίνουν ότι θα λάβετε πλούσια δώρα και ότι ο κόσμος θα σας αγαπήσει. Ένα καλάθι με αυγά, στο όνειρο σας, προλέγει επικερδείς τοποθετήσεις.

Αυγή
Η αυγή είναι προάγγελος της χαράς και της γαλήνης. Έτσι αν δείτε στ’ όνειρο σας την αυγή, είναι προμήνυμα πως θα επιτύχουν τα εγχειρήματα σας, εκτός αν η σκηνή είναι δυσδιάκριτη και εξωτική τότε το όνειρο σας μπορεί να συνεπάγεται απογοήτευση στη δουλειά ή στον έρωτα, παρόλο που η επιτυχία φαινόταν εξασφαλισμένη.

Αυγοτάραχο
Αν δεις ότι τρως αυγοτάραχο, προμηνύονται μεγάλες επιτυχίες και κέρδη. Αν απλά το βλέπεις, θα περάσεις κοντά από την επιτυχία χωρίς να το καταλάβεις και να την επιτύχεις.

Αύγουστος
Αν δείτε στο όνειρο σας το μήνα Αύγουστο, σημαίνει ατυχείς διαπραγματεύσεις και ασυνεννοησία στις ερωτικές σας υποθέσεις. Μια γυναίκα νέα που θα δει στον ύπνο της ότι πρόκειται να παντρευτεί τον Αύγουστο, είναι κακό σημάδι γιατί προμηνύει τη στενοχώρια που θα δοκιμάσει στην αρχή του έγγαμου βίου της.

Αυλάκια
Αν δεις να περπατάς δίπλα σε αυλάκι και πηγαίνεις στην ίδια κατεύθυνση με το νερό του, να περιμένεις επιτυχίες ενώ αν περπατάς αντίθετα, περίμενε αποτυχίες. Όσο πιο βαθύ είναι το αυλάκι, τόσο θα μεγαλώνει και το ποσοστό της επιτυχίας σου. Αν δεις να πηδάς αυλάκι, πρέπει να προσέξεις γιατί κάποιος κίνδυνος σε απειλεί.

Αυλή
Αν ονειρευτείς μια μεγάλη και απλόχωρη αυλή, σημαίνει ευτυχία και πολλά πλούτη. Αν είναι αυλή φυλακών, σημαίνει πως θα χάσεις κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσόν. Αν βρίκεσαι σε μικρή και σκοτεινή αυλή, σημαίνει πως θα στεναχωρηθείς πολύ.

Αυλός – φλογέρα
Αν ονειρευτείτε πως ακούτε αυλό, σημαίνει πως σύντομα θα κληθείτε να υπερασπίσετε την τιμή σας, ή την τιμή κάποιου αγαπητού σας προσώπου. Αν ονειρευτείτε ότι παίζετε αυλό, σημαίνει πως όσο κι αν σας κατηγορήσουν μερικοί, η εκτίμηση που υπάρχει για το πρόσωπο σας δεν θα διαταραχτεί. Αν μια γυναίκα ανύπαντρη δει αυτό το όνειρο, σημαίνει πως ο σύζυγος της πιθανόν να είναι στρατιωτικός.

Αύρα
Αν ονειρευτείτε πως συζητούσατε οποιοδήποτε θέμα που έχει σχέση με την αύρα, σημαίνει πως θα περάσετε από καταστάσεις πνευματικής ανησυχίας και θα προσπαθήσετε να ανακαλύψετε τη δύναμη που πηγάζει από μέσα σας.

Αυτιά
Αν δεις μεγάλα αυτιά, θα πρέπει να προσέξεις, γιατί πιθανά σε παρακολουθούν και σου έχουν στήσει παγίδα. Αν μια  γυναίκα ονειρευτεί πως έχει μεγάλα αυτιά, κάτι κακό θα ακούσει. Μακριά αυτιά σημαίνουν αδιακρισία. Αν τα αυτιά σου βουίζουν, θα μάθεις δυσάρεστα νέα ή θα αρρωστήσεις. Αν δεις αυτιά γαϊδάρου, σημαίνει πως θα προδοθείς. Τα ωραία γυναικεία αυτιά σημαίνουν επιτυχίες στον ερωτικό τομέα.
Επίσης αν δείτε αυτιά στ’ όνειρο σας, σημαίνει ότι κάποιο κακόβουλο πρόσωπο σας προσέχει, προσπαθεί ν’ ακούσει συζητήσεις σας για να μπορέσει να σας βλάψει.

Αυτοκίνητα – αυτοκίνητο
Αν δείτε στ’ όνειρο σας αυτοκίνητα, σημαίνει γρήγορες διαδοχικές αλλαγές. Αν δείτε πως είστε πάνω σε αυτοκίνητο, είναι σημάδι πως το ταξίδι που σχεδιάζετε θα γίνει κάτω από συνθήκες διαφορετικούς απ’ αυτούς που υπολογίζατε. Αν δείτε πως δεν προλάβατε αυτοκίνητο, είναι προμήνυμα ότι θα σας εμποδίσουν στην προσπάθεια που κάνετε να προωθήσετε τις προοπτικές σας. Αν δείτε πως κατεβαίνετε από αυτοκίνητο, σημαίνει πως θα επιτύχουν κάποια ενδιαφέροντα σχέδια σας, κάτι που θα σας γεμίσει με ικανοποίηση και ενθουσιασμό.
Αν δείτε αυτοκίνητα – βαγόνια ύπνου, είναι ένδειξη ότι ο αγώνας σας για τη συγκέντρωση πλούτου εμψυχώνεται από την επιθυμία της ικανοποίησης του εγωισμού και λάγνων αρχών, οι οποίες θα πρέπει να δαμαστούν και να ελεγχθούν. Αν δείτε στ’ όνειρο σαςτραμ ή τρόλεϊ, είναι σημάδι ότι κάποιο πρόσωπο προσπαθεί να σας δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις και ανησυχίες. Αν ονειρευτείτε πως οδηγείτε αυτοκίνητο, είναι προμήνυμα ότι ο ανταγωνισμός και η ζήλια θα δηλητηριάσουν την ευτυχία σας. Αν δείτε πως στέκεστε πάνω σε πλατφόρμα αυτοκινήτου, ενώ τρέχει, σημαίνει ότι θα αποπειραθείτε να στήσετε μια επιχείρηση με μεγάλο ρίσκο και αν η πορεία σας είναι χωρίς ατύχημα, θα επιτύχετε. Αν η πλατφόρμα είναι πολύ ψηλή, ο κίνδυνος που θα διατρέξετε θα είναι περισσότερο φανερός ενώ  αν είναι χαμηλή, θα φτάσετε ομαλά στο σκοπό σας. 

Αν δείτε πως τρέχετε με αυτοκίνητο, σημαίνει πως θα είστε ανήσυχος κάτω από ευχάριστες συνθήκες, και θα κάμετε μια αλλαγή στις υποθέσεις σας. Επίσης αν ονειρευτείτε αυτοκίνητο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα απρεπούς συμπεριφοράς εκ μέρους σας. Αν είδατε ότι σας τράκαρε κάποιος, η ευχαρίστηση που περιμένατε δε θα φτάσει στο αναμενόμενο ύψος. Αν δείτε πως γλιτώσατε από το αυτοκίνητο άλλου, σημαίνει ότι θα κάνετε καλά να αποφύγετε κάποιον αντίπαλο όσο πιο έντιμα μπορείτε. Αν οδηγείς ή βλέπεις αυτοκίνητο, να ξέρεις πως θα γνωρίσεις την πρόσκαιρη ευτυχία.

Αυτοκινητιστής
Αν δεις πως είσαι αυτοκινητιστής παρόλο που το επάγγελμα σου είναι άλλο σημαίνει πως θα κλείσεις μια δουλειά από την οποία τελικά θα ζημιωθείς.

Αυτοκράτειρα
Αν δείτε αυτοκράτειρα σημαίνει πως θα σας γίνουν πολλές τιμές, αλλά η δημοτικότητα σας θα υποφέρει, γιατί ο μεγάλος εγωισμός σας θα σας παρασύρει εκεί που δεν πρέπει. Αν δείτε αυτοκράτορα και αυτοκράτειρα μαζί, το όνειρο είναι ουδέτερο.

Αυτοκράτορας
Όταν δεις αυτοκράτορα, προμηνύεται αχαριστία εκ μέρους αγαπημένου σου φίλου. Αν ονειρεύεστε ότι ταξιδεύετε σε μακρινά μέρη για να επισκεφθείτε  έναν αυτοκράτορα, σημαίνει άσκοπα ταξίδια απ’ όπου δεν θ’ αποκτήσετε ούτε πλούτη ούτε γνώση.

Αυτοκτονία
Αν ονειρευτείτε ότι αυτοκτονείτε είναι προμήνυμα ότι σας περιμένουν αναποδιές. Αν δείτε άλλους ν’ αυτοκτονούν σημαίνει πως οι αποτυχίες τους θα έχουν επίδραση και σε σας. Αν δεις πως εσύ αυτοκτονείς, περίμενε αποτυχία. Αν κάποιος άλλος αυτοκτονεί, θα πάθει μεγάλο κακό. Αν ονειρευτείτε πως ένας φίλος σας αυτοκτονεί, σημαίνει πως θα πρέπει να πάρετε μία πολύ δύσκολη απόφαση.
Μια νέα γυναίκα που θα μάθει στ’ όνειρο της ότι ο αγαπημένος της αυτοκτόνησε, είναι προμήνυμα ότι θ’ απογοητευθεί από την απιστία του.

Αφαλός – οφαλός – ομφαλός
Αν βλέπεις τον δικό σου αφαλό, σημαίνει δύναμη και υγεία. Ο οφαλός της  γυναίκας σημαίνει ερωτική πρόκληση ενώ του άντρα ταπείνωση και φιλονικία.

Αφθονία
Ο φτωχός που βλέπει ότι το σπίτι του είναι γεμάτο, να περιμένει καλύτερες μέρες ενώ ο πλούσιος, ίσως τα στερηθεί.
Αν δείτε στ’ όνειρο σας ότι βρίσκεστε μέσα στην αφθονία, είναι προμήνυμα ότι θα συνδεθείτε με πλούσιους ανθρώπους και ότι θα κάνετε επιτυχημένα εγχειρήματα.
Μια νέα γυναίκα, μια εξωτική και παραμυθένια  αφθονία είναι προάγγελος απατηλής και φευγαλέας απόλαυσης, και ότι θα πρέπει να εξετάσει πιο προσεκτικά το καθήκον της απέναντι στους φίλους και τους συγγενείς. Όνειρα τέτοιου είδους αποτελούν προειδοποίηση πως πρέπει να καλλιεργήσει την αγάπη για την οικογενειακή ζωή.
Αν ονειρευτείτε πως διαθέτετε κάποια αφθονία, σημαίνει πως στο μέλλον η τύχη θα σας τα φέρνει όλα ευνοϊκά, αλλά η οικογενειακή σας ευτυχία μπορεί να καταρρεύσει εξαιτίας της απιστίας σας.

Αφιέρωμα – αφιέρωση
Αν δεις πως αφιερώνεις σε άγιο να περιμένεις ευτυχία. Αν ονειρευτείτε πως βλέπετε μια αφιέρωση, σημαίνει πως σύντομα θα λάβετε δυσάρεστες ειδήσεις. Αν την διαβάζετε πάνω σε τάφο, σημαίνει πως θα υποφέρετε από βαριά ασθένεια. Αν ονειρευτείτε μια αφιέρωση, σημαίνει πως θα χάσετε κάποιο καλό φίλο.

Αφίσες – Αφίσα
Αν δείτε ότι βλέπετε αφίσες, είναι προμήνυμα διαφωνίας και ασυνεννοησίας ενώ σημαίνει και τα δυσάρεστα νέα. Αν δείτε να είστε εσείς στις αφίσες, σημαίνει ότι θ’ αναλάβετε δυσάρεστα αλλά και επιζήμια καθήκοντα.

Αφοπλισμός
Αν δεις ότι αφοπλίζεις κάποιον φίλο σου τότε θα τον βοηθήσεις αποτελεσματικά να βγει από μια δύσκολη κατάσταση.
Αν δεις να σε αφοπλίζουν, θα γνωρίσεις τον πραγματικό έρωτα. Θα αγαπήσεις και θα σε αγαπήσουν πραγματικά.

Αφοσίωση
Ο αγρότης που θα ονειρευτεί να δείχνει αφοσίωση στο Θεό ή στην οικογένειά του, σημαίνει ότι η σοδειά του θα είναι πλούσια και οι γείτονες του θα είναι καλοί και συνεργάσιμοι.
Για τους έμπορους, αποτελεί προειδοποίηση πως τίποτα δεν θα κερδηθεί με δόλο.
Μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί έναν αφοσιωμένο σύζυγο σημαίνει αγνότητα και έναν σύζυγο που θα τη λατρεύει.

Αφρική
Αν δείτε να είσαστε στην Αφρική ανάμεσα σε κανίβαλους, σημαίνει ότι θα καταπιεστείτε από εχθρούς και φιλόνικα άτομα.
Για μια γυναίκα που ονειρεύτηκε αφρικανικές σκηνές, το όνειρο σημαίνει ότι θα κάνει ταξίδια που θα αποδειχθούν μοναχικά και χωρίς ευχαρίστηση ή κέρδος.

Αφρόγαλα
Αν δείτε στ’ όνειρο σας σερβιρισμένο αφρόγαλα, σημαίνει ότι θα πλουτίσετε αν επιδοθείτε σε επιχειρήσεις, οποιεσδήποτε άλλες εκτός από αγροτικές.
Για τους νέους σημαίνει αγάπη, έρωτα και γάμο. Όλα αυτά θα γίνουν ή από γνωριμία ή από συνοικέσιο.
Για τους αγρότες, το όνειρο αυτό προμηνύει πλούσιες σοδειές και ευχάριστες οικογενειακές σχέσεις.
Αν δείτε πως πίνατε αφρόγαλα ο ίδιος, σημαίνει καλοτυχία στο άμεσο μέλλον ενώ για τους ερωτευμένους, αυτό το όνειρο είναι καλός οιωνός αφού σύντομα θα ενωθούν.

Αφρός
Αν βλέπεις αφρούς στη θάλασσα – χωρίς φουρτούνα – να περιμένεις ερωτικές εξελίξεις. Αυτό  για τους νέους σημαίνει ευτυχία, για δε τους παντρεμένους κρύβει την δυστυχία της συζυγικής απιστίας.
Οι αφροί από σαπούνι σημαίνουν ότι σας απειλεί μια αρρώστια.
Η παντρεμένη που θα δει αφρούς, να ξέρει πως ο άντρας της κάνει απιστίες.

Αχαλίνωτος
Αν στο όνειρο σας δείτε ένα οποιοδήποτε ζώο πχ άλογο χωρίς χαλινάρι , προσοχή λόγω της επιπολαιότητας που σας χαρακτηρίζει να περιμένετε μεγάλο κακό.Συνεπώς αλλάξτε αμέσως  τακτική για να μην ακολουθήσουν τα χειρότερα.
Αν πάλι δείτε ζώο να τρέχει χωρίς το χαλινάρι του, θα πρέπει να προσέξετε τα λόγια σας καθώς και την συμπεριφορά σας.

Αχάτης
Αν δείτε στον ύπνο σας αχάτη λίθο, σημαίνει ελαφρά πρόοδο στις επιχειρήσεις σας και στις δουλειές σας γενικότερα.

Αχθοφόρος
Αν δείτε αχθοφόρο στο όνειρο σας σημαίνει κακοτυχία.
Αν εσύ είσαι αχθοφόρος, σημαίνει πως ποτέ σου δεν θα κάνεις κάτι καλό και ότι ποτέ σου δεν θα γνωρίσεις την προκοπή. Επίσης σημαίνει ταπείνωση.
Αν δείτε ότι χρησιμοποιήσατε κάποιον αχθοφόρο, σημαίνει ότι θα μπορέσετε να χαρείτε την επιτυχία που θα κατακτήσετε.

Αχιβάδες
Οι προσπάθειες σου θα έχουν φτωχά αποτελέσματα, αν ονειρευτείς αχιβάδες.
Αν δείτε στον ύπνο σας απλά αχιβάδες, αυτό σημαίνει πως δεν θα πετύχετε τίποτα το καλό όσο και αν προσπαθείτε.
Αν όμως δείτε πως τις βγάζετε εσείς αυτό σημαίνει πως σας βρει σύντομα κάποιο καλό.
Αν δείτε πως τις τρώτε αυτό σημαίνει πως θα απαλλαχτείτε από πολλές στενοχώριες και ατυχίες που είχατε τον τελευταίο καιρό.

Αχλαδιά – αχλάδια
Αν δείτε στον ύπνο σας αχλαδιά  γεμάτη αχλάδια, σημαίνει πως θα κερδίσετε πολλά από τις δουλειές σας που θα πάνε πολύ καλά.
Αν η αχλαδιά είναι άδεια και από φύλλα και από καρπούς τότε σημαίνει μεγάλες φτώχειες και μιζέρια.
Αν δείτε πως κόβετε αχλάδια και τα τρώτε αυτό σημαίνει πως περνάτε μια περίοδο γενικής αλλαγής της ζωής σας.
Αν τα αχλάδια είναι άγουρα και τα φάτε να περιμένετε όλο και το χειρότερο.
Αν τα αχλάδια είναι νόστιμα και ζουμερά θα αποκτήσετε πολλά και απρόσμενα κέρδη .

Άχυρα – άχυρο
Πολλά άχυρα στο όνειρό σου, προμηνύουν μεγάλες επιτυχίες και πολλά κέρδη πολλά.
Αν τα άχυρα είναι σε δεμάτια τότε οι σπουδές σου θα πάνε καλά.
Αν τρως άχυρα, οι ελπίδες και τα σχέδια σου θα ναυαγήσουν. Αν είναι βρεγμένα, σημαίνουν φτώχεια.
Αν δείτε άχυρο, σημαίνει μια άκαρπη επιχείρηση και κακή υγεία που θα δημιουργήσουν μεγάλη στενοχώρια.
Για τις γυναίκες που θα ονειρευτούν σωρούς από άχυρα, σημαίνει πολύ χρόνο ξοδεμένο σε μάταιες ασχολίες και φλυαρίες, που θα γίνουν αιτία να δυσφημιστούν και να χάσουν μέλλοντες συζύγους που θα τις ζούσαν και θα τις πρόσεχαν.
Άχυρα στ’ όνειρο προβλέπουν αποτυχίες και κενή, χωρίς ενδιαφέροντα ζωή.
Αν ονειρευτείτε δεμάτια από άχυρα να καίγονται, είναι σημάδι ευημερίας.
Αν ταΐζετε με άχυρο τα ζώα είναι προμήνυμα ότι οι φροντίδες σας για κείνους που εξαρτώνται από σας θα είναι ανελλιπής.

Αψέντι
Το μεθύσι με αψέντι, σημαίνει ότι θα βγείτε έξω με τρελλοπαρέες και θα σπαταλήσετε την κληρονομιά σας σε ασωτείες. Κοπέλα που πίνει αψέντι με τον εραστή της σημαίνει πως θα πρέπει να αρνηθεί στις επιθυμίες του να την πείσει για παράνομη ερωτική συμβίωση.
Σε περίπτωση που θα ονειρευτεί πως είναι μεθυσμένη, θα κάνει υποχώρηση αλλά δεν θα έχει ισχυρή πειθώ. Στην πραγματικότητα θα σπαταλήσετε την δραστηριότητα σας σε τέρψεις.

Αψίδα
Αν περνάτε κάτω από αψίδα τα κέρδη σας θα είναι οικονομικά αλλά και ηθικά.
Σαν όνειρο η αψίδα σημαίνει ότι θα υπάρχει προσωπική διάκριση και θα κερδίσετε πλούτο με αρκετή προσπάθεια. Αν στο όνειρο σας δείτε πως περνάτε κάτω από αψίδα αυτό σημαίνει ότι θα σας αναζητήσουν πολλοί που πρώτα σας αγνοούσαν.
Για μια νέα γυναίκα που θα δει πεσμένη αψίδα, σημαίνει καταστροφή των ελπίδων της και ότι η νέα της κατάσταση δεν θα είναι ευχάριστη.

Αψιθέα – άψινθος
Αυτό το χορτάρι είναι πικρό άρα και σαν όνειρο δεν είναι καλό. Αν δεις να πίνεις υγρό από αψιθέα-άψινθο τότε θα πικραθείς και θα απελπιστείς πολύ